Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Eda naz sağol cnmm sanada maşallah 19 haftadasın bana dikiş atılmadı
dr gerek kalmayabilir diyor her gittğimde rahim boyuna bakılıyor normal dedi
ama bugün dikkatimi çekti geçen 1 hafta önce 4.11 olan rahim boyum bu haftadaki ultrasonda 3.93 görünüyodu ya kızlar normalmi çok korkuyorum
dr tutturdu onlar ikiz diye ikizler 23 haftaya geldiyse bu durur tabi tedbirsizde değil her gittiğimde rahim boyuna bakıyor ve ona göre konuşuyor ve şuanda kendini yormadan normla haytaını yaşa diyor
ya ben korkuyorum bu haftada rahim ağzı boyu kaç olmalın normalini bilen varmıı??

fklic dogum gercekleşmiştir herhalde canım gözün aydın allah uzun mutlu ömürler versin.allah bizlerede sağlıkla nasip etsin.

yagmurcum benim serkilajdan önce 3.5cm idi serviks boyu ama ameliyatta anlasıldıki 1cm yakın acıklık olusmus.sende sıksık kontrole git canım.ben salı günü kontrole gidiyorum.umarım hersey yolundadır.

hepiniz iisinizdir umarım kızlar

bunun bir standardı var mı ki acaba ?
gerçi ben bilmiyorum benim serklajım acil yapılmıştı
rahim 3 cm açılmıştı o zaman yapıldı dolayısıyla da rahim boyu falan yoktu

bilmyorum ki hani derler ya genelde 12 haftadaki ultrasona göre serklaj yapılır kıstas ne alınıyor anlamadım
rahim 3 cm açıldığında rahim boyu olmuyormu hiç aman aklım karıştıı
rahim boyu sıfırlanıncamı rahim açılır ki

sanırım rahmin açılması üzerine binen yükle de alakalı
ne kadar fazla yük binerse o kadar daha kolay açılır

Rahim boyu kısalması başka acılması başka birşey. Kısalma tamamlanınca acılmaya başlıyor. ben 3 cm altına düşüen kısalmalarda sakıncalı diye okumuştum. Benim 13. haftada karından yapılan ultrason ölcümünde 5cm. di. Geçen gittiğimde 17. haftada 3.80 cm çıktı. Bu sefer vajen ultrasonla baktı. O şekilde bakmak daha net bilgi veriyor. Mayısın 15inde kontrolum var. Bebeğin beyin gelişimi incelenecek sanırım. O zaman tekrar ölçtürmeyi düşünüyom benim doktor her ne kadar gerek yok desede.

Benim rapor bitti yarın kısmetse iş başı yapacağım ama çok korkuyorum çünkü kasıklarımdaki sancılar tamamen geçmedi. Bu da beni acayip endişelendiriyor. Doktorum korkunu yen diyor ama ağrı varken nasıl yeneyim korkumu ya. Sizdede böyle uzun süre karın ağrıları oldumu acaba. Doktor bir sebep söyleyemiyor. Olmaması gerek diyor. ıyide o kadarını bende biliyorum.1-2 gün işe gidip sonra doktorumu arayıp mesaimi tamamlayamadığımı söyleyeceğim niketimde öyle olacak gibi evde sürekli istirahat halindeyken bile olan ağrı otururuken ve ayaktayken geçmez sanırım. Offf yaa ben artık normal bir hamile olmak istiyorum..

fklic sanırım sende yavruna kavuştun. Heberlerini ve bebişinin resmini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Son düzenleme:
teşekkürler kızlar
eda naz ende dikiş var dimi canım
senin yazdığına göre benim rahimboyu pekte iç açıcı değil benimde karından bakarak söyledi dr. normal diyor herşey anlamadım serklaja yanaşmıyor kafayı yicem başka dr mı gitsem ne yapsam korkuyorum bu bebeğimide kaybetmekten çok

selam,
Doğum yaptım, evdeyiz. Hastaneye gittiğimde 6 cm açıklık varmış 1 saat içindede doğum yaptım. Kızımda bende iyiyiz Allah'a şükür. Doğum esnasında hepiniz içinde dua ettim. Allah herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin isteyen herkese versin diye.
Şu an problemimiz sütüm gelmiyor gibi bişey. Bizimki doymadığı için sürekli emmek istiyor. Emziriyorum bende ama henüz süt tam gelmedi. Bide göğüslerim acımaya başladı.
Bir ara kızımın resminişde koyarım.

Not: Bu arada rahim ağzı kısalığı ile ilgili 3 cm altına düşerse tehlikeli diyorlar. Benimki 2 cm e kadar düşmüştü ve serklaj olmadan 40 haftayı doldurabildim. Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun.

fklic gözünaydın canım
allah bağışlasın kızını
sağlıklı, mutlu, başarılı ve sevdikleriyle birlikte geçirebileceği bir hayatı olur inşallah

bu arada süt için humana still tee içmeyi dene
çok etkili oluyor günde en az 3 kez iç gerekirse sonra azaltırsın

gözünaydın. Allah saglıcakla buyutmeyı nasıp etsın. 6 cm acılana kadar sancın olmadımı.. senınde dogum kolay gecmıs herhalde.

benım rahım agzı boyum 26.haftada 2.5 cm cıvarıyken 10 gun sonra 28.haftada hıc kalmamıstı..tam 2 ay bebegım dogum kanalında bekledı 2 ay boyunca yattım. 36.haftaya kadar dayanabıldı bebısım. 3 cm altına ınerse yatın kızlar..

mrb kızlar bugün kontrolüm vcardı.serviks boyu 3cm civarlarındaymış doktor iii oldugunu söyledi.yatmaya devam dedi.magnezyuma basladım.bir dahaki ay prepara baslayabilecegimizi söyledi..
bu arada bebeğimin cinsiyeti belli oldu.kızımız olacak.allah sağğlıkla kucağımıza almayı nadip etsin inşallah.

korkmayın eğer doktorunuz iyise bişey olmaz.bende rahim ağzı yetmezliği vardı.12 haftalık iken dikiş atıldı ama doğuma kadar evde yattım.7 aylıkken sancılar başladı 1 ay hastanede yattım ve kasılmaları engelleyici serum ve ilaç aldım.36 haftalık iken hastaneden çıktım.38 haftalıkken kızım oldu.devamlı yatmanız durumda bebek gayet normal bir şekilde olur ama mutlaka fazla hareket etmeden yatacaksınız.

selam arkadaşlar 4.5 ay önce oğlum melek olmuştu. bu ayın 24 de doğacaktı bugün öğrendim 5 haftalık hamileyim. ağlayayım güleyimmi bilemiyorum. şuanki duygularımı anlatamam. gerçi hepiniz beni eminim çok iyi anlayorsunuz. ama mevlama şükürler olsun aratmadı Allah ın izniyle busefer bebeğimi sağlıklı bişekilde kucağıma alıp doya doya koklarım inşalah mevlam benimgibi bekleyen bütün annelere nasip eder inşallah. hepimizin duaya ihtiyacıvar lütfen hepimiz birbirimize dua edlim. şimdi çok korkuyorum yine aynı şeyleri yaşamaktan. bende de rahim yetmezli demişlerdi öncekinde bakalım bunda ne olacak doktorum çok ayakta durma yorulma dedidi. evde sorun yok ama çalışırkende dikkat etmem gerekiyo. 12 . haftada dikiş atabilir önlem olarak dedi şimdilik rapor vermedi neyapacağımı bilmiyrum ilk haftalardan itibarenmi yatmam gerekyo. bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. doktorum dikişten 10 gün sonra çalışırsın edi ama ben böyle bir riski göze alamıyorum. dikişi olup çalışan oldumu. mevlam hepimizin gönlüne göre versin.

merhaba canım dediğin gibi hepimiz aynı durumdayız.Bende daha önce bir bebeğimi kaybettim.Hamileliğimin 13.haftasında serkilaj uygulandı. Dikişe kadar çalıştım.Ama şuanda heyet raporu verdiler ve yatıyorum.Daha dün doktora gittim. Doktorum sürekli yatmam gerektiğini bunun çok önemli olduğunu söyledi.Sadece ev içerisinde biraz dolaşabiliyorum.(wc banyo mutfak).Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin.:Saruboceq:

salihas arkadaşım Allah kızını sağlıcakla kucağna almak nasipetsin. senin buzaferin bizler içinde çok iyi bi morel olacak ve umudumuz dahaçok artacak. kaçıncı haftadasın. 38 40 haftaları görürüz inşallah. salı gün bende doktora gitcem sabırsızlıkla bekliyorum. bakalım nediyecek.

mrb arkadaşlar nerdeyse bir aydır giremiyordum,bende 29.haftama girdim hayırlısıylan ama 10 gündür hastanede yatıyodum doktor kontrolüne gitmiştimki nst ye bağladı ve bende bayağı bi sancı çıktı sonrasıda malum işte hemen yatırdı sancıları azalttı bugün çıktım evdeyim işte böyle kızlar,bebeğini kaybeden arkadaşlara allah sabır ve dayanma gücü versin,fklic doğurmuş sanırım gözü aydın olsun,RHN hep aklım sendeydi bebeğini çok merak ediyodum iyi olduğuna okadar çok sevindimki anlatamam Allahım ona uzuuun ömürler verir inşallah...benim bebeğimde inşallah biraz daha dayanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…