Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

:teselli:yağmurcum öncelikle moralini bozma canım daha mantıklı düşünebilmek için biliyorum bizim için çok zor korkularımızı yenebilmek ama başka doktora görünmeklede iyi yapmışsın canım gerekirse başka doktorada görün her türlü önlemini al derim bende..kendine çok dikkat et arkadaşım bol bol dinlen kalkma gerekirse bile bundan sora yemek ve tuvalet dışında hiçbir iş yapmamaya çalış birde halen dikiş atılma ihtimalin varsa ve riskli değilse bunu başka bir doktorla görüşebilirsin belki buda bir alternatif olabilir ama eğer dikiş için geç bir zamansa bundan sonra sende evde istirahat halinde ol ve bütün aktivitelerden kaçın derim canım.. kendine çok çok iyibak moralini bozma canım Allah sana mucizeni nasıl gönderdiyse, kucağınada almayı nasip edecek inşallah canım:Saruboceq:

BADEM cim evt bende diyorum dikiş ama kendi dr umda galiba zkamilde ikize bağlıyor zkamil acil bi durumda hemen yatış veriyor ama git dedi 2 hafta sonra gel işte anlamadım zaten 2 haftada bir kontrole gidiyorum en kötü ihtimal kıslaınca yine atılacak ben istiyorum tabi önümüzdeki cumartesi tekrar konuşacğım dr umla

ıREM cnm Allah razı olsun Rabbim sanada tekrar göndersin mucizeni arkadaşım

KELEBEK Çok haklısın yaşadıklarını taki ettim ınşallah senin gibi kucağıma alırım sen bir mucizeyi başardın darısı bana ve hamile olan diğer arkaşlarımın başına

YAREN çok sağol sende hep yanımda oldun güzel desteğin için tşkk.. şuanda iş yapmıyorum annemde kalıyorum genelde yatıyorum onun haricinde mutfaktan suyumu almaya balkonda biraz oturuyorum bu zamana kadar böyle geldik inşallah sonuda güzel olur

Destekleriniz için tşkler arkaşlar gelişmelerden haberdar edicem

selam......yağmycn...........canım ınş herşey çok guzel gıder.........senı bulamıyorum demek buradasın ve dınlenuyosun ............canım rabbım sıkıntısızca kucağına naısp etsın..................korkunu yerını sevınç ve huzur alsın...............dua ile canım......

canımcım öncelikle bol bol dua et Allah neyi nasıl isterse herşey olur
sağlıklı olacağına inan,kendine çok güven,mutlu ol dünyanın en güzel mucizesi şu an seninle,senin bedeninde çift yürek..
hiç ama hiç üzülme bol bol yatmalısın gezmeyi dolaşmayı bebeğinle yaparsın rabbmin izniyle
lütfen çok güven kendine olur mu
güvendir insanı insan yapan
ben sana inanıyorum
dünyalar tatlısı bir bebişin ileride sağlıkla doğup seninle olacak..

merhaba arkadaşlar
bayağı uzak kaldım siteden ...
herkesi takip etmeye çalışıyorum...
yağmurcan canım inşallah bebeğine sağlıkla kavuşursun dualarım seninle ...

kelebekcim çok haklısın umarım dedğiğin gibi mucizem benimle olur ben çok dua edioyorum sizlerde unutmayın beni desteğiniz için tekrar tekarar tesekkürler ediyorum

tiwiks: bebişini kucağına aldın tabi girmiosun buralara :) umarm bebeiş iyidir allah bana da nasip etsin o günleri fazla kopma benide bilgilendirmeyi unutma :)

elmuallim: her zaman benim için güzel dileklerde bulundun ve takip ettin beni rabbim bu yolda hepimizin yüznü güldürsün

allah isteyen arkadaşlarıma da tekrar gebelik nasip etsin insallah..!

Son düzenleme:
Yagmurcın sen ve dıger hamıle arkadaslar umarım sonuna kadar goturur hamılelıklerını.. Bu arada benım 26 haftada 2.5 cm(25 ml) olculen servıks boyum 1 hafta sonra hıc kalmamıstı.. 26.haftada dıkıs atamayız dedı doktorum dogumu tetıkleyebılır dedı.. 36 haftada saglıklı bır sekılde aldım bebegımı kucagıma.. Yanı demek ıstedıgım sana bu seferde serklaj ıcın gec kalabılırsın..Kafanı rahat tutmaya calıss.. bol bol dınlen cıdden.. Benı hatırlayanlar bılır ayaga kalktıgım gun suyum geldı doguma gırdım..

Yaren, Kelebek, Tıwıks, Sıbel, nasılsınız kızlar? Bu arada Ankaradan bır arkadas daha vardı benden hemen sonra dogum yapan.. o da yok bayadır nıckını de hatırlayamadım bak sımdı..

sağol melekçim
sayfayı takip ediyorum elimden geldiğince ama her zaman yazamıyorum
hemşinde artık risk oranını bayağı düşürmüş 33. hafta
arkasından da kısmetiyle yarenimiz
bayrağımız elden ele
yeter ki hepiiz inanmaya devam edelim arkadaşlar
siz güçlü oldukça içinizde büyüyen güzellik de güçlü oluyor

mrb arkadaslar uzun zamandır yazamıyorum.22.haftadayım yatıyorum sürekli umarım sonuna kadar güzel gider.tüm hamileler için.yağmurcan umarım hersey yolunda gider canım ama sürekli dinlen canım .

Herkese merhaba..Bayadır giremiyorum..Yeni arkadaşlar için kendimi tanıtayım..Gebeliğimin 26. haftasında normalde 5 cm olan rahim ağzı boyumun 3,5 cm' e düştüğünü farketti doktorum..Bu arada önceki 2 hafta boyunca sürekli rahim ağzımda batmalar hissetmiştim..Doktorum eğer açılma devam ederse dikiş için geç kalırız dedi ve hemen dikiş atıldı..İşte burda başladı yorucu maratonumuz..Her hafta yapılan kontroller, her hafta nst'ye bağlanmalar, günlük olarak almam gereken bir ton ilaç ve maalesef durdurulamayan kasılmalar..Bu arada kasılmalarım 23. haftada başlamış ama ben onların kasılma olduğunu bilmiyormuşum..En nihayetinde zorluklarla ve stres içerisinde, doktorumuzun daha fazla riske atmayalım bu değerli bebeği demesiyle, 37hafta 5 günlükken kavuşulan bir küçük mucize..Şimdi yavruma her baktığımda ya sana kavuşamasaydım ya seni tanıma fırsatını hiç yakalayamasaydım diyorum..İnanın onun masum yüzüne her bakışımda sevinçten ağlamak geliyor içimden..Umarım sizler de bebişlerinize sağlıkla kavuşur, onların cennet kokusunu içinize çekebilirsiniz. Allah herkese bu küçük meleklerinden nasip etsin inşallah..

Not: Ben 26. haftadan doğuma kadar Nidilat kullandım..Doğum yaptığım gün ilacı almayı bırakmıştım ve o gün regüler doğum kasılmalarım başladı..Hastaneye gittiğimizde doktorum 2 tane Nidilat verip, sabaha kadar dayanabilecekmisin bakalım dedi ve Nidilattan sonra sancılarım şıp diye kesildi..Yani bu ilacı kullanmasam çok daha önce doğuracakmışım..Sakım ama sakın kasılmayı durduracak ilacınızı ihmal etmeyin..Doktorum Nidilatın bu kadar etkili olduğu başka bir durum daha görmedim dedi..

Yağmurcan, salihas ve hemsin arkadaşlarım umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
Twiks, melek, kelebek, ssaslan sizler nasılsınız..
Toprakkut, edamecrin ve yaren sizlerin de en kısa zamanda birer meleğe kavuşamanızı dilerim..

merhaba kızlar uzun bir aradan sonra sizi burda görmek ne kadar güzel daha sık girin lütfen özletiyorsunuz kendinizi..tiwiks, melek,kelebek,ssaslan,nery cici anneler bebişlerinizi ve sizi çok çok öpüyorum güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ediyorum..ben yaklaşık on gündür spor ve diyete başladım ve şu ana kadar 2 kilo verdim 66 kilodan 64 e düştüm hedefim 60 ilk transferdeki kiloma gelmeyi hedefliyorum bir ay sonra kontrole de gidicem bir ayda dört kilo veririm inşallah belki son dondurulmuşlarımıda temmuz sonu gibi deneyebilirim bir ay sonra tekrar tedaviye başlıyorum..inşallah verdiğim kilonunda bir faydası olur diye düşünüyorum..
saliha maşallah sende bayağı olmuşsun inşallah sende sağlıklıca bebeğini kucağına alırsın canım..aynı şekilde hemşin ve yağmurcanda..birde tuğbaşeker vardı hamiş oda bu aralar yazmıyor inşallah iyidir..
darısı topraktut, edamecrin, benim ve diğer bebek bekleyen arkadaşların başına inşallah hamişlerden sonra bizde bayrağı devralırız..
bu arada ece de bayağıdır girmiyor inşallah oda iyidir, onda bir gelişme varmı acaba merak ettim..
kendinize iyi bakın kızlar sık sık sayfayı ziyaret edin, yazın hepinizi öpüyorum:))

yarencim inşallah kiloları verip hamile kalırsın.ben de bugün doktora gidicem kontrole.kendimi iyi hissediyorum ama doktor muayenesinde nolcak bilmiyorum.bir ayda 3 kilo aldım yatmaktan.bide arkadaşlar .her kontrolde alttan muayene oluyomusunuz benim doktor dikişlere bakıyo.korkma bi sakıncası yok diyo sizin doktorunuzda bakıyomu her kontrolde

nery canım bende nıckını unuttum :) yukarıda senı sormustum bayadır yok dıye :) ıyı olduguna sevındım.. Bende nıdılata 26.haftada baslamıstım bıraktıgım hafta dogum yaptım :) Insallah darısı dıger hamıslerın ve hamıs olmayı bekleyenlerın basına...

çok teşakkür ederim arkadaşım inşallah bizde sizin gibi bebişlerimizi kollarımıza alırız aynen benimde dikiş olmasına rağmen nerdeyse 20 li haftalardan beri kasılmalarım başlamıştı 28.haftamda nst de inanılmaz sancılar gözüktü 10 gün kadar prepar serum tedavisi aldım çok zor günler geçirdim halende öyleyim günleri deil saatleri sayarak bugünlere geldim arkadaşlar,bende halen nidilata devam ediyorum iyi geliyor ilacımın bittiği gün yani o gün içmesem resmen kasılıyorum.NERY sen normal doğummu yaptın yoksa sezeryanmı benim doktorum sezeryana pek yaklaşmıyor nedense sizce hangisini tercih ediyim

canım benim inşallah bizden sonra sıra sizde Rabbim isteyen herkese inşallah evlat sevgisini tattırır sen burdaki hamişleri hiç yalnız bırakmadın herzaman destek oldun inşallah bizde herzaman senin yanında oluruz,hadi temmuza azkaldı busefer olacak dualarım seninle ve bütün arkadaşlarıma......

mrb canım benim dikişten sonra iki kere alttan muayene etti oda ölçüm yapmak için ondan sonrada hiç bakmadı,bence daha güzel senin doktorun daha bi tedbirli demekki , sakıncalı olsa bakmazdı heralde,peki dikişten sonra kontrollerde açılman varmı nediyo doktorun

merhaba canım bugün bakmadı diğer kontrolde açılma yok demişti.hep yatıcaksın diyo bunün kasılma önleyici ilacıda sordum ileriki haftalarda vericekmiş.bidahaki kontrolde alttanda bakıcakmış.doktorumdan memnunum ben ama bebğim için endişeleniyorum işte kilo almicaksın dedi.bundan sonrayediklerime dikkat edicem.tuzuda azaltıcaksın dedi. senn bebiş baya büyümüş maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…