Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
salihas hiç kalkmıyormusun dr ne dedi sana yani wc falan veya ecvde gezinmeler yada kısa yürüyüş market falan
benim dr kendini hiç yorma ama evde günlk yemeğine kalk mutfak işlerini yap diyo ya bende anlamadım dr bile rahim ağzı yetmezliği konusunda aklı karışık olsa doğumda sancın olmazdı diyor
sizde olmuşmuydu çocuk çıkarken ben çünkü dr bebeği çekerken acıdan çok feci bir çığlık attım offf bi bilsem birde benim kasılmalarımda oluyou hissediyodum ama bebek toplanıyor sanıyordum ama aşırı bi sancım olmamıştı ikizlerde bel ağrım çok oluyodu son 15 gün içinde
sizin doğumunuz nasıl geldi kaybı olan arkaşlarım bebek çıkarken canınız yandımı kafam çok karışık
serklajda yok ama dr gerekirse 35 haftada bile atarız diyor tabi gelin birde içime sorun
Ama ikiz gebeliğime nazaran bu daha rahatr geçiyor bel ağrım yok kasılma 2 kere az hissettim kasıklarımda ağrıma hiç inşallah hep böyle gider Allah'ın izniyle

Yağmurcum nazar değmesin kaçıncı haftan? Mağnezyum falan alıyormusun? kabızlık sorunu var mı ?

sağol bademim 21 hafta 3 günlük olduk bugün sancım olmadğı için dr birşy kullanma dedi ama bu gittiğimde isticem artık kabızlıkta 16 haftada çektim ama Allah'a şükür şimdi düzgün gidiyorum ama bunun için hergün kayısı yiyorum :)) sabahları aç karnına yatmadan önce 2 şer tane alıyorum
kısmetse önümüzdedi cumartesi 4 boyutlu ultrasona giricem burda başka bir dr a rahim boyunu ölçtürcem biraz daha rahatlarım inşallah bakalım şimdilik devam cnm
seninde sanırım 3 veya 4 günün kendini yormuyorsun di mi? inşallah sıkı sıkı tutunur sana ... minik

yagmurcum ben wc ve banyoya kalkıyorum o kadar.benimde daha önceki hamileliğimde doğum anı sancjm olmuştyu.dktra sordum 450 gram bebek acı verir demişti.bende kabızlık hiç olmadı ama bu aralar gebelik sekeri cıktığı için diyetteyim.kuru kayısı vs yasak o yüzden biraz sorun basladı.hAMıLELKte kuulanılan bir ilaç var onu kullanıyorum.

salihas cım seninde yavaş yavaş bitiyor riskli günler 27 haftaya geldin bebeşin kaç gram oldu :))
ah bi 30' lu haftaları görebilseydikk şöyle an az
badem şafak 9 demek şimdi geçmek bilmez ama sabırla inşallah gelsinde minik güzel haberlerle gel inşallah

anladım tiwiksim (
inşallah bende oğluşu alırım senin gibi kucağıma
bu arada nasılsın bebeiş nasıl? sağlıkla büyüt inşallah cnm

sen genede ara ara rapor alırsın bence.. Ama çoğunluk istirat veriyorlar...

peki canım 3. hamileliğinde dikiş oldumu?

Canım bana mı dedin ?

Eğer olursa 2. hamileliğim olucak..

Tek hamileliğim var benim o da ikizlerime olan hamileliğim....Bu günlerde doğacaklardı ama Şubatta doğum oldu rahim ağzı yetmezliğinden...mafoldumben mafoldumben

Canım ben yanlış anladım ozaman. İnşallah hamileliğin çabuk olur.Durum nasıl şimdi? Hamilemisin?

sen genede ara ara rapor alırsın bence.. Ama çoğunluk istirat veriyorlar...

evet canım inşallah öyle olur. işim masa başı ama olsun evdeki rahatlığım olmaz. gerekirse işi bırakmayı düşünüyorum. zaten özel sektör nereye kadar idare ederki. raprlu olursam enazından devletten alırım paramı.

canım sen serkilajdan önce çalışıyormuydun. yoksa hamile olduğundan berri raporlumusun. benim doktorumda gerekirse verir diye düşünüyorum. bukonu da oda çok titiz davranıyo. ben 10 haftalık kende ufak bi düşük tehlikesi atlattım 10 günlük hemen rapor verdi. bunda da öyle olur herhalde.

canım bende 9.haftalarda hafif bir kanama atlatmıştı.3-4 gün rapor aldım.daha sonra serkilaj sonrası aldım heyet raporunu öncesinde calışıyordum.

bademcim 23.haftada doğum yaptım
prepar bende işe yaramadı
zaten dikiş açılmamıştı ama sancı durmayınca dikişi almak zorundayız dedi
yhağmurcan ben iki gebeliğimde de sancı çektim
ikizlerde baygındım
doğum nasıl oldu bilmiyorum
ama doktorum eşime zor bir doğumdu demiş
ilk bebek zaten çok küçüktü 220 gr
ama ağrı yoktu diyemem

canım peki heyet raporunu kaç gün aldın. Sonra o rapor bitince tekrar mı heyet raporu alcan canım. sonra parasını ssk dan alıyorsun dimi?

13.haftada serkilajdan sonra 8 hafta aldım sonra 8 hafta daha aldım.1 temmuzdan sonra öğretmen olduğum için tatıl nedeniyle rapora gerek kalmıyor.canım benim maaş normal sekilde yatıyor .ssklı değilim emekli sandığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…