Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

BEN TAVSİYE EDERİM BEBEK TARTISINI BEN NETTEN ALMIŞTIM.AMA GEÇENLERDE ARÇELİKDE GÖRDÜM BAYA UYGUN FİYAT.BANYO YAPTIRMADAN ÖNCE TARTIYORDUM VE DOKTORA GÖTÜRMEDEN ÖNCEDE ÇÜNKÜ ORDA SOYUP GİYDİRMEK ZOR OLUYORDU.İÇİNİZ RAHAt OLUR EN AZINDAN...KUSMA PRBLEMİDE ZAMANLA AZALIYOR GAZ ÇIKARMASI ÖNEMLİ HATTA EMZİRME ARASINDA DA YAPIN SONRA TEKRAR DEVAM EDİN DAHA İYİ OLUYOR BARIŞDA YEDİRDİKLERİMİZİ HEP ÇIKARRIYORDU O ŞAKİLDE HALLETTİ .VE MUTLAKA YAN YATIRIN.BEN YAN YASTIĞI ALMADIM ŞU DENİZ SOSİSLERİ VARYA...ONLAR GİBİ POLARDAN DIKTIM İÇİNE PAMUK DOLDURDUM YATIŞ POZİSYONUNA GÖRE SIRTINDAN KARNINA DOĞRU UZATIYORDUM HEM KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDİYORDU HEMDE KUSMALAR KONUSUNDA TEDİRGİN OLMUYORDUM DOKTORUMUZ TAVSİYE ETMİŞTİ.AMA YAKINDA HERŞEY YOLUNA GİRER MERAK ETMEYIM
KENDİNİZE BEBİŞİNİZE İYYİİ BAKIN

Selam kızlar,
Yeni bebek doğuranlara Allah kolaylık versin, bol bol süt versin, sabır versin.
Problemli hamileleri Allah kolaylıklar versin, rahat ve sağlıklı hamilelikler nasip etsin.
Hamile olmayı bekleyenlerede Rabbim tez zamanda müjdeli haberi almayı nasip etsin.
Bana gelince geçtiğimiz Çarşamba günü doktora gittim. Plesanta hala tam olarak yukarıya çıkmamış. Bu çarşamba tekrar gideceğim ve doğumun normalmi sezeryanmi olduğnu söyleyecek. Şu an için görünen sezeryan dedi. Ben ikisindende korkuyorumya neyse hayırlısı.
Bu arada miyomda görünmüyor ne durumda bilemiyoruz. Gebelik kesesinin arkasında. Kaybolmuşmudur dedim, doktor yok gebelikte genelde miyomlşar kaybolmaz büyür dedi. Muhtemelen kesenin arka tarafında ve görünmüyor. Normal doğumda bir risk bundan dolayı.
Erken doğumu önleyici ilaçları bıraktım. Magnezyum içiyorum sadece.
Bakalım ÇArşamba herşey belli olacak. Çok heycanlıyım.

maşallah canım çoğu gitti azı kaldı ne güzel :ecrin_bebek:
rabbim sağlıkla kurtarsın ikinizide
kolay bir doğum olsun inş.
doğumu düşünerek strese sokma kendini ve bebeğini
bebeğine kavuşacağın dakikaları düşün sen hihoyyyt
sayfamızda hamileden çok yeni annelerimiz oldu ne mutlu
bize çok büyük destek oluyorsunuz
ayy allahın izniyle bizde görürüz inş. o günleri ya :asigim:

bu arada sayfamız çok sessizleşti
kimse girmiyor artık geçen gün bir şey sormuştum o bile kaynamış arada
ameliyattan sonra sürekli kullandığınız ilaçları merak ediyorum
ben progestan hapını vajinal olarak kullanacakmışım
varmı aranızda bu şekilde kullanan ben ilk defa duyuyorum da merak ettim

selam kızlar
ben de memlekete gitmiştim yeni geldim
fklic canım artık erken doğum sınırını aşmışsın
hayırlısıyla kucağına alırsın inş.
benim bir arkadaşımda da miyom vardı hamilelik sırasında büyümüştü
doğumu sezeryan olarak yaptılar hazır açılmışken miyomunu da aldılar bir problem olmadan sen de aldıracak mısın
en nihayetinde bu miyomlar başa bela hazır masaya yatmışken belki seninkini de aldırırsın

benim oğluş da 2 ay 14 günlük oldu 6kg olmuş gitmeden önce arçelik bebek tartısı aldım netten hem de 39.90 tl
benim oğluş 2970 doğmuştu 3. gün sarılıkla birlikte 2600e kadar inmişti
1. ayda 3900 oldu 2. ay gittiğimizde ise 5450 idi

zaman zaman bana da kilo almıyormuş gibi geldiği oluyor canım ama ay sonunda belli oluyor kilo alımı normal mi değil mi diye

boncuk canım progestanı ben de vajinal olarak kullanmıştım 2 sabah 2 akşam ama dikiş sonrası değil
gebeliğimin başlangıcında hep lekelenmelerim olmuştu 2 ay kadar kullanmıştım

daha önce kullandıysan bilirsin acayip uyku yapıyor progestan
ben akşamyemeğinden sonra koyup biraz uzanıyordum sonra gözlerimi açtığımda saat 12 olmuş oluyordu ve uzandığım yerden kalkıp yatağıma geçip orada uyumaya devam ediyordum

dikişten sonra 2 hafta kadar antibiyotik ve 1 ay kadar da nidilat kullanmıştım dozunu düşürerek
ama malum benimki acil serklaj olduğundan kasılmaların önlenmesi gerekiyordu

twiks hiç ortalarda görünmüyorsun nasıl gidiyor annelik ?

merhaba kızlar uzun zamandır yazamıyordum. geçen hafta serkilaj yapıldı. şuanda haftada bir proleton depot iğne vuruluyorum. ayda bir penisilin yapılacak. ama doktor kasılma için ilaç vermedi. sizler serkilajdan hemen sonra ilaç kullanmaya başlamışmıydınız? doktor 4. aydan sonra kullanmaya başlayacağımı söyledi.

sizler nasılsınız. tiwiks bebeğin doğmuş çok sevindim.allah uzun ömürler versin.

Maşallah Allah analı babalı büyütsün arkadaşım

selam bendede rahim agzi yetmezligim olmusdu,yakalsik 30 uncu hafdada farketti doktorum,hastanede bakildiginda normal hamile lerde yaklasik 4 cm kadar olmaliymis benimki okadar kisalmiski 1,5 cm kalmis buda erken dogum riskini getiriyormus ,doktor hemen ana rahime plastikden yuvarlak yuzuk dedikleri seyi yerlesdirdi bu ana rahimi siki tutuyormus hemen acilmasini engelliyormus,suan 36+2 gunluk oldum sukur,yaklasik 2 hafda sonra takilan sey tekrar alinacak,ins.alindikdan 2 hafda sonraya kadar dayanirimda bari tam olarak 40 hafdami doldurmus olabiliyim.

ssaslan canım cevabın için teşekkür ederim şu anda progestan kullanıyorum canım
günde 2 tane ama ağız yoluyla
serklajdan sonra vajinaya koyarak kullanacakmışım aynı ilacı

kafam çok karışık kızlar birazda moralim bozuk
7 haftalık olduk ama geçen hafta pzt. ve bugünkü kontrollerde bebeği göremedik
sanırım boş gebelik geçiriyorum
cumartesi tekrar çağırdı dr.um ultrasonda tekrar bakacak
eğer yine göremezse kürtajla keseyi alacak
dua edin bana ne olur geç döllenmeden dolayı bebeğim görünmemiş olsun

salihas canım hayırlı olsun allahım tamamına erdirsin inşallah
proletonu ben acil serklajdan sonra vuruluyodum
şu anda progestan hap kullanıyorum
ama dr.um serklajdan sonra vajinadan progestan kullanacağımı söyledi
tabi gebeliğim sağlıklıysa

mrb canım gözün aydın srklaj olmuşsun,ben serklaj olduğum günden itibaren toplam 4 gün ilaç kullandım antibiyotik ve prepar serum takmışlardı hastaneden çıkınca hiç ilaç vermediler,ama 20. haftada açılmam olduğu için progestan verdiler simdi onuda bıraktım bakalım nolcak,kasılmam olursa eğer farklı ilaç veririm dedi,şimdide enfeksiyon çıktı tekrar fitil ve antibiyotik verdi işteböyle şuan 24.haftamdayım inşallah sonuna kadar gider,Allah hepimizin yardımısı olsun çok bunaldım günler geçmiyor

Bende hamileliğin 5. ayına kadar progestan kullandım. Önceleri ağızdan yutuyordum sonra akşamları vajinadan alacaksın demişti doktor. Bir süre öyle kullandım.
Bende serklaj olmamıştı ilk 4 ay sürekli kanamam olduğu, düşük tehlikesi olduğu için progestan kullanmıştım.

İnşallah Allah gönlüne göre verir canım. Bir sonraki doktora gitmenizde bebeğin kalp atışları kendini gösterir.

Doktor miyomun doğumdan sonra zamanla küçülğp yok olma ihtimali olduğunu söyledi. Doğumda miyomu almaya taraftar değil. Doğumdan 3 ay sonra gel, takip edelim ona göre hareket ederiz dedi. Tabi bunu söylerken normal doğum gibi görünüyordu benim. Şimdi sezeryan olursa alınabilirmi bir onu sorayım ben.

Senin oğlış bayaa toparlanmış annesi. Maşallah diyelimde nazar değmesin.

Arkadaslar merhaba, bır bebeĞım daha melek oldu(
ılk bebeĞım 18. Haftada rahım aĞzı yetmezlıĞınden kaybettım.
Bu seferkı de 7. Haftada kalp atıŞının durması nedenıyle alındı.
Çok mutsuz ve umutsuzum.
Napcam, kıme gÜvenıcem bılemıyorum(

Boncuk arkadaşım
İnşallah hayırlı haberlerle gelirsin doktordan
Dualarım seninle hakkında hayırlısı inşallah

Butterfly Ankaralı arkadaşım
Çok üzüldüm çok geçmiş olsun şuanda ne diyeceğimi bilemedim:1no2:

teşekkür ederim arkadaşım.
Doktorum şimdi senin yaptırdıgın testleri istedi benden de.
Bakalım ne çıkacak?
Sen testleri nerde yaptırmıştın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…