Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Geçmişolsun buncuk. Hayırlısı böyleymiş demekten başka birşey gelmiyor. Rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Boncuk arkadasim cok gecmis olsun; umarim en kisa zamanda saglikli bir bebege kavusursun

Canım az kaldı en güzel günlerin gebeliğin son günlerini güzel geçirmeye bak. Belki bu mucizeyi bir daha yaşamazsın (3. bebeği düşünmüyorsan:)))) Allah kolay doğumlar nasip etsin.

kızlar nedan bana cevap yazmıyosunuz bekliyorum...

kızlar nedan bana cevap yazmıyosunuz bekliyorum...

Canım ben cevap yazdım ya..dikkatinden kaçtı sanırım..sende rahim ağzı yetmezliği durumu yokmuş işte..dr da bakmış..rahim ağzı yetmezliğinde sancısız ve erken doğum oluyor....

çok çok sagol ama elde olmuyor çok korkuyorum.
sagkasımda bir baskı var aşağ taraştada oluyo sanki..
kızmda çok zor bir dogum geçirmiştim.
bakalım yarın doktorumla konuşam tekrar.
inşalah cümlemiz hayırlısnla bebeklerimizi kucagımıza alırız
birde bir kaç arkadaş iki santim açılamyla dikiş atıldını söylemiş .benim üç santim açılma dedi gerk yokdedi şimdilk bende anlamdım..
sana özel msj yollayamadım badem arkadaşım.

şimdi yollayabilirsin canım..arkadaş listesine ekleyince...a.s.

arkadaşım bence senhiç riske atma bir doktora daha git en azından şüphen kalmaz. birde zor doğumda yetmezliğe neden olabiliyor benim öyle olmuştu .ama 3cm açılma olması artacağı anlamına gelmez bence dikkat edip yat burda bu şekilde dikişsiz doğuran çok oldu. yinede bir dktora daha git bence.

Siney,
Doktorun dediği 3 cm açılma değil, serviks yani rahim ağzı uzunluğğu boyu. Normalde 3-5 cm cm arası normal demişti benim doktorum. 3 cm aşağısına inince tehlikeli oluyormuş.
Açıklık dediğinde rahim ağzının açılması ki bu genelde doğum zamanı olur ya, bazı bayanlarda rahim ağzında açıklık görüldüğü zamanda düşük olabiliyor.
Rahim ağzı yetmezliği demek serviks uzunluğunun normal boyutunda olmaması, bebeği taşıyamayarak düşük yada erken doğumlara yol açması demek. İkisini karıştırma.

Benimde bu 2. hamileliğim ve 6. ayımdan beri sürekli yattım. Rahim ağzı yetmezliği vardı 2 cme kadar düşmüştü, sürekli erken doğum önleyici ilaç kullanıp yattım, şükür bu haftalara gelebildim. İlk doğumum normal olmuştu hiçbir problem yaşamamıştım hamileliğimdede. ama doğum zor geçmişti dediğin gibi. Bundan dolayıda rahim hasar görüyormuş ve 2. hamilelikte işte bu sorunlar yaşanabiliyormuş.
Birdaha gitiiğinde kafana takılan herşeyi sor ve aman sakın ağır iş yapma.

fklic canım bişey kalmadı senin de doğuma ya
ne endişeli günlerimiz geçti burada ama sonuçlar iyi oldu neyseki darısı yolun başında olanların başına
senin de hayırlı haberlerini bekliyoruz canım

Siney fklic arkadaşımızın açıklaması doğru benim 20 haftamda 3 cm açıklık olmuştu ve kese rahm ağzından dışarıya sarkmıştı şans eseri dra gitmemiş olsam bebeğimi düşürmüş olacaktım
senin üzerine düşen bol bol dinlenmek ve fazla ayakta kalmaktan kaçınmak

çok sağ olun arkadaşlar içimi bir nebze rahatlatınız..
peki sizlerinde hafif kasık ağrısı ve aşağda bir ağrı baskı gbi oluyomu bende yeni başladı.
ve idrar yaparken baskı gibi..
inşallah cümlemiz bebişlerimi kucağıma alırız.
sevgiler..a.s.

merhaba arkadaşlar.bende 9 haftalık hamileyim 5 ay önce 21 haftalık düşük yaptım.doktorlar rahim ağzı yetmezliği olabilir diyolar nasıl ölçüyolar acaba.ultrasondan mı
yoksa vajınal ultrasonla mı bakıyolar 3 hafta sonra benimkide ölçülücek sanırm

Ultrasonla bakıyorlarmış canım...

Kızlar merhaba
uzun zamandır uĞramadım buraya
bıraz uzakalaŞmak ıstedım
ıyıde geldı sanırım
yatan hamılelerı tek tek ÖpÜyorum
sızlerı Çok ıyı anlıyorum
stres yapmayın kızlar
sıkın dıŞınızı alıŞacaksınız yatmaya
hıÇte zor gelmıycek
kendınıze dıkkat edın ve mutlu olucak bırŞeyler bulun
arkadaŞlarınız sızı yalnız bırakmamalı
hep bebıŞlerı dÜŞÜnÜyoruz yatarken buda Çok yoruyo ınsanı
olabıldıĞınce uzaklaŞmak lazım bu dÜŞÜnceden
kasık aĞrılarıda normal sanırım
gerekenı zaten yaptınız
hepınız sırayla kucaklayın ınŞallah bebeklerı

bademcım sana hayranım
ne kadar cesursun
hemen toparlandın
ınŞallah bebek vardır
olmasa bıle kÜrtaj Çok ıŞe yarayan bır Şey
bÜyÜkler hep der ya
kÜrtajda bebeĞın 1 ayaĞa kalır
hemen enısını getırır dıye
bana ebe de sÖylemıŞtı
ılk bebeĞım 1 yılda zor oldu
sonra 2 denemde ıkız olmuŞtu

yenı gelen arkadaŞlarada geÇmıŞ olsun
hepımız bırbırımıze destek oluyoruz burda
herŞey daha kolay oluyor

sıney arkadaŞım 3cm rahım aĞzı boyu normal merak etme
aÇıklık olmuŞ olsa senı< zaten eve gÖndermezdı doktor

rahım aĞzı yetmezlıĞı yalnızca bır rısk gıbı gÖrÜnsede kesın olmasada dıkıŞ atılmalı bence Önlem amaÇlı

boncukçum geçmiş olsun arkadaşım
önemli olan sensin kendine iyibak
moralini yüksek tutmaya çalış
hırpalama kendini

Merhaba arkadaşlar.
bügun görüştüm doktorumla ben yannış anlamışım sizin dediğiniz gibi doktorum ben rahim boyunu ölçtum dedi.
önemli birşey yok dedi..
çok şükür .
inşallah cümlemiz saglıkla alırız yavrularımızı kucamıza..
sevgiler a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…