Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kelebekçim ne güzel özetlemişssin yolculuğunu
darısı hepimizin başına
bende 3 gebeliğe cesaret edmiyorum
zamanı geldi oysaki
kalbinur maşşaallllah kocaman oldu
mucize bebek o

salihasçım benim doktorum çarpıntıyı azaltmak için vermişti
benim kullanmama gerek kalmadı<
var ama öyle bir hap
doktoruna danış bence

tatlım zamanı gelen şeyi asla sektirme
herşey olacağına varır bu hayatta
güzel şeyler temenni edersek güzel şeyler bulur bizi
kötüyü çağırma bitanem
Allah sanada kalbiş gibi mucize bir bebek nasip etsin

mrb kızlar nasılsınız.sizler nidilat yada prepar içerken carpıntınız cok oluyormuydu.benim carpıntım o kadar cok oluyorki anlatamam.sizce bu ilacların yan etkisini azaltACAK BİR İLAC VARMI.KULLANAN OLDUMU

nıdılat benım tansıyonumu dusuruyordu ılk baslarda..sonra bagımlılık yaptı herhalde etkı etmemeye basladı.. ama ben gunde 6 tane kullanıyordum

arkadaşlar sekraj amaliyatını özelde yaptıranınız varmı. ben özelde olcam medikal malzemeler dahil 750. dedi doktorum. istersen devlette ücret ödemeden yaptırırsın dedi ben cesaret edemedim. doktoruma yaptıracam. her doktora bu konuda güvenemem. bence bu doğumdan daha önemli benim için. doğumu devlete giderim ama bunda siz yapın dedim. oda doğru karar olduğunu söyledi. 1 temmuzda olcam inşalah. pregestan 100 sabah akşam ve magnezyum diasperal toz akşamları ilaç başladı. ameliyattan önce ilaç kullandınızmı.

doğumu neden devlette düşünüyyorsun:ecrin_bebek:

kızlar cevaplarınız için hepinize cok tesekür ederim.doktorumada danıştım yan etkisini azaltmak için endol kapsül verdi.prospektüsünde okudum gebeliğin son üç ayında zararlı yazıyor.doktora tekrar sordum güvenle kullanabilirsin dedi.bakalım umarım işe yarar .

kelebek kalbinuru öp bizim için canım.onun mucizesi hepimizi ne mutlu etti.opuyorumnanaktanallah hepimize nasip etsin inşallah.

fizer ben serkilajı ünv. hastanesinde yaptırdım ama ünv. doç.olan kendi doktorum girdiği için serkilaja 450 ödedik.bize pahalı gelmedi cünkü biz daha fazla hesaplıyorduk.aklında bulunsun canım.sağlıklı olsunlaRDA İNŞALLAH

kelebek aslında doğumumu henüz hayal edmiyorum. şimdi bu ameliyat bana doğumdan daha önemliymiş gibi geliyo. ama bakalım hele 30 haftalara gelirsem ne dşünürüm. biraz maddi açıdan ters bizmana geldi onunda etkisivar ama olsun bebişler kısmetiyle gelirmiş Alla büyük doğumda ne olur tam bilemiyorum.

salihas benimözel olduğu için aslında bana da uygu geldi sadece ip ve iğnesi 200 tl. 550 de ameliyat dediler bizde olur dedik neyapalım. önemli olan bebişimin sağlığı herşey para gibi olsa. bi şekilde bulunuyo. ama giden bebişimi kimse geri getirmiyo. o yüzden bunda daha temkinli yaklaşıyorum.

Son düzenleme:

merhaba canım doktorun kim hangi özel hastanede yaptıracaksın kaçıncı haftada yapılacak çok soru sordum ama cevaplarsan sevinirim

tatlımcım şu an sana öyle gelebilir ama
emin o doğumda önemli,makul fiyatlarda özel hastanelerde var emin ol
uçuk fiyatlarda var tabi
ama doğumu bundan önemsiz görme asla,ve hiç endişelenme
serklajı yapılamamıs ve 36.haftamda 5,5 6 cm acıkla doğuma kadar sabretmıs bırıyım

ben serklajımı özel muyahanede yaptırdım.400 ameliyat 120 yede ipini aldık.ilk başta endişelendim ama sonra doktoruma güvendim şimdilik sorun yok gibi görünüyo.geçmiş olsun fizer ben hiç sıkıntı yaşamadım serklajda korkulacak bişey yokmuş gerçekten.

senin hikayeni okumuştum kelbekciğim gerçekten seninkisi mucize olmuştu. yaşadıkların zoroldu ama şimdi mukafatını aldın değilmi. ben 20. haftada 4 cm açıklık vardı ve doğum başlamış dendi ve oğlumu kaybetmiştim. senin hikayeni okuyunca acaba benimkide yaşarmıydı demiştim. ama onun ömrü okadarmış. mevlam buna uzun ömür versin.

doğumdan çok korkmuyorum. o doğal bir evre. zamanı gelince herşey olup bitiyo zaten öyle değilmi. önemli olan zamanıda olması. ama yine doktorum ne derse öyle yapacam bakalım hayırlısı inş. bizi burda yanlız bırakmadığın için sağol canım.

merhaba canım doktorun kim hangi özel hastanede yaptıracaksın kaçıncı haftada yapılacak çok soru sordum ama cevaplarsan sevinirim

canım istediğini sora bilirsin burası niye var bunun için . ben ankarada yaşıyorum. sen nerdesin. burdaysan yardımcı olurum. benim doktorum en geç 14. haftamda dikişi atacak daha atılmadı. 12. haftamdayım. benim gittiğimyer klinik doktorumdan memnunum özel hastanelerelle anlaşmalı çalışıyorlar.

tuğbacığım sen buraya bişeyler yazınca daha okumadan heyecanlanıyorum biliyomusun. çünkü senin hikayen benimkine çok benziyo ve senin iyi hallerini duyunca çok seviniyorum. gerçi burda hepimizin hikayeleri aynı ama. senin de 14. haftada atılmıştı dikişin değimi. önlem amaçlı benimde öyle olacak inşallah.şimdi kaç haftalık oldun nasıl gidiyor. sürekli yatıyomusun. inşallah bende de bi problem olmaz buraya hep iyi hallerimi yazarım senin gibi.
seninde özelde yaptırdığını biliyorum. 520 seninki de iyiyimiş. önemli olan memnun kalmamız değilmi. bu arada dün doktorum aradığımda bana 600 tl düşürdük dedi. önce 750 demişti. sevindim doğrusu.

Son düzenleme:

canım merhaba. Bende 2 kere bebeğimi kaybettim. Banada 3. de atılacak dikiş. Bişey sorcam bu dikişi doktor 13-14. haftada atarım demişti. Sana peki doktorun dikişten sonra hep yatacaksın dedimi? bazıları yatarak bazıları normal devam ediyor ama...

merhaba canım. başınsağolsun. çok üzüldüm. 3. de .nşallah herşey daha iyigiderde bebişini kucağına alırsın inşallah. dikişten sonra benim dr. 20 gün rapor verecem diyor. daha sonra çalışmanda bi problem olmaz diyor ama bazı arkadaşlarda dikişten sonra hep yatıyor bende anlamadım doğrusu. önlem amaçlı atılan dikişlerde yatılmıyomu acaba. bu konuyu dotoruma soracam bilgilendiririm seni.

ben bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım canım.20. hafta biticek sürekli yatmıyorum ben ama dikkatli hareket ediyorum yemek falan yapıyorum yavaş yavaş hepdua ediyorum allaha bebeğimi bana bağışla diye tabi sizler içinde.benim doktorum herşeyi açık açık söyledi &#37;70 80 serklaj önler doğumu dedi gerisi allaha kalmış dedi.çok düşünmemeye çalışıyorum.biliyorum ki allahın herşeye gücü yeter.yeterki moralimiz yerinde olsun arkadaşlar.

Tamam canım, bilgilendirirsen çok sevinirim. senin 2 hafta sonramı dikiş atılacak...Dikişi nerde attıracaksın...devlet hastanemi yoksa özel hastanemi.

sana serklaj atıldımı canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…