Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hayırlı cumalar kızlar. Büğun doktor kontrolüm var. Umarım güzel şeyler duyarım. Benim için dua edin lütfen.

edamecrin iyi dileklerin için cok tesekürler canım.seninde dediğin gibi insan alışıyor yatmaya.stres yapmamaya calışsakda zor bir sürec.sende istediğin zaman beklemeden hamile kalman dileğiyle canım.
gecenlerde doktor kontrolüm vardı.dikişten önce 1cm acıklık vardı.bu nedenle biraz daha yukardan atmışlar dikişi.bu kontrolümde hersey iyi dedi doktor.serviks boyuda3,5 cm imiş.arada kasık agrılarım oluyor.

sineycim doktr rahim boyunu ölcmesi cok iyi demekki tedbirli bir doktor.allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin.
edacım kontrolünden sonra bizi haberdaret-güzel haberlerini bekliyoruz.

kızlar size bi sorum olcak...rahim ağzının açıldığı nasıl hissedilir...kasılmalar nasıl oluyo...ben 21 haftalık hamileyim...bebeğim kasığımın biraz üstünde oynuyo...dr hiç rahim boyumdan falan bahsetmedi...ölçtü mü bilmiyorum...ilk bebeğim benim bu...korkuyorum...herkes hiç anlamadan kaybettim bebeklerimi diyo ya...ya ben de anlamıyorsam...çok mu evhamlıyım...

Benim bildiğim hamilelik süres,nce rahim ağzının açıldığı hissedilemiyor, erken doğumlarda bu nedenle oluyor. Çoğu doktor kontrollerinde çıkıyor, kimi hamileliklerde farketmedikleri için erken doğum yapıyorlar. Eğer azda olsa şüphen varsa sakın ihmal etme doktorunla paylaş. Muayenede anlaşılıyor zaten. Açıklık varsa önlem almış olursunuz.

Kızlar,
Aslında batıl şeylere inanmam ama bu sefer inanmak istediğimdenmidir, nedir 30 lu haftaların başında manda yoğurdu yemiştim. Ve ondan sonra toparlanmaya başladım, Ya tesadüftü yada gerçekten işe yarıyor bilmiyorum.
Bir inanışa göre manda yoğurdu yiyen hamilelerin hamilelikleri uzun sürermiş. Ben erken doğuracam diye ödüm koparken şimdi yürüyüş bile yapmaya başladım daha bişe yok:)
Allah'a herzaman dua edin, bide manda yoğurdu yiyin derim:)

Kimse yazmamış bari ben bişeyler yazayım dedim.Doktorum 15 günlük izne ayrıldı. Moralim çok bozuldu. Doğumum normal görünüyor. Plesenta aşağıda ama rahim ağizını tam kapatmadığı için normal doğum yapabilirsin dedi doktor.
Artık sancım geldiğinde hangi doktora denk gelirsem
Sezeryana kendimi alıştırmaya çalışıyordum normal dediler. Şimdi panik haldeyim, bakalım inşallah hayırlısıyla bebeğimi kucağıma alırım kızlar. ınşallah bugünleri Allah!ım size de yaşatsın.

teşekkür edrim canım...şüphem falan yok da öyle herkes hiç anlamadan kaybettim bebeğimi deyince evhamlandım galiba...allahım hepimizin meleklerini korusun...

Evet hiç anlamadan kaybediliyor..Ben karnımdaki hareketlenmeleri,sivrilmeleri bebek hareketi sanmıştım ama rahim kasılmalarıymış..Erken doğumda zaten çok fazla ağrı -sancı olmazmış birden olurmuş doğum..Benim de aynen böyle oldu....senağlama senağlama

Merhabalar hepinize...Ben ilk bebeklerimi kalp atımları duruduğu için kaybetmiştim..sonrasında kürtaj oldu..Şimdi 16.haftalık gebeyim..Geçenlerde alt tarafımda çok ağrı ve baskı oldu endişelendim ve dr. a gittim..Bir sorun yok rahimde..sonrasında vajinal ve idrar kültürü alındı onlar da temiz..ılk aklıma gelen acaba rahim mi açılıyor oldu..Çok korktum..ancak görünürde bi sorun yok..Şimdi iyiyim..Ancak bu baskı ve ağrının neden olduğu aklımda şüphe kaldı..Sizlerin de alt tarafta ağrısı ..baskısı olmuş muydu..Acaba diyorum üşüttüm de ondan mıdır..N e bileyim endişelendim işte..ınsan bi kayıp yaşayınca sonraki gebeliğini keyifle geçiremiyor nedense..

canım allah bizede nasip etsin 38 39.haftaları görmeyi inşallah.demek manda yoğurdu iyiymiş ilk defa duyuyorum.ama denemekte yarar var.cokacimcoook.bu arada normal doğum kolaylıkla gecsin inşallah.
kızlar 15.haftada kasılma falan hissedilmez dimi.göbek deliğimin yan taraflarında ağrı var ama rahim daha o kadar büyümemiştir yani kasılma falan olamaz herhalde sadece gaz sancısı falandır diye düşünüyorum sizce.tedbirli olmaya calışıyorum ama bu seferde insan kendini cok dinliyor.

Selam kızlar burasıda fazla sessizleşti. Yarın üçlü tarama için ve detaylı ultrason için doğumevine gideceğim. Allah nasip ederse bir oğlum daha olacakmış. Benim raporum hala devam ediyor. Hala hiç kilo almamışım bulantılardan dolayı.

Merhaba arkadaşlar
Belki bilmek istersiniz ben ve güzel kızım evdeyiz:lepi: Şimdilik ii yiz. Haftaya bir sürü kontrolümüz var.Umarım herşey ii gidir. Şimdiye kadar olan tüm incelemeler ii di. Size bilgi vereceğim. Bu aralar takip edemiyorum ama kızım biraz toparlansın evime döneyim devam edeceğim...
.

reyhANCIĞIM ÇOK SEVNDİM aldığım en güzel haberdi Rabbim yavruna sağlık ve ömür verdi canım Allaha emanet olun mutluluk sizinle olsun hihoyyyt:1hug:

ArkadaŞlar yaklaŞık 1 ay Önce 7 haftalık bebeĞımı kaybetmıŞtım.
BugÜn bebeĞımın genetık sonuÇları geldı.
BebeĞımde genetık bı anormallık yokmuŞ.
Doktor muhtemelen rahıme tutunamadıĞından veya baĞıŞıklık sıstemıyle ılgılı bı rosundan kaynaklı olabılır dedı.
Ne demek Şımdı bu? Sevıneyım mı ÜzÜleyım mı bılemedım.

reyhancım inanılmaz sevindim
sevinçten tüylerim diken diken oldu gözlerim doldu
maşallah size hihoyyyt:sm_cool:
allahım uzun ömürler versin yavruna

canım bizim pataloji sonuçlarıda temiz çıktı
valla bağışıklık sistemiyle ilgili bilgim yok canım inşallah en yakın zamanda sağlıklı bir hamilelik yaşarız canım hakkımızda hayırlısı olsun

benden başka test istemedi dr.um şimdilik
bende pko var
onun için 3 ay sonra kendiliğinden olmazsa tedaviye gelirsin dedi
önceden genetik testlerinden bahsetmişti ama konuşmadık
boş gebelik pko olanlarda sık rastlanan birşey olduğunu söyledi dr.um
benim de bebeğin kalbi dursaydı kesin genetik baktırırdım
çünkü boş gebelikte bebek yok ama
kalbi durduğunda neden olduğunu araştırmak gerekir bence

bu bebek senin 2. bebeğinmiydi arkadaşım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…