Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar merhaba.Dünya güzeli bebeişlerin hepsinin yanaklarından öpüyorum.allah sağlıklı uzun ömür versin hepsinede.
Twiksçim gözün aydın arkadaşım.doya doya sev bebeğini.sen onu çok hakettin.

bilyorsunuz doktora gidecektim.yalçın kimyaya gittim.hiç bir sorun görmedi.bu durumda geriye yalnızca rahimağzı yetmezliği kalıyor dedi.ıkizlerden olabilir dedi.Önlemini alırız diye konuştu.Dünyanın testini istedi.Bir şey çıkmayabilir dedi.Aklımızda herhangi bir soru işareti kalmasın diye yaptırdığını söyledi.Kısacası mucize yaratmadı. Bakalım ne olacak?
Hepinizi öptüm...

Selam kızlar. Buğün doktora gittim. Karın ağrılarım nedeniyle endol fitil verdi. Bu fitili kullananınız varmı. Birde piyasada bulmak çok zor Aydından ablam buldu gönderecek.

Selam kızlar. Buğün doktora gittim. Karın ağrılarım nedeniyle endol fitil verdi. Bu fitili kullananınız varmı. Birde piyasada bulmak çok zor Aydından ablam buldu gönderecek.

Canım doktor niye özellikle bunu verdi bilmiyorum ama ilacın uyarılar kısmında aşağıdaki ibare yazıyor.
Küçük çocuklarda, gebelerde. laktasyon dönemlerinde, gastro intstinal ülserasyon ve kanamaya yatkın olanlarda kullanılmamalıdır.
Karın ağrın ne tür bir ağrı? Hergün oluyormu?

merhaba bende hamileyken ağrılarım nedeniyle doktorum vermişti birkaç doktorada danışmıştım önermişlerdi umarım ağrılarını keser

evet bende kullandım kasılmaları onlemek ıcın alıyordum canım ama gayet her eczaneden aldım ben aynı yerdeyız halbukı ama neyse faydası olur ınsallah

tiwiks hayırlı olsun allah sağlıklı uzun ömürler versin yavruna inşallah
edanaz canın ben endol fitili önceki hamileliğimde serklaj ameliyatından sonra kullandım
2-3 gün kullanmıştım sanırım
geçmiş olsun canım umarım biran önce geçer ağrıların

arkadaşlar ameliyattan sonra sürekli kullandığnız ilaçlar var mı
ben önceki hamileliğimde ameliyattan sonra haftada 1 pruluton depot iğne vuruluyordum
sizler neler kullandınız yada kullanıyorsunuz merak ettim
pzt. kontrolüm var dr.uma soracağım ama sizlerinde neler kullandığınızı merak ediyorum

edamecrin ben yeniyim burda. geçmişinizi çok iyi bilmiyorum ama anladığım kadarıyla başından seninde benimgibi düşük geçmiş. bende talihsiz bi şekilde 20. haftamda oğlumu kaybetim. bendede bir sürü testler felan yapıldı ama bişey çıkmadı en sonunda rahimyetmezliği olabilir dendi ve doktor altan muayenede rahime bişey koydu ve ozaman anladı rahim yetmezliği kesin dedi. şimdi korkuyorum ikinci hamileliğimde dikiş atmamız gerek dedi senin de kesin rahim yetmezli tehisini nasıl koyacak merak ettim. bilgilerini paylaşırsan sevinirim .

Son düzenleme:
biz geldik herkese güzel dilekleri için teşekkür ederim .....
artık oğlumbenimle güzel bir doğum geçirdim ama sonrasında biraz zorlandım
oğlumda ben de iyiyiz 3.420 gr ve 49 cm doğdu oğlum...
şimdi sarılık derdimiz var biraz değerlerimiz normale dönüyor yavaş yavaş...herkesi öpüyorum kendinize iyi bakın......oğluma maşallah demeyi unutmayın teyzeleri

Son düzenleme:
merhaba kızlar

uzun zamandır elimde olmayan sebeplerden dolayı yazamıyordum.Benim küçük prensesim şimdilik ii büyümeye çalışıyor umarım dahada ii olur. Bende ii olmaya çalışıyorum sadece dizlerim çook ağrıyor sanırım uzun süre yatmaktan ve kilodan.İlk 3 hafta tansiyonumu ve şekerimi düşüremedim ama bu hafta gebelikten önceki değerlerime dönmeye başladım.

Twikscim çoook sevindim :teytey:maaşallah çağan eren beye Darısı diğer anne olmak isteyenlerin başına inşaallah :Saruboceq:

Edamecrin mümkünse hangi testleri yaptırdığını bilmek isterim...

arkadaşım benimde teşhisim konulamıyo
yalnızca tahminlerle hareket ediyoruz
rahim ağzı yetmezliğinin en önemli belirtisi
sancısız rahim ağzının açılmış olması
benimde açılmam olmuştu ilk bebekte
ancak sancım da vardı
sonraki gebeliğimde dikiş atıldı
rahim ağzıaçılmadı ama çok sancım olduğu için dikiş alınıp doğum yaptırıldı
buda ikizlere bağlandı
açıkçası görünürd hiç bir şey yok
dikiş önlem için atılıyo ve yatıyorum arkadaşım

rhn arkadaşım hoşgeldin
bebeğinin iyi olmasına çok sevindim
testler o kadar çok ki
birtane genetik test eşim ve yaptırıcaz diğerleride şunlar
antikardiolipin antikor lgg
antikardiyolipin antikor lgm
lupusantikoagulan
protein c ve s
antitrombin3
protrombin gen mutasyonu
faktör v leıden mutasyonu
mthfr c677t mutasyonu
kazanılmış aktive protein c rezistansı
homosistein

birkactanede idrar ve kan testleri var
ancak bir şey çıkmaz ama önlem için yapalım dedi doktor
benimde sancım olduğu için kas gevşekliğide olabir i dendi
ama tanısı nasıl konuyo bilmiyorum
başka bir doktorda ben öyle bir şeye inanmıyorum geçersiz bir teori dedi
kafam karıştı açıkçası
senin teşhisin nasıl kondu arkadaşım
bir daha ki gebeliktte kaç hafta ilerleyeceğini düşünüyorlar konuştun mu hiç
bana da bilgi vrirsen sevinirim

Edamecrin
Ben şimdiye kadar kapsamlı bir araştırma yapmadım. 2. düşükte de ağrısız bir şekilde açılma olunca rahim ağzı yetmezliği dendi. Ben Dr a sordum araştırma yapacakmısınız neden kaynaklanıyor diye senin tek problemin rahim ağzı yetmezliği teste araştırmaya gerek yok dedi.Bende 3. gebelikten önce başka birine giderim diyordum ama ben gidemeden süpriz bir gebelik oldu. Diğer gebeliğimden haberdar olduğu için tekrar ilk doktoruma gittim fakat ilgilenmeyince bende suanki dr.umu buldum. Bu Dr da ameliyattan sonra kas yapından kaynaklanıyor rahim yeterince genişleyemiyor dedi. Bundan sonraki gebeliğinde bir kaç hafta daha ilerleyebilirsin demişti. Bir dahaki kontrole gittiğimde (1 ay sonra ) daha detaylı olarak konuşacağım ama sanırım tek bu dr la kalmayacağım.Sen şimdi kime gidiyorsun??

bursada bir doktor arkadaşım
yalçın kimya uludağ üniversitesinde bir profesör
birkaç haftadan kastı ne acaba arkadaşım
36 37 i görülebilir mi
sen kaçıncı haftandaydın
ben ikiz olduğu için 28 kabul edildim
diğer gebelikte tamamlarsın demişti doğumu yaptıran doktor
ilk bebeği 20. haftada kabettim
ikizler 24 haftadaydı ama toplam 850 gr dı
bebeğin gelişimi nasıl arkadaşım
neler yapıyosun
sağlığı iyimi

Evet hergün oluyor hep yatıyorum bir hemşire de bunu kullanmış benim gibi sürekli ağrıları varmış 6. aya kadar kullanmış. İnternetten araştırdığım kadarıyla kullanan çok gebe var. Son çözüm bunu gördü sanırım.

merhaba bende hamileyken ağrılarım nedeniyle doktorum vermişti birkaç doktorada danışmıştım önermişlerdi umarım ağrılarını keser

Sana iyi gelmişmiydi. Ağrıları geçiriyorsa hayata yeniden gelmiş sayacağım kendimi. Günde 1 tane kullanmamı önerdi. Buğün kısmetse kargoyla gelecek başlarım.

evet bende kullandım kasılmaları onlemek ıcın alıyordum canım ama gayet her eczaneden aldım ben aynı yerdeyız halbukı ama neyse faydası olur ınsallah

İlaç depolarınada sorduk hepsi aynı şeyi söylüyor. Üretimi yapılmıyor artık. Heykel altıparmak görükle civarı eczanelere bakı eşim ve onların anlaşmalı olduğu ilaç depolarına ama bulamadık.

Teşekkür ederim boncuk.

Maşallah canım Allah nazardan saklasın sen de başardın ne mutlu sana Allah analı babalı büyütsün.

Bizde seni ve yavrunu merak ediyorduk. İyi olmanıza sevindim.

Kızlar Salihas izmire gidecekti bir daha hiç görüşemedik çok merak ediyorum.

Sana iyi gelmişmiydi. Ağrıları geçiriyorsa hayata yeniden gelmiş sayacağım kendimi. Günde 1 tane kullanmamı önerdi. Buğün kısmetse kargoyla gelecek başlarım.

bana iyi gelmişti canım ama ağrıların altında yatan başka nedenleride araştırmak lazım bende doktorun dediğine göre yapışıklık varmış rahim büyüdükçe açılıp ağrı yapıyormuş ama bebeğe zararı olmaz demişti (gerçi bende olmayan birşey yoktu ya) işallah sanada iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…