Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hidennisko çok güzel bir topik olmuş cnm emeğine sağlık bikaç sayfa okudum ama fırsat buldukça hepsini okuyacağım....

bizimkiler sağolsunlar çok mzızırlık yapıyorlar sürekli huzursuzlar mıkır mıkır hep. beslenmeleride 2saat arayla yiyorlar hala 70cc yoğun bakım dr 3saat bekle diyor fakultedeki nezaman isterlerse ver diyor anlamadım bende biz normal doğanlara göre yavaş ilerliyoruz kilo almamız iyi dedi dr ama 2saat sıkmı oluyor acaba acemilik çok zormuş ya anne sütü bitti malesef bir yemek kaşığı falan çıkıyor arda emiyor yine ama beren öğürüyor emmiyor mamayla besleniyoruz.. bu arada berenin kusmaları bitti tamamen çok şükür kontrollerimizde bitti keyfimiz yerinde şükür.. birde damaklarımız hassaslaştı herhalde sürekli elleri ağzında çok erken değilmi daha size sorucağım çok şey olucak ama yaramazlar uyanıyor yine

canım yerim ben onları. Ardalar çift topikte:))
yardımcın var mı canım?çok sevindim berene de...
bizim arda da yumruğunu koyuyor ağzına...

canım benim de göğüs ucum yoktu. anlatmıştım burda. tekrar yazayım dene muhakkak. ben sırf emzirebilmek için özel bi doktora gitmiştim, iyiki de gitmişim yoksa makinelerle uğraşıyodum ben de. çok bilgili bi doktor. bak şöyle anlatayım canım uzun uzun.
10 cclik enjektör alıyosunuz eczaneden. 2 tane alın, 1i yedek olur. 2-3 cm kadar başından keskin bir bıçakla kesiyosunuz enjektörü. sonra kestiğiniz kısmı tırnak törpüsüyle törpülüyosunuz. amaç düzgün olsun ki göğüsne koyduğunda batıp kenarları acımasın. sonra enjektörü göğüs ucuna dayıyorsun. acıyacak diye korkma, acımıyor. 2-3 kez çekme hareketi yapıyorsun pistonuyla. 2-3 kere yapınca hep uç çıkıyor, vakumlamış oluyosun, hem de memenin ucuna süt getirmiş oluyorsun. bir damla süt gelsin ucuna yetiyor. sonra bebeği kucağına oturur pozisyona alıyosun. etraftan o kadar bebek oturtulmaz diyen çok olur. bize doktor dedi. amaç şu göğüs ucun bebeğin damağına değecek. değdiği an otomotik olarak emme refleksi başlıyor. yani bebeği kucağına alıp yan yatırmayacaksın, yien kolunun yardımıyla oturur posizyonda olacak. başı göğüsnüz alt kısmında kalacak yani. netten emzirme pozisyonlarına bak istersen. insanlar nasıl oturarak yerse aslında bebekelrde doğal olanı oturarak emmesiymiş. bir de karnı açken deneyeceksin bunu. ilk denemede başaramadık. ama ikincisinde başardık canım. bir de odada kimse olmayacak. benim sadece eşim kalmıştı, kapıyı da kilitlemiştik. çünkü birazcık ağlıyor bebek. sese gelmesinler. bir 5-10 dakika kadar yakalamaya uğraştı. göğüs ucun söndüğü anda tekrar enjektörle vakumlayacaksın.ucuna süt getirip bebeğin ağzına. inşallah anlatabilmişimdir canım. bu enjektörle 3-4 gün her emzirmede önce göğüs ucumu çıkarttım. sonra sonra kendi alıştı, kendi ağzıyla çıkarmaya başladı benim oğlum.
bana da çok zor geliyodu, başaramam demiştim doktorun yanında. eve gidince ne kadar biberon, makine varsa ortadan kaldırcaksın ve bunu yapacağına kendini inandıracaksın dedi. ve ne kadar kiloda doğdu diye bir soru sordu, 3.5 ilo diyince, demekii vücuudn bir noktadan bu hale getirebildyse doğduktan sonra da en az 6 ay hiç bişey vermeden bebeğini besleyebilme kapasitesi var dedi. sütüm az mı yetti mi diye düşünme hiç. ilk günlerde zaten bebeğin ihtiyacı az oluyor. bir de makineler fazla sağamıyor canım. bebeklerin çeneleri makineye göre çok daha güçlü.
bir de lansinoh marka göğüs uuc çıkartııc bişey var, o da benziyor, ama ben onunla beceremedim. bu anlattıklarım karışık geldiyse onu ada alıp deneyebilirsin. lansinoh latch assist. aynı enjektör mantığı o da. hiç birini beceremezsen silikon göğüs uçları var onu dene. ama becerecğine kendini inandır.
ilk bir kaç gün hassalık olmuştu göğüslerimde. ama yaraya dönüşmedi. lansinohun kremi var yien ondan sürdüm. bir de tahin alınca yağı üzerinde birikiyor ya o yağdan da sürüdm sürekli. ve biraz acık tuttum. çok şükür yara da olmadı.

filizi her gun akar suda yıkadım inciyi de oyle yıkamak niyetindeydim ama burdaki evimizin banyosu musait degil,duş kuvetin icinde haliyle bebegi muslugun altına sokup yıkayamıyorsun mecburen kovaya doldurup yıkıyorum

bu aşıyı araştırıcam cnm

anne sutu sindirimi yaklaşık 1.5 saatken mama 3 saattir ondan uyanmıyordur sıpa sarılık degeriniz normale donduyse yavas yavas mamayı menuden cıkarabilirsin cnm

once mama ver-20 30 cc icince memeye daya incide işe yarıyordu
filiz de bir ara benim sutumun tadını begenmezdi,onda da once mamayla baslardık caktırmadan anne sutunu cerirdik arada

canım incim yine rahatsız cıkıp emanetini postaya da veremedim nolur kusuruma bakma ilk fırsatta

maşallah canım size opuyorum

RSV
Anasayfa > Sağlık Köşesi > Taburculuktan Sonra Prematüre İzlemi > Aşılar
Uzmanlara SorularBağış YapÜye Ol

RSV
Respiratuar Sinsisyal Virüs Enfeksiyonundan Korunma Rehberi

RSV nedir?
RSV (Respiratuar Sinsisyal Virüs) her yaştaki hastada solunum yolları enfeksiyonuna yol açabilen, oldukça bulaşıcı bir virüstür. Bebeklik ve çocukluk döneminde alt solunum yolları enfeksiyonunun en sık görülen sebebidir. RSV, her yıl sonbaharın sonundan ilkbahara kadar yaklaşık beş ay süren salgınlar yapmaktadır. Yenidoğan bebeklerin %60'ı doğumlarından sonraki ilk salgında RSV'ye maruz kalırlar. Yaşamlarının en geç 2.-3. yıllarına kadar tüm çocuklar RSV enfeksiyonu geçirir. RSV enfeksiyonu kalıcı bağışıklık oluşturmaz; bazen tek salgın döneminde birden fazla enfeksiyon geçirilebilir. Yetişkinlerde ve 3 yaşın üstündeki çocuklarda basit bir üst solunum yolu enfeksiyonu olarak gözlenen hastalık; kırgınlık, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hafif bir öksürük ve baş ağrısı gibi şikayetlerle atlatılır.

RSV mevsimseldir.
Ülkemizin de içinde bulunduğu kuzey yarımkürede Ekim-Nisan ayları arasında salgınlar yapmaktadır. Bununla birlikte, RSV tüm yıl boyunca enfeksiyona neden olabilir. RSV salgın dönemleriyle ilgili en sağlıklı bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.

RSV, prematüre bebekler için neden tehlike oluşturmaktadır?
Prematüre bebeklerin savunma sistemleri zamanında doğan bebeklere göre daha zayıftır. Ayrıca, prematüre bebeklerin akciğerleri tam anlamıyla olgunlaşmamıştır. RSV, üç yaş üstü çocuk ve yetişkinlerde çoğunlukla ciddi bir problem oluşturmazken, prematüre ve savunma sistemi zayıf bebeklerde ciddi tablolara neden olabilir. Hastanın alt solunum yollarının tıkanmasıyla seyreden ve ciddi solunum yolu enfeksiyonları ile ilerleyerek hastaneye yatırılmayı gerektirecek, bazen de ölümle sonuçlanacak ciddiyette problemler oluşturabilir. Bu tablo özellikle prematüre doğan bebeklerde daha sık görülmektedir. Yapılan çalışmalarda RSV'ye maruz kalmış prematüre bebeklerin hastalık sonrası iki yıl boyunca hastaneye yatma, doktor kontrolü ve ilaç kullanımı oranlarının diğer bebeklere göre daha yüksek olduğu görülmüştür. Ayrıca bu hastalarda yaşam boyu sürebilecek kronik akciğer hastalığı ve astımın görülme ihtimali artmıştır.

Kronik akciğer hastalığı (Bronkopulmoner displazi)
Kronik akciğer hastalığı, çoğunlukla, uzun dönem mekanik solunum desteği ve yüksek oksijen konsantrasyonlarında oksijen desteği alan prematüre bebeklerde görülmektedir.

Bazı kronik akciğer hastalığı semptomları:

Hızlı ve zorlanarak nefes alıp verme
Solunum esnasında ıslık sesi çıkması
Akciğerlerde çıtırtı sesi
Doğuştan (konjenital) kalp hastalığı
Birçok değişik tipte doğuştan kalp hastalığı (DKH) vardır ve bazı DKH tipleri ciddi RSV enfeksiyonu ihtimalini büyük oranda artırmaktadır. Eğer bebeğinizin doğuştan kalp hastalığı varsa, ayrıntılı bilgi için doktorunuzla görüşebilirsiniz.

RSV enfeksiyonunun belirtileri nelerdir?
RSV enfeksiyonu ilk başlarda soğuk algınlığı belirtileri ile karşımıza çıkar. Bunlar; hafif ateş, burun akıntısı, öksürük benzeri soğuk algınlığı belirtileridir. Hastalığın şiddetlenmesi ve karakteristiğinin değişmesiyle birlikte şikayetler şiddetlenir. Virüs, özellikle prematüre bebeklerde 3-4 gün içerisinde akciğer dokusuna yayılarak küçük hava yollarına (bronşiyollere) ulaşır. Bu, çok ciddi bir durumdur ve her an solunum yetmezliğine sebep olabileceğinden acil müdahale gerektirir.

Enfeksiyonun ilk dönemlerindeki bazı belirtiler:

Ateş
Burun akıntısı
Soğuk algınlığı benzeri diğer bulgular
Durumun ciddileştiğini gösteren bazı belirtiler şunlardır:

Yeterli miktarda hava soluyabilmek için, bebeğin karın kasları kasılır, kaburgaların arasındaki kaslar içe çöker ve burun kanatları açılır.
Nefes verirken çıkan hava anormal bir ses oluşturur.
Bebek, sürekli bir hava açlığı içinde olduğu için ağzının dolu olmasını istemez, verilen yiyecek ve içecekleri ağzına almayı reddeder ve hemen çıkartır.
"Mavi bebek" tablosu oluşabilir. Bebeğin parmak uçları ve dudağı mavi-mor bir renk alır. Bu durum ciddi solunum yetmezliği belirtisidir ve bebek oksijen desteği için hiç vakit kaybedilmeden acil servise götürülmelidir.
RSV'den korunmak için neler yapılabilir?
Bebeğin çevresindeki insanların bebeğe RSV bulaştırmaktan kaçınmalarını sağlamak için tedbirler alınmalıdır. Bu kişilere bebeğin RSV'ye yakalanmasını önlemenin ne kadar önemli olduğu anlatılmalıdır.

RSV damlacık yolu ile bulaştığından, bebeğin, nezle benzeri şikayetleri olan kişilerle (kardeş, akraba, komşu vb) temasının engellenmesi gerekir. Virüs vücut dışında da canlı kalabileceğinden bebeğe dokunmadan önce eller sıcak su ve sabunla yıkanmalıdır.

Prematüre veya altta yatan başka problemleri (savunma sistemi hastalıkları, doğumsal kalp rahatsızlıkları vs) olan bebekleri salgından korumak gerekir. Birçok çalışmada, mevcut koruyucu tedbirlerin yanı sıra salgın öncesi dönemden başlayarak toplam beş ay süresince koruyucu aşı yapılmasının prematüre bebekleri kısa ve uzun vadede koruduğu gösterilmiştir.

Alınabilecek önlemler:

Bebeğe dokunmadan önce elleri sıcak su ve sabunla yıkamak.
Bebeğin yanında sigara içilmesine izin vermemek.
Virüs, kullanılmış mendillerde saatlerce hayatta kalabileceğinden kullanılmış mendilleri ortadan kaldırmak.
Bebeği kalabalık yerlere götürmemek (toplu taşıma araçları, eğlence merkezleri, kreş, okul vs).
Solunum yolları enfeksiyonu şüphesi veya ateşi olan kişilerin/çocukların bebeğe temasını engellemek.
Diğer küçük çocukları bebekten uzak tutmak, evdeki diğer çocuk ve bebekler için ayrı odalar hazırlamak.
Bebeğin oyuncaklarını ve kullandığı malzemeleri sık sık yıkamak.
RSV enfeksiyonu bulaşabileceğinden bebeği öpmekten kaçınmak.
Bu kurallar evin bir köşesine asılabilirse hatırlanmaları kolaylaşır. Bu kurallara uymak bazen güç olabilir ama bebeğin sağlığı için çok önemlidir.

RSV tedavisi
Ne yazık ki RSV enfeksiyonu başladıktan sonra hastalığın seyrini değiştirebilecek bir ilaç mevcut değildir. Hastalığı ciddi geçirme ihtimali olan prematüre bebeklerde koruyucu aşı önerilmektedir. Yapılan çalışmalarda aşının hastalığı engellediği veya daha hafif geçirilmesini sağladığı gösterilmiştir.

Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için lütfen doktorunuza başvurun.

Prematürelik Hakkında Kısa Kısa
Prematüre Beslenmesi
Taburculuktan Sonra Prematüre İzlemi
Göz Sağlığı ve Takipleri
İşitme Sağlığı ve Takipleri
Nörolojik Gelişim
Fizik Tedavi
Oyun Terapisi
Aşılar
RSV
HakkımızdaEtkinliklerBaşarı HikayemizGül Olacak BebeklerimizSağlık KöşesiUzmanlara SorularForumBağışÜyelik
Site HaritasıAramaİletişim

bir anne paylaşmış:

Gazi Üniversitesi Hastanesi’nden raporu çıkarttık. Normalde 50 mg’ lık aşının kutusu 870 TL. Zaten Türkiye’ de sadece 50 mg’ lık olandan varmış. Kilo başına 15 mg vuruluyor. Bizim minnoşlar 6,500 kg oldukları için adam başı 98 mg hesapladılar, yani adam başına iki kutu. Etti mi sana toplam 3.480 TL. Tabii bu bir aylık. 5 ayda toplam 5 kere 17.400 TL ediyor kilolarının hiç artmadığı farzedilirse. Yani yaklaşık 20-25.000 arasını bulu herhalde toplamda.

surda da bilgi var:

http://www.ttb.org.tr/STED/sted0303/respiratuvar.pdf

biraz da yabancı kaynaklara bakıcam

Canim benjm hosgeldin
Bebiskolarin iyi olmasina cok sevindim
Annesi biz ir bebise sut yetiremioruz, sen de iki tane, berenimiz nazliymis, olsun saglikli olsun da mama ile beslensin
Arada vazgecme dene ama gene emzirmeyi

Sofikacim sanirim premetureler icin daha cok oneriliyor bu asi, oldukca da pahaliymis, bebek premeture dogmamissa hastanelerin rapor verecegini zannetmiyorum

Eylulgunu ben lansinohu kullaniyorum, gogus ucuu cikartacagim derken baya bir sut akiyor onu yaoarken, ama ise de yariyor, kiz daha kolay aliyor benim memisi o zmaan

Allah yardımcın olsun canım. Olmazmı bide bizim öğretmen çok ödev verdiği için sınıftan ayrılan çocuk bile oldu. Üç hikaye kitabı okunup yazılacak her gün iki sayfa demiş fakat bir kirap16 sayfa nasıl birecekse. Bide çalışma ve boyama kitabı var. Şimdi eşim namaza gitti oğlana şu sayfa okunacak ve yazılacak dedi. Hergün üç sayfa yazdırıyoruz. Söylene söyleme yapıyor. İnan bir harf yazıyor of sıcak of olmadı ben sıkıldım zamanın azalıyor diye söyleniyor. Allah'tan babadan çekiniyor. Onunsayesinde yapıyor. Bana kalsa kessen yapmaz. Ben Süt sağıyorum o söyleniyor. Yapma bırak dememi bekliyor. Rabbim yardımcımız olsun.

seni hatırlıyorum yazmıştın galiba. maşallah neyin oldu nasıl bebişin?[/QUOTE]

evet chnb haftam ilerleyince ve doğum yapınca umut olmak adına yazmıştım.kızım oldu serra adıda biz iyiz çok şükür.arda bebek nasıl.

bezde indirim varmış alamadık demişin.geçen gün yunus markette prima jumbo ları 19.5 sattılar.bilseydim haber ederdim sanadasende sakarya merkezdeydin dimi.

canım önemli değil şu an iyiyiz şu bitkilr işe yaradı galiba:)) ihtiyaç duyarsam derim canım...
kıyamam ben ona ya. çok üzülüyorum niye tam geçmiyor ya ... filiz memikini unuttu mu?

Sofikacim sanirim premetureler icin daha cok oneriliyor bu asi, oldukca da pahaliymis, bebek premeture dogmamissa hastanelerin rapor verecegini zannetmiyorum

canım ben iyiki aşı oldum hamilelikte diyorum şükür o kadar gripliye rağmen bulaşmadı bize. arda bey 6 ay bebeği de korur demişti...

Ah canım ah bizde de kavga kıyamet. neden bıktırırlar çocukları nefret edecekler okumaktan daha bu yaşta...

maşallah serra bebeğe. tecrübelerinden faydalanmak isteriz...
Arda uyuyor şu an iyi şükür...

kızlar üsküdar aile hekimliğinde hemşire bana 3 ay ferplex fol önerdi. kırmızı kapağın içinde folik asit tozu var kapağa bastırınca küçük tek kullanımlık şişeye akıyor toz çalkalayıp içiyorum. bu süt kalitesini artırır dedi şimdi aklıma geldi. bebek 3 aylık olunca sen de kan durumunu değerlendir normalse kesebilirsin dedi. ben kessem de folikasite devam edeceğim evde var gebelikten kalma...

Bende deneyim esime şırınga getittireyim bu hafta,ben yeniden silokon ucuna başladım öyle daha rahat çekiyor pesinede sağdım sutu verdim mamayı yavaş yavaş kesicem insallah

Bende deneyim esime şırınga getittireyim bu hafta,ben yeniden silokon ucuna başladım öyle daha rahat çekiyor pesinede sağdım sutu verdim mamayı yavaş yavaş kesicem insallah

inşallah canım. kesersin inşallah ben de sevmiyorum mamayı. hem emzirmek rahatlık...

Banada doktor ferro sanola devam dedi 3 ay,birde elevit verdi 6 ay kullancam,sütun kalitesinide arttırıyormuş

bezde indirim varmış alamadık demişin.geçen gün yunus markette prima jumbo ları 19.5 sattılar.bilseydim haber ederdim sanadasende sakarya merkezdeydin dimi.

Aaaa sen de sakaryada misin?
Nerede oturuyorsun?
Tanisalim seninle de madem dipdibeyiz
Yoksa melek81 in bana bahsettigi sen misin?
İndirimlerden haber ver bana da, bezler anamizi aglatiyor hos yunus market nerde onu da bilmiyorum ya

Evet kesinlikle asinin cok faydasi var
İyiki yaptirmisim. O da senin sayende oldu
Bize gelenlerde kesin bir gripli cikiyor, ama sukur simdilik prensesime gcmedi hic, oglan gene nanemolla o ayri
Bir daha ki sene onada yaptircam asi

Ah su ogretmenler yok mu

Banada doktor ferro sanola devam dedi 3 ay,birde elevit verdi 6 ay kullancam,sütun kalitesinide arttırıyormuş

Filiz memikini unutmadı :) ama cok sukur alıştı ve geri gelmeyecegini kabullendi.İlk 3 gun cok zordu,sonra gunden gune kolaylaştı,ama surekli kaybetme hikayesini dinlemek istedi.Biz onu ozdilekte alışveriş yaparken fırcaların yanında unuttuk,sonra bekci amca onu bulup kayıp eşya burosuna goturmuş,orda kimseyi bulamayınca ozdilegin bahcesinde kopuşun kulubesinin yanına bırakmış ve kostebekgiller de onu bulup almış :) her sordugunda bu hikayeyi anlattık ve baban gidip alıcak onu yarın dedik.Bugun canı sıkıldıgında yine istedi,gidip alırız istersen ozdilekin bahcesinden dedik,hıhı dedi ama eve gidelim dedi sonra da :)

ah ah şu grip aşısı icin cok ters bir zamanda dogum oldu,aşı icin erkendi,dogduktan sonra da tavsiye etmediler ,seneye inşallah evdeki herkesi aşılatıcam
bizd gecmemesinin sebebi sanırım filizin yaşının kucuk olması ve ust solunum yollarının tam olarak gelişimini tamamlamıs olması ve surekli kulucka donemlerinde birbirlerine bulaştırmaları,bu yıl cok ilginc ama hem ben hem eşim hem de annem 2-3 defa grip olduk,yani evden cıkamadı mikrop,ama atlatıcaz az kaldı Allahım beterinden korusun inşallah amin!

ya ben ferrro sanolu 2 haftada kestim,daha dogrusu unuttum, e inci de 5 aylık oldu ama sanki bana hemşire emzirdigin surece vereceksin demişti yanlış mı hatırlıyorum acaba
yada elevit mi alsam sutun kalitesi artsın diye,gerci cok sukur kalitesiz de olsa sutum yarıyor kuzumun gelişiminden yana şikayetim yok ama acaba biraz daha vitaminli olsa hastalıkgına fayda eder mi diye dusuncelerdeyim

inşallah canım. kesersin inşallah ben de sevmiyorum mamayı. hem emzirmek rahatlık...
rahatlık ki ne rahatlık,Allah izin verirse 2-3 yıl emzirmek istiyorum,Filizde icimde bir uhde kalmıştı,şimdi İncim cork cork emdikce icim ısınıyor,darısı isteyen herkesin başına
bu arada bende de fazla cıkık degil meme ucları ama ben bu sefer uc cıkartmadan emziremeye karar verdm ve cok sukur daha başarılı oldum.Her yerde zaten kahverengi kısmın cogunun agzın ıcınde olması gerektigi soyleniyor,e oyla olunca ucu cıkık olsa ne olur olmasa ne olur diye dusundum ve bebegin agzını her seferinde iyice actırıp elimle resmen itekleyerek memenin kahverengi kısmının yarısını agzına soktum,emdigi sure boyunca da elimle meme ucunu yassılaştırmış olarak tuttum.Boyle emdigi surece hem daha tandımanlı emiyor hem de meme ucu yaraları daha az oluyor.Baslarda zor oluyor biliyorum cunku hem bebek gucsuz ve uykulu hem biz alışkın olmuyoruz meme tutmaya ama 2 ay icinde hersey rayına oturuyor.

hidenisko canım haklısın bu genelde cok ciddi rahatsılıgı olup da gribal bir enfeksiyonu tolere edemeyecek durumda olanlr icin tavsiye ediliyor,cok sukur dururmumuz iyi pahalı oldugunu da ogrendim ama eger guvenli bir aşıysa ve koruyuculugu garantiyse ben ucretini odemeye razıyım-kilo başı 15 ml diyorlar bize 50 şerden iki kutu lazım e bu da kutusu 700 kusurse 1500 liraya gelir diye kabaca bir hesap yaptım tabii bu sadece bir aylık,inan bu kış cok yıprandık ailece,hele ben,evladıma bakamıyorum diye kendimi yedim durdum
ama oyle de boyle de bu kışı gecirdik sayılır,seneye de normal grip aşısı yaptırmayı dusunuyorum zaten 2 doz halinde,Allah´ım hepimizin evlatlarını korusun bize bagışlasın inşallah!

Amin sofikacim aminnnn
Ben eminim kizlar toparlayacak, sen cok iyi bir annesin ve gayet de iyi bakiyorsun prenseslere

Benimde kiz bugun uzun 1 uyku uyudu, bu saat oldu hala uyutamadik, aglamasi yok ama mikirdaniyor ara ara memede susuyor, herhalde ac dedim 60 lik mama yaptim, 40 faan icti, simdi daha cok agliyor

Şu sutum yetmiyor psikolojisinden kurtulsam cok iyi olacak
Bu aarda mesela benim memisler baya yumusak oluyor, badecik emince ilk 7-8 cekiste emme yutma sesi olmuyor, sonra herhalde sut iniyor, 5-6 dakika baya cok cok yutuyor, sonra kesiliyor yutma sesi, bende cikariyorum memeyi agzindan sikiyorum gogsu incede olsa fiskiriyor sut, demekki var degil mi kizlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…