Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hidennisko maşallah bade kızımıza hep iyi olsun inşallah
Amin canım inşallah birdaha olmaz aslında bende inat ettim ama etrafdakilerin sözleri beni daha çok üzüyor akıl veren çok ama gelipde kızım sen yoruldun sıkıldın biraz dinlen yada çık biraz hava al diyen yok
Allahım kimseye muhtaç etmesin bizi rabbim güç versin sabır versinde kendimiz yanlız bakabilelim kuzularımıza

Hidennisko sıkı bir diyetle verirsin canım ben 5 haftada verdim 10 kilo şükür şimdi 77,5 kiloyum başladığımda 89 kiloydum dahada vercem inşallah ama gerçekten çok zor hele çocuklar olunca ben daha çok yoruluyorum

Son düzenleme:

Âmin canım
Gercekten isin cok zor, seni anlamamak mümkün değil aslında

Arda'nın gozleri degismiyecegi belliydi:) bizimki değişti ama ne renk daha çözemedim bazen siyaha yakı kahve bazen koyü yeşil daha tam dönemedi,
Metal ben gündüzleri bı tarafa geceleri diger tarafa yatırdım bı ara 1 hafta kadar hep aynı yere yatırdım annem kızmıştı kafası yamuldi diye yine eski düzene çevirdim kafada hafif yamukluk var gecer insallah simdi sırt üstü yatırıyorum ve horlamaya başladı aile hekimine sordum burun tıkanıklığından dedi ama bence et var burnunda bu hafta asisi var doktora götürcem bakalım o ne
diyecek
Bende cumadan beri annemdeydim dün aksam geldim dışarı ciktim annemletin zoruyla üstüme basima bişeyler baktım ama tam bı fiyasko morelim bozuldu hiç bisey olmuyor olanda yakışmıyor kollarım nasil kalinlasmis onu farkettim bu arada bizimkiler ayaklarımın sis oldugnu fark etti ben kilodan diye dusunuyorum üstelik her sabah kalktığımda ilk adımları zor atıyorum hamileliğin son haftalarında başladı hala devam ediyor,sizde de oluyormu ne zaman gecer bu sislik?

Eylülgülü benim şişlik değil de ağrı var ayaklarımda (( o da kilodan (

Nedense insan merak ediyor gözrengini. Ben daha çok Arda beyden dolayı çok istedim:)) Bir hatırası daha kalsın isminden sonra diye:))

dr ye sor et işini ...
Canım ben diyete niye başladım:)) Arkadaşla avm ye gittik. Elbise severim ben. Baktım hepsi çok kötü durdu. Benim de kollarım çok kalınlaşmıştı. Şimdi verdim epey...

Maşallah oğlana arada yaz özletme. rapor bitti mi?

Canım takma sen gönder. Hem sen de nefes alırsın kızlar gelince daha ilgili olursun. tüm gün beraber olunca insan yüzgöz de oluyor. Okul bana iyi geldi. O okula gitmiyor ama ben gidiyorum:))

Canım ne çabuk dönüyorsun neden egenin okulu nedeniyle mi?
Maşallah Badeye. Kilo almış. Demek gözrengi mavi sizinde.
Canım veriliyor aslında ben 4 martta başladım 76 kiloydum. Şimdi 63 kilo oldum. Ama şu dukan fena ya... eSKİ DİYETİM RAHATTI ONA DÖNECEĞİM ŞU 60 KİLOYA İNEYİM...
Badeyi bırakabilirsen yürüyüş çok rahatlatıyor insanı...
Bak hızlı incelme diyeti yaz o diyet benim favorim kaçamağı da var. Bunda meyve yok. Ben çok severim meyveyi. Canım çekiyor( Dut mevsimi geçecek yiyemedim(

Chnb haklısın canım çok yüz göz oluyor insan hep çekişiyoruz hem bende nefes alıyorum onlar okuldayken gerçi ev işlerinden vakit bulamıyorum ama olsun en azından kafam dinleniyor sessiz oluyor ev
Zaten karar aldım artık ev işlerinide canım ne zaman isterse o zaman yapacam kendime vakit ayırmam lazım biraz hep koşturmacayla geçiyor günlerim her günüm dolu bugün ütü yaparım yarın temizlik yaparım diyorum ve kendim için hiç birşey yapmıyorum çıkıp dolaşcam biraz allahın izniyle allah başka hastalık vermesin inşallah kızlarda okula gitsinde bende kendime bakayım biraz

Eylülgülü benim şişlik değil de ağrı var ayaklarımda (( o da kilodan (
Bende kilodan diye dusundum,ama doktor öyle bisey demedi kan verdim
Chnb maşallah sana cok imreniyorum ben okadar harekete spora kilo veremiyorum kolların kalinlasmasi modelimi cok bozdu birde surekli emzirme süryani takiyorum göğüslerimde fenalarda toparlasın diye hemen bı sütten aldım

Bugün emiri götürdüm doktora asisi icin gitmiştim hava verdiler emire horlamasini ve kustuğun söyledim reflu varmış 1 ay ilaç tedavisi kusmug ciğerlerine kaçıyormuş filim çekildi temiz çıktı havadan sonra tekrar muayene etti açılmış ciğerleri ama yarın tekrar hava verilcek insallah su reflusude gecer hemen

Geçmiş olsun canım. Benim büyük oğlumda da reflü vardı ek gıdaya geçince geçti.
Canım sen daha gençsin çabuk toparlamırsın üzme kendşnş bukadar.

Ben ne giyeceğimi bilemediğim için dışarıda çıkmıyorum. Bedenim 48 aştı aldığımızda yakıştırmayacağım biliyorum. Her yerim bıngıl bıngıl oldu. Aynalara sırtımı dönüyorum. Allahım sen bizlere yavrularımıza kavuşmayı nasip eyledin. Kendimiz tez zamanda toparlamayıda nasip eyle.

Canlar kandiliniz mübarek olsun.
Dün eşim geldi hamd olsun. Ve gelir gelmez bu gün Hasan Basri'yi Dr götürdük. bu gece Hasan Basri çok huysuzdu. Babamızda yorgun olunca diğer odada yattı. Saat dört gibi onu uyandırdım gel nefesi normal mi ben attık pimpirikten herşeyi kötüye yorar oldum dedim. Burnu tıkalı dedi.
Sabah buradaki Acıbadem Halil Beye götürdük. Hidennisco canım çık memnun kaldım Halil Bey'den. Bir yaşına kadar zaman Zaman burnu tıkanabilir dedi. Ben asıl el ve ayakları beyazlıyır morumsu bi renk alıyor ve sık sık nefes alıyor gibi geliyor dedim. Genelde altını açınca oluyor dedim. Korkuyor ondan dedi sorun yok takma dedi. Hemen.

Bebeği bi İbrahim Ethem in yoğun bakım doktoru Dr Füsun hocada görmüştüm . Bide bu Dr gördüm kendisi soyuyor. Soyarkende hareketlerini kaslarını kontrol ediyor.

Hep sola yatıyor dedim. Boynuna baktı. Bazen bi beze olurmuş kaslarında o zaman tek taraflı yatarmış bebekler. Hamd olsun yok dedi.
Büyüme grafiğini ne baktı. Kilosu boyuna göre daga fazla ilerlemiş. Boğum kol ve bacak araları kızarıklıklar var bunlar nemli kaldığı için oluyor terletiyorsun farkında olmadan dedi.
Birdaha ki ay ek gıda listesi vereceğim ama hemen başlamışacağız
5,5 ayda ek gıdaya geçmeye başlarız dedi. Birdaha ki ay kan ve idrar tahlili yapalım.
Ne zaman döner dedim. Daha erken bu aylarda beklediğimiz hareket yüz üstü yatınca başını hafif sağa sola çevirmesini isteriz dedi. Hasan Basri geçen ay yapıyordu bu at fazla başını kaldıramıyor. Sebebi kilo alınca hantallaşmıltır dedi. Hamd olsun bu günümüze. İçim rahat etti.

Bide burnuna serum fizyolojik sıkıyorum ve otri beyb ile temizliyorum dedim. Serum fizyolojisi istediğin kadar yapabilirsin fakat Oteri yi kullanmam o burnunu tahriş eer dedi burun kanalını çizdi sümüksü buraya yapışır sen çektiklerinin tahriş eder. Amacımız serum fizyolojik onu burun duvarından yumuşatın bürüm deliğinde zaten çıkarma dedi.
Serum fizyolojik gereksiz yere çok pahalı deyip bi serum yazdı bunu al şurungayla bunu uygula dedi şaşırdım. Tipi marjinal fakat davranışı halk adamı gibi geldi bana. Belki bize öyle davranmıştır.

Ben bana farklı bilgiler veren dr seviyorum. Sorduğum soruyu örnekle anlatan ve basit tavsiyeler Veren dr. Her gidişimde yeni birşey öğrendiğim dr dan hoşlanıyırum. Büyük oğlumun Dr ile odaları yan yana ayıp olmasın diye kaçar gibi Çıktık. Eşim görürse sen açıklarsın dedi. Fakat ben farklı bi görüş istiyordum. Bu güne kadar bşzlere yardımcı oldu fakat onunyanından çıkınca heo içinde bi acabalar kalıyordu. Hamd olsun bu dr dan memnun kaldım. Rabbim başka Dr gerek durdurmasın.

Son düzenleme:
Kandiliniz mübarek olsun rabbim bu gece yapacağımız duaları kabul etsin inşallah

Metalcim maşallah kuzuna kontrolünüz iyi geçmiş allahım güç versin sana inşallah bir an önce sende toparlanırsın canım rabbim yardımcın olsun
Bende çok çabuk yoruluyorum hala bügün biraz temizlik yaptım ütü yaptım şimdi belim ve bacaklarım ağrıyor eskisi gibi değilim

Kızlar dünden beri anamdan emdigim süt burnumdan geldi, istanbulda cocukların kontrolleri yapıldı sonra heyet raporu için esimin bir arkadaşı ayarlama yapmıştı 3 te gelin iZmit devlete rapor verilecek diye(rapor hakkım bitti heyet alicaz)
1 e doğru cocuk arıyor neymiş bana rapor veren Dr un babası hastalanmış falan veremeyecekmis ((
Adapazarı'na geldik saat uç
Bir sürü hastane gezdik vermediler ((
Hatta birinde sinirlerim bozuldu ağla ağla mshvoldum (( esim de diyor ücretsiz izin alırız bozma moralini
İnat ettim almayacağım dedim, baska islerde millet yan gelip yatsın , memur ya el kadar bebeğini bıraksın ya maaş almasın
Dün böyle gecti, bügünde Dr arkadas halledeceğim gel dedi gittim, mahvettiler beni bir sürü kan aldılar alttan muayene ( el kadar bebekleyim, bir de tam 12 ye 3-4 kala son işlem yapılacak ,öğlen arası 1,30 da gel dediler
Cocuk ağlar bir yandan (( esimi aradım toplantidayim diyor. Zaten sabah arabayı aldı gitti sen taksiyle gidersin diyor , hem ağladım hem 1,5 saat gezindim ( haşatım çıktı (

Metalcim gözün Aydin tontis iyiymis , maşallah
Kuruntu yapmana gerek kalmadı bak iyi ki gittin
Halil beyi beğendin demek , ayse benim icime sinmedi olmazsa biz de ona gideriz
Dün bade hanımı gösterdik aşıları yapıldı
Kızım hep ortalarda bas cevresi, boy , kilo :))) anne sütüne devam ihtiyac duydukca mama verebilirsin dedi
Ek gıdaya erken gecmek istiyorum dedim önermedi (( en az 1 ay daha bekle dedi, dönme , basını tutma vs.. Seylerini cok beğendi
3 ası olduk
Demir ilacını sormayı unuttum
Kaçıncı ayda veriliyordu

Geçmiş olsun canım. Hallettinmi peki rapor işini

Maşallah bade kızımıza. Demir ilacını Canan Hanım demişti ki. Normal zamanında Doğan'larda 6. Ayda başlatıyoruz. Seninki erken doğduğu için 4. Aydan sonra başlarız dedi. Sağlık ocakları 4. Aydan sonra başlatıyor.

Hallettim şükür
Biz 6 da başlayacağız öyleyse
Oğlumda kullanmamıştım sanırım ben

Merhaba arkadaşlar 2011 agustosun da 23+4 haftalık oğlumu doğumda kaybettim şuanda hamileyim tekrar allah nasip ederse erkek olucak cuma günü randevumda doktorum ahım agzımın 5 cm oldugunu ahim agzı yetmezliği bulunmadıgını söyledi . dogumuma giren doktor bana rahim agzı yetmezliğimin oldugunu söylemişti şimdi hangisine inanacagımı bilmiyorum çok zor durumdayım darmadagın hersey sanki mutlu olmaya calısıyorum ama bebeğime bişey olacak korkusu beni benden alıyor

İyi haftalar canlar.
Gebelikte vurulduğum grip aşısının süresi doldu etkiside bitti sanırım. İkş gündür müthiş geniz akıntım var vücudum kırılıyor. Bu sabah aile hekime gittim antibiyotik başlattı gargarada verdi. Ben sık faranjit olurum fakat bu daha aşağıda ağrıyor boğazım. Evde maske yakıyorum inşallah oğlanlara geçmez. Eşim geçen hafta gelince olmuştu çabuk toplandı. Sanırım benim uykusuzluk ve yorgunluktan vücut direncim düştü. Artık hiç meyve yiyemiyorum. Gebeyken nasıl güzel besleniyorum. Şimdi karbonhidrat ağırlıklı besleniyoru. Yemek yapmamışsa canım istemiyor. Olanıda yemek istemiyorum. Rabbim şifalar versin.

Yarım iki yavrunuda Dr kontrolleri var. Tüm gün istanbul dayım. Allah işlerimizi rast getirsin.

http://www.kadinlarkulubu.com/prema...-erken-dogum-yapan-var-4591.html#post30448500
Canım buraya gel burdaki arkadaslar sana yardımcı olacaktır,yaşadığın sehre göre doktor tavsiyelerimize bak sanırım iyi bir doktora ihtiyacın var,eğer ilk doktorun böyle bisey fark ettiyse ihmal etme bazı doktor 2-3 kaybın olmadan dikiş atmıyorlar malesef simdi boyu iyi ama aniden kisalabiliyor,gerekiyorsa tedbir amaçlı dikişini attır

Metalcim geçmiş olsun rabbim yavrularını korusun inşallah onlara da geçmez
Yarın için rabbim kolaylık versin inşallah güç versin allahım sana
Metalcim bende hamileyken çok güzel besleniyordum ama doğumdan sonra senin gibi karbonhidrat yağlı şeyler yedim ve sonum 90 kilo oldu maalesef
Kızlardan fırsat bulupta yemek yapamıyordum en kolay ne varsa makarna patates kızartması hazır yiyecekler yada dışardan yiyordum şimdi diyetteyim ve çok pişmanım keşke dikkat etseydım çok zorluyor artık diyet

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…