Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım cok gecmıs olsun. sarılıgı hemen hemen hepımız asadık. ve dogan bebeklerın buyuk cogunlugu yasıyor. Ben bebegım sarılık oldugunda ona uzulurken baska sebeplerden 1 hafta antıbıotık tedavısı gordu.. ıyı olsunlar yeterkı..uzulme dıyemem anne olup uzulmemek elde degıl ama sutunu etkıler..hep umutlu ol bızı haberdar et.

merhaba arkadaşlar.banada rahim ağzıyetmeliği teşhisi konuldu.dünakşam serklaj yapıldı umarım herşey yolunda gider.

umarım guzelım saglıklı bı sekılde kucagına alırsın ılk basta moralın yuksek olsun. bu durumun yuzde ellısı moralle alakalı.bebegın senı hısseder unutma

cnm arada gırıp okuyorum ama cok vakıt bulamıyorum. ıs bası da yaptım benneyaptımki
guzel haberlerını beklıyoruz.

yarencim güzel haberlerini bekliyoruz canım.
tuba serkilajın hayırlı olsun sonuna kadar inşallah.bende serkilajlıyım sen hangi ilacları kullanıyosun.ben yatıyorum canım sende yatıyormusun.

yolun yarısına gelmıssın canım..bundan sonrası hızla gecer ınsallah.

tuğbacım sağlıkla bebeğine kavuşmanı diliyorum
sıkntı yapmadan rahat rahat yat arkadaşım

salihascım sizde bayağı büğümüşssünüz maşallah
tadını çıkar arkadaşım

senın ıcınde dua edıyorum..

nıdılat ve prolutona 26.haftada basladım. 10 hafta kullandım ama nıdılatı ben gunde 6 kez kullanmak zorunda kaldım.. eskıler benı bılır benım rahım agzı boyu ılk olculdugunde 2.5 cm ıken 1 hafta sonra 0 dı. hıc kalmamıstı. rahım agzı yetmezlıgı de 26.haftada fark edılınce dogumu tetıkler artık dıye serklajda yapılamamıstı.. sukur 36.haftaa kadar dayandı bebegım.

ınsallah canım.

ınsallah zaman cabuk ılerler bır an once saglıklı bı sekılde 30 lu haftaların sonunu gorursun..
bu arada ben hep bılgısayar basındaydım.

teşekkürler iyi dilekleriniz için benim kızkardeşim okul dışında hep yanımda dır dır konuşuyoruz onla en büyük moral kaynağım.örgü falan beceremiyorum bakalım nasıl geçicek 6 ay:)

canım bende ikizlerimi kaybettim.19 ve 21 haftalarda. banada ankarada ki doktorum ikiz gebeliğe bağlı dedi. ama burdaki doktor bir dahaki sefere dikiş atılması gerekiyor dedi. canım sen tedavi ilemi ikizlere hamaile KALMIŞTIN.birde ne kadar süre sonra tekrar hamile kaldın. tedavi ile mi. kayıpların için çok geçmiş olsun.

ınsallah zaman cabuk ılerler bır an once saglıklı bı sekılde 30 lu haftaların sonunu gorursun..
bu arada ben hep bılgısayar basındaydım.

iyidileklerin için çok teşekkür ederim canım. bende sürekli işim gereği bilgisayarbaşındaydım önceki bebişimde. ama bunda doktorumda öyle deyince tedirgin oldum doğrusu.CADIARZU.

tuğbacım hiç kimseyui kafana takma
onlar salak zaten demeden geçemiycem
ne yapalım bizde mi zıplayalım
banada yok tarlaya gittik
traktörden inmedik diyenleri tersledim
çok mantıksız dedikleri
sanki kendi başarıları
Allah öyle istemiş biz ne yapalım yani
ben hiç kimseyi eve almadım yalnızca arkadaşlarımı
görmek istedim

bu arada yağmurcan benimkininde eşini bırakmışlardı içerde ama enfeksiyon riski var deyip hastaneye yatırmışlardı. ama malesef oda durmadı. şimdi korkuyorum tekrar hamile kalınca aynı sıkıntıyı yaşarım diye. banada ikiz gebelikten kaynaklı denildi. ama burda yani bartında düşüklerden 15 gün önce idrar yollarında iltihap var demişti doktor. ben kontrol için ankara gidiyordum ama burdada 15 güne kontrollerimi ihmal etmiyordum.ama birden suyum geldi. ya iltihap yada rahim ağzı yetmezliği. senden cevap bekliyorum canım birde ankarada hangi hastane ve doktora gidiyorsun .

ıREM74 cnm benim ikizlerim tüp bebek tedavisiyle olmuştu ilk denemede ama Allah' ın işidir ki 9 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım hiç bi çabamda yokken çok şükür şimdi tek bebek bekliyorum... Şimdiki gebeliğimin takibini başka dr yaptırıyorum.. benimde ikinci bebeğimin eş içerde bırakıldı enfeksiyon riskine karşılık hastanede yattım 11 gün sonra kaybettim enfeksiyon keseyi deldi suyum sızmaya başlamıştı...
Ben hala endişeliyim ama dr da gereksiz yere serklaj atmak istemiyorum dedi senin bel ağrıların ayrıca doğumda bebekte sancılı çıkmış dedi Rahim ağzı yetmezliğinde bebek sancızız ağrızız pıt diye düşer dedi ama bunun yanınada ekledi rahimde kısalma gözlediğim anda uygularız dedi.. Sancızı olan insanda serklaj rahimi bile yırtabilir dedi farkedilmezse yani komplikasyonlarından da söz ediyor enfeksiyon vb. şuanda 14 haftayım rahim boyuda gayet normal dedi artık bende önce Allah'ıma sonra dr bıraktım.. En azından 2 haftada bi kontrole gidiyorum buna göre karar verilecek özellikle 16 haftada belli olurmuş...
Açıkçası benim hala kafam karışır. serklajdan korkuyorum çünkü rahimde sancı olursa açılırsa rahimi yırtar diye korkuyorum bu sefer hiç bebek doğuramam gibi geliyor ayy işte ne biliyim ben kafayı yemek üzereyim. Tekrarlıyorum kimse bana rahim azğı yetmezliği var demedi ama ben öyle düşünüyorum ..... Çok uzattım :) Rahim boyum 2.5 cm altına inene kadar serklaj yapılmayacakmış.. Hatta dr yatma diyor fazla hafif yormadan yürü diyor bu arada böyle salihascım sanada anlattıım

Hmm bu arada ben ıSTANBUL' dayım cnm

Merhaba arkadaşım,
Ben de Ankara'da yaşıyorum.
Doktorunun adını öğrenebilirmiyim?

teşekkürler yağmurcan. sayfaları karıştırırken öğrendim canım. kendiliğinden hamile kalmışşın. bir an içime bir umut doğdu. acaba bende kalabilirmiyim diye. iki gündür siteye giremiyordum. seninle durumumuz aynı canım. ben bebeğimin birini evde düşürdüm. çok acıydı. tuvalate oturmamla çıkışı bir oldu.klozetin içine düştü.bakamadım. kayınvaldem vardı. o sardı bebeği. ben görseydim daha acı olurdu.o vaziyet hastaneye gittik. amasrada olduğum için önce bartına hastaneye gittik. aynı senin gibi eşini almadılar. ama enfeksiyon riskin var dedi doktor.ve bir gün sonra ambulansla ankaraya gönderdiler. tabi enfeksiyon keseyi delmiş ve 11 gün sonra diğeride düştü. tabi sende biliyoorsundur risk altındaydım. am a yinede bebeğimin yaşamasını çok istedim olmadı. ilk tüp bebek denememdi. ve ilkinde tutmuştu. . bebek ve plesanta incelendi. genetik olarak birşey yok denildi ve ikiz gebeliğe bağladı doktor ama benim içim hiç rahat değil . çünkü bartındaki doktorum bir dahaki hamileliğinde dikiş atılacak dedi.rahim yetmezliği var sende dedi. ama ankaradaki hiç birşey söylemedi. söylemedi çünkü takibimi o yapıyordu ve bu ihtimali düşünüp 12 . haftada muayene yapmadı.giden gitti ne yapsak boş. benim sorunum açıklanamayan infertilite. yani aslında problem yok. ama ben 3 yılkorundum. sonra 3 yılda olması için uğraştım olmadı. olmayınca tüp bebeke yönlendik.senin problemin neydi canım . birde ben seni ankarada oturuyorsun sandım oyüzden hangi doktor diye sordum. ben ankaralıyım. bu arada rabbim bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. ben sende kendimi buldum.gerçi burdaki çoğu arkadaş aynı şeyleri yaşamış hemen hemen.umarım benim sonumda senin gibi tedavisiz bir şekilde hamile kalmak olur. cevapladığın için teşekkürler.

Çok sağol ıREMcim inşallah dediğin gibi sağlıkla kucağıma alırım ben hala çok korkuyorum inanki sen tekrar hamile kal yaşayacaksın bu duygularımıda
evt aynı şeyleri yaşamışız hemen hemen çok acı o şekilde düşürmen benim tek artı yanım keseyi elimle hissettim alttan kendim baktım akıntım olunca dr gittim anlamadı eve geldim 1 hafta öyle dolandım benimde başıma gelebilrdi evde doğurabildirdim ama ben tekrar gittim ısrarla birşey hissediyorum dedim sonradan kese olduğu anlaşıldı ve hastanede yatırıldım doğumu bekledim.
Şuan ki dr um ikiz gebelikten diyor birde zkamilde beni fırçaladılar niye iki tane embriyo koyduruyorsunuz diye ordaki dr demeside ikizlerde sık yaşanıyor tabi benim içim hala rahat değil ama bir nebzede olsa bu daha fazla dayanır diyorum ıNŞALLAHH...

Bizim sebebimiz erkek infertıltesi ve dr aşılamaya bile şans vermmeişti düşün artık ayrıca bende FSH yaşıma göre yüksek ve rahimde sıvı toplanmıştı. Büyük ihtimalle normal doğumda temizlendi içim. Anlayacağın bizde olmaması için bir kaç neden vardı ama Rabbim o deyince kim önüne geçebiliyor. Bu mucizenin bir gün bana geleceğini tahmin etmezdim ... Rabbime binlerce kez şükür bunu yaşattığı için... Şimdi tek isteğim sağlıkla kucğaıma almak.....

Ve inşallahh sende benim gibi kendiliğinden hamile kalırsın bu neden olmasın ki sebepte yoksa doğumda yaptın temizlendi içinç ayrıca tavsiyem değişik şeylerle uğraş takma kafana.. Ben kaybettikten sonra çok yıkıldım bunalıma girdim kaç ay yaş kalmadı gözümde ama ağlarken isyan etmiyorum dedim.. Ve sigara başladım ( sen başlama tabi) sigara içmeyen ben ve eşim sigara içtik( hamilelikte bıraktım öğrenince) sürücü kursuna başladım işe başladım kafam dağıldığı bir dönemde hamile kaldım.. Darısı başına artık ve tüm bebek isteyen arkaşlarımın başına

yamurcan canım benim ne kadar güzel anlatmışsın hepimizin hislerini Allah inşallah bebişini sağlıklıca verir kucağına ve dileyen herkese bu duyguyu yaşatır canım, Rabbim hepimizin kucaklarını en kısa zamanda bebişlerle doldursun..
bu arada kızlaaaarrrrrr benimde kan testime iki gün kaldı cuma günü inşallah hayırlı haberle gelirim ne olur dualarınızı eksik etmeyin öyle heyecanlıyım ki:))

yarencimmm hemşom hadi güzel haberler ver bize...senden haber bekliyoruzz...fisfisfis

topraktut ikinciyi neden kaybettim ilk erken doğumunu biliyorum ama sebep aynımıydı cnm
bu arada Yarenden haber alan varsa bekliyoruz merakla ınşallah güzel haberlrle döner

topraktut merhaba,
Aralık basında rahatsızlıgım ortaya cıktıgında bu topici buldugumda senın hıkayenı de okumustum hatırladım.
En kısa zamanda saglıcakla bebek sahıbı olman dılegıyle

topraktut ikinciyi neden kaybettim ilk erken doğumunu biliyorum ama sebep aynımıydı cnm
bu arada Yarenden haber alan varsa bekliyoruz merakla İnşallah güzel haberlrle döner

yağmurcan biz seninle aynı zamanda erken doğum yapmıştık yanlış hatırlamıyorsam yeniden hamile kalmana çok çok sevindimkaydirigubbakcemile5..demekki bişeylerle oyalanmak ve kafanı başka şeylere verince mücize bizleri bulabiliyormuş..ben ilk hamileliğimde 2,5 aylıkken kalbi durdu bebeğin...ve aradan 4 sene geçince yeniden normal yolla hamile kalmıştım onuda 1 sene önce erken doğumla kaybettim benim 2 gebelik kayıplarım bu...ben halen hamile kalamadım sen bizler için umut oluyorsun yağmurcan inşallah herşey istediğin gibi gider..kendine dikkat et bu arada kaç haftalık oldun...

melek 81 teşekkürler dileklerin için sen kazananlardansın bebeğin çok güzel mahşallahbu arada geçmiş olsun neden rahatsızlandın

yarenden haber yok kızlar inşallah güzel haberler verir bizlere:uhm:

teşekkürederim topratut inşallah tekrar yaşayarsın bu duyguları aslında yaşayacağına inanıyorum çünkü hamileliklerin var kayıpla sonuçlansada malesef bende oda yoktu biliyorsun ilki tüp bebekti .. Geçen yıl bu zamanda kaybetmiştim ilk bebeğimi ayın 2 de ikincisinide 11 mayısta hemeh hemen aynı cnm bende seni hatırlıyorum bana yazmıştın yanımda olmuştun
Şuanda 15 hafta 1 günlük olduk
Darısı isteyen tüm arkaşlarımın başına
inşallah sağlıkla alırım bu sefer kucağıma
Yaren daha gelmedi sanırım özelinede yazdım ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…