Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Selam kızlar,
Bebeğim ilk 2 gün ememediği için sarılık oldu. Neyseki sarılığı atlattık gibi bişey. Ama şimdide göbeği iltihaplandı. Baticon ve bir krem verdi doktor onu kullanıyoruz. Geçmesse ağızdan antibiyotik tedavisine başlanacakmış canım çok sıkıldı.
Aşılarını sağlık ocağında yaptırmaya karar verdik. Aşılar daha taze oluyormuş.
Birde 4.5 yaşındaki kızım her nekadar bize belli etmesede kardeşini çok kıskanıyor ve huyu çok değişti. Elimden geldiği kadar onunla çok fazla ilgilenmeye çalışıyorum ama eve yeni bir b ireyin gelmesini kabullenemedi sanırım.
Sizlerde iyisinizdir umarım. Çok fazla takip etme fırsatı bulamadım. ınşallah hamişlerin bebişleri iyidir. Allah yardımcınız olsun kızlar.

merhaba arkadaşlar.banada rahim ağzıyetmeliği teşhisi konuldu.dünakşam serklaj yapıldı umarım herşey yolunda gider.

merhaba arkadaşlar uzun zamandır sayfaya giremiyordum.. aramıza katılan yeni arkadaşlar var hepiniz hoşgeldiniz herkese sağlıklı hayırlı hamilelikler diliyorum, eski arkadaşlardan da giren pek yok sayfayı bayağı ihmal etmişiz..
fklic gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün..
tugba şeker sende aramıza hoşgeldin, serklajında hayırlı olsun inşallah sende serklajın sayesinde hamileliğini son haftalarına kadar sorunsuz götürürsün..bana da hamile kalırsam serklaj uygulanacak..
benimde aylardır beklediğim transferim bugün yapıldı çok şükür inşallah 8 mayısta size hayırlı haberimi veririm..

inşallah canım hepimizin gebeliği zorlu geçiyo.ne yazıkki normal hamilelik geçiremiyoruz ama bebeklerimiz iyi olsunda.burda birbirimize destek olmamız çok güzel

yarencim güzel haberlerini bekliyoruz canım.
tuba serkilajın hayırlı olsun sonuna kadar inşallah.bende serkilajlıyım sen hangi ilacları kullanıyosun.ben yatıyorum canım sende yatıyormusun.

yarencim güzel haberlerini bekliyoruz canım.
tuba serkilajın hayırlı olsun sonuna kadar inşallah.bende serkilajlıyım sen hangi ilacları kullanıyosun.ben yatıyorum canım sende yatıyormusun.

çok saol canım.benim daha yeni olduğu için(12. haftadayım)antibiyotik, progestan 1 hafta kullanıcam.kalsiyum,demir, folik asid,coraspin bende yatıyorum canım.tuvalete gidiyorum bide yemek yiyorum.öyle yani peki sen hangi ilaçları kullanıyosun.burda kasılma önleyen ilaçlar duymuştum ama doktorum bana öyle bi ilaç vermedi sorsammı acaba belki ilerleyen haftalarda verir.sende bebeğini sağlıkla zamanında doğurursun inşallah cnm

tuğbacım sağlıkla bebeğine kavuşmanı diliyorum
sıkntı yapmadan rahat rahat yat arkadaşım

salihascım sizde bayağı büğümüşssünüz maşallah
tadını çıkar arkadaşım

tubacım ben ayda bir penisilin iğne yAPTIRIYORUM.progestan iceren proleton adlı igne yaptırdım(birer hafta arayla 4 hafta)gecen hafta magnezyuma basladım günde bir defa .kan ve vitamin ilaclarım var.kasılma önleyicileri banada vermedi doktor ama ilerde belki verebilirmiş şimdi gerek görmedi.

doğum yapmış olan arkadaslar sizler ne zanan baslamıştınız kasılma önleyicilere .

edamecrin cok sağol ccanım.allahım sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin inşallah.en kısa zamanda seninde güzel haberlerini almak dileğiyle.

teşakkürler edamecrin güzel haberlerini bende bekliyorum senin yaşadıklarını biliyorum canım okudum hepsini çokzor geçmiş olsun allah sabır versin.hepimiz aynı acıyı paylaşıyoruz.sende en kısa zamanda hamile kalırsan günleri beraber sayarız burda inşallah sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız

evet kasılma önleyiciyi bende doktoruma sorucam gerekli olabilir bence.

yarencim inşallah güzel haberlerle dönersin cnm

tuğba şeker sana rahim azğı yetmezliği teşhisi nasıl koyuldu yani açılma veya kısalmamı vardı açıklayabilirmisin.. ayrıca hangi hastaneye gidiyorsun dr ?? bu arada inşallah sende sağlıcakla alırsın kucağına yavrunu

güzel dilekleriniz için çok çok teşekkürler kızlar, sizlerin güzel dilekleri sayesinde inşallah güzel haberler veririm en kısa zamanda:))

ilk gebeliğimde 21 haftalık düşük yaptım.12. haftada doktor alttan muayene yaptı yetmezlik var dedi.açılma vardı sanırım.önlem amaçlı serklaj yapalım dedi.kendi özel muayehanesinde yaptı.bakırköyde yunus gedikbaşı.çok güven verdi.hiçbişey olmicak korkmayın dedi.hiç lekelenme dahi olmadı bakalım 1 hafta sonra dikişlere bakıcak inşallah bi sorun yoktur.yalnızn kızlar kasıklarımda hafif batma tarzıağrılar oluyo normal midir?serklaj sonrası hiç ağrı oldumu sizde

tupbacm teşekkrüederim inşallah sağıkla alırsın bu bebeğini kucağına serklajla ilgilide bilgim yok malesef belki bana bile yapılablir şuadan gerek oyk dendi ama

sen hamile misin cnm.ona hamile kalınca bakıyolarmış heralde öyle daha sağlıklı diye duymuştum.14 haftalıksın sanırım yapmadıklarına göre sende öyle bi problem yok canım heralde.inşallah hiç gerek kalmaz hayırlısıyla tamamıda erdirsin rabbim

Amin cnm
bende problem olup olmadığı belli değil yani teşhis koylmadı
ilk gebeliğimde ikizlerimi kaybettim sancısız açıldı rahim kese dışarı sarkmıştı hastanede doğumu bekledim ve kese patladı sıkışıp.. birini 21 haftda eşi bırakıldı kardeşi için oda 23 haftda suyu geldi ama teşhis falan koyulmadı hiç birşey denemedi bana şu yüzden faln diye herkes ikiz gebeliğe bağladı ama rahimin ağrısız açılması 5 cm beni endielendirdi.. sadece belimde ağrılar oluyordu yürüyünce oda az bilmiyorum işte
her gittğimde rahim boyu ölçülüyor buna göre karar verilecek
açıkcası benim dr serklaja inanmıyor galiba bugüne kadar hiç yapmadım diyor 15 zeynep kamilde çalışmış anlamadım şuanda kontrollü gidiyoruz .. 2 haftada bir gidiyorum yarında var bakalım ne diyecek yarın inşallah herşey yolundadır

ne yapalım ya doktorları dinlemek zorundayız.benimki hemen yapalım dedi.yapıldı seninki inanmıyomuş.benimm doktorumda yıllarca yenimahallede çalışmış.ben önce allaha emanet ettim yavrumu hep öyle dua ediyorum.önce allaha sonra doktoruma serklajı önlem amaçlı yapıyoruz dedi benimki de.

şimdi herkes bana acıyan gözlerle bakıyo ay zavallı başına gelmeyen kalmadı.serklajda yapıldı yatıyorum ya herkes kendi hamileliğinde nasıl hoplayıpzıplayıpta bişey olmadığını anlatıp duruyo artık kimin ne dediğide umrumda değil açıkçası.artık sadece bebişimi düşünüyorum.

tubacım boş ver insanları canım.herkes herseyi söyler zaten.önemli olan biz bebişlerimizi sağlıklaalalım kucağımıza inşallah.kitap okuyorum tığla şal yapıyorum kendime şişle yatarak örmek zor oluyo cünkü.zamanı gecirmek için yoksa bos bos zaman gecmiyor.sen neler yapıyorsun canım.

yağmurcan canım demekki bu haftadan sonra sana artık serkilaj uygulanmayacak galiba.serviks boyu iyi durumda dimi birde doktora her gittiğinde vajinal ultrasonlamı kontrol ediyor canım.

arkadaşlar dün bebişimi gördüm okadar minikki 6. haftada nekadar olacaktı değilmi. ultrasyona yattığımda okadar kötü oldumki önceki gebeliğimdeki enson oğlumun hereyini görmüştüm. şimdi herşeye yeniden başlamak oan çok üzdü beni. ama buna şükür şimdi içimde yavrumu yeniden taşımak çok güzel. Allah bekleyen herkeze nasip etsin. doktorum şimdilik herşeyin yolunda lduğunu söyledi. ama kendini sekraja hazırla dedi büyük ihtimal yapacağız tedbirimizi almamız lazım dedi. tabi buda 12 ile 16 haftalar arası rahim boyutuna bağlıymış. bu ay bana progestoron başlıyacağını söyledi önlem amaçlı.

tuğbacım bence hiç bişeyi kafana takma Allah ın izniyle kucağına alacaksın bebeğini. şimdi sekraj olmasaydın ilerde geç kalınsa odaha kötü. bunu yaşıyan arkadaşlar oldu burda. oyüzden moralini yüksektut. benim doktorumda bu konuda tecrübeli dahaönce yaptığı gebeler olmuşve hepsi sağlıcakla doğurmuş. kendisine güveniyorum bu konuda. önceki gebeliklerimizde oynadık zıpladık neoldu sonu hüsran. boşver yatşimdi rahatına bak. benimde yatmam gerekirse yatacam. başka seçeneğimizyok.

birde unutmadan söyleyeyim benim doktorum bilgisayar karşısında 1 saatten fazla durma dedi. bilginiz olsun. cep telefonlarıda uzağımızda olcakmış dikkat edelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…