Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
tsk ederım.benım bebegım erkenden dogum kanalına gırdı.6 ayı bıtırıp 7.aya gırdıgımde rahım agzı yetmezlıgı denıldı. 2,5 cm olan rahım agzı boyu 1 hafta sonra 0 a ındı. yanı rahım agzı boyu kalmamıs dedı doktor. 2 ayı yatarak evde gecırdım ve 36 haftada bebegım dunyaya geldı.26.haftada dogacaktı yoksa.

arkadaşlar merhaba öncelikle beni merak eden arkadaşlarıma çok çok sevgilerimi iletiyorum..
kızlar testi yaptım ama kafam çok karışık sabah kan testim 3,08 çıktı akşam yaklaşık 12 saat sonra tekrar yaptım 6.00 çıktı internette 5-130 değerler 3 haftalık hamile sayılıyormuş sezce şimdi ben hamilemiyim sonucu biraz önce aldığım için dr uma da ulaşamadım pazar günü tekrar yapıcam ama merak tayım şimdi sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum..

sağol topraktut. canım birini 30 aralık diğerini 11 ocak ta kaybettim 4 ay oluyor işte. tbiki çok zor geçti bu 4 ay.şu an daha iyiyim. içimdeki boşluk ancak tekrar hamile kaldığımda geçeçek biliyorum...bende geçen ay tedaviye başalamak istedim ama doktor umut verdi. kendi haline bıraktım şimdi. canım sanada geçmiş olsun . doktorun bir açıklama yaptımı sana .

kızlar öyle moralim bozukki.....
doktorumla görüştüm bugün ilaçlarını bırak dedi değer oldukça düşükmüş üç gün bekle adet olabilirsin..
üç gün sonra tekrar yaptır test diyor.. çok üzgünüm yine başaramadım

arkadaşlar serklajdan sonra kullandıgınız ilaclar ben suan biokadin suppuzituar diye bir fitil kullanıyorum sizdede oluyormuydu aşırı yanma oluyor bide halilelerde kullanılmaz diyor kafam biraz karıştı başka bi problemim yok cok şükür ama yanmam var.:lepi:

merhaba arkadaşlar burada aynı olayları yaşayan arkadaşların olması moral verici.
ben 2 kez düşük yaptım ilki 8 haftalıktı. 2. si kasım ayında su kesem birden ağrıyla boşaldı....bebeğimi normal doğum yaparak ölü doğurdum. çünkü onu yaşatacak tüm suyu boşalmıştı. tahliller kromozom analizleri herşey yapıldı düşüğe neden olacak kalıtsal hiç bir sorun çıkmadı.
işin ilginç olan yanı düşük yapmadan 3 gün önce doktor ayrıntılı ultrason yaptı herşey normal cinsiyetini bile söylemişti. Hacettepede prof. Özgür Deren'e gidiyordum riskli gebelikte çok iyi demişlerdi. fakat o gün enfeksiyonumu görmüş olsaydı belki herşey farklı olabilirdi. kasım ayında düşük yaptım düşüğe neden olan virüs şubat ayında ciddi bir enfeksiyon geçirmeme neden oldu alt karından tüm karın bölgesine yayılan o dönem hacettepeki doktorum düşükle enfeksiyonun bir ilişkisi yok dedi ama su kesesi boşalırken çektiğim acı ile enfeksiyondan (pıd) dolayı hastaneye yatmadan önceki ağrı aynıydı. şimdi hacettepeye gitmiyorum çünkü deneme tahtasına çevirdiler beni ve düşükten sonra doktorumu değiştirdim. birkaç doktora gittim onlar bunun ya enfeksiyon ya da rahim ağzı yetmezliğiniz var dedi. bunu hamileyken prof. olan doktor hiç söylemedi bu rahim ağzı yetmezliği hamilelikte rahim ağzı boyu ölçülerek yapılıyormuş sanırım şimdi yeniden hamile kalmak istiyorum. ama kime güveneceğimi bilmiyorum yeniden aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. birde bu geçirdiğim enfeksiyondan dolayı tüpler tıkanabiliyormuş gebe kalmada sorun yada dış gebelik riski artıyormuş. keşke zamanında o çok güvendiğim doktorumu değiştirmiş olsaydım ve o zaman geçirdiğim enfeksiyonuma zamanında müdahale edilmiş olacaktı. şimdi çok korkuyorum kafamda çok soru işaretleri var bu rahim ağzı yetmezliği hamile olmadan belirlenebiliyormu önceden tedavisi var mı ?
Ankara'da oturan arkadaşlar önerebilceğiniz bir kadın doğum uzmanı var mı artık çok yoruldum iyi bir doktora güvenmek istiyorum ... bu arada topraktut sanırım sende Ankaradasın sen şimdi hangi doktora gidiyorsun? yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler....

uzulme dıcem bılıyorum elde degıl ama herseyde vardır bır hayır.

yarencim biliyorum çok zor senağlama
hakkımızda hayırlısı olsun canım
allah tez zamanda hepimize nasip etsin inşallah tekrardan hamile kalmayı

Yaaa kızlar anne olduktan sonra bunun onemını daha cok anladım. Onceden ıyı dıleklerde bulunurken o kadar canı gonulden dılekte bulunamıyormusum. Sımdı sızı daha cok anlıyorum. O kadar cok uzuluyorumkı durumlarınızı yazdıkca. Anneler gununde dua edıyorum. Allahım ısteyen herkese nasıp etsın..

evet belirlenebiliyor.. ben yeni bir doktora gittim.. çok iyi bir prof.. muayene etti ve kesin olarak yetmezlik var dedi.. hegar bujisi isimli bir aletle baktı... bilgin olsun canım...

sevgili boncuk ve melek teselliniz için çok teşekkürler ama şu anda herşey öyle boşki benim için ve bu anneler günü benim için en zor anneler günüydü hep kaybettiğim bebeklerim aklımdaydı geçen sene anneler gününde benimle beraberlerdi heyecanla onların gelmesini ve bu yıl onlarla ilk anneler gününü kutluyacağımı düşünüyodum, sonra bu hafta da eğer hamile olduğumu öğrenirsem bugün benim için dahada anlamlı olacaktı. belkide acılarım hafifleyecekti ama şimdi her ikiside yok kendimi bugün çok buruk ve boşlukta hissediyorum

dilay8 arkadaşım çok geçmiş olsun.Allah aynı acıları tekrar yaşatmasın inşallah. bende 20. haftada bebişimi kaybettiğimde kesin neden söylememişlerdi. aralık 9 kaybetmiştim. doktorumu değiştirdim. hamile kalmadan önce alttan metel uzun aletle baktı ve rahimyetmezliği teşhisi koydu. şimdi 8 haftalık hamileyim. önümüzdeki haftalarda detaylı incelemelerde ne çıkacak bakalım. hamile kalmadan tedavisi yok bende doktoruma çok sordum. tek çözüm ilerki haftalarda dikiş olacak. bende ankaradayım özel hastaneye gidiyorum. doktorumdan çok memnunum www.linakadinsagligi.com dr mine hanım. hamile kalmadan önce bi tanış çok bilgili bi doktor. beni 4 aydır takip ediyo şimdilik çok memnunum inşallah 35 40 haftaları görürüm. mevlam bekleyen herkese nasipetsin:Saruboceq:

melek arkadaşım erken doğmadığı için bebeğinde sende çok çok şanslısın...
evde yatarak bebeğini karnında tutmayı başarmışsınn...inşallah bizlerede nasip olur hamile kalınca yatarız artık...buradan ayrılma melek...sana ihtiyacımız olacak hamile kalınca:Saruboceq:..kaydirigubbakcemile3

dila8 arkadaşım hemen hemen seninle aynı şeyleri yaşamışız benim 1 sene oldu kaybedeli..ayrıntılı usy bende girdim 1 hafta sonra erken doğum yaptım sanırıma anlaşılmıyor..benimde güvendiğim doktor hiçbişey göremedi ve doğumumu başka yerde yaptırdım oada sebebini anlayamadı rahimağzından da olabilir dedi enfeksiyondanda olabilir..daha sonra rahimağzı yetmezliği yok dendi.bazı doktorlarda aynen senin dedğin gibi 3 aylıkken anlaşılıyor dedi..anlayacağın kafamız allak bullak bende hamile kalmak istiyorum bu yaşadaklırımızı inşallah birdaha yaşamayız...:Saruboceq:bu arada ben istanbulda oturuyorumm dila

irem arkadaşım çok zor ..seninde dediğin gibi içimizdeki acıyı yeni bir hamilelik ancak durdurur uğraşıyoruz allah bizlerin emeklerini boş çevirmesin..doktorun açıklama yaptımı demişsin ben suyum geldiğinde gittim küvez yoktu oradan ayrıldım 3 veya 4 hastaneye gittik bebek 22 haftalık yaşamaz diyimce hamile kalmadan önceki hastanede doğum yaptım dahada doktorumu görmedim görmekte istemiyorum açıkcası..ihmal etmeseydi bebeğim şimdi yanımda olurdu..
doktorunun sana umut vermesi çok iyi sevindimm normal yolla kalmanı sağlıcak sanırım 1 sene sonra tadavine başlar...hayırlısı olur inşallahha.s

yarencim hemşomm böyle düşünmen çok normal canımm...kendini toparla arkadaşımm biliyorum demesi kolay ama ilerisini düşün ne geçti elimize şimdiye kadar okadar çok yıprandıkkki hepimiz..buradaki arkadaşlarımız hep aynı acıyı yaşadılar...anneler günü benim doğum günüm bak bende hem anneler gününde hemde doğumgünümde hastaneydim kasık ağrısıyla...eşime dedimki çok bahtsız çok şansızım dedim..deme öyle dedi bak burada birsürü insan var onların dertlerinin yanında bizimki basit elbet birgün mükafatımızı alacağız dedi olmasada canımız saolsun dedi..ben biliyorum onun eşimin içindeki fırtınaları ama böyle demesi bile yeter bana..
dediğim gibi ağlaman üzülmen çok normal ama kendini çokda yıpratma elimize bişey geçmiyor...kim bilir belki senin mucizen kendiliğinden gelir:teselli:..bak yağmurcan arkadaşımıza oda kucağına alacak inşallah allah bizleri unutmaz seni çok öpyürumm:teselli:

eskiden çekilenler geldi aklıma rahimim 6 cmlere kadar açıktı
23.haftadan itibaren acılmaya baslamıstı
26.haftada suyum gelmıstı
rahim agzı yetmezlıgı yuzunden ne cok cekmıstık
şimdi kızım 3 ay 18 günlük
37+3 te dogdu
hep yatarak gecti
ah ne zordu o gunler

Kızlar ınŞallah hepınız kucaĞınıza alır mutlu olursunuz...geÇen sene anneler gÜnÜnden 1 gÜn Önce oĞluŞum doĞmuŞtu...bana hedıye gelmıŞtı ama ben 3 bebek kaybından sonra sevınememıŞtım(bılıyorsunuz oda erkencıydı)...ama Çok ŞÜkÜr barıŞım dÜn 1 yaŞına gırdı...zaman herŞeyın ılacı...kendınıze ııı bakın

:Saruboceq:inşallah güzel arkadaşım Rabbim güzel dileklerini duyar hepimizin yüzünü güldürür.. bende kendimi toparlamaya çalışıyorum bir çıkış yolu bulmaya çalışıyorum ama sonu her seferinde hüsran olunca ümidimde tükeniyor ve istemeyerekte olsa karamsarlığa kapılıyorum...senağlama gördüğün gibi aylardır beklediğim transferim hüsranla sonuçlandı şimdi iki ay sonra son şansım olan beş tane dondurulmuş embriyomuda kullanıcam onlarda tutmazsa.. herşeye yeniden başlıycam bütün tedaviye gelde üzülme..hamile kalabilmek bir sorun kalıncada sonrası başka bir sorun.. ne yapacağımı bilemiyorum bazen..

bu arada doğum günün kutlu olsun canım, ayrıca geçmiş olsun hastanedeymişsin..inşallah ciddi birşey yoktur, kasık ağrısı demişsin..kendine iyibakkaydirigubbakcemile3

Canım nasıl tuvalete düştü bebeğin? eşi ile birlikte mi düştü tuvalete ? benim de iki bebeğim banyoda ayakta elime doğdular ama plesantaları içimdeydi.Göbek kordonları da plesanta ile içimde sıkıca duruyorlardı , göbek kordonları da kısmen dışardaydı,yani elimle tutmasam da bir yere düşmeleri mümkün değildi o an..Göbek kordonları kesilmeden benden ayrılmaları mümkün değildi..Göbek kordonlarından kesti sonra dr kürtaj masındayken..:sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…