Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam kızlar rahim ağzı boyu nasıl ölçülüyor ve kaç haftada bir ölçülmesi gerekiyor

slm canım
ben 20. haftamda kontole gittiğimde doktorum üsten bakmıştı tam görememişti bol su içirtip 2 saat sonra tekrar çağırmıştı idrarıma sıkışık gitmiştim o zaman yine usg ile bakmıştı normal demişti

daha snra 24. haftamda yine üstten usg ile bakarken i anormallik görünce alttan camera ile baktı ve rahim ağzı boyunu ölçtü daha önce kine göre kısalma vardı

yani zaten doktor usg ile bakarken bir anormallik görürse alttan bakma ihtiyacı duyup öçlüyo

Samyelı Allah en kısa zamanda saglıcakla bır bebek kucagına almayı nasıp etsın..

Benımde o haftalarda yukarıdan baktıgında anormallık gorunce alttan bakma geregı duydu..

Samyelı Allah en kısa zamanda saglıcakla bır bebek kucagına almayı nasıp etsın..

Benımde o haftalarda yukarıdan baktıgında anormallık gorunce alttan bakma geregı duydu..

melekcim şimdi senin hkayeni okuyordum, senin doğumun çarşıda suyu gelip olmuş galiba.. allah banada gösterir. Doktorum ilk reglini ol sonra muayeneye gel dedi. dün regl oldum bakalım bitince gideceğim..Rahim filmi falan çekecek. Kan tetkikleri yapacak...

mumudihabacım özelden msn leri veririz veya telefonları görüşürüz
bizi başkalarının anlaması zor
belki böyle destek oluruz birbirimize
çok zor çok
ikizlerden sonra 6.5 ay geçti
tekrar nasıl olucak bilmem

cnm zaman herşeyim ilaçıdır RABBıM bizler için en güzel günleri yaşatacaktır

bizler sabırsız davranmayalım yeterki

tabi cnm benim beynim duruyor üzücü birşey yaşadığımda yada kafam dolu olduğum da

mesela normal de hiç kabız olmam ama hamileyken kabız oluyoruz ya
ceviz benim kabızlığımı hemen giderir günlerce kabız oldum ve ceviz yemek aklıma gelmedi
düşünemedim

işte herşeyin en meşaketlisini yaşamak çok zor geliyor bana

inşallah canım, senide okudum. sende zorlu bi süreçten sonra bebişine kavuştun.. Nekadarlık oldu şimdi...

evet tatlım
dediğim gibi allah sizlere de kısmet etsin
1 haftaya 5. ayımız doluyor kısmetse
doğduktan sonra geçen zamanı insan hiç anlamıyor

Canım yeni gördüm mesajını..Çok şükür bebeğimiz iyi, ama bizim de sizden bir farkımız yok..Gün geçmiyorki endişelenecek yeni bir mevzumuz çıkmasın..ıştahı mı azaldı, kakasını mı yapamadı, yoksa çok mu yaptı, huzursuz mu derken bizimki de 4 aylık oldu sayılır..Aslında hiç de çabuk büyümüyorlar, ama sağlıkları yerinde olsun da diğer sıkıntılar gelip geçer..

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinizin mesajlarını okuyorum, Allah bu sıkıntıyı yaşayıp, bebeklerine kavuşabilmek için bu kadar sıkıntı çeken herkese umarım sağlıklı, hayırlı, zeki evlatlar verir..Çok zor biliyorum, acaba bebeğime kavuşabilecekmiyim diye düşünmek ya da 2 dk fazla ayakta kaldın diye vicdan azabı çekip, acaba bu yüzden bişey olur mu diye korkmak..Umuyorum hepinizin güzel haberlerini okurum burda, sizler de bebişlerinizin güzen fotolarını koyarsınız..

HEMSİN arkadaşım sen de doğumumu sormuşsun..Sezeryanla doğum yaptım, ne olduğunu anlamadan doğuma alındım valla..Doktorumuz çatın dar gibi gözüküyor dedi ama pek inandırıcı gelmedi, zaten baştan beri bu değerli bebeği riske atmayalım, çok fedakarlık yaptınız, çok meşekkatli bir yoldan geçtiniz diyordu..Bir de normal doğum komplikasyonlarını eşime anlatınca, baskı altında kaldım..Zaten o an tek derdim bebeğimi kucağıma almaktı..Şimdi düşününce şartları zorlayıp normal doğum diye diretsemiydim demiyor değilim hani..Ama sezeryandan sonra çok çabuk toparlandım..Hatta doğumdan 2 gün sonra eve döndüm, baktımki yardımcı kadın evdeki herşeyin yerini değiştirmiş, bir güzel evi toparladım sırnaşık şey 1 hafta sonra da eskisi gibi oldum, tek sıkıntım ödem oldu..10-15 gün bacaklarım şiş dolaştım..Ama ödemler indikten sonra, 11 kilo verdim..Sanılanın aksine göbek de kalmadı ama hala spora başlamadığımdan hala vücudum gevşek..Sağlık olsun diyorum ama, varsın göbişler de çatlaklar da bebişimden hatıra kalsın bana..

canım ben yeni katıldım, daha yeni okudum. ÇOk geçmiş olsun.. Senin yaşadığın daha zoor. Bende 2 mayısda kızımı kaybettim.

hamile olan arkadaşlar
dikiş atılmış iken
17. haftamda dikişe doğru açılma ve baskı vardı
doktorum normal demişti
sizde böyle bir durum oluşmuşmuydu arkadaşlar
yada şimdi var mı

bende dikiş olmadığı için bilemiyorum ama sen 17 haftada böyle hissedip mi kaybetmiştin
dr lara göre nedense heşey normal

hamile olan arkadaşlar
dikiş atılmış iken
17. haftamda dikişe doğru açılma ve baskı vardı
doktorum normal demişti
sizde böyle bir durum oluşmuşmuydu arkadaşlar
yada şimdi var mı

canım bende de işte 18 haftadaydı ole bi durum vardı sadece wc ve banyo icin kalkıyordum oda yasaklanmıştı...baskı olmasın diye

Twiks, ssaslan, melek bebişler nasıl..Mesajlarınızdan takip etmeye çalışıyorum sizi..Bebişleri öpün benim için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…