- Konu Sahibi hidennisko
-
hidennisko çok güzel bir topik olmuş cnm emeğine sağlık bikaç sayfa okudum ama fırsat buldukça hepsini okuyacağım....
bizimkiler sağolsunlar çok mzızırlık yapıyorlar sürekli huzursuzlar mıkır mıkır hep. beslenmeleride 2saat arayla yiyorlar hala 70cc yoğun bakım dr 3saat bekle diyor fakultedeki nezaman isterlerse ver diyor anlamadım bende biz normal doğanlara göre yavaş ilerliyoruz kilo almamız iyi dedi dr ama 2saat sıkmı oluyor acaba acemilik çok zormuş ya anne sütü bitti malesef bir yemek kaşığı falan çıkıyor arda emiyor yine ama beren öğürüyor emmiyor mamayla besleniyoruz.. bu arada berenin kusmaları bitti tamamen çok şükür kontrollerimizde bitti keyfimiz yerinde şükür.. birde damaklarımız hassaslaştı herhalde sürekli elleri ağzında çok erken değilmi daha size sorucağım çok şey olucak ama yaramazlar uyanıyor yine
canım bizim de 14. gün düştü...
ben kovaya su koydum. Küvette yıkadım bence en güzel file.
sofika akan su diyor ama biz akanda yıkamadık.
başını yıkarken kafasını öne doğru eğip hızlı hızlı döktük. ben vücudunu sabun saçını şampuanla yıkadık...chicco ile. sonra yağladık...
ben de dinlenmedim senin gibi kanamadan kurtulmadım(
yorma kendini...
Synagis yalnızca intramüsküler kullanım içindir. Synagis'in tek kullanımlık flakonu koruyucu madde içermez ve kullanıma hazırlandıktan (rekonstitüsyondan) sonra 3 saat içinde uygulanmalıdır. Önerilen dozu vücut ağırlığına göre 15 mg/kg olup; toplumdaki RSV risk sezonu boyunca ayda bir uygulanmalıdır. İlk doz, RSV sezonu başlamadan önce uygulanmalıdır ve takip eden dozlar RSV sezonu boyunca aylık olarak uygulanmalıdır. Reinfeksiyon riskinden korunmak için, Synagis uygulanan RSV ile enfekte çocuklara, RSV sezonu boyunca, her ay Synagis uygulanmasına devam edilmelidir. Aseptik bir teknik kullanarak tercihan uyluğun anterolateral yanına intramüsküler yoldan 15 mg/kg dozunda verilmelidir. Gluteal kas rutin enjeksiyon yeri olarak kullanılmamalıdır çünkü siyatik sinire hasar verme riski vardır. 1 ml'nin üzerinde olan enjeksiyon hacimleri, bölünmüş dozlar halinde uygulanmalıdır. Enjeksiyonluk su hariç başka bir ilaçla veya dilüentle karıştırılmamalıdır.
Bu asi ile ilgili lgisi olan varmi?
Premetu bebeklerde biri kou olarak acmis, bu asiyi
Chnb sen zehirli ishale karsi asi yaptirdim demistin onu dr mi onerdi?
Ne kadarlikken vurdurdin?
Kızlar ben oğlumu 3-4 saatte bir uyandırıyorum beslemek icin bana bana herkes diyorki uyandırma açıkinca uyanır,uyuması daha iyi diyolar ama sabahın 6 su dan beri uyuyor uyanmak üzere simdi mama veriyoruma acikmiyormu anlamıyorum siz nasil yapıyorsunuz ?
Ah ah acemi anne olmak ne zormus oğlumun derdini anlayamıyorum,dün bol bol emzirdim en fazla yarım saat emıyor sonra uyuyor en fazla 1 saat uyuyor uyandimi tekrar emzirdim tek göğsümü digerinin ucu hiç yok onu sağdım,biberonla süt verince uyumuyor ağlıyor mama veriyorum uyuyor,dün 65cc anne sutu verdim biberonla uyumadı ağladı yine mama verdim,bugün bı arkadaşımla konuştum emzir diyor karnı doysa bile ağlar yabancı emzik ver diyor acsa durmazmis,birde öyle deneyim diyorum hem emzirip hem süt sağsam mama vermeden kurtarabilirmiyim acaba yoksa cok fena mamaya alışsak hissediyorum
Chnb cok fayadali bı YAZI,incir kürünu deneyecem,ben hala zamanla sütümün cogalcagni inanıyorum,inanmak başarmanın yarisi derler:)
Hidenisko usg debakmadimi rahime,benim doktor üstten usg ile baktı rahim toparlanmaya başlamış dedi dikisede elle baktı
bekliyoruz canımmmm.......
Merakla bekliyorum fotoları:))
Bu süt işi karışık iş vesselam.
Az önce irmik yaptım dedim ya bende işe yarıyor bu irmik.pek de sevmem.
1 su bardağı irmiği tereyağında az kavurup bir bardaktan az şeker atıyorum 3 bardak da su oldu helva.
2 gün yyorum
Canım ben biraz fazlaysast hemen sağıp 4 tane saklama biberonum var koyuyorum buzluğa ne zaman azsa onu ısıtıp veriyorum.Mama vermek istemiyorum...
Metal canım Allah yardımcın olsun. Büyük oğlunun drsi yok mu? Biz bir de ödevlerle boğuşuyoruz tembel oğlumla:)
sofikaaaaaaaaaa nerdesin?
hidennisko çok güzel bir topik olmuş cnm emeğine sağlık bikaç sayfa okudum ama fırsat buldukça hepsini okuyacağım....
bizimkiler sağolsunlar çok mzızırlık yapıyorlar sürekli huzursuzlar mıkır mıkır hep. beslenmeleride 2saat arayla yiyorlar hala 70cc yoğun bakım dr 3saat bekle diyor fakultedeki nezaman isterlerse ver diyor anlamadım bende biz normal doğanlara göre yavaş ilerliyoruz kilo almamız iyi dedi dr ama 2saat sıkmı oluyor acaba acemilik çok zormuş ya anne sütü bitti malesef bir yemek kaşığı falan çıkıyor arda emiyor yine ama beren öğürüyor emmiyor mamayla besleniyoruz.. bu arada berenin kusmaları bitti tamamen çok şükür kontrollerimizde bitti keyfimiz yerinde şükür.. birde damaklarımız hassaslaştı herhalde sürekli elleri ağzında çok erken değilmi daha size sorucağım çok şey olucak ama yaramazlar uyanıyor yine
bekliyoruz canımmmm.......
Merakla bekliyorum fotoları:))
Bu süt işi karışık iş vesselam.
Az önce irmik yaptım dedim ya bende işe yarıyor bu irmik.pek de sevmem.
1 su bardağı irmiği tereyağında az kavurup bir bardaktan az şeker atıyorum 3 bardak da su oldu helva.
2 gün yyorum
Canım ben biraz fazlaysast hemen sağıp 4 tane saklama biberonum var koyuyorum buzluğa ne zaman azsa onu ısıtıp veriyorum.Mama vermek istemiyorum...
Metal canım Allah yardımcın olsun. Büyük oğlunun drsi yok mu? Biz bir de ödevlerle boğuşuyoruz tembel oğlumla:)
sofikaaaaaaaaaa nerdesin?
merhaba, hoşgeldin tekrar
bu topiğe de sık sık yaz :))) eminim burdaki bilgilerde çok faydalı olacak annişlere
çok aktif olmak istiyorum ama olamıyorum ara girip bakıyorum.merak ettiğim arkadaşlar var onlara.faydalı olacağına adım kadar eminim.burdaki umutlar olmasa nasıl geçerdi hamileliğim bilmiyorum.yenilmiycek bişi değilmiş servikal yetmezlik yaşayarak öğrendim.umutsuz olmayın arkadaşlar moral in ve duanın önemine çok inanıyorum dua ile
filizi her gun akar suda yıkadım inciyi de oyle yıkamak niyetindeydim ama burdaki evimizin banyosu musait degil,duş kuvetin icinde haliyle bebegi muslugun altına sokup yıkayamıyorsun mecburen kovaya doldurup yıkıyorum
bu aşıyı araştırıcam cnm
anne sutu sindirimi yaklaşık 1.5 saatken mama 3 saattir ondan uyanmıyordur sıpasarılık degeriniz normale donduyse yavas yavas mamayı menuden cıkarabilirsin cnm
once mama ver-20 30 cc icince memeye daya incide işe yarıyordu
filiz de bir ara benim sutumun tadını begenmezdi,onda da once mamayla baslardık caktırmadan anne sutunu cerirdik arada
canım incim yine rahatsızcıkıp emanetini postaya da veremedim nolur kusuruma bakma ilk fırsatta
maşallah canım sizeopuyorum
Sofikacim sanirim premetureler icin daha cok oneriliyor bu asi, oldukca da pahaliymis, bebek premeture dogmamissa hastanelerin rapor verecegini zannetmiyorum
Allah yardımcın olsun canım. Olmazmı bide bizim öğretmen çok ödev verdiği için sınıftan ayrılan çocuk bile oldu. Üç hikaye kitabı okunup yazılacak her gün iki sayfa demiş fakat bir kirap16 sayfa nasıl birecekse. Bide çalışma ve boyama kitabı var. Şimdi eşim namaza gitti oğlana şu sayfa okunacak ve yazılacak dedi. Hergün üç sayfa yazdırıyoruz. Söylene söyleme yapıyor. İnan bir harf yazıyor of sıcak of olmadı ben sıkıldım zamanın azalıyor diye söyleniyor. Allah'tan babadan çekiniyor. Onunsayesinde yapıyor. Bana kalsa kessen yapmaz. Ben Süt sağıyorum o söyleniyor. Yapma bırak dememi bekliyor. Rabbim yardımcımız olsun.
evet chnb haftam ilerleyince ve doğum yapınca umut olmak adına yazmıştım.kızım oldu serra adıda biz iyiz çok şükür.arda bebek nasıl.
çok aktif olmak istiyorum ama olamıyorum ara girip bakıyorum.merak ettiğim arkadaşlar var onlara.faydalı olacağına adım kadar eminim.burdaki umutlar olmasa nasıl geçerdi hamileliğim bilmiyorum.yenilmiycek bişi değilmiş servikal yetmezlik yaşayarak öğrendim.umutsuz olmayın arkadaşlar moral in ve duanın önemine çok inanıyorum dua ile
Bende deneyim esime şırınga getittireyim bu hafta,ben yeniden silokon ucuna başladım öyle daha rahat çekiyor pesinede sağdım sutu verdim mamayı yavaş yavaş kesicem insallahcanım benim de göğüs ucum yoktu. anlatmıştım burda. tekrar yazayım dene muhakkak. ben sırf emzirebilmek için özel bi doktora gitmiştim, iyiki de gitmişim yoksa makinelerle uğraşıyodum ben de. çok bilgili bi doktor. bak şöyle anlatayım canım uzun uzun.
10 cclik enjektör alıyosunuz eczaneden. 2 tane alın, 1i yedek olur. 2-3 cm kadar başından keskin bir bıçakla kesiyosunuz enjektörü. sonra kestiğiniz kısmı tırnak törpüsüyle törpülüyosunuz. amaç düzgün olsun ki göğüsne koyduğunda batıp kenarları acımasın. sonra enjektörü göğüs ucuna dayıyorsun. acıyacak diye korkma, acımıyor. 2-3 kez çekme hareketi yapıyorsun pistonuyla. 2-3 kere yapınca hep uç çıkıyor, vakumlamış oluyosun, hem de memenin ucuna süt getirmiş oluyorsun. bir damla süt gelsin ucuna yetiyor. sonra bebeği kucağına oturur pozisyona alıyosun. etraftan o kadar bebek oturtulmaz diyen çok olur. bize doktor dedi. amaç şu göğüs ucun bebeğin damağına değecek. değdiği an otomotik olarak emme refleksi başlıyor. yani bebeği kucağına alıp yan yatırmayacaksın, yien kolunun yardımıyla oturur posizyonda olacak. başı göğüsnüz alt kısmında kalacak yani. netten emzirme pozisyonlarına bak istersen. insanlar nasıl oturarak yerse aslında bebekelrde doğal olanı oturarak emmesiymiş. bir de karnı açken deneyeceksin bunu. ilk denemede başaramadık. ama ikincisinde başardık canım. bir de odada kimse olmayacak. benim sadece eşim kalmıştı, kapıyı da kilitlemiştik. çünkü birazcık ağlıyor bebek. sese gelmesinler. bir 5-10 dakika kadar yakalamaya uğraştı. göğüs ucun söndüğü anda tekrar enjektörle vakumlayacaksın.ucuna süt getirip bebeğin ağzına. inşallah anlatabilmişimdir canım. bu enjektörle 3-4 gün her emzirmede önce göğüs ucumu çıkarttım. sonra sonra kendi alıştı,
kendi ağzıyla çıkarmaya başladı benim oğlum.
bana da çok zor geliyodu, başaramam demiştim doktorun yanında. eve gidince ne kadar biberon, makine varsa ortadan kaldırcaksın ve bunu yapacağına kendini inandıracaksın dedi. ve ne kadar kiloda doğdu diye bir soru sordu, 3.5 ilo diyince, demekii vücuudn bir noktadan bu hale getirebildyse doğduktan sonra da en az 6 ay hiç bişey vermeden bebeğini besleyebilme kapasitesi var dedi. sütüm az mı yetti mi diye düşünme hiç. ilk günlerde zaten bebeğin ihtiyacı az oluyor. bir de makineler fazla sağamıyor canım. bebeklerin çeneleri makineye göre çok daha güçlü.
bir de lansinoh marka göğüs uuc çıkartııc bişey var, o da benziyor, ama ben onunla beceremedim. bu anlattıklarım karışık geldiyse onu ada alıp deneyebilirsin. lansinoh latch assist. aynı enjektör mantığı o da. hiç birini beceremezsen silikon göğüs uçları var onu dene. ama becerecğine kendini inandır.
ilk bir kaç gün hassalık olmuştu göğüslerimde. ama yaraya dönüşmedi. lansinohun kremi var yien ondan sürdüm. bir de tahin alınca yağı üzerinde birikiyor ya o yağdan da sürüdm sürekli. ve biraz acık tuttum. çok şükür yara da olmadı.
Bende deneyim esime şırınga getittireyim bu hafta,ben yeniden silokon ucuna başladım öyle daha rahat çekiyor pesinede sağdım sutu verdim mamayı yavaş yavaş kesicem insallah
kızlar üsküdar aile hekimliğinde hemşire bana 3 ay ferplex fol önerdi. kırmızı kapağın içinde folik asit tozu var kapağa bastırınca küçük tek kullanımlık şişeye akıyor toz çalkalayıp içiyorum. bu süt kalitesini artırır dedi şimdi aklıma geldi. bebek 3 aylık olunca sen de kan durumunu değerlendir normalse kesebilirsin dedi. ben kessem de folikasite devam edeceğim evde var gebelikten kalma...
bezde indirim varmış alamadık demişin.geçen gün yunus markette prima jumbo ları 19.5 sattılar.bilseydim haber ederdim sanadasende sakarya merkezdeydin dimi.
canım önemli değil şu an iyiyiz şu bitkilr işe yaradı galiba:)) ihtiyaç duyarsam derim canım...
kıyamam ben ona ya. çok üzülüyorum niye tam geçmiyor ya ... filiz memikini unuttu mu?
canım ben iyiki aşı oldum hamilelikte diyorum şükür o kadar gripliye rağmen bulaşmadı bize. arda bey 6 ay bebeği de korur demişti...
Ah canım ah bizde de kavga kıyamet. neden bıktırırlar çocukları nefret edecekler okumaktan daha bu yaşta...
maşallah serra bebeğe. tecrübelerinden faydalanmak isteriz...
Arda uyuyor şu an iyi şükür...
kızlar üsküdar aile hekimliğinde hemşire bana 3 ay ferplex fol önerdi. kırmızı kapağın içinde folik asit tozu var kapağa bastırınca küçük tek kullanımlık şişeye akıyor toz çalkalayıp içiyorum. bu süt kalitesini artırır dedi şimdi aklıma geldi. bebek 3 aylık olunca sen de kan durumunu değerlendir normalse kesebilirsin dedi. ben kessem de folikasite devam edeceğim evde var gebelikten kalma...
Banada doktor ferro sanola devam dedi 3 ay,birde elevit verdi 6 ay kullancam,sütun kalitesinide arttırıyormuş
canım önemli değil şu an iyiyiz şu bitkilr işe yaradı galiba:)) ihtiyaç duyarsam derim canım...
kıyamam ben ona ya. çok üzülüyorum niye tam geçmiyor ya ... filiz memikini unuttu mu?
canım ben iyiki aşı oldum hamilelikte diyorum şükür o kadar gripliye rağmen bulaşmadı bize. arda bey 6 ay bebeği de korur demişti...
Ah canım ah bizde de kavga kıyamet. neden bıktırırlar çocukları nefret edecekler okumaktan daha bu yaşta...
maşallah serra bebeğe. tecrübelerinden faydalanmak isteriz...
Arda uyuyor şu an iyi şükür...
Banada doktor ferro sanola devam dedi 3 ay,birde elevit verdi 6 ay kullancam,sütun kalitesinide arttırıyormuş
rahatlık ki ne rahatlık,Allah izin verirse 2-3 yıl emzirmek istiyorum,Filizde icimde bir uhde kalmıştı,şimdi İncim cork cork emdikce icim ısınıyorinşallah canım. kesersin inşallah ben de sevmiyorum mamayı. hem emzirmek rahatlık...
Aaaa sen de sakaryada misin?
Nerede oturuyorsun?
Tanisalim seninle de madem dipdibeyiz
Yoksa melek81 in bana bahsettigi sen misin?
İndirimlerden haber ver bana da, bezler anamizi aglatiyorhos yunus market nerde onu da bilmiyorum ya
ewt canım sakaryadayım.merkezdeyim.sen nerde oturuyorsun bide ne iş yapıyodun canım sen.nasip neden olmasın.melek81 i tanımıyorum ama listede benim de adım var ve şehir sakarya olduğu için bahsetmiş olbilir.melek81 e faydam olursa ne mutlu bana.ben sakaryada takip edildim ve burda oldu doğumum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?