- Konu Sahibi hidennisko
-
- #2.821
kızlar öyle moralim bozukki.....
doktorumla görüştüm bugün ilaçlarını bırak dedi değer oldukça düşükmüş üç gün bekle adet olabilirsin..
üç gün sonra tekrar yaptır test diyor.. çok üzgünüm yine başaramadım
kızlar öyle moralim bozukki.....
doktorumla görüştüm bugün ilaçlarını bırak dedi değer oldukça düşükmüş üç gün bekle adet olabilirsin..
üç gün sonra tekrar yaptır test diyor.. çok üzgünüm yine başaramadım
merhaba arkadaşlar burada aynı olayları yaşayan arkadaşların olması moral verici.
ben 2 kez düşük yaptım ilki 8 haftalıktı. 2. si kasım ayında su kesem birden ağrıyla boşaldı....bebeğimi normal doğum yaparak ölü doğurdum. çünkü onu yaşatacak tüm suyu boşalmıştı. tahliller kromozom analizleri herşey yapıldı düşüğe neden olacak kalıtsal hiç bir sorun çıkmadı.
işin ilginç olan yanı düşük yapmadan 3 gün önce doktor ayrıntılı ultrason yaptı herşey normal cinsiyetini bile söylemişti. Hacettepede prof. Özgür Deren'e gidiyordum riskli gebelikte çok iyi demişlerdi. fakat o gün enfeksiyonumu görmüş olsaydı belki herşey farklı olabilirdi. kasım ayında düşük yaptım düşüğe neden olan virüs şubat ayında ciddi bir enfeksiyon geçirmeme neden oldu alt karından tüm karın bölgesine yayılan o dönem hacettepeki doktorum düşükle enfeksiyonun bir ilişkisi yok dedi ama su kesesi boşalırken çektiğim acı ile enfeksiyondan (pıd) dolayı hastaneye yatmadan önceki ağrı aynıydı. şimdi hacettepeye gitmiyorum çünkü deneme tahtasına çevirdiler beni ve düşükten sonra doktorumu değiştirdim. birkaç doktora gittim onlar bunun ya enfeksiyon ya da rahim ağzı yetmezliğiniz var dedi. bunu hamileyken prof. olan doktor hiç söylemedi bu rahim ağzı yetmezliği hamilelikte rahim ağzı boyu ölçülerek yapılıyormuş sanırım şimdi yeniden hamile kalmak istiyorum. ama kime güveneceğimi bilmiyorum yeniden aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. birde bu geçirdiğim enfeksiyondan dolayı tüpler tıkanabiliyormuş gebe kalmada sorun yada dış gebelik riski artıyormuş. keşke zamanında o çok güvendiğim doktorumu değiştirmiş olsaydım ve o zaman geçirdiğim enfeksiyonuma zamanında müdahale edilmiş olacaktı. şimdi çok korkuyorum kafamda çok soru işaretleri var bu rahim ağzı yetmezliği hamile olmadan belirlenebiliyormu önceden tedavisi var mı ?
Ankara'da oturan arkadaşlar önerebilceğiniz bir kadın doğum uzmanı var mı artık çok yoruldum iyi bir doktora güvenmek istiyorum ... bu arada topraktut sanırım sende Ankaradasın sen şimdi hangi doktora gidiyorsun? yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler....
tsk ederım.benım bebegım erkenden dogum kanalına gırdı.6 ayı bıtırıp 7.aya gırdıgımde rahım agzı yetmezlıgı denıldı. 2,5 cm olan rahım agzı boyu 1 hafta sonra 0 a ındı. yanı rahım agzı boyu kalmamıs dedı doktor. 2 ayı yatarak evde gecırdım ve 36 haftada bebegım dunyaya geldı.26.haftada dogacaktı yoksa.
sevgili boncuk ve melek teselliniz için çok teşekkürler ama şu anda herşey öyle boşki benim için ve bu anneler günü benim için en zor anneler günüydü hep kaybettiğim bebeklerim aklımdaydı geçen sene anneler gününde benimle beraberlerdi heyecanla onların gelmesini ve bu yıl onlarla ilk anneler gününü kutluyacağımı düşünüyodum, sonra bu hafta da eğer hamile olduğumu öğrenirsem bugün benim için dahada anlamlı olacaktı. belkide acılarım hafifleyecekti ama şimdi her ikiside yok kendimi bugün çok buruk ve boşlukta hissediyorum
yarencim hemşomm böyle düşünmen çok normal canımm...kendini toparla arkadaşımm biliyorum demesi kolay ama ilerisini düşün ne geçti elimize şimdiye kadar okadar çok yıprandıkkki hepimiz..buradaki arkadaşlarımız hep aynı acıyı yaşadılar...anneler günü benim doğum günüm bak bende hem anneler gününde hemde doğumgünümde hastaneydim kasık ağrısıyla...eşime dedimki çok bahtsız çok şansızım dedim..deme öyle dedi bak burada birsürü insan var onların dertlerinin yanında bizimki basit elbet birgün mükafatımızı alacağız dedi olmasada canımız saolsun dedi..ben biliyorum onun eşimin içindeki fırtınaları ama böyle demesi bile yeter bana..
dediğim gibi ağlaman üzülmen çok normal ama kendini çokda yıpratma elimize bişey geçmiyor...kim bilir belki senin mucizen kendiliğinden gelir:teselli:..bak yağmurcan arkadaşımıza oda kucağına alacak inşallah allah bizleri unutmaz seni çok öpyürumm:teselli:
teşekkürler yağmurcan. sayfaları karıştırırken öğrendim canım. kendiliğinden hamile kalmışşın. bir an içime bir umut doğdu. acaba bende kalabilirmiyim diye. iki gündür siteye giremiyordum. seninle durumumuz aynı canım. ben bebeğimin birini evde düşürdüm. çok acıydı. tuvalate oturmamla çıkışı bir oldu.klozetin içine düştü.bakamadım. kayınvaldem vardı. o sardı bebeği. ben görseydim daha acı olurdu.o vaziyet hastaneye gittik. amasrada olduğum için önce bartına hastaneye gittik. aynı senin gibi eşini almadılar. ama enfeksiyon riskin var dedi doktor.ve bir gün sonra ambulansla ankaraya gönderdiler. tabi enfeksiyon keseyi delmiş ve 11 gün sonra diğeride düştü. tabi sende biliyoorsundur risk altındaydım. am a yinede bebeğimin yaşamasını çok istedim olmadı. ilk tüp bebek denememdi. ve ilkinde tutmuştu. . bebek ve plesanta incelendi. genetik olarak birşey yok denildi ve ikiz gebeliğe bağladı doktor ama benim içim hiç rahat değil . çünkü bartındaki doktorum bir dahaki hamileliğinde dikiş atılacak dedi.rahim yetmezliği var sende dedi. ama ankaradaki hiç birşey söylemedi. söylemedi çünkü takibimi o yapıyordu ve bu ihtimali düşünüp 12 . haftada muayene yapmadı.giden gitti ne yapsak boş. benim sorunum açıklanamayan infertilite. yani aslında problem yok. ama ben 3 yılkorundum. sonra 3 yılda olması için uğraştım olmadı. olmayınca tüp bebeke yönlendik.senin problemin neydi canım . birde ben seni ankarada oturuyorsun sandım oyüzden hangi doktor diye sordum. ben ankaralıyım. bu arada rabbim bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. ben sende kendimi buldum.gerçi burdaki çoğu arkadaş aynı şeyleri yaşamış hemen hemen.umarım benim sonumda senin gibi tedavisiz bir şekilde hamile kalmak olur. cevapladığın için teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?