Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

inşallah canım inşallah sağlıkla kucağımıza alıcaz bebeklerimizi
evet ilk hamileliğim :CüvCüv:
sen erken doğumlamı kaybettin bebeğini :teselli:

Offf Sezen hamile hamile bir de koca evin temizliğini mi yapıyorsun:1no2:

Eviniz büyük,maddi durum da fena değil gibi..Bence arada kadın tutsanız temzilik için ? benneyaptımki

inşallah canım inşallah sağlıkla kucağımıza alıcaz bebeklerimizi
evet ilk hamileliğim :CüvCüv:
sen erken doğumlamı kaybettin bebeğini :teselli:

evet canım malesefef 20. haftamda bebişim melek oldu. benim doktrum farkedemedi herşey yolunda diyordu. hiç bi zaman rahim boyutunu ölçmemişti. senin doktrun bu konuda çok bilgili anladığım kadarıyla. şimdiki doktorumdan bende memnunum oda bu konuda bilgili. şimdi oğlumu kaybedeli 5 ay oldu. 24 nisanda doğacaktı. o tarihte kardeşini gönderdi bize mevlam bu bebişime uzun ömürversin. benimgibi bekleyen tüm hamiş arkadaşlarında kucağına bebişlerini almak nasipetsin. çocuk isteyen arkadaşlarında en kısa zamanda hamiş olurlar inşallah.

Offf Sezen hamile hamile bir de koca evin temizliğini mi yapıyorsun:1no2:

Eviniz büyük,maddi durum da fena değil gibi..Bence arada kadın tutsanız temzilik için ? benneyaptımki

evet canım yapıyorum maalesef ama öyle eskisi kadar kendimi yormuyorum,
artık haftadabir koltuk çekmiyorum yada ayda bir cam silerdim silmiyorum dikkat ediyorum zaten eşimin ailesi çok anlayışlı insanlar saolsunlar

kadın tutmaya gelince rutin temizlik için tutamam ama genel temizlik için tutmayı düşünüyoruz birde kayınvaldemin ve benim halılarımı yıkattırmaya vericem
görümcemlerde yardım edicekler temizliğe duvar silmeye filan böylelikle atlatıcaz işte

çok geçmiş olsun canım inan çok üzüldüm rabbim şimdiki hamileliğini sorunsuz sağlıklı bi şeklde geçirmeyi nasip etsin ( hepimizinn )

fklic çok sağol canım inşallah bizlerde senin gi bii bebişimi zi kucağımıza alırız .. Rabbim sağlıklı büyütmeni nasip etsin kuzunu

fizer eğer kısalma devam etmezse 3cm normal kısalırsa kötü bende dua ediyorum benim rahim boyu kısalmasın diye yinede kadermizde ne varsa onu yaşıyoruz
Rabbim elimizi boş çevirmesin inşallah

yağmurcan nasıl gidiyor hamilelik..istirahat ediyorsun dimi dikkat et canımm kendine...kaç haftalık oldunuz...
badem başka bi yerde ovulayon kiti kullandığını yazmışsın canım nasıl memnunmusun çizgiler belirleniyorumuu:sm_confused:.
yarencim diyete spoara başladın hadi hayırlısı bizde bi başlayabilseydik...2 kilo vermişsin 10 gündealkisalkisalkis..darısı benim başıma
görüşmek üzeree:teytey:

Canım bu günlerde ovulasyon testim negatif çıkıyor,umarım çatlayıp bir sperm ile buluşmuştur..:1rolleyes: Beklemedeyim şu an..Sonucu öğrenmek için....:Saruboceq:

TOPRAKCIMM sağol cnm şimdilik iyiyim 18 haftayı bitirdik dün ama krkualr devam bildiğiniz gibi...... sen ne yatın bu arada kendindn bahsetmedin bayağa ara verdin yanlış hatırlamadıysam......
badem inşallah kavuşmuştuır mucizen gelir :))

yağmucn bütün kalbimle senin başaracağına inanıyorum

buradaki sonuna kadar deavm eden ve sonunda bebeklerine kavuşan annelerin başarısı bizleri ümitlendiriyor
çok uzaklarda olmayan mutluluğu yakalayacağız inş hepimiz

mumudihaba çok sağol cnm inancın için inşallah dediğin gibi başarırım ve dediğin gibi burda sağlıkla kucağına alan arkaşlar bizlere ümit veriyor darısı başımıza diyorum

benim için başarısızlık yoktur herzaman başarı vardır

şimdi sıra sende başarmak için yolun az kaldı

sadece RABBıM HAYIRLISINI VERSıN

ama önce sağlık diliyorum herkez için ve benim için

amın kızlarrrrrr..............yurektenn bın kere amın...........rabbım tum sıkıntılarınızı gıdersın....kolaylılklar versın..........inşşşşşşşşşşş

sezenciğim iyidilekleriniçin sağol. Allah böyle acıları kimseye yaştmasın. kendine dikkat et en ufak sancını ihmale getirme hemen doktorunu ara. ben okadar kasılmalarda sancı çektim etrafımdakiler normal olur bu aylarda dedi ve doktorumu aramadım. birazda benim ihmalsizliğim oldu anlıyacağın. acı tecrübeler bunlar bizim için.

yağmurcan şimdilik doktorda 3 cm normal dedi ama ben pimpirikleniyorum işte neyapıyım. senindemi kısalma problemin var. sen yolu yarıladın sayılır. çok dikkatet kendine.

fizer şimdilik sorun yok gibi ama erken doğumum olduğu için sebepsiz korkuyorum
ama rahim boyunda kısalma oluyor gebelik büyüdükçe kendi dr şuanda normal diyor başka dr gittim onlara normal buldu ama 2 hafta sonra tekrar çağırdılar bugün kontrolüm var bakalım kendi dr ne dicek 17 haftada 33mm 35 mm arası dendi ama idrar torbası dolu olmadığı için 33 mm dediler bakalım bugün ne olcak gelişmelerden haberdar edicem

Fizercim ne yazıkkiki çevremizdekiler özelliklede yaşlı insanlara göre herşey normal :
senin adına gerçekten üzüldüm
ama şimdilik korkma yani eğer kısalma yoksa bende 3cm normal diye biliyorum umarımda öyledir

Yağmurcan umarım rahim ağzında kısalma yoktur ve hala aynı normallikte devam ediyodur

bu arada arkadaşlar ben yürürken filan böle vajiamda hafif yollu bir acı hissediyorum bi dolgunluk hissi sanki vajinin hemen içinde yumurta yada ceviz gibi bişiy var
doktorum her gittiğimde bakıyor kistim filan yok bu yüzden rahatım acaba rahim agzım kısa diyemi bi iblginiz varmı ??

kızlar dr dan geldim rahim boyum aynı en kısa ölçtüğü 32mm ama 35 civarı dedi kkorkulacak birşey dedi 2 hafta sonra tekrar kontrol ara vermyorum 2 haftada bir gidiyorum inşallah hep böyle devam eder
birde bu sabah çok kötü kalktım bu haftamda düşük yapıyorum minicik bebek elime düşüyor ama nasıl ağlıyorum kalktığımda gözlerimden yaş akıyordu çok kötü oldum
Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah

yağmurcn herşeyin yolunda gitmesi çok güzel senin adına sevinidim

acaba benim anlattklarımdan mı etkilendin sonra konuşuruz çünkü sana acı tecrübelerini hatırlatıyor olabilir

senin ve bebeğinin psikolojısinin yerinde olması başarımızı artırır
canı gönülden başaracağına inanıyorum ki bizlerede ümit olsunnnnnnnn

çokkkkk öptüm cnm

çok sağol cnmmm umarım dediğin gibi başarırımm
evt bu sabah çok kötü kalktım tabi etkilendim ve bendede korku olduğu için sanırım gördüm bu rüyayı Rabbim yaşatmasın inşallah bizlere bir daha:1hug:

yağmurcn canım kontrolün iyi gittiğine sevindim
inşallah böyle devam edeceksiniz

insan kafasında o kadar çok şeyi kuruyor ki rüyalara da yansıyor
hamileliğim sırasında gergin bekleyişler sırasında ben de abuk sabuk rüyalar görüyordum
bebişi karnımdan çıkartıp alıyorlar sonra tedavi edip tekrar içime geri koyuyorlardı falan

ama bak sonuumuz iyi oldu

sizinkiler de böyle olacak inanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…