Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım benım o kadar yogunum kı arada gırmeye calısıyorum ama ya yazamadan cıkıyorum yada tam okuyamıyorum bılee..

haklısın melekcim :)) Allah sağlık versin de kuzuna giydir çıkar yaramazlık yapsın batırsın :)) hayıorlı evlat olsun inşallah

salihas cım banada hiçbir ilaç vermedi hatta bu hatta magnezyum bile kullanmıyorum kasılmada hissetmiyorum şuanda yarın kontrolüm var ama benimde dikkatimi çeken her gittğim hafta rahim boyu kısalıyor az da olsa normalmi sürekli kısalması yaa offf benimde 18+ 2 günlükken en kısa 32mm ölçtü ama 35mm de ölçülüyordu yarın kontrolüm var 20+ 2 günlük olcaz bakalım rahim boyuna yarın ne diyecek bu haftadan sonra serklaj yapılmasından da korkarım ya komplikasyon olursa diye inşallah gerek kalmaz

canım sen içini ferah tut. İnşallah hayırlısıyla serklaj olacak ve bebişin korunacak..

salihasçım be 12. haftada başlamıştım kullanmaya
ancak erken olduğunu doktorum söylemişti
önlem olsun diyeydi yalnızca
bende hiç bir işe yaramadı ilaç
kasılamalarım başladı ve durmadı
benim sancılarım 17. haftada başlamıştı
24 e kadar dayandı

fizercim hiç korkma dikiş çok sorun değil
hiç korkutma kendini

samyeli rahim ağzı alttan ultrasonla ölçülüyo arkadaşım
üsttende ölçülüyo ama net boy olmuyo

Ne kullanıyordun canım ?

ilaçların işe yaramamasına çok üzüldüm..mafoldumben

Canım korkacak hiçbişey yok inan, inşallah herşey güzel gidecek ve bebişini sağlıkla kucağına alacaksın...

Ben 26. haftada başladım canım..Ama aynı haftada serklaj da yapıldı bana...Doktorlara göre değişiyor işte, benim doktorum kısalmayı farkettiği an hemen serklaj dedi ve aynı hafta günde 6 kez nidilat almaya başladım..Çünkü nst'de sancım da çıkmıştı..Ama doktorum 4 saatte bir al ama geceleri alma, eğer seni uyandıracak kadar kuvvetli sancın olursa al, hatta 2 tanesini aynı anda al demişti..Ben sezeryanle doğurdum, gece başlamıştı sancılarım sabaha kadar bekletelim diye doktorum 2 nidilat verdi ve sancılar şıp diye kesildi..Yani eğer regüler sancı farkederseniz 2 tanesini birden almanızda fayda ver, en azından doktora gidene kadar kasılmalar durur..

kızlar ilaçlarla ilgili verdiğiniz cevaplar için hepinize tesekürler doktorumla görüştüm.günde 4 nidilat kullanıcakmışım.bu arada şeker yüklemesinde sekerim 50lik yüklemede 207 cıktı.cok yüksek benim gibi olan varmıydı aranızdav.daha 100lük yaptırıcam bakalım onda neler olacak.

selam kızlar 1-2 gündür buraya bakamamıştım
herkes iyi sanırım
ecem çoktandır görünmüyordun canım
kalbinurumuz nasıl yeni videosu yok mu ??

tiwiks siz de iyisiniz herhalde

arkadaşlar rahim boyu muhabbetleriyle ilgili bir yardımıım dokunamıyor üzgünüm
geçen haftasonu ankarada eşimin halasının yanına gitmiştik
kendisi zekai tahir burakta kadın doğumda
bana bir rahim modeli üzerinde yaşadığım olayı gösterdi
normalde rahim ağzının vajinaya doğru uzanan kısmı ölçülen kısım bildiğiniz gibi ve bu kısım gebelik süresince kapalı olması gereken kısım
eğer kısalma olursa yani üst kısımdan açılmaya başlarsa buna hunileşme deniyormuş bu kısma dikiş atılıyormuş ki bu kısım kas yapısındaymış ve kullanılan ipler tonlarca ağırlığı taşıyabilecek dayanımı olan iplermiş
artık serklaj çok büyük yüzdelerde başarı getiriyor dedi
benim durumumu hatırlıyorsanız benim rahim ağzı boyu kalmadığı gibi 3 cm de açılmam vardı 20. haftamda
benim serklajda ancak kasların altında kalan normal doku kısmını dikebilmişler hunileşme yüzünden
bu yüzden en ufak bir ayağa kalkma girişimim kanama ve düşükle sonuçlanacakmış dikkat etmeseymişim

yani zamanında kas dokuya atılan dikiş başarıyı beraberinde getiriyormuş çoğunlukla

salihas canım bende gebelik diyabeti çıkmıştı
önce 1 hafta kadar 2000 kalorilik diyet verip bu diyet sırasında sürekli şeker ölçümü yaparak izlemeye aldık diyetisyen kontrolünde
sonra değerler çok yüksek çıkmayınca doğuma kadar diyetle devam ettim
diyete dikkat etmen önemli çünkü bebekte yüksek doğum ağırlığı yapabiliyor ki bu da bizim için dikişlere daha fazla baskı demek

tatlı yemeyi kesinlikle bırakman ve unutman gerekiyor
meyve tüket tatlı yerine

videosu var ssaslancım ama artık eklenmıyor google vıdeo kalktıgı ıcın
anca face booka koyuyorum arada
sağol nerycim sen nasılsın meleğin nasıl
herkesin iyi olmasını umuyorum
umarım hepinizin tüm sıkıntısı yolunda gider

canım sen kaç aylık hamilesin...
ben bugün itibari ile 25+2 günlük hamileyim canım.

fizercim sen içini ferah tut serkilajda zaten anestezi altında olduğun için birsey hissetmiyorsun.allah bebeklerimizi sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.

canım verdiğin bilgiler için sağol.carsamba doktora gidicem bakalım sonra100lük seker yüklenecek.umareım 100lükte sorun yoktur ve tabii servikste cok kısalmamıstır inşallah

arkadaşlar merhaba benim anlamadığım bişey var kısalma nedir? incelme nedir? 1 hafa önce doktora gittiğimde doktorum bana rahim ağzında biraz incelme olmuş istirahat dedi şimdi bi dahaki hafta gittiğimde vajinal ultrasonla bakıcakmış dikiş gerekirse atıcam dedi geç olmadı mı dikiş için yani kafam çok karışık bilgiinize ihtiyacım var

merhaba kızlar bugün doktora gittim ve rahim boyumu 35 mm civarı ölçtü çok şükür kesede hunileşme falan yok bana gösterdi ultrasonumuzda doppler iyi görüntü alınıyor ama birde bana sorun .. bugün 20+2 günlük olduk 2 hafta sonra kısmet olursa 22+2 de 4 boyutlu ultrasona giricem burdqada rahim boyunu ölçtürcem belki içim rahatlar başka dr görecek..
şimdilik iyiyiz inşallah böyle gider.. ayrıca dr'um dikiş içinde gerekirse 34 haftada bilke atarız dedi yani geç falan düşenmeden böyle kızlar

selena rahim byou kısaldıkça sıfırlanır ve bundan sonra rahim açılmaya başlar buda doğum başlangıç belirtisi malesef rahim incelmeside korkulacak birşey yok bence sen dikkat et kısalma açılma olmasın

ay hadi bakalım yağmurcn
güzel haberlerle dönmene sevindim canım
inşallah sonuna kadar böyle devam edeceksiniz :)

merhaba kızlar.ben de dün doktora gittim bebeğim gayet sağlıklıydı.doktor alttan bakmıyo artık.bana da nidilat verdi ama sancın olyrsa başla dedi.dün aldım eve hazırda bulunsun diye umarım kullanmama gerek almaz.sizlerigördükçe umudumuza umut katılıyo arkadaşlar.bebeğim kızmış 20. haftada gösterdi.kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…