Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim de içimde bir sıkıntı var 3 yıldır bebek mücadelesi beni çok yormuş. Hele yatarken ağaçlar çiçek açtı, meyve verdi, yapraklar döküldü, 3 mevsim geçti yatarken. Çok şükür evladıma kavuştum. Ama sanırım hayattan zevk almamaya başladım. Kaç yıldır tatile de gitmedik.( Haftaya birkaç günlüğüne kafa dengi arkadaşlarla 2 günlüğüne kaçamak yapalım diyoruz urfa ya da Antep'e. Çok ihtiyacım var bu tatile...

Merhaba canlar.
Bizde dün kontrole gittik istanbul a. Boyumuz 4 cm uzamış fakat 500 gr almış bu ay. Bide 5 haftada gittik.
Ben artık sağım yapmıyordum sadece anne memesi veriyordu. Oda 2,5 saatte bi tek göğüs en fazla 10-12 dak. Emiyordu.
Bir haftadır 15-20 dak tutmaya çalışıyorum. Canan hanım. 15 gün daha emzir arada sağ ver sonunda eğer 200 gr almazsa ek gıdaya geçeriz dedi. Görünüşte zayıf değil fakat bel bölgesi daha inceldi. başında 0,5 büyümüş. Hareketi arttı.

Bugün bir arkadaşa gittim. 3 aylık oğlu 4 kilo doğmuştu. Anne sütü almıyor artık sırf mama alıyormuş. 7500 kilo olmuş. Benim oğlum kadar. Başını belini tutuşu ayaklarıhla basması bile aynı. Ozaman bira. Üzüldüm. Hep bir kilo ve üstü kilo alınca kendimi suçladım.
Sütü de öyle çok yok sanırım.
Allah'ın sen yavrularımızın rızkını bol eyle. İştahını arttır. Sağlık ve sıhhat ver.

İyi tatiller canım. Malesef bende sevdiğim ve zevk aldığım şeyleri hatırlamıyorum. Dışarı çıkıp boş boş bakıp geliyorum. Biryerde birşey yiyelim sonunda hemen kalmak istiyorum. Keyif yapmayı unutmuşum.

Chnb türkiyedeki evimizdeyiz şimdi kızlar alışmaya çalışıyo eve başka odaya bensiz gitmiyorlar alışırlar inşallah
Kızların isimleri asmin berfin ecrin
Maalesef canım çok eğlendim diyemem kızlarla uğraşmaktan ama olsun onlar eğlendi ya onemli olan onlar
Son gün eşime dedim kızlarla ilgilenecen bende güneşlenip yüzecem ama iki saat durdura bilmiş eşim kızları beni istemişler hep
Biliyormusun bende senin gibiyim hiç birşeyden zevk almıyorum eğlenmeyi unutmuşum resmen metalin dediği gibi boş boş bakıp eve dönüyorum
Bende bütün hamileliğimi yatarak geçirdim hep stresliydim sonra da birden üç bebek bakımı galiba ağır geldi ama farkında değilim

Canım dr n ne derse onu yap. Sağlıklı olsunlar da varsın fazla da almamış olsun. Normal zamanda doğanlarla kıyaslama. Bak bizim 3 hafta erken doğdu dr 1 ay geriden hesaplıyor gerçekten de hareketleri geç yapıyor. Büyük oğlum emekliyordu Arda gibiyken.

Evet. Çok şükür bizim komşular iyi yoksa çok daha sıkılırdım. Geçen, bebeğimin doğum günüydü. Mezarlığa bile komşumla gittim. Allah razı olsun...

Ama normal hayata adapte olmak lazım...

Meryem 3 kız zor hamilelik gerçekten zor senin için... İnşallah biraz büyüsünler rahatlarsın. Bu arada r.a.y gurubunun facesi var oraya da eklensene:))

He bu arada Ahmet Arda'mın dişi çıktı diş buğdayı adeti var burada haftaya yapacağım. Adet var mı sizde de? Neler yapılıyor burada hedik denen bir buğdaylı yemek yapılıyor üzerine renkli şeker koymuşlardı bir kere gittim. Pasta filan işte...

Merhaba kızlar
Chnb canım gez toz , insan kendini düşünmezse başka kimse düşünmüyor ben de ne yapsam yaranamıyorum kimselere, ayaklarım davul gibi bütün gün ayakta durmaktan, kendi annem burda diyor ki ne yapıyorsun da hep yoruldum diyorsun ( ağladım üzüntümden , zaten kayınvalide hep eşimin çok yorgun göründüğünü söyler durur (

2 haftadır koşuşturmam çok, günüm vardı, eşimin doğum gününü kutladık, oğlumun okulda doğum günü oldu, bugun de evimizin bahçesinde oğlum için büyük bir doğum günü yapıyorum, fün gece de tüm siteye mangal partisi yaptık, gercekten yoruldum ( şükür ki sağlığımız yerinde, evlatlarımız var da yapıyoruz

Metalcim kiloya takılma , benim kız da çok tontik değil, ama keyifli mutlu bir bebek , her çocuk bir değildir , iki çocuğunu bile kıyaslama

Meryem ben de oğlum bir yaşındayken yaşamıştım senin yaşadıklarını. Belçika'dan trye gelmiştik , tatile çok ihtiyacım vardı ve oğlum 1 ay boyunca kucağımdan dahi inmedi ve zehirlenmişti peynirden ( hastaneye falan yatmıştı ( beklentiyi çok yüksek tutmamak lazım ((

Sen de yormuşsun epey kendini komşular çağırsaydı ya seni mangala:)) Bebeyle zor olmuştur...

Anneler de anlamıyor ya benimki de öyleydi maalesef. Genç görüyorlar bizi hep.

Bu arada kızlar annemler İstanbula döndü ya. Dün apartmanın kömürlüğünü temizletmişler. Kömürlükten bomba çıkmış. Polisler gelmiş. Anneme soruyorlarmış sizin kömürlük hangisi? Annem bilmem demiş. Polis de insan kömürlüğünü bilmez mi demiş.
17 yıldır bu binadayım hiç inmedim ne bileyim demiş annem. Tv den de gelmişler çıktı mı haberlere bilmiyorum. Allah korumuş tüm apartmanı.

Amamda maşallah dişimiz çıkmış. Hayırlı olsun diş buğdayınız. Bizim burda bazıları yapıyor. Benim aile ve çevrende tapan hiç olmadı oyüzden hiç gitmedim.

Canım daha ne yapacaksın. Kolaymı bunları ayarlamak koordine etmek. Maşallahın var senin bak ben bi kendimi toplayıp Mevlüt bile yapmaya cesaret edemedim. İki çocuk aktif ve sosyal bi hayat heryere yetişmeye çalışıyorsun. Zaten ev hanımlığıb böyle ne yaptınız gün boyu((( dimi.
Off çalışma hayatım bitti diyordum fakat bu şeklindedir daha çok yıpranacağım sanırım. Hiç kimsenin anlayışı yok.

Hoşgelmilsin canım. Allah kolaylık versin hepimize. Ama senin 3 tane hiç kolay değil.

Canlar bi sorum var. Ayın 21 de doğum sonrası ilk Regli mi olmuştum. Her zamanki gibi az ve kısa sürdü. 26 bitmişti. Ayın 28 oğlanı pusetiyle biraz taşıdın. O gece ve ertesi sabah bel ve karnım ağrıdı. Bacaklarım sanki Adet olacakmış gibi kesik kesinti. Yumurtlama mı oluyormuş diye düşünürken koyü renkte bi kanama oldu az. Ve 3 gündür hafif kahve geliyor tuvalet kağıdına. Yanlış hatırlamıyorsam ilk Regli sonrası böyle lekelenme yaşayan arkadaşlar olmuştu değilmi. Geçen Dr randevumu adet olduk diye bir sonraki aya ertelenmiştim. Acaba buradaki Dr gitsem mi ne dersiniz.

Metalcim adette düzensizlikler oluyor malesef ilk baslarda, bir kontrole git istersen, ben de 1. Ayda gitnistim 7. Ayda gidicem yine :)) ama Arda beye gitmem herhalde , iyi bir kadın doğumcu bulabilsem

Kızlar selam nasılsınız kuzular nasıl
Biz türkiyedeki ilk hastalığımızı olduk inşallah son olur hafif ishal ve ateşleri yüksek inşallah çabuk atlatırlar
Gece uykumuz hiç yok ya hastalıktan yada alışamadılar bilmiyorum inşallah çabuk alışırlar çok yorgunum allahım hepimize kuvvet versin güç versin inşallah

Son düzenleme:

Aminın
Allah tez şifaversin canım. Sanada güç kuvvet.

Cnm cok sık hastalanıyorlar , bu kadarı normal mi ki? Bir bağışıklık testi falan yaptırsan ??
Birde vitamin mi kullansan

Hidennisko vitamin balık yağı her gün veriyorum belçikaya dönünce yaptırcam inşallah testi
Bu kez çabuk atlattılar galiba hava değişikliğinden oldu şükür ateşleri düştü ishal de geçti geçen karpuz yediler baya o mu yaptı acaba ishal

Arkadaşlar selam.

Burdan herkese birşey sormak istiyorum.Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim. Korunurken hamile kalınabilir mi ya? Kafayı yicem. Korunma süremiz bu ayın 8 i gibi bitecek. Altı ay boyunca da hep korunduk zaten. Ama hamilelik belirtisi olması muhtemel şeyler yaşıyorum. Midem bulanıyor. Herşey burnuma kötü kokmaya başladı. Kasıklarımda bacaklarıma vuran bir ağrı var. Belimde ağrıyor. Adetime daha var.8 temmuz gibi. Bunların adet belirtileri de olduğunu biliyorum. Korunurken hamile kalmanın çok zor bir olasılık olduğunu biliyorum. Ama ya olduysa diye de korkuyorum. Çünkü pasij jimnastiğe gidiyorum. Bu da hamile iken kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Ya varsa ya zarar veriyorsam ona diye düşünmekten alamıyorum kendimi. Bir taraftan da saçmalama ne hamilesi diyorum. Şaştım kaldım ya. Daha önce bebek isterken bir kaç defa psikolojik hamile kalmıştım:) O yüzden kendime de güvenemiyorum. Ama korunduğumuz için hiç aklımda olmayan birşeydi.

Kızlar bir akıl verin. Ne yapmalıyım sizce?

Cnm emin olmak için kan tahlili yaptirabilirsin, kanda çıkar

Bence görün benden dr 40 çıkınca smear aldı sen vermedin mi diğer kızlardan da alınmadı mı?

Metalcim adette düzensizlikler oluyor malesef ilk baslarda, bir kontrole git istersen, ben de 1. Ayda gitnistim 7. Ayda gidicem yine :)) ama Arda beye gitmem herhalde , iyi bir kadın doğumcu bulabilsem

7. ayda niye gideceksin ben gitmedim gitmek mi lazımmış?:26:

Geçmiş olsun canım bağışıklık sistemi için imuzing gibi ilaçlar veriyorlar galiba...

Bizim de Ardanın dişi antep urfa gezisi dengeyi bozdu oğlanı götürdüm bugün ağrı kesici ateş düşürücü verdi. Kafamız büyük yine istanbulda çocuk nörolojisine götür dedi. Eşime dedim hiç umursamıyor ne bulandırıyorsun kafanı diyor...(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…