Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

merhaba salihascım iyiyim bende, benim transfer işim nisanda başlayacak canım allah izin ederse, geçen ay denedik ama yeterli kalınlık olmadı rahimde iptal etmek zorunda kaldık bir ay ara verdik nisanda adet olunca tekrar başlaycaz bakalım hayırlısı diyorum artık canım.. kendine iyi bak öptüm:)

Merhaba arkadaşlar,bazı sorunları yaşayan tek kişinin kendiniz olduğununu düşündüğünüz anda bir bakıyorsunuz ki etrafınızda aynı sorunları yaşayan pek çok insan var,sorunlarınızı paylaştıkça rahatlıyorsunuz.Şu aralar benim de bir dert ortağına öyle çok ihtiyacım var ki.Benim de ilk gebeliğim 16 haftalıkken erken doğumla sonlandı,sonrasında doktoruma ısrarla servikal yetmezlik olabilir mi ,inceleyip sonrasında yeni bir gebeliği düşündüğümüzü söyledim ama gerek yok,ilk gebelik de düşükler olabilir dedi,bir süre sonra ikinci gebelik oldu ve maalesef onu da 18.5 haftalıkken kaybettik.Bunlar öyle yıpratıcı şeyler ki anlatmama gerek yok,buradaki pek çok arkadaş aynı şeyleri yaşamış zaten.Benim şanssızlığım bundan sonra başladı aslında.Servikal yetmezlik nihayet tespit olundu,ama bu sefer de hamile kalamamaya başladım.Başarısız bir tüp bebekten sonra mucize gibi bir hamilelik ama maalesef onu da 7.haftada kaybettim.Sonrasında yine başarısız bir tüp bebek denemesi daha ve şu an da 3. tüp bebek denemesi.Transferim yapıldı ve şu an beklemedeyim.Tabii hamile kalmak demek benim için daha zorlu bir sürecin başlaması demek olacak.Serkülaj gerekecek,işe yarayacak mı?Bir sürü kafamı kurcalayan sorun anlayacağınız.Şimdilik sadece tedavinin neticesini düşünmeye çalışıyorum,çok kolay olmuyor tabii.Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Merhabe arkadaşlar benimle aynı duyguları yaşayan arkadaşların olması beni sevindirdi ve buraya üye oldum. bende 2 kez düşük yaşadım birincisi 8 haftalıktı kanamayla sonuçlandı sonrası anestezi yapılmadan kürtaj bir sene sonra yine hamileydim.. ikincisinde daha temkinliydik doktor şeçimi falan herşey 18. haftaya kadar normaldi. 2 li 3 lü testlerde normaldi. son dr kontrolüne gittiğimizde cinsiyetini de öğrenmiştik erkekti ..ama kontrolden 3 gün sonra birden gece su kesesi yırtıldı ve bebeğimin suyu boşaldı. hemen hastaneye gittik orada bir gece yatırdılar kalbi atıyordu fakat onu yaşatacak suyun hepsi boşaldığı için ancak 1 gün kalbi dayanabildi içimde... sonrasında öldüğünü söylediler ve normal doğum yaptırdılar sonra yine canlı kürtaj herşey bitmişti benim için eşim için.. toparladık kendimizi sonuçta çocukta ve benimle ilgili bir şey çıkmamıştı doktorumu değiştirdim. iyikide değiştirmişim su kesesinin boşalma nedeni ENFEKSİYON kapmış olmam çıktı. bunu o dönem gittiğim doktor (prof) görmemişti ve bir hiç uğruna bunu göremediği için kaybettim.. bu acıyı yaşayan arkadaşlarla paylaşmak istedim.

bende şu an 1 kez cemıl beye gittim ve ilaç tedavısıne başladı benım sorum doktorunuzdan memnunmusunuz muayenesıne mi gıttınız yoksa çapa damı sızın ile ilgilendı ben ilk karşılaşmada bır elektrık alamadım şu andada tekrar doktor baıyorum benımde 5 kez duşuğum oldu cevap verırsenız sevinirim

Canım yaa aynı sorunları yaşayarak bu haftalara gelmem hem senin adına hem de kendi adıma sevindirdi beni. Sürekli idrar t ahlili yaptırıyorum zaten. İlaçlarımı da hiç aksatmıyorum. Senin neden oluyordu ağrıların doktorun birşey söyledimi. 3 hafta sonra raporum bitecek tekrar rapor vermeye zorlanıyor heyet ağrılarım olursa çalışamam hep dua ediyorum tez zamanda geçsin diye. Senin hala geçmemiş baksana. Şiddeti azaldımı yoksa hep aynı yoğunluktamı devam etti.
Senin bebeş hangi gün geliyor. Doğum bekleyen birtek sen kaldın. Allah hayırlısıyla kurtarsın.

Canım 12. haftada ölçüm yapıldı rahimağzıyla ilgili sorun görülmedi o nedenle serklaj yok. progestan 3*2 endol fitil 2*1 kullannıyorum ve 3 aydır raporluyum günün hemen hemen tamamını yatakta geçiriyorum.

Canım seni çok merak ettim. İyi olmana sevindim.8 hafta bitinminde işi dönecekmisin yoksa raporun devammı edecek. Benim 1 ay 1 ay veriyorlar. 2. 1 aylık rapordada doktorumla heyettekiler kavga etmiş vermek istememişler raporu. Sanki biz meraklıyız evde yatmaya. Manyakmı bunlar ne. 3 hafta sonra raporum bitiyor şimdide derdi aldı ağrılarım geçmezse rapor vermezlerse diyee.

O bu işin en iyilerinden biri ve bu konularda çok bilgili ve tecrübeli bir kere görmeyle elekrtik almamış olabilirsin ama, genelde hastaları onun bilgi ve tecrübesine güvenirler ki bende öyle düşünüyorum.. Ama tabiki senin açından bakılacak olursa doktoruna güvenmen çok önemli tabiki tedavi aşamasında karar senin arkadaşım inşallah en kısa zamanda sonurunun çüzümünü bulursun..

Son düzenleme:

delikafaduldenmerhaba canım bende seni merak ediyordum, bebişinin ve senin iyi olduğuna sevindim ama şu depresyon işine üzüldüm,-tatlicadiarzu- kendine o kadar sitres yaparsan olacağı o boşu boşuna kendini üzmekle kaldın, klava:söylemiştim sana hatırlarsan.. neyse senle sohbet etmeyi o kadar çok özledimki bir müsait zamanda kaynatmayı sabırsızlıkla bekliyorum diyebilirim canımcım.. tatlı oğluşunu benim yerime öp yanaklarından..Şeniz kendine ve bebişine iyi bak kaydirigubbakcemile3

a.s.sende hoşgeldin canım, inşallah bu sefer tüp bebek denemenden olumlu sonuç olırsın ve o günlere gelir serklajınında faydasını görürsün.. Allah seninde yardımcın olsun canım

sanada çok çok geçmiş olsun arkadaşım, inşallah aynı şeyleri bir daha yaşamazsın..
paylaşmakla çok etmişsin canım bizi ancak bizler anlarız ve acılar paylaşıldıkça azalır ayrıca burda birbirimize yardımcı da olabilirsek ne mutlu bize..:enbuyukkk:

Kızlar bir sorum olcak benimlle aynı şeyi yaşayan arkadaşlarıma
ben dr dedim serklaj için gerek kalmayabilir dedi ikiz gebeliği 23 haftaya kadar taşıyabildiğine göre bunu 35 li haftalara getirirsin dedi yinede bakarız tabi dedi duruma
benim ilk gebeliğimdede 12 haftada bakıldığında prof herşey normal demişti rahim ağzı yani
ayrıca rahim ağzı yetmezliği yüzünden doğum yapanlarda sancı olmuyormuş öylemi
yani çocuk sancısız geliyomuş
benim rahim ağzından kese sarkmıştı ve 5 cm açıklıkla kese sıkıştığı için patladı istifra ederken ama doğum sırasında iki bebeğimdede kafa çıkarken çok canım yandı hayatımda ilk defa böyle çığlık attığımı hatırlıyorum
dr dediki rahim ağzı yetmezliği olsaydı doğumda acı çekmezdin çocuk kendliğinden gelirdi dedi
bu doğrumu bana ilk doğum yaptığım hastane kaybetme nedenimi söylemedi ben bundan olduğunu düşünüyorum..( bu arada rahim açılmam sancısız doğum sancılıydı)

canım 8 haftadan sonra tekrar rapor verecek cünkü rapor vermemesi demek urfaya geri dönmek demek olur ki o dönemde cok zor .yaz tatiline kadar verecek raporu.izmirde kalabilmem için.canım sende serkilaj olmadığı için daha zor veriyorlardı raporu ama sende dediğin gibi keyfimizden rapor almıyoruzki ne yapalım.sürekli yatıyormusun sende serkilajı gerektirecek sorunun olmamasına cok sevindim.allah hepimize sağlıklı hamilelik ve sağlıklı bebekler nasip etsin.

kızlar benim doktorum ünv.doçent özel yeri yok sadece ünv.içinde özel muayene yapıyor.bu nedenle cok yoğun sizce baska bir doktorlada irtibat halinde olayımmı ne dersiniz.özellikle yeni annişlerimiz ne dersiniz.

aramıza yeni katılan arkadaşlara cok gecmiş olsun.tekrar hamile kalıp bebeklerinizi sağlıkla kucagınıza almanız dileğiyle.

Yağmurcn ,canım benim bebeklerim doğarken hiç acı çekmedim,hatta pıhtı düştü sandım..Bebekler 2 avucumu kaplıyordu..Benim 18 haftalıktı biliyorsun ama dr un dediği gibi belkide tek gebelikte daha uzun süre taşıyabilirsin...Bana sorarsan ben tek de olsa hamile kalırsam 12.haftada kesin serklajı yaptırmak niyetindeyim....

canım senin ikiz gebelik benim tekti.ama sunu söyleyebilirimki acılma sancısız doğum anı benimde sancılıydı.ama yinede bu hamileliğimde serkilaj yapıldı.gerci doktorum ölçümlerde gerekli olduğunu söyledi zaten.senin durumun daha farklı tabi ikizleri 23.haftaya tasıyabilmek önemli .ama en yinede iyi arastır canım.

Bademcim inanki ben endişeliyim ve bu konuda ısrrlıyım dr şimdiden tutturuyorum oda dedi tamam dedi bakıcaz duruma göre dedi hani kesin yaparız demiyor ama içime sor birde benim
bende birini 21 haftada ama rahim açılırken sancm olmadı ama bebekler çıkarken canım çokyandı kafaları çekerken bir anda ömrümden ömür gitti kendi sesim kulağımda çınladı iki kez ki 5 cm açıkla doğum yaptım 450 grm civarı oğlum kzıımda 570 veya 23 haftada 580 grm dı 5 cm açıkla canım çok yanmıştı ?? anlayamadım gitti
rahimağzı yetmezliği bence başka neden olabilir
ama dr dediği kafamı karıştırdı rahim ağzı yetmezliği olsa dedi çocuklar kendiğilnden çıkardı dedi anlamazdın dedi senin canın yanmış dedi ??
kafam karıştı sonum hayrola

salihas benimde rahim ağzı ölçümlerine bakılcak ama ikizlerdede yaklaşık 13 haftaya kadar normal dedindi sonrası dr ihmali bir dahada bakılmaı onu bırakın ben elimle hissettğim halde keseyi bakmadılar hunileşmeyi göremediler

Son düzenleme:
yagmurcan benim doktorum bu hamileliğimin ilk haftalarında gittiğimde ölçümler iyi bile cıksa serkilaj yaparız tedbir amaclı demişti.cünkü gec dönemde sorun cıkarsa önlemiş oluruz dedi.

yamurcan hamileliğinin şu anda yolunda gitmesine çok sevindim arkadaşım, inşallah son haftalarına kadar sağlıklı bir şekilde yürütürsün.. ama bana sorarsan canım ne olursa olsun serklajı mutlaka yaptır ihmal etme bence sonunçta önlem amaçlı yapılabiliyor işini şansa bırakma da sen gerisi allaha kalmış sonuçta yaptırmamış olsan ilerki haftalarda iyide olsan bu seferde acaba yaptırsamıydım diye doğuma kadar tedirginlik yaşarsın yada bir sorun çıksa yine aynı konudan kendini suçluyacaksın bu sefer keşke yaptırsaydım diye bence işi şansa bırakma baştan önlemini al derim arkadaşım, bak bende prof gidiyorum oda bana aynı şeyi yapmayı düşünüyor işimizi bu sefer şansa bırakamayız hamile kalırsan yaparız diyor..Birde şu doktorunun dediği ilk gebelikte 23 e kadar geldiğine göre tek gebelikte 35 e kadar gelebilirsin teorisine de pek güvenme derim çünkü bu konu daha öncede kızlar arasında konuşulmuştu ve ben bu soruyu da sordum oda her zaman öyle olacak diye ne öyle bir kaide var, ne de bilimsel olarak ispatlanmıştır dedi, ayrıca burda sorun rahimde değil ağzındadır diyor rahim kolejen bir yapıdadır bebek büyüdükçe oda esner buraya kadar bir sorun yok, ama ağız taşımayınca yukarıdaki yükü kaldıramadığı zaman açılmayla birlikte denge bozulur ve gebeliği bozar dedi.. umarım anlatabilmişimdir canım.. ona göre iyi düşün kararını ver canım öptüm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…