Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
edanaz arkadaşım senin dikiş atılmadı değil mi
hastanede banada fitil verdiler
ağrılarımı tek o durdurmuştu
ama tekrarlamadılar
blkide aynı fitildi ve devam etseler işe yarayacaktı
adı neydi arkadaşım

canıya çok geçmiş olsun bebeklerini bu şekilde kaybetmene çok üzüldüm. Allah inşallah bundan sonrakini kucağına almak nasipetsin. benimde açılmam çok sancılı olmuştu ve ilk gebelik olduğu için anlayamadım ilk başta normal kasılma diye düşündüm. doktora sorduğumda buaylarda olabilir demişti. sonra arılarım sıklaşıp hastaneye gittiğimde 4 cm açılmam olmuştu bile müthiş bi sancıyla normal doğum yaptım. önce rahim yetmezliğine ihtimal vermediler ağrılıolmasından ama başka neden bulamayınca ona bağladılar galiba. hayırlısı bakalım ikincide ne olacak umarım herşey yolunda gider. 3 aydır korunuyordum artık korunmayı bıraktık. bakalım bu ay neolcak. sen kaç ay araverdin şimdi kaç aylık oldun yinemi dikişvar. sürekli yatmakta sıkıcı olur ama herşey bebiş için allah kolaylık versin

Dr la doğumdan hemen sonra konuştuğum için o anki psikolojıyle çok detaylı konuşamadım dediğim gibi 1 ay sonra kontrole
gideceğim o zaman detaylı konuşucağım ve sanada bilgi veririm.
Benim ilk gebeliğim 16. haftada ikinci gebeliğim son anda atılan serklajla 18.haftada üçüncü ise yine geç atılan serklajla 28. haftaya kadar dayandı.
18. haftada kaybettiğim oğlum 500 gr dı şimdi kızımsa 1070 gr la doğdu...
Allah bilir ama bence 1 kez daha gebe kalırsam serklaj erkenden atılırsa ve yaşadığım deneyimlerle sona kadar gider diye düşünüyorum.
Kızımın şimdilik ii olduğunu söylüyorlar ve umarım öyledir arkadaşım...

Bu yapışıklık dediği ameliyatlarla ilgilimi. Benim ilk doğumum sezeryanla oldu. Ondan sonrada bu tür ağrılarım oluyordu. Ama gebelik olunca daha bir endişe uyandırıyor bu durum. Senin ameliyatlık bir durumum mu vardı. Birde bu ağrılara bu durumda sevinmekmi gerekiyor yapışıklıklar açılıyor diye???

Bende dikiş yok canım. 12 haftada rahimağzıboyu 5 cm di. Fitilin adı endol. Banada buğün kargodan geldi başladım. Şuan iyi geldi ya da gelmedi diyemiyorum 1 kez kullandım.

canım herhalde sevinmek lazım ama neden oluyo bilmiyorum benim ilk gebelikten öncede yapışıklık vardı

canım hayırlısı olsun
Allah analı babalı büyütsün
maşallah senin tatlı oğluşuna
sarılık hepimizin derdi tatlım galiba
sık sık emzir emzirebiliyorsan,emmiyorsa sağıp ver bebeğin aç kalması sarılığı çok yükseltiyor
Allah bahtını açık etsin,eşine ve sana bağışlasınhihoyyyt

fizer arkadaşım iyi dileklerin için teşekkürler
ben şu an hamile değilim
4 ay oldu bebekleri kaybedeli
hala korunuyorum
rahim hazır dedi doktor
aslında korunmasakta bir sorun yok
ama ben çok korktuğum için biraz erteliyorum
birazda psikoloji işi hakkaten
şu testleri bir yaptırayım daha rahat olucak kafam
zor bir dönem oluyoaçıkçası
insan alt üst oluyor
az bir süre de değil 9 ay
haziran gibi düşünüyorum
senin adına çok sevindim artık bekleyiş başladı demekki
senin için herşeyin hayırlısını diliyorum
umarım gönlünce olur sende koklar seversin bebeğini
benim ikiz olmasıda çok büyük sorundu
çünkü rahim daha hızlı geriliyor
bakalım belki beraber gün sayarız

reyhancım ilgine teşekkürker
zor günler geçiriyosun
ama çok güçlüsün
hiç birşekilde kendini bırakmaman ne güzel
hayıflanıp şikyayet etmiyosun
herkes aynı şeyi yapamaz
ama bizler yeterince deneyim kazanıp güçlü olmamız gerektiğini öğrendik sanırım

Allah nasib eder de hamile kalırsam tekrar ..12. haftadan sonra serklaj ameliyatı sonrası uzun süre hastanede yatmayı düşünüyorum....3-4 ay falan....

Canım 41,5 kere maşallah..Allah tatlı oğluşunu sana ve eşine bağışlasın..Hep birlikte geçireceğiniz sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim..Şu an çok tatlı ama bir o kadar da yorucu bir koşuşturmaca içindesindir, Allah kolaylık versin..

Kelebek nasıl oldu kızın?

Tıwıks Kelebeğe katılıyorum sarılık hepımızın kaderı galıba.. Allah daha kotusunu vermesın.

canım benim allah analı babalı büyütsün inşallah,bak sonunda kurtardın. inşallah bende o günleri görürüm bende yarın 24. haftama giricem işte böyle yattığım için pek siteye giremiyorum ara ara okuyorum,arkadaşlar hepinize sağlıklı hamilelikler diliyorum allah sonuna kadar götürsün

kızm iyicanım
muhtemelen uyku apnesi değil dedi dr
pazartesi aşılarımız var bakalım yine
senin oğlus nasıl

bızde toparladık baya kendımızı.. gunde 1 kere kaka yapıyor buda ona cok sıkıntı verıyor bazen uykusunda bıle ıkınıyor... bırde devamlı kusma problemımız devam edıyor..onun dısında ıyıyız cok sukur..
Kalbınur un da ıyı olmasına sevındım..optum

Melekcim bizde de aynı problem var..Beslenme sonrası her zaman kusuyor..Hem de sızıntı şeklinde değil, ağız dolusu..Ve bazen fışkırma şeklinde..Günde 4-5 kez kıyafet değiştiriyoruz..Kilo alımı yavaşlar diye korkuyorum..2. ay kontrolümüze daha zaman var...Kilo alıp almadığını da anlamadığımdan, her gördüğüme kilo almış mı diye soruyorum..Seninkinin kusmaları nasıl, kilo alımını takip ediyor musun..

canım aynen dedıgın gıbı oluyor kusmalarımız. hatta o fıskırma bazen burundan da oluyor.. her beslenmeden sonrada kusulur mu?off off
valla kılo alıyormu bılmıyorum bana buyumuyormus gıbı gelıyor gercı :)
ıste dogdugunda 2740, hastane cıkısı 2600dü. 7 Mart da bı ayı doldurdugumuzda 3300 dü. Bıraz yavas kılo alıyor yanı.. Bır sonrakı kontrolumuz 2 ayı doldurdugumuzda 7 Nısanda..

bendede rahim ağzı yetmezliği vardı 12 haaftalıkken dikiş atıldı.7 aylıkken hastaneye yattım bir ay kaldım kasılmalar için ilaç verildi.ama penisilin kullanmadım.38 haftalıkken doğum yaptım.ama dikişlerim 7,5 aylıkken alındı kasılmalar çok olduğı için rahim yırtılmasın diye.doktora kontrole geldim.baktılar sen doğum yapacan dediler akşama yaptım.

Canım bizimki de 3000 doğdu, 3 gün sonra 2750 idi..Biraz fazla kilo verdi..Sonra 1 aylık kontrolümüzde 4.260 olmuştu..Ama o zaman kilo aldığını anlamıştım, şimdi 15 gün oldu ve sanki almıyormuş gibi geliyor bana da.. Zaten 15 gündür kusmaları da arttı..15 gün sonra randevumuz var, iple çekiyorum valla..Bebekler için üretilen tartılar var aslında ama alırsak sürekli tartmak isterim, bebişi rahatsız ederim diye korkuyorum..Akışına bırakmak en mantıklısı galiba..

kusması gazını tam çıkaramamaktan kaynaklı melekçım
en az yarım saat uğraşmalı gazıyla
sırtınada vurarak değil,sert sert avuç içleriyle ovarak ta ki gak guk seslerini duyana kadar
gazı çıkınca kusma problemide ortadan kalkıyor
benimkide öyleydi
çocuklarımız aynı kıloda dogdular senınkıyle
benımkıde 2740 dogdu sonrasında 2600 oldu
1 aylıkken 3.650 idi
pazartesı 2.ayı doluyor bakalım ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…