Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hihoyyytiyi olama çok sevindim canım inşallah son haftalarına kadar hep böyle güzel haberlerle dönersin doktordan, önlemini yeterince alıyorsun sen bilinçli bir anne adayısın artık canım, gerisi rabbime kalmış dimi.. :1hugnun için hiç kendisi kasma bebişinide üzme stres ve sıkıntı işini zorlaştırır sadece güzelim biliyosun,içini ferah tut bence zaten evham yaptığın içinde korkulu rüyalar görüyosun işte.. Allah emanet ol canım, Rabbim seni ve bebişini korusun:Saruboceq:

ssaslan evt yareninde dediği gibi bizide yanız bırakmadığın için sağol dediğin gibi inşallah bu günleri atlatır ve senin gibi oğluşumu kucağıma alırım ( kafayı yemeden ) :))

Yarencim sende bu pozitifliğinle inanıyorum en kısa zamanda tekrar yaşayacaksın bu duyguları.......
atrlatmaya çalışıyorum içimdeki karamsarlıpı ama günler geçtikçe sanki korkuşlarım büyüyor
korkularım ancak 30 lu haftalardan sonra küçülmye başlar heralde....... inşallah bu zamanda aklımı yitirmeden geçer arkaşlar :))

merhaba arkadaşlar
mumudihaba denicek hiç bir şey yok
çok üzüldüm
ama şunu çok ii biliyorum sen çok güçlüsün
biliyorum başarıcaz
ayrıntı yazmamışssın
özelden konuşmak isterdim
bende yalçon hocaya gitmiştim
istediği bütün testleri nerdesyse yaptırdım
1 tane kaldı
tekrar gidicem
tatilden yeni döndük tekrar denemek istiyorum
ama çok korkuyorum

çok teşekkür ederim cnm
güçlüyüm ama çektiğim rezilliği mi unutayım , sağlığımın elden gitmesine mi yoksa bebeklerimi kaybettmeme mi

RABBİM hayırlısını versin dedim demekki en hayırlısı buymuş

cnm özelden msn den cepten nerden istersen hangisi müsait olursa en azında konuşarak dr yapmadığı moral verme işini yaparız birbirimizin tecrübelerinden yaralanırız

Canım benim gerçek hayatta başıma gelen senin rüyana girmiş..:çok üzgünüm: :çok üzgünüm:
Mumudihaba canım ,senin de aynı şekilde mi olmuştu ?senağlama senağlama

diliyorum ki Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın bize
bu bebeğime hamile kaldığımı öğrendiğimde diyordum ki bir şey olursa ilki kadar koymaz ama anladım ki öyle değil rüyası bile berbat rüyamda ilkinden daha fazla acı çekiyordum uyandığımda içlenmiştim kendimi kasmışım aynaya baktım gözlerimin içi kıpkırmızıydı
Allah' ıma dua ediyorum bir daha göstermez inşallah
Bol sabırlar arkadaşlar

Amin canım,Allah nazarlardan korusun :Saruboceq:

Canım benim gerçek hayatta başıma gelen senin rüyana girmiş..:çok üzgünüm: :çok üzgünüm:
Mumudihaba canım ,senin de aynı şekilde mi olmuştu ?senağlama senağlama

yok cnm benim farklı bir düşüktü bu sefer ki

yağmrcn la msn den konuştuk bana sordu nasıl oldu vs bende biraz anlattım sanırım o düşünceyle yattığı için rüyasında görmüş

sen neler yapıyorsun cnm nasılsın

canım bu ay preseed ile doğal yoldan şansımızı deneyelim dedik..3 buçuk ay oldu bebeklerimi mezara gömeli..Haftaya cumartesiye dek herşey belli olucak..Eğer tutmazsa yine mikro yolu gözükecek bize...benneyaptımki

aşkolsun kızlar ya
var mı öyle bebişi kucağına al çekil
ben sizin destekleriniz unutur muyum hiç

canım hala ayakta gezen hamileleri gördükçe gıpta ederek bakıyorum
nasıl şanslı olduklarından bi haberler
insanlar doğumda kaç kilo aldın diye soruyorlar
verecek cevabım yok çünkü doğumdan sonra yürüttüklerinde ayağa kalkmıştım 20. haftamdan 36. haftama gelene kadar ilk defa
20. haftada serklaj ve ilk dönüm noktası 28. hafta idi
yaşama şansı bu haftadan itibaren başlıyor dediler
o süre cidden çok zor geçti sonra 32 sonra 34 derken 36+2
sancı mı geldi akıntım mı var yoksa suyum mu geliyor hareket mi etmedi
yeterince kilo aldı mı
diyabet etkiledi mi
plasenta previa kanama yapacak mı acil hastaneye gitmek zorunda kalır mıyız
derken sürekli endişe ile yaşamayı öğrendim
ama en önemlisi endişeyi dozunda yaşamak
fazla stres yaratıp bebişi strese sokmamak
ben bunlarla uğraşırken canımın içi teyzeciğim kanserden 3,5 ay içinde vefat etti
ablam eşinden boşandı
evime hırsız girdi
takip edenler hepsini hatırlar belki

size düşen elinizden geldiğince ve hatta daha fazlası güçlü ve iyimser olmak
iyi şeyler düşünün iyi şeyler olsun arkadaşlar

merhaba kızlar bende 2 hamileliğiöde de 20. haftalarda bebekleri kaybettim. 2. bebeğimi kaybeteli 1 ay oldu. doktor ilk reglinde gel muayene edecem dedi.Bugün ilk regl geldi. regl bitsin doktora gidecem.

Hala kafamdan atamıyorum bebeğimiii......

Çok stres yapmayın kızlar. ınşallah Allah'ın izniyle son haftalara kadar gelebilirsiniz. Hamilelikte streste erken doğumu tetikliyormuş. Düşünmemeye çalışın, kafanızı başka şeylerle meşgul etmeye çalışın ve olumsuz şeyleri okumamaya çalışın.
Allah yardımcınız olsun...

Amin canım

arkadaşım başın sağalsun. şuan nedesem boş yaşayan bilir senin acını. yaklaşık altı ay önce bende aynı şeyleri yaşadım. zaman herşeyin ilacı zamanla allah sabrını veriyor. bineden söylemedilermi. enazından neden belli olsa tetbirini ona göre alırlardı. bende rahim yetmezliği dendi şimdi ikinciye hamileyim sürekli takip altındayım. mevlam böyle acılar tekrar hiçbirimize yaşatmasın bizlerede bebişlerimizi kucağımıza almayı nasipetsin. moralini fazla bozma burda örnekleri görüyoruz kaçkere düşük yaptıktan sonra kucağına bebişlerini alan arkadaşlar var.

Burda en baştan başladım sayfaları okumaya 196 ya geldim.Kelebek doğumyaptı. Allahım herşeye kadir. İnan bi yandan hayırlısı değilmiş diyorum, iki bebeğimde ben ölünce beni karşılayacaklar. Ama bi yandan hersabah işe giderken aynaya baktığımda karnımın dümdüz olması, artık karnımda bi hareket olmaması, ona aldığım kıyafetleri her elime aldığımda o kokusu.... Sanki hiç aklımdan çıkamayacak gibi... Allahım sabrınıda veriyor. İlk bebğimi kaybetince 2 sene bekledim. ancak kendimi hazır hissetim. Ama oda olmadı. şimdi okadar beklemicem. gene denicem, olmazsa gene denicem...Allah hepimize birer tane versin ama kendininkini versin....

samyeli canım allah sabır ve dayanma gücü versin
inşallah en hayırlı şekilde tekrar güzel haberler alırsın ve başarılı bir gebelik süreci geçirip yavrunu kucağına alırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…