Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yarencm senden güzel haberlerini bekliyordum yeni öğrendim ve inan ne diyeceğimi bilmiyorum
Umudunu yitirme belki annesine doğal yolardan gelir neden bulmasın beni bulan mucize senide

Yarencm senden güzel haberlerini bekliyordum yeni öğrendim ve inan ne diyeceğimi bilmiyorum
Umudunu yitirme belki annesine doğal yolardan gelir neden bulmasın beni bulan mucize senide

:çok üzgünüm:canım benim güzel dileklerin için sağol ama benim durumum öyle zorki normal yoldan olma şansım çok düşük Allah tan ümit kesilmez tabiki, ama inşallah birgün mucizem banada sağlıklıca gelirsenağlama

Başka bir sitede bir arkadaş vardı..ilk tüp bebekle hamile kaldı..2 tüpü de kapalıydı..gitmediği dr kalmamıştı...bir sürü de başka sorunları vardı..ama 2 ay öncesinde 2. bebeğine doğal yolla hamile kalmış :)

Canım güzel oğluna mutlu sağlıklı yıllarrrrr
Doğum günü kutlu olsun
Ne zamandır girmiyordum bu arada telefonunu bulamadım deliricem heryeri düzenledim geçen nereye kaldırdıysam bulamıyorum görüşelim yaa

sızın guzel haberlerınızı duymak ıcın devamlı ugrayacam buralara merak etme.

canım benım ne gunlerdı gercekten... beraber gecırdık bu donemlerı.. desteklerınızı hep hıssettım... umarım bende benden sonrakılere destek olabılırım

seni anlayabiliyorum yaren bu mayıs ayı için benim öyle güzel hayellerim vardı ki aylar önce .. bebeklerim yaşasaydı bu ay doğumum olacaktı..senin gibi anneler gününü kutlayacağımı hayal ediyordum.. olmadı.. evet canımız yanıyor.. içimizde kimselerin anlayamayacağı bir hüzün var . bir boşluk var.. ama inanıyorum ki bizlerde bir gün anne olacağız.şükür ki hamile kalabiliyoruz..asla çocuk sahibi olamazsınız diye kapılar yüzümüze kapanmıyor.ki öyle insanlar bile hamile kalabiliyor..sabır ve zamana ihtiyacımız var... üzme kendini canım..

canım benim de hastanede kesildi. daha önce yazmıştım ama tekrar belirtiyim. ağrılarım vardı. 2 3 kez lavobaya gittim. sonra rahmin ağzına bir şey dayandığını hissettim. bebek ters geldi ayağını gördüm. kayınvaldem bende kalıyordu ozaman onu çağırdım hemen lavobadan kaldırdı. beni ama tam evde çıkacağız sıkıştım dedim lavaboya gittim oturuşumla birlikte bebek geldi.yani ben bebeğin ayağı çıkmış vaziyette beş 10 dk dolaştım. sonra lavobaya gidince bebek çıktı.. ben bakamadım. müdahele edimedi evde yani göbek kordonu hastanede kesildi.. ve diğer bebek için eşini almadılar zaten. benim durumum için doktor çok ilginç dedi. çünkü bebeği düşürdğükten sonra rahim hiç açılmamış gibi kapandı.ikincisindede aynısı oldu kürtajım çok zor oldu. ben senin hikayenide okudum badem çok üzüldüm..hatta özelden mesaj atacaktım sana.. bende senin gibi bir bebeğim kucağımda hastaneye gittim.ama görmeyim diye sardılar bakamadım.. şimdi tek isteğim yeniden hamile kalabilmek.. ama şuna inanıyorum ki bu sefer araştırıyorum ve sadece doktorlara bırakmayacağım kendimi.. çünkü alttan muayene yapılmadı.. her şey nasip ama doktor olan biz değiliz doktorların her ihtimali düşünmeleri gerek.. heleki ikiz gebelikte..işte böyle canım..

Canım benziyor durumumuz..Allah sabır versin bizlere...

amin canım. senin problemin neydi .şu an sende mi normal yolla olması için mi deniyorsun..tüp bebek tedavisi şu an öyle gözüme büyüyo ki...inşallah bizde norml yolla kalırız..........

Benim de rahim ağzı yetmezliği canım..Bebeklerim evimin banyosunda ayakta doğdular .göbek kordonları ile bana bağlıydılar..Ta ki hastaneye gittiğimizde kürtaj masasında dr kordonları kesinceye dek...Hiç aklımdan çıkmayacak o görüntüler...senağlama senağlama
Eşimin spermleri normal yoldan olmasına uygun değil..Yine mikro düşünüyoruz ama kongre nedeniyle dr 1 ay erteleyelim dedi.Bu ay preseed denemeyi düşünüyoruz..Bir ihtimal belki...:1rolleyes: Değilse önümüzdeki adet mikro yolculuğumuz yeniden başlayacak...:sm_confused:

:1hug:çok haklısın canım, inşallah bizimde yavrularımızla kutlayabileceğimiz anneler günümüz olur..belki bizde birgün kendiliğinde de hamile kalabileceğiz senin sebepsiz infertiliteymiş birde bakmışsın aniden hamile kalmışsın, bende pco var oldukçada inatçı kendiliinden hamile kalma ihtimalin biraz zor demişti ama ben ümidimi yitirmemeye çalışıyorum benimde ilk tüp bebek denemem tutmuştu ama dondurulmuşlar tutmadı.. beş embriyom daha var şu anda doktor iki ay sonra deneyebiliriz dedi, onlarıda biran önce denemek istiyorum, senin dondurulmuşun yokmuydu canım, tekrar ne zaman düşünüyorsun tedaviye başlamaya?

ben de bekleme taraftarı değilim canım aslında hemen başlamak istiyorum . yeterince bekledik zaten..ama doktor başlamadı .. düzenli ilişki önerdi. kendiliğinden olabilir dedi..doktorun demesi eylül ama ben okadar beklermiyim bilmiyorum.. benim 17 yumurtam toplandı 16 sı da çok kaliteli idi.. ama bende hepatit b yim .. o yüzden dondurulmadı. ama aslında aşısı varmış o zaman donduruluyormuş.. dondurulmuşta yok anlayacağın..ankarada tüp bebek yaptıranlar nerereleri tavsiye edersiniz bilgi verirseniz sevinirim..

temmuz ağustos gibi düşünüyorum tedaviye başlamayı..yazları ankarada oluyorum çünkü..eylül çok ters bir zaman bana..nasip .. şu aralar rahat olmaya çalışıyorum ama ne kadar rahat olursam oluyum.. içimde bir şeyler sanki can çekişiyor.. aklımın bir köşesi hep anne olacağımın günün hayalinde.. yaşım 29 .. sonradan birde yumurtlama problemi olur diye korkuyorum...

bir şey merak ettim benim de 18 haftalıktı su kesem boşaldı bebeğim rahim içindeydi.sonra suyu boşaldığı için karnımda öldü normal doğum yaptım. doktorlar neden böyle bir şey oldu belirleyemediler enfeksiyon dendi rahim ağzı yetmezliği dendi ama bir nedeni yokta dendi. şimdi yazdıklarınızı okuyorum demek ki benim de rahim ağzı yetmezliğim var o yüzden 2 düşük yaptım ama bunu gittiğim proflar hiç söylemedi şimdi bir ay sonra yeniden gebeliği düşünüyorum bunun tedavisi olan rahim ağzına dikiş atılıyormuş bu şekilde gebeliğini tamamlayan ve gebeliğin kaçıncı haftasında atıldığı hakkında bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın...gebelikten önce bu rahim ağzı boyu ölçülüyor mu ?

mrb canım öncelikle çok geçmiş olsun üzülme diyemicem ama her nolursa olsun nolur umudunu kaybetme mucizen gelecek tabiki enkısa zamanda,bence burdaki arkadaşların içinde en çok kaybı olan ben üç bebeğimi kaybettim yıkıldım bütin ümitlerim tükendi bitmiş bir insan olarak 4.kez hamile kaldım son şansım dedim ama yüce yaradanıma binlerce kez şükürler olsunki beni bu zamana getirdi 32.haftama geldim canım düşünsene hiçbir umudum yokken ve neler çektim buzamana gelene kadar 20.haftamda dikiş olmasına rağmen açıklık başlamıştı rahim boyum kısalmıştı ama geldim işte mevlam nasip eder inşallah sonuna kadar gitmemi nediyim bunada hamd olsun,umudunu hiç bitirme sadece bide bol bol dua et canım mevlam sanada nasip etsin inşallah her isteyenede........

bende temmuzda deneyeceğim dondurulmuşlarımı eğer onlarda olmazsa eylülde yeniden tüp bebeğe başka yerde denemeyi düşünüyorum birkaç yerle görüşürüm..bende 27 yaşındayım bende pco olduğu için yumurta toplama problem oluyor çok ama yeterli büyüklüğe ulaşmayan bir sürü yumurta oluşuyor o yüzden fazla zaman kaybetmek istemiyorum inşallah en kısa zamanda olumlu sonuçlar alabiliriz:Saruboceq:

:1hug:merhaba hemşin uzun zamandır sayfaya girmiyordun bu haftalara gelebildiğine çok sevindim canım inşallah 38. haftayıda sorunsuz bir şekilde görürsün canım bu arada durumun nasıl şu anda hamileliğin nasıl geçiyor serklajın nasıl faydasını gördün galiba umarım herşey gönlünce olur arkadaşım ve bebeğini sağlıklıca kucağına alırsın sende diğer arkadaşlar gibi..
burda olmanız bize çok moral oluyor sizi gördükçe umutlarımız yeşeriyor..başaran arkadaşların desteğine ihtiyacımız var herzaman:hooray:

ewt canım malesef arada bakabiliyorum pek sayfaya giremiyorum,serklajın çok faydasını gördüm benim ilk serklajımdı zamanında atıldı artı bide hergün kansulandırıcı iğnem var,ama inan bugüne gelebilmem sanırım mucize doktorum bile öyle söylüyo geçen seneki hamileliğim 22.haftamda sonlanmıştı bu zamana gelebilen ilk bebeğim canım ama dediğim gibi çok zor bi süreçti açıklığım vardı,hamileliğimin ilk başından beri çok yüksek enfeksiyonum var buzamana kadar antibiyotik kullandım ve halen erken doğum riskim çok yüksek çok sık kasılmalarım var iki günde bi hastanedeyim nst ye takıyolar bebeğin kalp atışı ve kasılmalarıma bakıyolar işte böyle canım umarım sonuna kadar gidebilirim,canım o yüzden umutlarınızı hiçbir zaman yitirmeyin benki bu zamana geldim inanki sizde başaracaksınız çünkü anladımki aşılmayacak bi sorun deil cidden serklaj serklaj başkada bişe demem birazda istirahat canım tamammı sakın üzülme nolur kendine iyi bak....hepimiz başaracaz eninde sonunda annelik hiç kolay deil

canım bildiğim kadarıyla 12 haftalıkken rahim boyu ölçülüyor ve eğer yetmezlik varsa hemen serklaj yapılıyo..yani rahim ağzı dikiliyo...inşallah bundan sonraki gebeliğin sonuna kadar daim olsun canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…