Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba kızlarr
fizercim samyelicim sağol kızlr anca internete girme fırsatı buldum , bildiğiniz gibi cumartesi dr a gittim kendi dr ma idrara sıkışık bir şekilde rahşm boyunu ölçtü ve en kısa 3.02 cm olarak ölçtü ve rahime parmak oturmasının sebebinin 9 ay önce doğum yapmama bağladı tabi kasılmalarım olursa söylememi istedi hemen birde zkamilde alttan baktırdığıma kızdı fazla kurcalatma dedi birşey görsem ben bakarım bundan kolay ne var dedi 10 temmuz ayrıntılı ultrasona giricem tekrar zkamilde o zaman uzman dr bakar güvenirsin dedi şimdi sabırsızlıkla 10 temmuzu bekliyorum.. Bugün çok kötüyüm sabahtan beri çıkarıyorum artık en son çıktı ( şimdi biraz daha iyiyim ama kucarken korkuyorum kese patlaycak falan diye ilk doğumum kusarken patlamıştı kesem ( yavrumada çok alıştım ikizlerim bu kadar hareketli değildi bu kıpır kıpır maşallah durmuyo teyzeleri gece gündüz geziyo karnımda minik olmasına rağmen baya kuvvetli oğluşum :)) ona bişey olmasında yani hiçbirimizin bebeklerine bişey olmasın
fizercim sen ne yaptın serklaj

yağmurcan çook sevindim yaa, İnşallah 40. haftalara sağlıkla gelirsiniz oğluşunla. 10 temmuzda ayrıntıı ultrasonda iyi geçer inşallah. Senin asıl doktorum zkamildemi ben onu anlamadım. Neden zkamildeki doktor alttan baktı kii? kusmaların zamanla azalır sanırım. benim ilk bebeğim oğlandı hiç ksmadım,2. bebeğim kızdı çok kustumm.. demekki cinsiyette belli olmuyor..

Sağlıkla büyüsün bebişin annesinin karnında opuyorumnanaktan:Saruboceq:

teşekkür ederim bademimmm hepimizinki inşallahh sağlıkla gelir.......

samyeli cnm benim dr 13 yıl zkamilde çalışmış ve ordan ayrılmış tüp bebk merkezi açmış ilk tüp bebeklerim onda olmuştu ama kontrollere gitmedim ikinci mucizem gelince ona gitmeye karar verdim özel muaynanesine .. Zkamile gitmemin sebebi farklı bi dr görsün ama ordada stajerler baktı ama ben dr yalan söyledim ayrıntılı ultyrason için randevu alırken söyledim erken doğumu baktılar dedim .. oda 10 temmuzda uzmanlar bakar dedi içn rahat olsun dedi.. Benim aslında bulantılarım yokta bugün iyi hissetmiyorum kendimi sıcak çarptı heralde yoksa benim ikizlerimdede çok bulantım olmamıştı
hepinize teşekkürler kızlar Allah razı olsun dualrınız için Rabbim gönlünüze göre verisn

yağmurcn seni iki gün buralarda görmesem çok endişeleniyorum

cnm bi CEE EEE de sonra rahatına bak

ama güzel haberlerle dön de bizler seni bekleriz

Yagmurcın cok sevındım guzel haberlerıne.. burda bız hamıleyken zamanında dogumumuzu beklerken sen bıze destek oldun. Ve hamıle oldugunun haberını beklıyordun. Bak sımdı yolun yarısından fazlasını devırdın bıle..
Insallah darısı anne olmak ısteyen herkesın basına..

yağmurcan iyi haberlerin beni çok sevindirdi, sana söylemiştim canım kendini çok evhamlandırma herşey yolunda gidecek demiştim, çok şükür yolun yarısını geçtin bile, inşallah sonuna kadar herşey böyle güzel geçer arkadaşım, Allaha emanet ol:))

melekcim maşallah oğluşunda beş aylık olmuş bile zaman ne kadar çabuk geçiyor değilmi.. Ayrıca seni burda gördüğüme çok memnun oluyorum desteğinizi her zaman bekliyoruz.. kendine iyi bak canım:))

selam kızlar uzun zamandır girememiştim geçmişi falan ancak okudum
bayağı yazmışsınız

yağmurcn canım inşallah hep böyle devam edeceksiniz
güçlü kuvvetli bir oğluş daha katlsın aramıza

badem senin de test günün geldi sanırım artık
inşallah sen de güzel haberlerle dönersin

yarencim sende de gelişmeler sevindirici geri sayım başlayacak yakında inşallah

ve tüm taze annişler sizler de bebişlerimize iyi bakın ha :)
onların her biri kendi çapında mucize
hepsinin mis kokularına içinize sindirin

ecem canım kırgınlık atlatmışsın ama burada herkes artık birbirinin düşüncesini biliyor fazla takılma
diğer arkadaş da hassas bir dönemden geçiyordur

biz de çınarla hepinizi öpüyoruz teyzeleri
fakat baştan uyarayım oğluşunu öpüşü biraz fazla sulu oluyo :))

ayyy kızlar ben buraya girmeyeli baya olmuşşş...özlemişim sizleri tekirdağdaydım 20 gündür.. denize giremedim fazla o koca pis deniz analarının yüzündensengözlerimebaksanab dinlendim geldimm bende ekim kasım gibi tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz bakalımm artıkk..

yarencim hemşomm uzun zamandır görüşemiyoruzz...nasılsın canım iyimisinn.:teselli:.
yağmurcan hiç korkma artık bak doktorun seni rahatlatmışş ayrıntılı usg az kalmış hadı hayırlısı canım kusmaların sıcaktandır yada üşütmüş olabilirsin hamilelikte normaldirkaydirigubbakcemile5..doktorun evde yatmanı söylmişmiydi yağmur..

bademcim senden gelişmeleri alamadım ne sonucu bekliyorsun..tüp bebekmi?:uhm:ayy işte arayı uzatınca böyle oluyor...

günaydın arkadaşlar bende cumartesi ayrıntılı ultrasona giricem.kendimi iyi hissediyorum ama .rahim ağzı yetmezliğinde bişey olursa aniden oluyo hep tedirginim.bayadır alttan bakmıyo doktorum.dikiş ne durumda diye.soruyo sadece akıntı ağrı falan varmı diye.allaha şükür iyiyim bebeğimin hareketlerinide 1 haftadır falan hissediyorum.yağmurcan senin iyi olmana çok sevindim badem samyeli yaren topraktut sizlerinde hamilelik müjdenizi en kısa zamanda duyarız inşallah ve bu yolda hep birlikte ilerleriz

İnşallah canım, bende bu cumartesi randevu alcam bakalım. kontrole gitcez.. düşükten sonra ilk kez muayene olcaz...

hoşgeldin canıııııııımmmmmmmopuyorumnanaktan uzun zamandır görüşemiyorduk, tatil yaptın geldin demek:kedi: ama güzel haberlerle dönmüşsün sende inşallah hayırlı olur olumlu sonuç alırsın canım:lepi: bende tedavime yeniden start verdim ilaçlarıma tekrar başladım bir aksilik çıkmazsa bu ay sonunda tekrar transfer yapılıcak bunlar benim son dondurulmuşlarım beş tane yumoşum kaldı inşallah bunlar bana sıkı sıkı tutunurlar diyorum.. rejimede devam ediyorum hala 61 kiloya düştüm beş kilo kadar vermiş oldum canım..msn den de görüşelim canım seninle sohbet etmeyi özledimkaydirigubbakcemile5

Evet yarın negatif sonucu alacağım.....

:1no2:bademcim daha sonucu almadan sen yenilgiyi kabul etmişsin..olumsuz düşünce olumsuzluk getirir biliyosun.. inşallah yarın burdan bize hayırlı haberler vericeksin..bebişin sana sıkı sıkı tutunmuş olucak görüceksin, hem bende yaptırdım iki ay önce olmadı biliyosun bende çok üzüldüm yıkıldım meleklerimin kaybından sonra bu benim için ikinci yıkım oldu, hatta negatif sonucu aldığım gün bir daha deneyemeyeceğimi bile söylüyordum ama, başarmak için güçlü olmak ve pes etmemek zorundayız.. bir sayfada arkadaşın biri çok güzel bir söz yazmıştı..Allah kuluna gümüş kapıyı kapatır Altın kapıyı açarmış bizde burda çok olumsuzluklar, kayıplar yaşadık ama inşallah sonunda bizede Rabbim Altın kapısını açıcak ve bizi yavrularımıza kavuşturucak:Saruboceq:

Kızlar hepinize gerçekten çok teşekkürediyorum öünküğ bu zorlu dönemlerimde moral oluyorsunuz umarım dediğiniz gibi ve dualarınız sayesinde sağlıkla alırım kucağıma
melek gibi ssaslan kelebek gibi umarım alırım sağlıkla kucağıma
desteğini esirgemeyen arkaşlarım Allah razı olsun
DR bana sürekli yat demiyor kendini yormdan yürü bahçede falan oturuyorum ama hiçbi iş yapmıyorum arada sofra kaldırıyorum banyo yapıyorum şimdilik böyle özellike 10 temmuz önemli benim için belli olmaz ozaman serklaj bile yapılabilir tuğbanın dediği gibi bende kendimi iyi hissediyorum ama bu aniden olan biley olduğu için tedirginim şöyle en az bi 32 haftaya gelebilsekk
bu arada badem sanırım olumsuz sonuç aldın hayırlsı herşeyin laf olsun diye söylemiyorum bak eşime söyledim sonucunu onun da tek söylediği üzülmesin sakın bizimgibi beklemediği anda gelir inşallah dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…