Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Tiwiks canım yarın hayırlısıyla doğuma gidiyorsun. Sorunsuz bir doğum diliyorum sana Allaha emanet ol.

edacım doktor rahim agzını ölçtümü, nasıl yaptı ölçümü,karından mı alttanmı?

Evet ölçtü karından 5 cm çıktı normal dedi. Ama benim servikal yetmezlik tanısı net değildi. İlk gebeliğimi sorunsuz tamamladım bir oğlum var. 2. gebelikte rahimağzı 4 cm açılmıştı 19. haftada doğum yaptım. Ama şikayetsiz bir açılma değildi. Hep sancılarım oluyordu son haftalardada kasılmalarım vardı. O nedenle tanı kesin değildi. Servikal yetmezlikte ağrısız sancısız açılıyor biliyorsunuz. Yinede benim endişelerim var.

Aramıza hoş geldin. Allah sabır versin. Tez zamanda inşallah hamile kalır bebeğini kucağına alırsın.

hoşbulduk canım. iyidileklerin için teşekkür ederim.
arkadaşlar bi sorum olcak. çoğunuzun rahimyetmezliği tanısı hamilelikte konmuş sanırım. ben 20. hafa doğum sancısı çekerek 4 cm açılma olduğu söylendi ve doğum başladı. ama o zamlar rahim yetmezliği denmedi. 2 aydır doktor gözetimi altındayım ve daha geçen hafta doktorum alttan muayene etti hamile kalmadan rahim yetmezliği teşhisi koydu. hamile kalmadan teşhis konanınız varmı

evet haklısın arkadaŞım, senın ılk doĞumun olmadıĞı ıÇın farklı bı durum olabılır. Allah hepımızın yardımcısı olsun.

tiwiks canım hayırlı haberlerini bekliyoruz bizi merakta bırakma
başarıyla tamamlayanlar hanesine +1 :)
hadi bakalım taze hamişler sizleri de bugünlerinizde görelim inş.

Twikscim çok kolay bir doğum olur inşallah..En nihayetinde bebişine kavuşuyorsun, sabrının mükafatını alacaksın inşallah..Bebişine ve sana sağlıklı ve upuzun bir ömür dilerim..Ben de epidural sezeryanla doğum yaptım biliyorsun, bebeğimin sesini duyar duymaz ağlama krizine girdim, içim boşaldı sanki..Prensesimi gördüğüm o ilk an belleğime kazındı..Yarın sen de bu duygu yoğunluğunu yaşayacaksın, cennet kokuluğu meleğini bizim için de öp.. Allah yavrunu sana ve babasına bağışlasın..Hayırlı haberlerini ve tatlı oğluşunun fotolarını bekliyoruz..

Tiwiks,
Bugün doğuma gidiyorsun, belkide şu an hastanedesin. Bebişini görmene çok az kaldı. Allah buradaki bütün hamilelere bu günleri görmeyi nasip etsin.
ınşallah doğum ve sonrası rahat ve ağrısız geçer canım. Dualarımız seninle.

Fizer,
Hoşgeldin. ınşallah 2. hamileliğin serklaj sayesinde sorunsuz geçer. Ama en önemliside stresten uzak durmak ve kendini yormamak olacak.

Nery,
Bu ne güzel bebek böyle maşşallah tütütü. Yanakları tam ısırmalık öpmelik koklamalık:)

Fizer,
Hoşgeldin. İnşallah 2. hamileliğin serklaj sayesinde sorunsuz geçer. Ama en önemliside stresten uzak durmak ve kendini yormamak olacak.

fklic hoşbulduk. umarım herşey yolunda gider. serklajtan sonra çalışan varmı acaba. işim yorucu değil akşama kadar oturuyorum. doktor çalışırsın dedi. yinede bakalım ogünler gelsin hele. Allahın izniyle aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. negerekiyorsa onu yapacam.hepizinherşey gönlünce olsun.

Sıra sana geldi doğum bekleyen son hamişimissin. Allah seni de kurtarsın.

merhaba arkadaşlar bugün akşamüstü tiwiks le görüştüm, doğumu sabah olmuş gayet iyi geçmiş oğluşu 3 buçuk kilo kadar doğmuş oğlu ve kendinin durumu iyi..detaylı bilgileri ve oğluşunun resimlerini kendisi gelince verir.. darısı tüm bekleyen hamişlerimizin başına:))

uzun zman oldu galiba girmeyeli,öyle çok koşuşturmaca varki vakit bulamıyorum
kızıma tek bakıyorum eşimle,zombi gibiyim
geceleri uyumuyor kalbinur mecbur gündüz uyuyorum
bu arada kızıma 2 doktor uyku apnesi teşhisi koydu,arastırılması ıcın universiteye gıdıcez yarın
uyku sırasında tıkanıp nefes alamadı
Allahım herkese kolaylıklar nasıp etsın

Canım çok geçmiş olsun..Allah kolaylıklar versin..Bazı bebeşler 2-3 aylık olana dek gece uyuyamıyabiliyor..Uyku apnesine gelince, bebeklerin genizleri ve soluk borularındaki kıkırdaklar zamanla gelişiyormuş..Umarım doktorların dediği gibi değildir..Anne olmak hiç kolay değil biliyorum, ama insan o minicik meleklerin yüzüne bakınca tüm zorluklar aşılabilir oluyor değil mi..Birkaç ay daha geçsin, herşey daha kolay olacak annesi..Biraz daha sabır gerekiyor galiba..Eşine ve sana kolaylıklar diliyorum..

Çok sevindim herşeyin yolunda gitmesine. Ne güzel tiwiks de oğluna kavuştu. Sabrının mükafatını aldı. Maşallah iyi de doğmuş bak bizimki daha yeni 3300 oldu. Yaren darısı başınıza canım.

Ecem büyük geçmiş olsun güzelim. Bende seni soruyordum. Offf Allah hastaneye düşürmesin.çok zor benimkide rahatsızlandığı hastanedE kaldığı için biliyorum.seni çok iyi anlıyorum. İnşallah bir an önce iyileşir.

Nery senin nasıl gidiyor?

Ryhandan da haber yok!...

Melekcim, çok şükür alıştık kızımla birbirimize..İlk zamanlar gündüzleri uyuyor geceleri bizi ayağa dikiyordu..Tam 20. gününde gündüz hiç uyumadı, bizi aldı bir korku gece de uyumazsa naparız diye..O günden sonra hergün 22.30- 23.00 arasında uykuya dalıyor..Şimdi de gündüzleri sürekli ilgi istiyor ama olsun, yavaş yavaş gündüzleri de uzun uyumaya başlar belki..

Seninkinin kilosu da fena sayılmaz..Önemli olan sağlıklı olması..1 aydan sonra çok daha hızlı almaya başlar bence..Kolay mı sarılık, kusma problemi derken yavrum çok eziyet çekti..

Kelbek geçmiş olsun canım yavrunla sağlıklı uzuuunn ömürler diliuorumm

Tiwikksss çok sevindimmm Allah sağlıklı analı babalı büyütsünn inşallahh darısı başımaaa

Çok endişeliyim kızlarr yarın kalpatışları için gidiyorum inşallah görürm şimdiden korkular sardı beni zaman nasıl geçecekk dr dikişe gerek olmayabilir dedi diğerleri ikiz diye dedi rahimağzı kontrollerm yapılıyor kızlar akıl verin napimm bennn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…