Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım sütun yetiyorsa gerek yok ek gıdaya emir emmeyi bırakmasa bende gecmezdim keske emseydi,bu aralar merkezi yerlere gitmek sakıncalı uzak durun,bizde ayın 15 de Amasya'ya gidecez ama ayın 24 de kardesimin kep töreni oldug icin biraz erken doncem kaçırmak istemiyorum üstelik okulu tam dibimde

Aman da engüzel emir oğlan tatillerde gidecekmiş. Sanada iyi gelir farklı mekan ne güzel.
Canım biryere gitmiyoruz zaten evimiz cumhuriyet Parkı'nın yanında gençler her gün saat 17 gibi toplanıyorlar. Geç saatlere doğru daha tiki denen zaten biryerde birşey olsada karıştırsak diyenler geliyor onlar taşkınlık yapıncada polis geliyor. Bize evden çıkamazıyoruz. Gaz maz atarlar diye.

gece mi hiç uyanmıyor ??

ya aslında bana da 6. aydan önce başlama dedi
kilosu gelişimi iyi dedi ama ben dedim başlayacağım canan hanım siz bana lütfen bir liste verin dedim
o da bari 5. ayın bitmesini bekle dedi ama ben onu da beklemedim
hoş gerçi verdiğimde 5 gün sadece 4-5 kaşık meyve suyu
bugun de elma suyu vericem, 1 hafta sonra 5 dolduğunda da tamamen bir öğün olarak başlayacağım nasip kısmetse

insanların demokratik yollarla hangi yönetici olursa olsun tepkilerini belli etmeleri beni gururlandırıyor, işte o zaman diyorum ki biz demokratik bir ülkede yaşıyoruz
ama kavgalar, bombalar, ölümler, yakıp yıkmalar, zulmetmeler başlayınca içim sızlıyor
benim gönlümden geçen belli ama Allah millletimizin hakkında hayırlısı ne ise onu versin
siz de dikkat edin, çıkmayıverin biraz daha

Hidennisko listeyi paylaşır mısın canım?
Biz de elma suyu sıkıyoruz içine kayısı katıyoruz...
Yazdıklarına katılıyorum demokratik yollarla olmalı... Ben de üzülüyorum.

Ne güzel değişiklik olur sana da... Az da kaldı...

Bende dün başladım elma puresiyle,emir artık emmiyor sagarak veriyorum o da nereye kadar
Muz icin erken değilmi ben elma ve havuçlar başlanır diye biliyorum

Canım bence kayısı da ekle... Korkuyorum kabızlıktan ... muz verme bence...

Metal ara ara oluyor azalma sütte... canını sıkma...
Bence de gece çıkmamak iyi olur...

Günlerdir gördüğüm en güzel görüntü Zonguldak görüntüsüydü. Keşke her yerde böyle güzel görüntüler olsa...

Canım ne zaman uyudunuz bagli genelde öğle uykusunu alıyor o zaman gece 10-11 gibi uyuyup sabah 6-7 kadar uyuyor ama gündüz uykudunu tam alamazsa 8-9 gibi yatıyor gece 1 kere mutlaka kalkıyor
Chnb muz a cesaret edemiyorum emir yeni doğmuştu ben muz yemiştim 1 hafta kabiz olmustu bin pişman oldum ne zaman muz görsem aklıma gelir,kayıdı suyu verecem elma piresini bitirdik organik elma suyu almıştım bugün ona başlıyorum haftayada kaysıya

Kızlar kandiliniz mübarek olsun rabbim dualarımızı kabul eder inşallah
Allahım kuzularımıza sağlık versin inşallah

merhaba kızlarrr ilk defa yazıyorum buraya ayy heyecanlandım valla bişey danışacaktım size benim kız bugün tam 46 günlük oldu hastanede 6 aylık olana kadar su verme dediler gerçi dinlemedim verdim bikaç defa çok az ama damla damla sizler verdinizmi kıyamıyorum yaa izmir çok sıcak çokda terliyo susuyodur gibime geliyo ama

Ben dili beyaz olunca emzirme sonrası çay kaşığı ile az az vermiştim , geçince vermedim , bugun suluğunu yıkadım vermeye başlayacağım?? İzmir sıcak verilebilir bence

Kızlar benim sağ göğsümde süt soldan bariz az, emerken de hissediyordum ama uzun zaman sonra sağdım dün , soldan 90 cc çıktı sağdan 20 cc hemde en son ikisini de aynı anda emzirmiştim
Bugun bende yarım şeftali ve yarım kayısı karıştırıp verdim hepsini yedi :)))

Allah Allah oluyor demekkki.

Maşallah diğer göğüs 90 Cc çok güzel. İkisinin toplamıda badeye yeter dir.

Benimde öyle göğsüme süt inmesi filan olmuyor. Artık. Derin uykuya dalmıyor ise. Saat başı emmek istiyor. Sanırım süt azaldı. Bende artık günde bir sağım yapıyorum. Onuda gece 24 gibi veriyorum. En azından 3 saat uyuyor. Hamd olsun.

Rabbim evlatlarımızın rızkını bol eylesin.

Canım sadece anne sutu veriyorsan,su vermene hiç gerek yok ben hem emzirdim hem mama verdim yinede su vermedim 4.5 aylık olduk bı kaç gundur ek gıdaya başladık yeni yeni su veriyorum

Maşallah canım sütun cok iyi,bı göğüste daha fazla süt olurmuşoyle duymuştum,benimde öyleydi

Kızlar biizm bebek takvimine ne oldu hiç biirmizde görünmüyor hoş benimki geri kalmıştı ama yinede metal'den takip ediyordum

malesef o 90 cc nin çıkması için badenin 4-5 saat emmemiş olması gerek (

neyse buna şükür günde 2-3 kez bile emse ben razıyım
bade2-3 saatte bir en az 120 cc süt yada mama istiyor
bazen 110 cc sütü içip üstüne 30-40 cc mama veriyorum
ama kilo almadı buna ragmen sanki
ek gıdayı da düzenli olarak vermeye başlayacağım artık dün yarın kayısı yarım şeftali cam rendeden geçirip verdim posalarıyla yiyor :))
bugunde elma ve kayısı vereceğim
ilk başlarda kakası yemyeşil çıkıyordu
sanırım bağırsaklar uyum sağlama başladı bugun sarı yaptı tekrar

kızlar benim adetim bu ay 3 gün gecikti
gecen ay olmuştum ya, bu ay olmama ihtimalim var mı??
acaba düzensizlik olur mu
korkulacak bişi yoktur inşallah :18:

Afiyet bal şeker olsun bade kızımıza. Maşallah güzel besleniyor. İbrahim Ethem'de anne sütünü alırken bu aylarda 2,5-3 saatte bir 140-150 cc anne sütü alıyordu. Hasan Basri'de olsa içer. Gibi geliyor. Bazen gün içinde iki üç sağım yaparak tek göğüs 150 cc tanamlıyorun alıyor. Karnı tam dıymayınca derin uykuda olmuyor. Sanırım bize kilo alımı olmazsa ek gıdaya geçeriz bu ay.

Ben daha adet olmadım kızlar. 6. Ayda kadın doğum Dr kontrolümüz olacakya. Uzamana kadar olmasam Dr soracağım artık. Benim gibi adet olmayan kalmadı galiba.

canım emzıren annelerde adet duzensızlıg olurmuş,bende gecen ay 5 gun erken oldum sımdı 3.reglimi beklıyorum

Kötü bir gece geçiriyoruz öksürük bitmeden şimdiden kızlardan biri iki kere kustu akşam yatmadan küçük bir çikolata yedi sonrada süt içti o mu yaptı acaba inşallah bulaşıcı bir hastalık değildir diğerlerine bulaşmaz
Anladım ama kusacağını örtüsünü önüne koydum son anda yatak çarsaf yıkamaktan kurtuldum zaten uyuduktan sonra belliydi sıkıntısı vardı karnım ağrıyo dedi hep şimdi ilaç verdim uyudu ama bende uyku kalmadı şimdi allah beterinden korusun
Kuzularımızı hastalıklardan koru allahım onlara şifa ver tez zamanda bizlerede güç kuvvet sabır ver allahım onlara bakabilmek için amin

Ah Meryem ya , okudukça üzülüyorum senin kızlar hastalanıyor diye. Hayır biz biri ile bitiyoruz yorgunluktan, sen ne kadar yoruluyorsundur. Üzüntüsü de cabası , Allah yardımcın olsun

Bende dün bir ebe arkadaşımla konuştum
Emzirme sıklığın bu kadar azsa ve aralarda 5-6 saat emzirmiyorsan sütünün kesilmesi yakındır dedi ((
Bende gece 12.30 gibi sağdım anca 60cc çıktı
Sonra gece 2.30 da emmeye kalktı , süt birikmemiş tabi , nasıl ağladı (
Sonra sağdığımı verdim
Ve biraz önce saat 6.30 da emzirmek istedim çekti çekti ağladı , dedim birikmemiş olamaz, sağdım anca 10cc çıkmıştır (( sutum iyice azalıyor ( bundan sonra 2-3 saatte bir sagip arttırmayı deneyeceğim çünkü emmek de istemiyor (

Ah hidennisko ah çok bitkinim dediğin gibi yorgunluğa razıyım da üzüntüsü daha kötü kendimi şuçluyorum birde ben bakamıyorum kızlarıma diye yetemiyorum onlara
İyiki siz varsınız biraz içimi döküp rahatlıyorum allah kuzularıma şifa versin banada güç versin

Canım geçmiş olsun. Hatırlarmısın geçen hafta benim büyük oğlanda kusmuştu. Öncesinde soğuk alğınlığı vardı. Geniz akıntısı vardı. Ondan biriken başkanı çıkarmıştı. Senin kızında birkaç gündür öksürük vardıya. Büyük ihtimalle baloma midesini bulandırıp kusturmuştur. Allah'ın izniyle Birdaha olmaz. Benim oğlumda öncesinde karnım ağrıyor demişti sma miğdesini gösteriyordu. Rabbim kuzularımıza şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…