Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Çok geçmiş olsun. İnsan böyle durumlarda ne diyeceğini bilemiyor. Allah sabır versin. İnşallah en kısa zamanda yeniden hamile kalırsın ve sonuna kadar sağlıklı bir hamilelik geçirirsin. Allahtan umut kesilmez.
Benim hamileliğimin başından beri tehlikeli ve riskliydi. Ha düştü düşecek yok erken doğacak diye hop oturduk hop kalktık. Ama herşey Allahtan. O istediği için bugünlere gelebildik şükür. Sende umudunu kaybetme çok dua et canım.

BONCUK, benimde 8. haftamdayken bebeği görebilmişti doktor. 3 doktor değiştirdim 5 haftayla 8 hafta arasında. Sende bir başka doktora daha göster eger c.teside göremesse kendi doktorun. ınşallah başka doktora gerek kalmazda c.tesi bebişini görebilirsiniz canım.

teşekkür ederim arkadaşım, hep hep dua ediyorum.
Ama hep bi terslik çıkıyo, allah böyle yazmış napalım.kader deyip susmaktan başka yapacak bişeyim kalmadı.

Sen bebek 8. Haftaya kadar görünmedi demişsin. Benim bebeğim 6 hafta 2 günlükken görünmüştü,kalbi de atıyodu.1 hafta sonra gittiğimde kalbi atmıyodu ve gelişimi de 6 hafta 4 günlük olarak kalmıştı.

2 doktora göründüm o gün, ikisi de alınması gerek dedi.şimdi sen böyle anlatınca, yoksa beklesemiydim,düzelirmiydi bebeğim diyorum,kafayı yiycem galiba(

sen sınan hocayla mı devam ettırceksın tedavını arkadasım?
Sana ilaç vermişti dimi?

Evet arkadaşım Sinan Hocayla devam ettireceğim kısmet olursa
Daha önce yazdıklarımı okuduysan kan pıhtılaşması teşhisi kondu bana
Şuanda haftada bir gün becozyme c, haftada iki gün folbiol, haftada 4 gün de coraspin 100 lük verdi
Birde etten yoksun diyet verdi ceviz balık bezelye vb... yasaklar var.
İnşallah hayırlı sonuçlar alırsın arkadaşım.

Canım ben 3 doktora göründüm ama 3üde 8. haftaya kadar ne bebeği nede kalp atışı görememişti. 8. haftaya girene kadar bekleyelim şu anda hamilesin diyemeyiz kese görünüyor evet ama bebeği göremedik kalp atışı yok demişlerdi. 8. haftaya girdiğimde kalp atışlarını görebilmişti doktor.
Seninkinde durum farklıymış. 6 haftalıkken kalbi atıyormuş sonradan durmuş.

canım geçmiş olsun çok üzüldüm senağlama
bende aynı durumdayım yaklaşık
benim ilk bebeğim 26 haftalıktı
bu da kalp atışı duyulmadı boş gebelik gibi görünüyor şuanda 7 haftalığım
1-2 hafta daha bekleyeceğiz bakalım

sağol canım inşallah görürüz hayırlısı olsun
ama içimde bi umutsuzluk var biz annelerin içine doğuyorya bazı şeyler öyle
ama işte yinede bi umut cumarteside görünmezse 1 hafta daha bekleyim diyorum çünkü boş kesenin vücuduma bir zararı yok sonuçta

teşekkür ederim arkadaşım.
Doktorum şimdi senin yaptırdıgın testleri istedi benden de.
Bakalım ne çıkacak?
Sen testleri nerde yaptırmıştın?

dr.um banada eğer boş gebelikse genetiksel bişey olabilir dedi
bende o anda şaşkınlıktan soramadım
genetik bişey olsa bizim bebeklerimiz ilkinde nasıl o kadar hafta durdular
benim bildiğim tekrarlayan düşüklerde genetik bakılıyor

ece canım sana genetik testlerimi yapılmıştı
ne yapılmıştı tam hatırlayamadım

canım bende şu anda 7 haftalığım bakalım cumartesi göremezsek 1 hafta daha isteyeceğim dr.umdan
dr.dan dr.a ultrason değişikliği olur sanırım canım benim dr.umun ultrasonu 4d ultrason çok net görünüyor zaten ama bilmiyorum şimdilik cumartesiyi bekliyorum o günden sonra başka dr.ada bakabilirim belki teşekkür ederim canım a.s. inş. gerek kalmaz

Boncuk arkadaşım doktorun beta hcg testi istemedi mi?..Boş gebeliği bilmiyorum ama benim de ilk gebeliğim 8. haftada sonlandırılmıştı..Kalp atışı gözlenmediğinden..Beta hcg'nin belirli oranlarda artması gerekiyor, geç döllenme olup olmadığı böyle anlaşılıyor..2. gebeliğimde her hafta bu testi yaptırdım..5. hafta 2.500, 6. hafta 8.200, 7. hafta 40.000 küsür, sonraki hafta 100.000'i bulmuştu..Bu şekilde katlanıyor..Her hafta, bir öncekinin yaklaşık 4 katı oluyor anlayacağın..Gebelik durmuşsa ya da boşsa bu rakam artmıyor..Geç döllenmeyse artmaya devam ediyor..

o an ne yapacağımı şaşırdım ben de. Aldırmasam ne olur diye sordum. Kanama olur, enfeksiyon falan olabilir, bence alalım dedi.

Valla doktorum da üzüntüden şaşkınlık geçirdi yani.çünkü ben ilkinde çok büyük yıkım yaşamıştım. Bu kayıp beni çok üzdü gerçekten dedi.

Testlere bakalım, ona göre hareket ederiz dedi.

3 ay beklememi istedi.

canım ya çok geçmiş olsun Allah tekrar bi hamilelik nasip eder inşallah,bence sendede kan pıhtılaşma sorunu vardır,benim bu hamileliğimde çıktı ortaya şimdi hergün bir iğne ve aspirin kullanıyorum belkide bu haftaya gelmeme vesile oldu gerçi tehlike devam ediyo ama işte bir ümit,nasipleri varsa bebeklerimiz inşallah doğarlar canım üzülme

Boncuk arkadaşım bana bu testler yapılmıştı
Faktor 5 leıden (sorun var)
Protrombin 20210 a mutasyon
mthfr 677t mutasyonu (sorun var)
mthfr 1298 mutasyonu (sorun var)
Anti-kardiolipin
Anti-phospoholipid
Anti-ds-dna
Anti- nükleer antikor(sorun var)
Anti-parietal antikor
Anti-Düzkas Antikoru
Kompleman 3
kompleman 4
Glukoz
folik asit
vitamin b12
tsh
ft4
homosistein
anti tpo-AB(SORUN VAR)

Teşekkürler arkadaşım, doktorum umarım bu testlerden bişeyler çıkar da ona göre yolumuzu çizeriz dedi.
Diğer türlü yine bi belirsizlik olacak.
Valla ben de bilemedim artık ne dileyeceğimi ve diyeceğimi.
Hayırlısı olsun inşallah hepimiz için.

nery canım valla ilk hcg yaptırdıktan sonra 2 kere daha istedi toplamda 2 gün arayla 3 kere hcg yaptırdım değerlerim güzel yükseldi
ama bi daha istemedi hcg

ececim sağol canım kaydettim bunları bilgisayarıma boş gebelikse bende yaptırırm özel hastanedemi yoksa özel labratuardamı yaptırılıyor bu testler canım
yada başka biyerdemi sen nerde yaptırdın canım

Boncuk benim doktorum Hacettepe hastanesindeydi
Bu tetkikleri o istedi başka genetik tetkikler de varmıdır bilmiyorum
Benden bunları istedi hikayeme göre ve bu tahlilleri hacettepe hastanesinde yaptı.
İnşallah hakkında hayırlısı olur arkadaşım

Butterfly
Bu öyle bir istek ki hiçbir zorluk hiçbir olumsuzluk bizleri yıldıramıyor
Annelik içgüdüsü herhalde dünyadaki en güçlü duygudur.
Biliyorsun arkadaşım benim hikayemi de ilki 4aylık, ikincisi 5 aylıkken yitirdim meleklerimi
hem de hareketlerini bile hissetmeye başlamışken
Bir daha yapamam cesaretim yok diyordum o günkü acımla göğsümdeki ateş hiç sönmedi çünkü Ama inan bana zaman geçince o özlem daha ağır basıyor ve bir kez daha deneme gücünü kendinde buluyorsun
Hiç korkmuyor muyum.... Sana korkumu anlatamam arkadaşım
Ama inşallah sen de en kısa zamanda toparlayacaksın çok haklısın seni çok iyi anlıyorum ikinci bir kayıp insanı çok yıkıyor lütfen kendine iyi bak ve inşallah tahlil sonuçların senin için en hayırlı ve de çözümü olan sonuçlar olsun arkadaşım:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…