Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Metalcim şükür canım bu gece rahatız bi daha olmadı sabah kalktığında karnım ağrıyor dedi süt içmicem dedi bende sevdiği tuzlu krakerlerden verdim bitane yedi bıraktı zorlamadım miğdesi bulanıyordu şükür öğlene kadar geçti çok korktum bulaşıcıdır öbürlerinede geçer diye allahıma şükür geçti
Senin oğlan gibi oldu bencede benim kız
Şükür havalar sıcak iki gündür öksürük de azaldı parka götürüyorum kumla oynuyorlar çok mutlu oluyorlar ben daha çok yoruluyorum parkta ama olsun inşallah havalar bozmazda gideriz hergün
Buranın havası bir bakmışsın yağmur başladı yine

Slm kızlar nasılsınız kuzular nasıl
Benimkiler şükür iyiler öksürük bitti sadece çok koşturduklarında oluyor şükür allaha geçti zaten cuma günü kontrollerimiz var dr da burda hava bir güneşli bir yağmurlu kızlar çok sıkıldı evde parka gitmek istiyorlar bugün yine yağmur var okula da götürmüyorum bidaha hasta olmasınlar diye
Allahın izniyle türkiyeye gelince hergün parka götürcem cadılarımı
Hazırlıklarım bitti şükür allahım kazasız belasız kolayca gelmemizi nasip etsin inşallah

evet sofika artık pek yazmıyor
en son hepsi hastalık atlatmılardı , iyilerdi

sofikacım, kırdık mı seni istemeden

meryem kızların iyileşmesine sevindim cnm, inşallah tr de çok iyi vakit geçirrisiniz

Hidennisko saol canim şükür iyiler yarın kontrolumuz var bakalım dr ne dicek
İnşallah iyi geçer canım türkiyede

Kızlar Topigmiz durgunlasdi,diger topikte doğuran arkadaslar buraya transfer olmuyor,
Ben bugün Amasya'ya gidiyorum herhalde giremem nete bu arad emir yuvarlanıyor yakındır emeklemesi zaten 6. Ayına giriyor emeklesin artık,sizinkiler başladım emeklemeye?cok tuhaf ama dün oğlum bı kac kez hala dedi gorumcemle ben kimseyi inandiramadik,dün dışarda isim vardi halasına bıraktım döndüğümde hala diyordu ne yaptın karsına geçip saatlerce hala hala mi dedin,diyorum, bakalım anne ne aman diyecek,benim iki gundur cok fena bel sancım var iki gundur emiri anakucagna koyup saatlerce yürüdüm ondan oldu herhalde regli olcakmis gibi karin ve kasik agrisida yasıyorum daha reglime var sanirm duzensiz gidecek reglilerim,benden bu kadar sizde ne var ne yok bebislerimiz nasil?

Canlar nasılsınız.
Bemişler büyüdü havalarda güzelleşince herkes dışarılarda sanırım. Kimse uğramıyor topiğimizde

Eylülgülü
İyi tatiller canım. Maşallah emir oğlumuza. Hasan Basri hamd olsun eli ayağı durmuyor çok hareketli hafif hafif yan döndürüyor popoyu. Fakat baş ve ayaklar geride kalıyor. İnşallah önümüzdeki ay oda fırfır döner.

Hidennisco
Canım nasılsınız bade ege nasıl. Kilo alımızı nasıl. Ek gıdayı alıyorumu. Biz bu ay az kilo aldık gibi görünüyor. Süt sağım işini bir haftadır tamamen bıraktık. Tek meme emiyor uyuya kalıyor. 500 gr almış gözüküyor. Ayın21 kadar daha uzun emzireyim hemde iki göğüsü vereyim eğer fark etmezse. Sanırım bizde ek gıdaya geçeceğiz.

Meryem
Tatile çıktınızmı canım kızların sağlıkları nasıl.

Chnb sofika nereledesiniz.

Yeni doğum yapmış canlar niye uğramıyoruz. Bekliyoruz.

Hepinizi öpüyorum Allah'a emanet olun.

İyi yolculuklar canım...
Hala dedi demek:)) Neyse bol bol bırak gez anlaşacaklar demek...
Biz daha emeklemedik. Ama epey hareket ediyor dönüyor. 2 kere de düştük aman dikkat edin dönüyorlar aniden birden düştü göz açıp kapayıncaya dek...

Canım maşallah Hasan Basriye de... Döner yakında :))
Oğlanın karne nasıl? Bizimkinin hepsi 5. Ama öylesine. Tatil mi okuldan daha çok ödev var anlamadım gitt(

Bence adette düzensizlik olur... Benim düzene girdi aslında. Ciddi manada korunma yöntemi bulmak ne zor...

canım az kaldı tr ye gelmene...İnşallah geçer hastalıklarda...

Ben anne sütü verirken vermedim su. Ne zaman başladık mamaya ek gıdaya o zaman verdim yani 4. ayda...

Metalcim chnb saolun biz iyiyiz şükür hastalıkalar şükür geçti allahın izniyle cumartesi öğle yolcuyuz allahım kazasız belasız gelmeyi nasip etsin inşallah bütün yolculara
Uçağımız saat 15 de değişmezse allahın izniyle türkiye saatiyle 19.30 da antalyadayız alanya gitcez tatile inşallah çok güzel geçer çok özledim türkiyeyi

Siz nasılsınız kızlar oh havalar güzel tabi orda gezersiniz
Burası yağmurlu kızları biraz parka götürdüm 15 dakika duramadık yağmur başladı kızlar gitmeyelim daha yeni geldik diyorlar

Nesrin teyzesi bizimde karnemiz çok güzel. Allah başarılarını daim eylesin.
Öğretmenimiz ben ce çok ders vermedi. Daha çok okumayı be yazmayı unutmasınlar hızlansın diye her gün 20 sayfalık kitap okunacak 4-5 cümle ile konusu deftere yazılacak.
Ayrıca günlük yazacaklar. Bide tatil kitabı var o bitecek. Öğle kalın kitap değil zaten son iki hafta çoğunu yapmışlardı. Matematiği bana bırakın dedi.

Antakyada fırtınalı hava. Çamaşır asarken uçmasam bir gün...
Alanyaya balayına gitmiştik güzel geçsin inşallah... Birkaç tane de kalın giyecek al belli olmuyor havalar...

O h oh. aZ OLSUN ÖDEVLER. Bizim dün akşam öğretmen aradı üzüldü aslında okuldan almamıza. Eşim devlette bir öğretmen bulmuş. Okul yarım gün yarım gün etüde verecek ödevleri yaptırsınlar biz de yüz göz olmayalım diye...

2 seferdir Ahmet Ardayı kucssğımda yıkıyorum ağlamıyor. Tabureye oturup kucağıma alıp yıkıyorum... Ağlıyorsa banyoda bebeler tavsiye ederim...

Chnb aldım canım bir kaç tanede uzun kollu koydum pantolonda koydum
İnşallah iyi geçer canım ilk defa tatile çıkıyoruz kızlarla korkuyorumda aslında uslu durmazlarsa diye ama ne zamana kadar çıkmicam inşallah çok uslu olurlar severler inşallah burnumdan gelmez

Kızlar haklısınız burası malesef çok sessiz kaldı , açıkçası ülkemdeki bu olayları takip etmekten başka birşey düşünemez ve yapamaz oldum

Metalcim bade 650 gr almış , meyveyi çok seviyor hergün bir öğün yiyor , kötü olan emmeyi bırakacak sanırım
İstemiyor başını çeviriyor ( sütüm çok azaldı , benim 1 yaşına kadar emzirme hayallerim sanırım uçuuuup gitti ( sofika olsada yazsa bana tavsiyeler sanırım biberona alıştığı için oldu, emmese de 2-3 saatte bir sağıyorum artık 50-60 ne çıkarsa
Bu hafta sebzeye de gecicem

Chnb sende emme duyumları nasıl ?

Cihan Buğra için hayırlısı ne ise o olsun canım. İnşallah iyi bi etüt bulursunuz. Abi'm oğlu bu sene SBS girdi ondanda dikkat dağınıklığı var. 4. Sınıfa kadar ailesi uğraştı etüt etüt gezdi. Etütler Uğraşmak istemediler. Sonra özel birebir ders aldı yaşlı bi öğretmeni. Onun seviyesini çok güzel anladı. Ve çok faydası oldu. Üç sene farklı dersler için birebir ders aldı. Anca öyle aştılar Bazı şeyleri.

İki oğlanında öğle yıkıyoruz biz kendilerini güvende hissediyorlar. Yanlış ben dizlerine havlu koyuyorum. Ozaman kaymıyor da. Eşim gerek duymuyor.

Ah canım sorma bende aynı. Gece iki üç e kadar tv de haber kanalları arasında gidip geliyorum. Gözümü kapatıyorum beynim konuşuyor. İnan sütüm azaldı. Rabbim ülkemize huzur birlik ve beraberlik getirsin.

bade yi Dr götürdüğümü canım kilosu için ne ded. Süt dedimyabenimde azaldı. Bende korkuyorum biz mamada hiç denemedik. Abimiz almamıştı bir yaşından sonra süt bitince direk inek sütüne geçmiştik.
Sağıncada az çıkıyor. 40 Cc çıktı dün sağdım.

Bide Hasan Basri uzun uykular yapıyor. Dün düğünümüz vardı. 7 evden çıktık. Gün içinde abimiz evde olunca gündüz uykuları bölük bölük oldu. Zaten yanlış ken o uyumunda ben hiç ses çıkarmazsan güzel uyuyor. Neyse. Eve 12 de geldik. Saydığım 40 Cc verdim sonrada tek görüş emdi. Saat bire doğru uyudu. Saat 7 kadar hiç kalkmadı. Bende yorgun olunca uyandırmadım. Eski Dr uykuda gıda uyandırma diyordu. Ama kaçıncı aydan sonra dedi hatırlamıyorum. Kendimi suçlu hissediyorum. Kiloda az aldı a bu ay.

Rabbim yavrularımız korusun. Sağlık i versin.

Metalcim benim de sütüm bu yüzden azaldı zaten, bade gece 8 de yatıyor 2-3 gibi kalkıyor sonra ta sabaha bir daha, İnan böyle uyuduğu zamandan 1 hafta sonra sütüm azaldı , dün gece kıpırdandıkça aldım emzirdim
Bizim kız da gündüz aç bıraksam hiç ağlamaz o durumda yani
Bir de çok hareketli değil yere yatırmadığım sürece dönmeye hiiiççç niyetli değil cadı ) herhalde yakmıyor diyorum ından acıkmıyor

Bu arada şükür hastalandım , ödüm kopmuştu ))

Bizimkide dönmüyordu iki gündür sağ yanına dönüyor. Sol tarafa daha yok.
Bizimkide gece mıkırdarsa veriyorum. O uyanmıyor. Bazen uyanıyor. Ben Wc gşdîp gelinceye kadar ağlayıp babayı uyandırmasın diye yalancı emziği veriyorum. Bi geliyorum yine uyumuş.

Ben daha hiç adet olmadım. 6. Ayda kontrole gel demişti Dr. Bu ay 6. Ayın içinde olacağım gitsemmiki. Bir sonraki ay ramazana denk geliyor.

Kızlar ya süt konusunda akıl verin çok azaldı çokkk, bade emmiyor diye zaten moralim sıfır , bari sağarak verebilseydim (( sık sık sağsam artar mı? Saatte bir mesela (

Son düzenleme:
Kızlar ya süt konusunda akıl verin çok azaldı çokkk, bade emmiyor diye zaten moralim sıfır , bari sağarak verebilseydim (( sık sık sağsam artar mı? Saatte bir mesela (

Saat başı değilde. Üç Saatte bi her iki göğsü de en az 20 dak sağ canım. Süt gelmese de sağ demişlerdi. İbrahim Ethem'de benim sütüm azalmıştı. Piyon emzirme sistemleri diye bit yer var. Biz makina kiralamıştık. Ücretsiz anne danışma hattı vardı. Bide yaz geldi suyu ben tersine azalttım. Terliyırum da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…