Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
haklısın yarencim karamsar olmamak elde değil ama her kötü şey bizim başımıza gelmicek emin ol sende okadar umutluyumki sanki mücizen sana süpriz yapacak kim bilir..dediğin gibi bizim hamilelikremiz sorunlu olacak..ama herşeyin caresi var biliyorsun bak burada arkadaşlarımız başardılar kucaklarına aldılar yada almak için gün sayıyorlar:ecrin_bebek:.onları okuyunca çokk seviniyorumkaydirigubbakcemile3
evet canım kasık ağrısı için gittim 2,5cm kist çıktı adetimi beklicem bakacaklar doktorlar adetle o kist gidecekmi diye inşallah gider yaaa bide bu çıktı...:sm_confused:

geçmiş olsun canım bir keresinde tedavi sırarsında bendede olmuştu ilaçla gelişen yumurta yumurtalıktan atılmadan içinde kırılmıştı buda kist yapıyormuş içinde ama adetle birlikte atabiliyorsun bu tarz olanları inşallah sende atıcaksın kendiliğinden gider inşallah..sositososito
Şenizgüzel dileklerin için çok çok sağol arkadaşım inşallah dileklerin hepimiz için gerçek olurda meleklerimiz artık bizi daha fazla üzüp bekletmeden sağlıcakla gelirler kucaklarımıza, kendine iyi bak canımkaydirigubbakcemile3

selam kızlar bbo sefer başardım bebeğimle beraberim diye yazmyı çok isterdim ama

yine olmadı yine başaramadım

rahim ağzı yatmezliği tahminimden çok daha zor birşeymiş arkadaşlar

selam kızlar bbo sefer başardım bebeğimle beraberim diye yazmyı çok isterdim ama

yine olmadı yine başaramadım

rahim ağzı yatmezliği tahminimden çok daha zor birşeymiş arkadaşlar

canım ya nedesem bilmiyorum Allah sabır versin....bende üç bebeğimi kaybeden biriyim şimdi tekrar hamileim 32.haftamdayım inşallah sonuna kadar gider,nolur sende ümidini kaybetme biliyorum çok zor bi durum hiçbir söz insanı teselli edemez ama napalım alın yazımız neyse onu görmek zorundayız malesef değişmiyor işte,herşeyden önemlisi senin can sağlığın unutma,bebeğin nekadarlıktı serklajın varmıydı canım bende serklajlıyım

teşekkür ederim arkadaşım.
Doktorum şimdi senin yaptırdıgın testleri istedi benden de.
Bakalım ne çıkacak?
Sen testleri nerde yaptırmıştın?

Butterfly123 ve Ece76,

Ben de Ankaradayim ve sizinle durumlarimiz cok benzer. Gecen sene 24 haftalik ikizlerimi kaybettim (22 haftada serklaj yapilmisti). 2 ay once de kalbi durdugu icin bebegimi aldirmak zorunda kaldim. 6 haftada kalp atisini duymustum ama 7-8 gibi kalbi durmus

Ozelden mesajlasmak ister misiniz? Tecrubelerimizden faydalanabiliriz diye dusunuyorum

Merhaba arkadasım,cok geçmiş olsun.
Ever durumumuz çok benzer maalesef.
Benim de ilk kaybımdan 1 yıl, son kaybımdan bu yana da 2 ay geçti.
ılkinde rahim ağzı yetmezliği denildi, 2.sinde de bebeğimin kalbi durdu

saol arkadasim. sana da cok gecmis olsun! senin doktorun kim? sana genetik testleri kurtajdan kac hafta sonra yaptilar? adet gormus muydun? ben henuz adet gormedim ve ben de genetik testleri yaptiracagim...

saol arkadasim. sana da cok gecmis olsun! senin doktorun kim? sana genetik testleri kurtajdan kac hafta sonra yaptilar? adet gormus muydun? ben henuz adet gormedim ve ben de genetik testleri yaptiracagim...
Şu anda ben Hakan Şatıroğlunun kliniğine gidiyorum.Adetim oldu 2 hafta önce.
Ben testlerimi adetten önce yaptırdım.
Doktoruma götürdüm testlerimi, trombofili çıktı.

Canım başın sağolsunsenağlama senağlama Serklaja rağmen mi erken doğum oldu? Anlatabilirmisin sakıncası yoksa?

Canım başın sağolsunsenağlama senağlama Serklaja rağmen mi erken doğum oldu? Anlatabilirmisin sakıncası yoksa?
Badem maalesef kabul etmek çok zor ve acı,
Ama maalesef serklajın da bi garantisi yok bence.
Allah alnımıza ne yazdıysa onu yasıyoruz,
Bundan sonraki denemelerimizde Allah sığınıp yola çıkacağız.
Allah bize bir çocuk sahibi olmayı nasip ettiyse bebeklerimiz ne olursa olsun dünyaya gelecek.
Yok ama kaderimizde yoksa serklaj da yaptırsak, her türlü tedbiri alsak olmayacak.
Allah hepimize yardım etsin, önce bizlere sağlık versin arkadaşım.
Böyle düşünmeye çalış arkadaşım, yoksa bu işin içinden çıkamazsın.

Ama söylediklerimden dolayı bana kızma lütfen arkadaşım, senin iyiliğin için söylüyorum.
Ben de senin gibiydim aynı, hatta ben hayata kadere herkese küsmüştüm, içimden dua etmek bile gelmiyodu,töbe töbe.
Ama böyle yaparak sadece kendimize zarar veriyoruz, başka hiçbişey değişmiyo inan ki.

mrb arkadaşlar,

bende 2.kez 19.haftada bebeğimi klaybettim. ilk bebeğimide 24 haftalıkken kaybettim. 15 gün oldu bebeğimi kaybeteli. ama bana doktor rahim ağzı yetersizliliği demedi hala. başka bi doktora gitim. ilkkini bile bile buna nasıl dikiş atmadı dedi. ilk adetini gör, sonra gel dedi. 15 gündür kanamam hala devam ediyor ama azaldı şimdi. ne gibi testler ister doktor benden.?

merhaba kızlar ben ne iyi ne kötüyüm bu hafta kendi doktorumdan gizli gizli zeynep kamile gittim rahim boyu ölçülsün diye devlet hastanesi olduğu için pat diye ne varsa söylüyorlar biraz moralim bozuldu
idrar torbası tam dolu olmadığı için pek göremiyorum ama dedi rahim boyu 33 mm 35 mm arası dedi bir parmak ucuda açık dedi 17 haftamda 25 mm altında sakıncalıymış heralde 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı ama bana sadece ilişkiye girme dedi onun haricinde günlük hafif aktivite yapabilirsin dedi zkamil yani kendi dr umla aynı şeyi söylüyor serviks boyu 25 mm altına düşene kadar serklaj yapılmayacak anlaşılan çok korkuyorummm aynı şeyleri yaşamaktan bir yandan diyorum ilki ikiz olduğu halde 21 hafta dayandı ay aklım karşık işte kızlar dualarınıza ihtiyacım var bunuda kaybetmek istemiyorum kolay bulmadım ben miniğimi (

Canım niye illa 25 mm altına düşmesi bekleniyor ki anlam veremiyorum..Ben ne olur ne olmaz dikilsin istiyorum desen olmaz mı ?:sm_confused:
İnşallah yavrukuşun seninle kalır taa ki normal doğum vaktine dek..Sağlıkla kucağına al inşallah:Saruboceq:

senin için çok çok dua deceğim canım. inşallah bebeğini kucağına alacaksın.. kalbini rahat tut..miniğin gelecek sana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…