Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gece evde eşimle birlikteydik..tam evin kapısından çıktık eşime ben yürüyemeyeceğim ağırlık var şeyimde dedim..işte zaten bunu dememle bütün apt su oldu..hemen döndük eve..banyoya koştum..pıhtı düştü sandım bir baktım erkek bebeğim elime doğmuş..afalladım anlamadım ne olduğunu..2 dak sonra kız bebeğimin de suyu patladı..bebeklerimin kalbi atıyordu..bebekler elimde,kordonları içime kan revan halde arabaya binip hastaneye gittik..ertesi gün bebeklerimin minik kefenleri ile çıktım hastaneden...

Çok zordu.....

tamam canım aklına getirme artık bunları yani ilki böyle oldu diye diğerleride böyle olucak değil sakın düşünme rabbim herşeyin hayırlısını verir bundada vardr bir hayır böyle düşün sen şimdi kendini pozitif enerjiyle doldur ya yine düşerse ya yine böyle olursa filan deme ayrıca olursa hamile kalırsan ve serklaj yaptırırsan yinede istirahatini elden bırakma yani nasılsa diktirdim filan deme

kendi kendinin doktoru ol

birde sorum olucak ikizlerine normal yolmaı hamile kaldın yoksa tedavi yöntemiylemi yani çokmu beklemiştin onları şimdide hamile kalmaya çalışıyorum dedin ya zormu hamile kalıyorsun onu merak ettim
birde kocaeli tıp merkezinde hangi doktora gidiyorsun ?

Canım eşimin spermleri yüzünden mikro tedavisi ile ilk denememde hamile kaldım ikizlerime..henüz 1 buçuk senelik evliyim,2 yılın dolmasına az kaldı ...evlendikten 1 sene sonra hamile kaldım..şimdi de doğal yoldan şansımızı deniyoruz..eşim varikosel ameliyatı oldu..

Eşim de doktor zaten..ben de bir nevi dr oldum...yaladım yuttum bazı şeyleri araştıra araştıra..:)))

Kocaeli tıp merkezi değil Kocaeli tıp fakültesi..Dr Eray Çalışkan...

Bir dr a bağlı değilim...Bir kaç dr a görünüyorum arasıra...

Sezen,
Benim rahim ağzı kısalığı 24 haftada anlaşıldı. 33 mm dedi önce, 27. haftada 20 mmye kaadar düşmüştü. Serklajdan hiç bahsetmedi bile doktorum zaten erken yapılan bişeymiş ben araştırdığımda öğrendim. Herşeyi yasakladı, son 3 ay sadece vcye ve doktora gitmek için kalktım. 40+3 te melek gibi bir kız dünyaya getirdim normal doğumla. Yani bol bol istiraahat et, iş miş yapma. 36. haftayı garantiledikten sonra ayaklanabilirsin, az kalmış biraz daha gayret et. İnşallah sende 40 haftayı görürsün canım.

Allah sağlıkla büyütmeyi nasib etsin inşallah:Saruboceq:

Hemşin;
kaçıncı haftadasın bilmiorum ama Allah sonuna kadar gidip sağlıklı bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah.
Tuğba Şeker;
İnşallah serjlajın faydasını görürsün, dinlenmeye ve olumlu düşünmeye çalış. Bebeişini kucağına alınca buradan müjdeyi verirsin.
Saliha;
Bebeğin senden ayrı yerdemi anlayamadım? Yani annen sizde kalmıyormu? Uzun zamandır siteyi takip edemiyorum kaçırmış olabilirim. Eğer öyleyse Allah dayanma gücü versin canım çok zor.
Ece, Butterfly, Yaren,Badem;
İnşallah bu güzel duyguyu Allah sizede tattıracak. Bebişlerinizi kucağınıza aldığınızda bütün bu sıkıntılar unutlucaka. İnşallah en kısa zamanda güzel haberler verirsiniz.

Amin canım..Hayatımı adayacağım o güzel varlıkların yolunu gözlüyorum...:asigim::Saruboceq:

nery; bebeğin nasıl, umarım herşey yolundadır.
salihas; az daha gaayret et, yolun yarısını geçtin, bu aralar daha bir dikkat et, kendini yorma. İnşallah sonuna kadar gider, sende bizler gibi müjdeni verirsin.
ssaslan; maşallah ebebeğin kocaman oldu, darısı bizlerin başına artık. Anne olmak çok güzel.
Melek; Maşallah ali de kocaman olmuş. Onların güzelliği hamilelikteki bütün sıkıntıları unutturuyor değilmi. Ben hamileyken çok destek olmuştun ,teşekkür ederim canm.
Yağmurcan; Allah'a dua et, kendini yorma yat dinlen, Allah'ın izniyle hiçbişey olmaz. Birde hep olumlu düşünmeye çalış. Kötü şeyler aklına getirip moralini bozma, Biliyorsunki hamilelikte moralde çok önemli. Sakın stres yapıp bebeğini etkileme.
abc,samyeli; başınız sağolsun. Bazen insan kime güveneceğini şaşırıyor. Çok iyi bir doktor araştırıp gitmek lazım. Üzücü olsada her doktora güven olmuyor maalesef.

Bebeğim bugün 40 günlük oldu. Eşşek sıpası doğduktan sonrada bizi korkutmaya devam etti.
ılk başta göbeği iltihaplandı, kokmaya başladı. Doktora götürdük felan
O arada sarılık oldu, neyseki çabuk atlattık
Sonra 10 günlük felandı sağlık grup başkanlığından aradılar, topuk kanı şüpheli çıkmış tiroid değerleri yüksek çıkmış hemen sağlık ocağına gidin yeniden topuktan kan alsınlar dendi. Neyseki 15 gün kokuyla bekledikten sonra 2. kan normaal çıktı değerleri.
Sonra gözleri iltihaplandı göz doktouna götürdük, onuda atlattık.
Totomuz pişik oldu, yüzümüzde sivilceler çıktı, göğüslerim yara oldu,mastit oldum,vs..
Ama çoğunu atlattık, şimdilik abla kıskançlığımız dışında. 4.5 yaşında büyük kızım. Kardeşini belli etmesede kıskanıyor ve bu aralar zarar verme eğilimine girdi. Bunuda atlatacağız inşallah.
Bu arada kızlarımın birbirleriyle alakaları yok. Ablası esmer, kara kaş kara göz, ufaklık kumral mavi göz.
Becerebilirsem fotoğraflarını ekleyecem bakalım.

Merhaba arkadaşım teşekkür ederim seni görmek de çok güzel:)
Bana tam olarak hamilelikten şu kadar önce başlaman gerek falan demedi ilaçları
Benim son kaybım sezeryanla olmuştu o yüzden hazirandan sonra deneyebilirsin dedi
Arkadaşım ama anladığım kadarıyla vücudumu hazırlamak için başlattı gebelikten 3-4 ay önce çünkü becozym c yi yazarken dedi ki bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmemiz gerekiyor dedi ve hamile kalırkalmaz da clexan 0.2 olacaksın dedi
Sen de mi aynı ilaçları kullanacaksın?

Merhaba fklic
Sana çok teşekkür ederim bu güzel dileklerin için
ınşallah arkadaşım çok korkuyorum ama umarım herşey güzel olur hepimiz için
Allah çocuklarını sana bağışlasın

Son düzenleme:
Çok teşekkür arkadaşım güzel dileklerin için, senin de herşey gönlünce olsun.

Canım allah kızını sana bağışlasın mürvetinide göresin inş hihoyyyt

çok eskilerdende yapılıyormuş bu serklaj bi tanıdığımın benimle yaşıt kızı var 23 yaşında kızına hamileyken yaptırmış düşün 23 yıl öncesinden bahsediyorum ama o zamanlar sadece 12-16 haftalar arasında o zaman alınıyomuş ama artık dikişi önceden alıp normal doğum yapabiliyosun 20 küsürlü haftalardada serklaj yapılıyo ama biraz riskli bir durum oluyo bu haftalarda yani işe yaramama ihtimalide yüksekmiş :bbo:
o yüzden doktorum önermedi zaten banada bol bol istirahat verdi ama maalesef tam anlamıyla istirahatimi yapamıyorum kayınvaldemle altlı üstlü oturuyorum yemeiçme bir kahvaltımı evimde yapıyorum diğer öğünler aşağıda nitekim temizlik filan:çok üzgünüm:

allah razı olsun bugün yatsam bişiy demezler ama yapamıyorum işte oda yaşlı ayağından sorunu var görümcelerim çalışıyolar büyük işleri bana yaptırmıyolar ama evim çok büyük 4+1 + 2banyo +2balkon ve tüm bunlar iki kat günlük rutin temizlikleri yapıyorum
rahim ağzımın kısa oldugunu öğrendikten 2 hafta sonra doktora gittim kısalma görmemişti doktorum şimdi 15 gün sonra tekrar gidicem eğer kısalma görürse bu sefer dediklerini harfiyen uygulicam yerimseniben

a.s.

Bana sadece aspirin ve folik asit verdi arkadaşım,
Ben de sadece MTHFR 677 heterozigot çıktı. O yüzden folik asit yeterli dedi,ama bilemiyorum valla ben de.
Acaba ben de bi multivitamin falan kullansam mı diyorum.

Burda bu MTHFR heterozigot sorunu olan başka arkadaş var mı acaba?

selam arkadaşlar uzun zamandır takip edemedim. 10. haftama girdik ama biraz sorunlu oldu düşük riski atlattık. dr rahimde kanama farketti çok şükür onu istiraahatle atlattık işe başladım. ensonki muayenede rahim boyutunu 3 cm dedi. şimdilik iyi dedi. ama burdaki arkadaşlara bakırum da 20 haftalarda bile daha uzun olan arkadaşlar var. 10. haftada 3 cm çok kafamı karıştırdı. 12. haftada dr tekrar ölçecek gerekirse serklaj dedi. çok tedirginim. sizce 3 cm iyimi fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

selam canım...
ilerleyen haftalarda rahim ağzında kısalma olmazsa 3cm iyi

ama kısalmaya devam ederse o zaman doktorunun dediği gibi zaman çok ilerlemeden serklaj yaptırırsın umarım kısalma olmaz ve serklaja gerek kalmaza.s.

iyi dileklerin için teşekkür ederim canım. inşallah gerek kalmaz. bakalım ielrleyen zaman gösterecek. tedbiride elden bırakmamak lazım. önceki bebişimde yaşadıklarımı unutmuş değilim. sen de çok dikkat et yatmak zorama inan bebişine allah göstermesin bişey olursa odaha kötü. senin ilk gebliğin galiba rahim kısalığın zamanında farkedildiği için şanslısın. biz ilk bebişlerimizi fark edilemediği için kaybettik. inşallah sen kucağına alacaksın bebişini bize de güzel bi örnekle moral olacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…