Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

aynı fikirdeyim...a.s

Ağrılarım olduğu için zamanın çoğunu uzanarak geçiriyorum.

Yarencim yazdıklarını okudum teşkkürederim
dr gittiğimde yine ısrarıma devam edicem tabiki bende istiyorum hemde içimin rahat etmesi lazım
umarım sağlıkla alırım kucağıma

sewlam arkadaslar.3.ayımda kanamam oldu ve gunler gectıgı halde dınmıyordu.rahım agzı yetmezlıgı dendı.ve serklaj yapılması gerek dendı hemn olsun dedım ve yaptrdım doktorum ıyıkı yapmısız dedı 1 parmak asagı ınmıs dedı .ınen sey neydı anlamadım ama acılma oldugu ıcın dıkıs sayesınde acıklık kapanmıs oldu.gec kalınca bebkler ın kurtulması zordur dıyor bır sıtede.neyse.ıkızlerım guvende derken.gecen hafta 32.hafta da serklajım varken agrılar cekerken bı de baktım bebgın poshu gozukuyor.ılac alıyordum ve agrıların dogum agrısı oldugunu anlamadım esıt aralıklı degıuldı.ne canmıs katlandım da saf gbı ama doktorum da benı hastanede tutmadı.ona da kızıyorum cok.8 gun once rahım agzı tam acılmıs ve dogum baslamıs denılerek amelıyartta grdım sezeryanla -yemek de yemıstım uyutmadan bebıslerım dogdu.sımdı onlar kuvezde buyumeye calısıolar .bense cok uzuluyor ve acı cekıyorum.oyle cok ısterdımkı 4 hafta daha kalmlarını ve 3 kılo dogmalarını...su an 1,5 kılodalar cok az gr alıolar hatta gunlarca almıolar eger servıkal yetmezlık varsa tavsıyem serklaj yaptırın ve son aylar gezınmeyın yatın.ben yatmadım ah kafam...

arkadaşlar boncuk26 tan haber alan varmı inşallah sonuç iyi çıkmıştır

merhaba
yazmak istedim ama yazamadım elim gitmedi
zaten başından beri içime doğuyordu içimde bir huzursuzluk vardı
maalesef cumartesi günüde göremedik bebeği ve kesede sınırları aşmıştı
kürtaj oldum
hayırlısı diyorum üzerimde acayip bir soğukkanlılık var
ya bi gün patlayacağım
yada daha acısını yaşayınca insan daha sabırlı olabiliyor
nasip değilmiş sanırım 4-5 ay ara vereceğiz

Başınız sağolsun....senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama

Çok geçmiş olsun arkadaşım,

Ben de senin gibi olmuştum 2.kaybımda,gayet soğukkanlıydım yani.

İlk kaybım 18 haftalıktı, belki de o yüzden bu sefer kabullenmek daha kolay oldu.

Allah hayırlısını nasip etsin, beklememiz, sabretmemiz gerekiyomuş demek ki daha.

canım benim cok gecmiş olsun.bir dahaki hamileliğinde sağlıkla kucagına alman dileğiyle.

teşekkür ederim badem
butterfly123 canım beklemek en iyisi sanırım ruhen ve bedenen dinlenelim biraz sonrada hayırlısıyla sağlıklı bebişlerimiz gelsin bu acılarımız son olsun inşallah canım
salihacım sağol canım amin inş.

Merhaba arkadaşlar yaşadıklarını okudum çok çok zor.
ALLAHIM cümlemize hayırlı evlatlar nasip etsin...
benim bir kızım var 5 buçuk yaşında..şimdi ikinci bebgime hamileyim 19 haftalık gçen kontrölum vardı rahim azı yetmezline baktı doktorum ve 3 santim dedi ve şüan için dikişe gerk yok dedi. ama ben korkuyorum.
kızmda böle bir sorunum yoktu dogum çok zor olduydu bunun etkisi oluryomuş herhalde..
çok kötüyüm korkuyorum birşey olacak diye ALLAHIM YARDIMCIMIZ OLSUIN CÜMLEMİZİN...

Rahim ağzı yetmezliğinde doğum çok kolay oluyor..Çünkü ağrısız sancısız oluyor doğumlar...:çok üzgünüm:

boncuk26 çokgeçmiş olsun sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın inşallah şimdi vakti değilmiş allahım herkese anneliği tattırsın

arkadaşlar lütfen yardım edin sağlıklı 2.5yaşında birkızım var sonrasında ise 6hafta ve 14 haftalık 2düşüğüm. septumdan kaynaklandı dendi laporoskopiyle aldırdım miyomumuda aldı dokto tam herşey yoluna girdi derken ileri derecede rahimağzı yetmezliği var gebelikte dikiş atacağız dediler neyse onuda kabullndim şimdi birde mthr c677t mutasyonu çıktı .bu mutasyonu bilen varmı .kızımı bu kadar probleme rağmen sağlıkla doğurmam acaba normalmi .bilgisi olan varmı

Canım,
24. haftalardaydım, kasık ağrılarım çok olmaya başladı. İdrarda iltihap çıktı, tek kullanımlık bir ilaç verdi doktor. İltihapta kasık ağrısı yapıyormuş. İlaçtan sonra bir nebzede olsun rahatladı ama tamamen kasık ağrıları geçmedi. Bende rahim ağzında kısalma vede plesenta previa da vardı. Bunlardanda olabilir heralde kasık ağrısı. İdrar tahlili ilaçtan sonra temiz çıkmıştı.
Benim plesenat aşağıda olduğu için mecburen sezeryan olacaktı gün almaya gittik, bu sefer rahim ağzını tam kapatmıyor plesenta dedi doktor. Normal doğum yapabilirsin dedi. Nisan 14 ü gibi geliyor benim bebiş gününü beklerse. Allahtan hepinize bugünlere gelmeyi nasip etsin diyorum. Benim içinde dua edin, çok korkuyorummm.

Boncuk,
Çok üzüldüm canım, Allahtan en kısa zamanda sağlıklı bir hamilelik dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…