Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ya kadriye şükür etmez iş bitmiyor diye şikayet edersen. Bu gün ütüyü bitirdim dersen böyle olur.
Allahım sen beni şükürsüz eyleme.

İbrahim Ethem hastaydı kızlar geniz akıntısı devam ediyordu. Bu gün okuldan geldi yorgunum dedi. Baktım genizi burnu dolu hıkır hıkır. Bi banyo yaptı yemeğe otuduk. Akşam yemekte semizotu pişirdim onu ıspanak zannedip öyle yiyor. Çok da işdahsızdı son günlerde. Neyse sonra çikolata yemiş arkasında yatmadan süt içmiş.
Saat 22:30 gibi bi öksürükle birlikte bi kustu yavrum burnundan semizotları çıkmış. İyiki boğulmamış öyle böyle değil. Yatak halı yastık üstü başı heryer. Ben şaşkın baba şaşkın oğlan zaten şaşmış. Yavrum tekrar soktuk banyoya. Neyse onu giydirdik yatırdık bizim yatağa nerden başlayacağımızı bilemedik temizleyeceğiz. Bi ses gene bu sefer bizim yatakta.
Allahım. Sen yardım et.
Nevresimler yastıklar,mitiller, koruyucu alez ler, halılar. Tam 5 makinalık çamaşır çıktı. Bu saat oldu anca temizlik yatak değişimi yaptım. Şimdi ikinci makinayı bekliyorum. Yarında kalanlar artık.

Ya böyle sitem edermisin kadriye. Al sana iş.
Yavrum sağlıklı olsunda gerisi boş. Hiç de sevmez kusmayı. Doğduğunda 9 ay reflüsü vardı sürekli kusdu sonra Altı senedir bu üçüncü kusması
Ateşi yok öksürük de daha yok. Acaba Dr götürsem mi tekrar. Geniz akıntısı devam ediyor.

Ay canım dikkat et bende korkarım öyle şeylerden. Sabah kaçda çıkıyorsun öyle erken bebekle. Zor olmuyormu canım. Kayın validenle yakındın galiba o bakamaz mı. Sen rahat gitsen fitnısa.

Gecmis olsun canım ayyy nekadar zir burnundan kusmak bizimkide 1-2 defa burnunda. Kusmuştu o esnada ciğerine kaçmış kusmug dikkat et,bence götür doktora cocuklar sağlıklı olsunda çamaşır çıkarsa çıksın

Ay canım dikkat et bende korkarım öyle şeylerden. Sabah kaçda çıkıyorsun öyle erken bebekle. Zor olmuyormu canım. Kayın validenle yakındın galiba o bakamaz mı. Sen rahat gitsen fitnısa.
Canım sabah 8 gibi çıkıyorum 2-3 saat disardayim emiri emziriyorum cikamadan mamasını hazırlıyorum,açılınca veriyorum bir zorlug yok bana,bunu duyunca ya emire bisey yaparsa diye korkuyorum zaten, k.validemle aynı binadayiz sabah erken kalkmıyor fitnisla konuşayım saatlerine göre,belki bakar

Eylülgülü manyak dolu heryer dikkatli ol, gitme bence de Allah korusun

Metali, bu tarz kusmalar cok bulaşıcı
Ellerini cok ama cok iyi yıkamalısın temas ettikten sonra

Ege 2 kez oldu böyle ve malesef tüm aileye bulaştı (
Büyük ihtimalle ishal de olacak, ikinci bir tuvaletiniz varsa aynı tuvaleti kullanmayın

Allah şifa versin

Metalcim allah şifa versin canım
Bizde de kusmayla başladı ama ne kusma fişkırarak kusuyorlardı ishalde başladı sonra
İnşallah siz olmazsınız hidenniskonun dediği gibi ellerini çok güzel yıka dru çagrımıştım ben kusmayı hafifletmek için ve ishal için ilaç vermişti ama bunlar kesmez ama azaltır 4 gün sürer demişti aynen öyle oldu dikkat et canım ellerine dr da demişti sık sık yıka küçük kuzuya geçmesin allah korusun hepinizi
Allahım güç versin canım

Sağ olun kızlar Allah razı olsun. Rabbim yavrularımızı korusun.

Bu gün iyi hamd olsun. Okula göndermedik. Zaten hep balgam çıkardı. Sanırım geniz skıntısıyla miğdeye dolmuş onu çıkardı. İnşallah bulaşıcı enfeksşyon değildir.

Canım ya okurken korktum. Bence polise bildirseydin. Allah korusun sizi. Bence de kayınvalide baksın biraz... yine de tek gitme oraya mümkünse eşinle git gideceksen günler uzun artık...

Metal canım geçmiş olsun. Kusma gewrçekten zor. Çok da çamaşır çıkmış. Allah kolaylık versin.

Hidenisko, Sofika, Meryem zor bir sezon oldu çocuklar açısından. Ardanın ateşi pek yok sanırım dişten ama hiç kabarıklık yok. Ama gece çok huzursu.Dün gece inleyerek uyudu... Nazara da geliyor kim görse aman ne güzel gözleri mavi diyor.(

Chnb evet canım inşallah son hastalıklar olur kuzular için
Kıyamam ardaya kesin diştendir canım inşallah çabucak çıkarır daha fazla sıkıntı çekmeden

Kızlar nasılsınız kuzular nasıl
Biz iyi sayılırız öksürük var hala ama çok değil inşallah o da geçer
Herkese iyi geceler yatiyim artık sabah erken kalkacaz okula götürcem kızları allahın izniyle

İyiyiz önceki günlere göre. Sanırım üşütüyoruz çok terliyor üzerinde soğuyor karnı ağrıyor galiba dün gece eşim saç kurutmayla ısıttı epey uyudu.

bu akşam ilk kez saçını kestirdik çok tatlı oldu. Havlu verdik kuaföre bir de bahşiş:))

Hamd olsun bu günümüze.
İbrahim Ethem Birdaha kusmadı ama hala genizleri dolu. Mukarel şurup başladım. Çigerlerine inmesin diye.
Buğun Hasan Basri de yine hafif öksürük ve aksırık var. Bide çok tükrük çıkarıyor. Sürekli elleri ağzında. Diş için erken fakat sanırım Yinede kaşınıyor.
Rabbim kuzularımızı korusun.

Maşallah Maşallah
O gür saçlar keşişinde kimbilir nasılda yakışıklı olmuştur. Bi foto koy da yakışıklı oğlumuzu görelim annesi.

Son düzenleme:

yok canım polise bildırmedım hemen cıktım zaten dahada gıtmedım,burda bı fıtnıs salonu vardı konustum,emırıde kabul edıyorlar fıyatıda bana cok uygun geldı ama paketler 3 aylık 6 aylık 3 aylık ıstıyorum ama onumuzdekı ay amasya ya gıdıyrum dondugmuzde ramazana az kalmıs oluyor ben oruclu oruclu gıdemem yaa,yanı kayıt olsam pek kullanamıyacam ınsallah ramazan sonrası dusnuyorum sımdılık sadece yureyecem o da aksam ustu bızımkılerle dun tartılımda 600 gr daha vermısım

canım bızımınkının yaklasık ıkı aydır ellerı agzında bızımkının agzı buyuk butun elını sokuyor Allahım yaaa cok mu tatlı kı ıkı aydır bıtıremedı dolayısıyla agzı hep tukuruklu bende basta dıs ıcın sandım ama, dıs olsa huysuz olur sevıyorlar ellerını ondan

ben sevmıstım ardanın saclarını,en yakın zaman fotosunu beklıyoruz
bende dun bı cesaret tek basına yıkadım oglumu cok zevklıydı bu sabah da esmle yıkadık :)

kızlar dun kına vardı gıyındım suslendım gıttım butun kurtlarımı doktum cok ıyı geldı

Metalcim şükür daha iyiymiş kuzun inşallah daha da iyi olur
Chnb maşallah ardaya büyümüşde kuaföre gitmiş

Hayırlı cumalar kızlar

Bu sabah Hasan Basri yi doktora götürdük. Aksırık ve tıksırığı arttı. Bide çevremde buronşit olan bebekler duydum korktum ilk kez eşim Dr götürelim Dr bi baksın dedi. Dr bey sadece soğuk algınlığı dedi. Hamd olsun. İlaç vermeyeceğim kendi kendine iyleşmesi ve bünyesinin yenmesi iyi olur dedi. Sık sık serum fizyolojik yapın. Ayrıca burun spreyi verdi.

Gerçekten ikinci çocuk da insan daha rahat oluyormuş. İlk oğlumda kendimi yer bitirirdim. Gerçi yine 4 gündür gece uykum yok. Her öksürüğüne her hapşuruğuna uyanıyorum. Yinede hamd olsun bu günümüze.

Son düzenleme:

Canım gecmiş olsun
Biliyorsun bade de tutulmuştu
İlaç vermedi Dr, biraz uzun sürüyor ama geçiyor
Burnunu açık tutun bol bol serum fizyolojik yapın

Oohhhh sefan olsun :)))
Ben badeyi hep yalnız yıkıyorum :))))

Chnb yakışıklı ardacıgın resimlerini bekleriz :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…