Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sağacağım cnm, ama Acıbadem Kadıköy'de o süt sağma odasındaki makine beni deli etti hiç güzel degildi , benimki daha güzel sağıyor İnan

Sağacağım cnm, ama Acıbadem Kadıköy'de o süt sağma odasındaki makine beni deli etti hiç güzel degildi , benimki daha güzel sağıyor İnan

Evet canım onun ayarında bi sorun vardı bende memnun kalmamıştım. Ben aynısından kiralamıştık İbrahim Ethem'de. 15 ay sağdım. Bi derin dondurucu dolmuştu sütten. Bu seferde o markanın Portatifini kullanıyorum. Bunun tek dezavantajı tek tek sağım yapınca daha iyi sağıyor. Ayrıca en az 25 dak sağmak gerekiyor.

Ay nazar değdi Hasan Basri ye durup durup sağlayarak uyanıyor. Buğün ilk kez şort giydirdim. Anneme gittik evi serindir annemin. Gazı var belli. Havada çok sıcakdı. Ay nasıl giydireceğimi şaşırdım.

Canım emer inşallah. Bizim durum şöyle: Sabah doksan cc suya aptamil koyuyorum 3 ölçek. İçine koyulaşıncaya dek bebe bisküvi 8 tane oluyordur. İçine yarım ya da 1 yumurta sarısı, azıcık labne ya da diğer peynir azıcık. Onu yiyor.

Armut ya da kayısı püresi cam rendede. Yine 1 epey oluyor kavanoz mama kadar.

Sebze çorbası(kabak, patates, havuç, fasülye- 2 günlük yapıyorum.)
Yine kavanoz mamadan biraz fazla yiyor diliyle itene dek veriyorum.

Haftanın 3 günü yoğurt. Kavanoz mama kadar

Yatmadan genelde kaşık maması veriyorum.

Günde 2 defa 120 cc mama içiyor. Bazen 1 kere.

3 kere emiyordur ama toplasan 150-200 cc yi geçmez.

Aptamilin içinde katalog var. Diyor ki 2 çay bardağını geçmesin ek gıda. En az 500 mg anne sütü(yetmiyorsa mamayla takviye.) Sanmam 500 mg olsun.

Maşallah yiyor. Bugün yarım köfte yedi çorba vermedim.

Bu ay 500 gram almış iyi bence. kEYFİ İYİ. Sütü de takmıyorum. Çok emdiği dönemde ben irmik helvasından fayda gördüm canım. Ve bir sürü bitki çayı içtim. Şimdi içmiyorum ek gıda verdiğimden beri.

Bu arada hala tek oturmuyor ama yüzücü hareketi gibi kulaç atar gibi epey geziniyor... Büyük oğlum bu ayda emekliyordu çok ciddi...

Canım ben çok yoruldum. Özel okul öğretmeni yazı yazdır dedi her gün yarım sayfa yazdırıyorum binbir güçlükle( Yaz şunu yapacağım filan. Hızlı okuma kursuna gidiyor egzersizler var yüreğim yemiyor çalıştırmaya( Artık bugün dedim boşanacağız bu derleri yüzünden( Bu gün kurul vardı. Bir öğrencimiz vara anne babası öğretmen çocuk çalışmıyor zayıfı çok. Müdüre demiş ki aileme tepki olarak çalışmıyorum. Oğlum da öyle olacak baskıdan. Öğretmenler çalıştır diyor oğlan istemiyor. Yıldım ben( Bakalım etüt işe yaramazsa birebir ders aldırırız. Eşimde Karadeniz inadı var. Şu ana dek ben yönlendirdim olmadı şimdi ne yaparsa yapsın. Eskiden diyordu ki herkes anaokulunda öğretti sen öğrettirmedin ondan oldu Sanki köydeki çocuklara öğrettiler. Zamanında öğrendi hepsi. Disleksi çok zor sabır istiyor bizde de kalmadı(

Kızlar ya süt konusunda akıl verin çok azaldı çokkk, bade emmiyor diye zaten moralim sıfır , bari sağarak verebilseydim (( sık sık sağsam artar mı? Saatte bir mesela (

Canım ben şunu gördüm sağıyordum hiç çıkmıyordu sağmaya devam ettim 5-10 dakika sonra birden gelmeye başladı. 3 saatte olabilir. Bir de yanında kimse olmasın sesten etkileniyorlar bakıyorlar o sesin yönüne...

Meryem boş ver yapsınlar yaramazlık. Şöyle tehlikesiz bol bol koşup oynayabilecekleri bir yere gidin. sizi germeyecek insanlar olsun. Biz de antep ya da urfaya gideceğiz galiba arkadaşlarla...

Chnb tatile eşimin kuzeni ve eşi gelecek çok iyi anlaşırız maşallah bizi germezler yani aksine yardımcı olurlar bana
İnşallah kızlarda cok şımarıklık yapmazlar çünkü başkalarının yanında hiç sözümü dinlemiyorlar inat edip her dediklerini yaptırıyorlar inşallah kızlarımda bende çok güzel bir tatil geçiririz bol bol eğleniriz
Kızlarla ben daha çok ilgeleneceğim türbanlı olduğum için erkekler bayanlar havuzu denizi ayrı olan otele gidiyoruz eşimle zaten durmazlar kızlar beni görmedikleri zaman kıyameti koparıyorlar anne anne diye ama arada babalarına bırakırım inşallah parkta falan oyalar bende rahat rahat yüzerim

Allah yardımcın olsun canım. Yorulacaksın biraz ama olsun değer...

Cumanız mübarek olsun canlar.
Nasılsınız? Kuzularız nasıl?

Birşey soracaktım. Çiş durumunuz nasıl. Hasan Basri nin bezleri çok kuru. Çok az çil yapıyor. Doğduğundan beri gece bezi zaten kurudur. Fakat gün içindede öğle dolu bez olmuyor. Bu gün Canan Hanım'a arayıp su verebilirmisiniz diye sordum oda günde iki kere 30-40 cc verin dedi. Dedim hocam bez kuru oluyor. Pembe gördünmü dedi yok fakat renk koyü dedim.

Yalnız uzun süre kalan bezinde önde değilde arkaya doğru bi renk değişim oluyor oda koyü turuncu gibi. Dr tel kapatınca düşündüm. Dün gece saat 21 kaka yaptı. Sonra saat 23:30 bezi değiştirdik kuruydu. Sabah değiştirdim oda kuruydu. Şimdi uyuyor. Gerçi gece birkez emdi. Uyansın su vereceğim inşallah alır.
Yine uzattım. Eskisi gibi çilten 500 gr bez olmayınca korktum.

Hayırlı cumalar kızlar kuzular nasıllar
Benim kızlar iyiler şükür allaha yarın allahın izniyle yolcuyuz hakkınızı helal edin kızlar inşallah türkiyede de girerim nete vakit buldukca kendinize kuzulara iyi bakın
Dua edin kolay bir yolculuk olsun kızları yol tutuyor inşallah birşey olmaz bu sefer

Hayırlı yolculuklarda gelin memleketimize. İyi tatiller.

çok şükür cnm, iyi ikisi de
kızım hastalıktan sonra memeye düştü çok şükür, bize faydası o oldu hastalığın
kızlar ben neredeyse 3 haftadır badeye meyve veriyorum ya, sebzeyi kabul etmiyor (
nasıl yapsam ne etsem??
canan hanım yoğurda geç o zaman demişti, olmadı öyle yapayım
bizim yediğimiz tuzlu salçalı yemekleri seviyor cadı (

Maşallah BarekAllah canım size.
İbrahim Ethem de ona özel yaptığım çorbaları hiç yemiyordu. Ne zaman ünlü yağlı tuzlu çorbaya geçtik onu yemişti.
Şimdi erken daha sonra için bir havuç bi patates bi kabaktan bir tatlı kaşığı zeytin yağı ile yemek yapıyordum. İçine kepenki pirinç de koyuyordum. Onu yiyordu. Ama biz ek gidaya çok geç geçmiştik. 9. Aydan sonra başlamıştık pramatüre olduğu için. İleriki aylarda deneyebilirsin.
Yoğurt sever annesi inşallah.

Son düzenleme:
Canlar hamd olsun bende doğumda sonra ilk Regli mi oldum.
Baya baya takmıştım. Perşembe kontrole gidecektim.
Artık Bayram san sonra giderim. Olmayınca dahada bi gerginim sanki.

memeye düşmesi iyi olmuş peki sütün arttı mı?
ben sebze çorbasına azıcık tuz atıyorum yiyor zararı olur mu azıcık tuz atsan?

Canlar hamd olsun bende doğumda sonra ilk Regli mi oldum.
Baya baya takmıştım. Perşembe kontrole gidecektim.
Artık Bayram san sonra giderim. Olmayınca dahada bi gerginim sanki.

hayırlı olsun canım reglin...
biz de sağlık ocağına gittik kontrole.
74 cm 9300 kilomuz. baş çevremiz yine en üst noktada. takibe devam dedi. koca kafalı olacak oğlum belli. bu takibe devam demeleri geriyor beni...

Sütüm daha iyi sanki ama gene öyle çok çok değil
Maşallah kilosu çok iyi bizimki almıyor fazla, bu aralar gene mamayı reddediyor ( sütüm az ( sebzeyi çok zor yiyor ( en sevdiği şey meyve :)))

Ege de hem koca kafalı doğmuştu hem de hep ilerde gitmişti, korkma

Kızlar memleketten selam
Allaha şükür tatilimizi yaptık dün evimize geldik kazasız belasız
Uçak yolculugumuz çok güzel geçti boşuna kormuşum uslu uslu oturduk
Tatil de çok güzel geçti kızlarım hiç eziyet etmedi sudan çıkmadılar hiç çok eğlendiler
Eve dönüş yolculuğu biraz yorucuydu kızlardan biri hep kustu yol boyunca hamd olsun rabbime evizdeyiz alışmaya çalışıyorlar kızlar
Bu gece uykumuz bölük bölük du yermizi aradık herhalde ama alışırlar herhalde
Kendinize iyi bakın kuzularada yine girerim telden giriyorum

Canım kaşık maması veriyor musun? Ben sütlü pirinçli veriyorum. Normal mama da günde 2 kere 120 cc den 250 cc.
Bizim de durmuştu kilo alımı bu sefer 1.5 ayda 800 gram almış. Kafa büyük olunca kilo da pek belli olmuyor.:)) Sağlıklı olsunlar da. Çok şükür verdiğim her şeyi yiyor. Bir tarhana vereyim dedim dün akşam yemedi onu...

Ne güzel Meryem. Tr de misiniz kendi evinize mi döndünüz anlamadım. Aferin kızlarına adları neydi kızların?
Peki sen eğlendin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…