Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba arkadaşlar ,hamile arkadaşlarıma Allahtan sabır,
gebelik bekleyen arkadaşlarıma da en kısa zamanda güzel haber almalarını diliyorum.ben 2 buçuk aydır çalışıyorum. beyzama annem bakıyor.5 aylık oldu çok şükür.okullar kapanınca hep beraber olacağız.
Gün sayıyorum valla.kızımı çok özlüyorum.

canım negüzel açılman yok işte rahat ol benim 20.haftaydı sanırım hem açılmam başlamıştı hemde serviks boyumda kısalma yani o günden buyana kendimi yedim bitirdim,ama nihayetinde bugünlere vardım canım,kilo işine gelince boşver alırsan al beişin için herşeye değer doğumdan sonra verirsin nolcak,canım bu senin ilk dikişinmi daha önce kaybın varmıydı

hemşincim güzel dileklerin için çok çok sağol canım, sen ve diğer arkadaşlar her zaman bana destek oluyorsunuz zaten.. inşallah sende hayırlısıyla bebişine kavuşacaksın canım yolun en riskli zamanını geçtin çoğu gitti azı kaldı artık çok fazla kafanı yorup kendini kasma rabbim sana yüreğin gibi güzel ve hayırlı evlatlar nasip etsin, herşey gönlünce güzel olsun canım:))
tuğbaşeker seninde iyi olduğuna sevindim canım inşallah sende dikişinin faydasını görür sonuna kadar sorunsuz bir şekilde götürürsün canım..
kızlar uzun zamandır edanaz da yok inşallah oda iyidir..

21 haftalık kaybım var canm onda dikiş yoktu birden bire sancı başladı hastaneye gittik ve doğum başlamış dediler.şimdi doktor ilk bbekte normal değil dedi 21 haftalık düşük rahim ağzı yetmezliiğinden şüphelendi 13. haftada serklaj uygulandı.hep dua ediyorum allahım bana bağışla diye.senn gibi 30. haftalara geliriz inşallah.doktor dikiş konusunda çok umutlu senelerdir yapıyomuş insanlara.bence bu kasılma ilaçlarıda çok önemli.ikisi beraber çok umut verici olabiliyo bencede.allahım isteyen herkese nasib etsin anne olmayı

Yarencim merhaba
Ben iyiyim teşekkür ederim çok giremiyorum ama girdikçe takip ediyorum
Ben de bir gelişme yok arkadaşım doktor zaten bana hazirandan sonra deneyebilirsin demişti şimdilik asprin folik asit ve becozym c kullanıyorum allahtan hayırlısı çok korkuyorum inşallah hayırlsıı olur hakkımızda
Sana da bol şans diliyorum umarım bir gün biz de bebeklerimize kavuşuruz hayırlısıyla
Güzel haberlerini bekliyorum
Bütün arkadaşları öpüyorum teker tekera.s.

Merhaba Ece,
Seni görmek ne güzel:))
Doktor ne kadar süreyle kullan demişti bu ilaçları sana?
Yani denemeden önce 3-4 ay kullan gibi bişi dedi mi?
Bana 15 hazirandan sonra deneyebilirsin dedi doktorum, ilaçları da 15 hazirandan itibaren kullan dedi.
Acaba daha erkenden mi başlamam gerekir diye düşündüm ben de?

canım yinede çok şanslısın ilk kaybında anlaşılmış,hiç korkma dikişin atılmış ilaçlarınıda düzenli kullanınca tabi bide istirahat çok önemli sürekli yat oturma bile boşver zaman inanki çabuk geçiyo ve benki geldim buzamana inan sende gelirsin yeterki inan ve şuda bi gerçekki herşey Allahtan biz sadece tedbirimizi alıyoruz tamammı canım içini ferah tut inşallah bebişlerimizi kucağımıza alırız.Bu arada ben üç bebeğimi kaybettim bu dördüncü canım oyüzden çok şanslısın dedim yanlış anlama sakın ,bir veya üç farketmez aslında evlat acısı çok zor Allahım kimseye yaşatmasın.senağlama

arkadaşlar benimde rahim ağzım kısa 23 mm doktorum 24. haftada farketti ve emin olmak için alttan bakmak istiyorum dedi neticede ölçümler filan yapıldı 23mm çıktı serklaj yapılabilir ama bu yöntem ikilemde kalmış bir yöntem dedi
yani bir kısım uzmanlar evet bu operasyon işe yarıyor derken
bir kısım uzmanlarda hayır bu operasyonu yapmakla doğumu tetiklemiş oluyorsunuz der dedi

nitekim ben bir kere yaptım bu operasyonu ondada işe yaramadı dedi ( tabi hastadan hastaya değişir durum istirahat önemlidir heralde )

bana istirahat önerdi dikkat ediceksin dedi hamilelere yürüyüş iyi gelir derler sen kesinlikle yürümiceksin dedi
ayakta fazla kamıcaksın dedi
agır iş yasak cinsellik yasak dedi
yolculuk kesinlikle yasak dedi
bunları uygulamaya çalışıyorum şuanda 26+4 haftalık hamileyim korkuyorum

sizlerde rahim ağzı ölçülerinizibiliyorsanız yazarmısınız

Canım 25 mm olunca tehlikeli diye biliyorum.Kocaeli de hangi dr a görünüyorsun?
Kocaeli tıpta shirodkar tekniği ile serklaj yapılıyor..çok olumlu konuştular bana da...

dr un serklaj konusunda deneyimli değilmiş sanırım..dünyada yaygın yapılan bişey
etkisi kanıtlanmış yani. dr unu değiştirsen iyi olur bence...

--------------------------------------------------------------------------------
akademi hastanesinde nuri beye gidiyorum şimdi baktımta transvajinal serviks uzunluğu 25 mm diyo

Bademcim doktorumdan çok memnunum değiştirmeyi düşünmüyorum çok güzel anlatıyo çok güzel ilgileniyo asla başından savmıyo gerek telefonda gerek yüzyüze her daim çok ilgili
zaten kendisi beni serklj hakkında bir prof. yönlendirdi benden daha bilgili biriside görsün istersen birde o değerlendirsin bir profesörle görüşebilirsin dedi
ve alttan çektiği usg çıktılarını ve durumumu anlatan bir dosya hazırladı ve üniversitenin özel bölümü olan ünibelde bir profle görüştüm oda serklj lık bir durum görmediğini istirahat ederekte bu durumu atlatabilceğemi söyledi zaten ileri haftalarda oldugumu söyledi

birde yanlış yazdım sanırım yani bu operasyonun ikilemde kalmış bir operasyon oldugunu ve kendisinde bir defa değil yaptıgı operasyonlarda 1 defasında işe yaramadığını yani kiminde yarıyor kiminde yaramıyor dedi
sonuça bu konu hakkında olan deneyimlerini benimle çok açık bi şekilde paylaştı

bana benim her yaptıgım amelyat başarılı oldu diyebilirdi ama başarılı olanınıda başarısız olanınıda benimle paylaştı

Başka bir başlıktada benim mesajımı alıntı yaptıgını gördüm canım sanırım yanlış aksettim yanlış kelimeler kurdum o yüzden mesajımı düzeltiyorum diğer başlığada yazdım aynısını

Son düzenleme:

Canım madem dr una güveniyorsan,kısalma yok,durum vahim değil diye düşünüyorsan neden endişe ediyorsun ki?
ileri haftalarda diyorsun ama 24 hafta bebeğini kaybeden arkadaşlar var rahim ağzı yetmezliği yüzünden..:sm_confused:

Allah sağlıkla kucaklamayı nasib etsin inşallah:Saruboceq:

canım yukarıdaki mesajımı değiştirdim kendi topiğindede benim mesajımı alıntı yapıp soru sormuşsun görmemişim şimödi gördüm orayada yazdım sanırım yanlış cümleler kurmuşum buyüzden editledim :))

doktoruma çok güveniyorum ve gerçekten kendisinden çok memnunum mesela gecenlerde sancım olmuştu doktorumu aradım hemen gel dedi doğum sancısı olabilir dedi ve gittiğimmde rahim ağzımda kısalma yada açılma görmediğini söyledi doğum sancısı diye çok korkmuştum ama değilmiş rahatlayabilir dedi

ama sancımın nedenini öğrenmedende bırakmadı beni ve yaptığı araştırmalar sonucunda sağ böbreğimde büyüme varmış sancalarımın sebebi buymuş 15 haziranda kontrolüm var o zaman tekrar değerlendiricek gerekirse katatrel takılıcak birde iğne filan yapıcağını söyledi herhangi bir durum olursa ara beni konuşalım dedi

ama yinede annelik buya korkuyo insan

Hayırlısı olsun canım..Evet annelik bu...Bebeklerim mezardayken bile aklım onlarda hala.....

ablamın düşükleri biri 6 diğeri 7 haftalıktı kanındaki antikorların fazla çalışması nedeniyle kaybetmiş bebeklerini

bademcim bu rahim ağzı kısalığı çoğul gebeliklerde daha riskli oluyormuş öyle duymuştum şuanda hamilesin sanırım çoğul değil dimi

BADEM slm canım
merakettim nedir son durumun nasılsın

Hayır şu an hamile değilim..daha doğrusu hamile kalmaya çalışıyorum preseed ile şansımızı denedik..kesin emin olmak için adet günümü bekliyorum..1 hafta kadar daha zaman var...değilse tekrar mikro yaptırıcaz..14 şubatta kaybettim meleklerimi..3 ay oluyor hemen hemen..
Bu şubat kaybettim umarım önümüzdeki şubat sağlıkla zamanında doğum yaparım...:Saruboceq:

çok geçmiş olsun..canım ben ikizlere hamileydim.melek kızım Ada ve melek oğlum Ege yi 18 haftalıkken evde doğurdum..ikisi de canlı doğdular...

canım benimmm evde kimse yokmuyduu hastaneye yetişemedinmi yani birde yanlızmıydın

acını hatırlatıyorum ama ne olur kusura bakma hem onlar seni cennette bekliyor annesi
dilerim tekrar hamile kalırsın canım sağlıklı bir şekilde bebeğini yada bebeklerini kucagına alırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…