Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım çok sağolun,eşine de teşekkürler...

Evet dün kan tahlili yaptırdım,sonuç negatif..Dün adetim lekelenme tarzı oldu bitti..Bu gün ne kanama ne lekelenme ne ağrı ne gaz hiç bir şey yok..Bu ne demek anlamadım valla..:bbo:

merhaba yağmurcan bende senn gibiyim hep yatmıyorum ama işde yapmıyorum bazen yatsam daha mı iyi olur diye düşünüyorum.inşallah diğer arkadaşlar gibi bizde mutlu sona ulaşırız
bademcim üzme kendini herşey kısmet gerçekten bebeğimi kaybettikten sonra ben herşeye kısmet gözüyle bakıyorum her anı olduğu gibi kabullenmeyi öğrendim öyle olmak zorundayız zamanı gelince gelicektir meleğin kendini yıpratıp stres yapma.ben 3 aylarda bol bol dua edicem arkadaşlar tabi sizler içinde

canımcım bitanem
bebeğini kollarına aldığında hepsini unutacaksın
hiç canını sıkma meleğim
bak benimde serklajım yoktu açılmam doğum gibi idi
yeterki allah istesin dilesin hersey rast gıdıyor
ben senın ıcın dua edecegım..:Saruboceq:

h.b.hayatım evet uzun zaman oldu görüşmeyeli bende seninle konuşmayı özledim..bu arada yeni haberler var sende çok sevindimm inşallah olumlu sonucu alırsınn canımm yaa allah senin benim isteyen herkesin gönlüne göre verir inşallah...
yarencin tutunmaları için buradaki arkadaşlar hepimiz dua ederiz sana
ohh killoda vermişsin bravo sana yaren alkisalkisalkisalkisalkisalkis

geçenlerde seninle aynı hastanede bi tanıdığım tüp bebek yaptı nagatif sonuc aldı çok üzüldü..bu ayda adetini bekledi gelmedi doktora gitti güzel haberlerle eve geldi.hamileymiş .görüyormusun nagatif sonuçtan sonra kendiliğinden hamile kalmışş..yani umutsuz olmamak lazım yarencim en azından bizler bi şekilde hamile kalabiliyoruz...

bademcim bu yazıyı oku umutsuz olma arkadaşım mucizeleremiz gelecek bize :1hug:
bak negatiften sonra kendiliğinden hamile kaldı tanıdığım...
görüşmek üzere kızlarrra.s.

Darısı başıma canım:Saruboceq:

toprakcım bahsettiğin olaydan bu ara o kadar çok duyuyorum ki.. ben bile kendim için düşünmeye başladım acaba bende bir gün kendiğinden hamile kalabilirmiyim diye..
bundan iki ay kadar önce başka bir sayfada tüp bebek yaptıran bir arkadaş onunla test günlerimiz bile aynı gündü ama ikimizde negatif sonuç almıştık.. bu ay oda benim gibi yeniden denemek için adet olmayı beklerken bugün kendiliğinden hamile kaldığını öğrenmiş..ne kadar güzel bir olay ya Allah hepimizin yüzünü en kısa zamanda güldürsün inşallah.. kaydirigubbakcemile3

bademcim hiç sıkma canını tatlım
zamanı gelmemiş demek ki
inşallah her şeyin güzel olacağı zamanda gelir bebişin
bende yeniden düşünüyorum biliyosun
çok korkuyorum
bakalım ne olcak arkadaşım

yarencim aferin valla ya
5 kilo süper
bende yürüyorum ama kilo falan vermiyorum
bended polikistik over olmasından şüpheleniliyo
glucophage kullanıyorum
düzenli kullanamıyorum ama
başım ağrıyo midem çok kötü oluyor
kilo aldım zaten
bu arada çok iyisin moral süper
bize bunlar lazım işte
ayrıca 2 doğumdan sonra sanırım herşey değişiyo
arkadaşımında ilk bebeği tüp bebekti ve ne zor oldu anlatamam
ama ardından sürpriiiiz
kendiliğinden oldu
toprakçım sende hoşgeldin

:kedi:edamecrin teşekkür ederim canım..valla kilo vermek benim benim içinde çok zor oldu ama başka çarem yoktu zaten bu seferki transferimin kendime göre tutmama sebebini bu olarak görüyorum çünkü 5 kilo fazlalıkla girmiştim öncekine göre sonuçta aynı rahim, ve aynı dönem toplanmış yumurtalar her ikiside, yumurtaların çözülüncede kalitesini kaybetmemişti, en iyi kalitede demişti doktorum..bende pco var canım.. bunu tahlillerden ziyade tecrübeli bir doktor ultrason muayenesinde çok rahat anlayabiliyor..yumurtalıkların etrarında inci tanesi gibi bir çok yuvarlak benekler görülüyor..ama bu hastalıkta kimisinde hafif kimisinde şiddetli seyrediyormuş.. benim bayağı şiddetliymiş canım.. öyleki tüp bebek tedavimden önce kullandığım ilaçların faydasını bile göremiyordum, taki laporoskopi olana kadar bir kısmını lazerle yaktı doktorum, ben ilaçsız adet olamıyodum, ameliyattan sonra kendi kendimede adet olmaya başladım, ve ilaçlarında faydasını gördük önceleri ilaç kullanıp yumurta bile elde edemiyorduk büyümüyordu yani.. gulucopage bende kullanıyorum dönem dönem.. şu ande gerek görmüyor.. pco lularda şeker yükselmesi oluyormuş ama bende hamilelikte bile olmadı.. sadece yumurtlama problemim var.. kilo da bu hastalığın baş düşmanı canım..bazılarında aşırı sivilcelenme ve tüylenme yapıyormuş bende oda yok..Anlıyacağın bu konuyu bayağı bir araştırdım ve doktorumdan öğrendim.. kafana takılan birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım canım..kaydirigubbakcemile5
sende hamile kalmaya hazırlanıyorsun galiba canım.. inşallah bu sefer herşey yolunda gider seninde yüzün güler canım..opuyorumnanaktan
haklısın uzun tedavilerden sonra hamile kalan çok kişi duydum.. benim içinde olsa çok iyi olurdu ama benim pek ümidim yok gibi. Artık hayırlısıyla bir bebişim olsunda sağlıklı sıhatlı tedaviylede olsa kabulüm tedavisizde.. Artık bizi çok fazla bekletmezler inşallah

edacımm nasılsın senlede uzun zamandır görüşemiyoruz...
yeniden hamile kalmayı düşündüğünü yazmışsın inşallah canımm
bu sefer allah gönlüne göre verir canım sende çok zor dönemler atlattın
ama hepsi geride kaldı...

ya evet yarencim bende çok duyorum onlardan bitaneside benim ...bende tüp bebeğe karar vermiştik doktor kilo vermemi söylemişti
5 kilo verdikten sonra adetimi bekliyordun o ay olmayınca umutsuz şekilde gittim eczaneden tetst almıştım hamile çıktım mucizeydi ama sonucu hüsran oldu..
bende şimdi yeniden diyette girdim.. hepimiz tadavisiz kalabiliriz belkide:Saruboceq:
ayyy ne güzel olur değilmiii....hihoyyythihoyyythihoyyyt

Şenizinşallaaaaaahhhhh canım neden olmasın sonuçta bir kere kendiliğinden hamile kalmışsın tekrar neden olmasın ki, birde bakmışsın mucizen yeniden sana merhaba demiş..:teytey:

Kızlar bende cumartesi bende doktora gittim. ben 2. hamileliğimde bana doktor sen pco sun demişti ve klomenle hamile kalmıştım. Bu cumartesi gittiğim doktor bana sende pco yok yumrtaların çok güzel dedi ama senin rahimin ters dedi. bu hamile kalmanı geçiktiebilir ama onuda başarcaz dedi. hormon testleri verdi çarşamba onları yaptırcam. Ama çok şaşırdım biri pco var diyor diğeri yok diyor. ama bu son doktorum benle çok konuştu. rahim ağzını ölçez, rahim ağzını dikmeyi anlattı. benim içimi rahatlattı. 2ay korunun 2 ay sonra tekrar deneyeceksiniz. bu sefer 12. haftada dikcem dedi. işine gene devam edeceksin ama 15-20 çalışıp 1 hafta raporlu olcan dinlencen dedi.

mrb arkadaşlar epey zamandır sayfaya giremiyodum,bende en sonunda bebişi dünyaya getirdim 36 haftalık doğdu şimdi bebişim 20 günlük,arkadaşlar serklaja güvenin bakın bende üç bebeğimi kaybettikten sonra önce yüce rabbim sonrada serklaj sayesinde bebeğime kavuştum yüce rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah...

opuyorumnanaktanhemşin canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün, yavruşunla ve eşinle sana sağlıklı, sıhatli, mutlu uzun uzun seneler diliyorum canım:Saruboceq: bebişin kızmı erkek miydi canım..:kedi: bebişinin adını ve resmini de bekliyorum canım.. a.s.

canım sende pco olsaydı hamile kalman zor olurdu.. bebek düşündükten ne kadar sonra hamile kaldın, birde iki hamileliğinde de ilaçlamı oldu.. birde ters rahim olduğunu diğer doktorunun anlamaması mümkün değil yada hastanede doğuma gittiğinde de söylerlerdi diye düşünüyorum.. bildiğim kadarıyla ters rahim olanlarda hamile kalması oldukça zor ama sen iki kez kalmışsın.. bence başka bir doktora daha görün canım.. yada rahim filmi çektir.. emin ol bence sonuçta doğru teşhis doğru tedaviyi beraberinde getirir...

CANIM HAYIRLISI OLSUN İNŞALLAH bildiğim kadarıyla ters rahim cok büyük sorun yaratmıyor hamile kalmak için.2 ay sonra güzel haberlerini alırız inşallah.

kaydirigubbakcemile2zemuszemushemşin bende seni merak ediyordum canım.bu güzel haberlerine cokkkkkkkkkkkkkkkk sevindim.allah bebişine sağlıklı uzun ömürler versin:lepi::lepi::lepi:allahın izniyle bizlerde görürüz o günleri ,inşallah.

toprak ,yaren,edamecrin sizinde güzel haberlerinizi en kısa zamanda alırız inşallah.

hemşin siz bizleri umutlandırıyorsunuz arkadaşlar benim bebiş kız demiştim meğer erkekmiş.sanırım dr öyle gördü.ben sağlıkla zamanında kucağıma aliiyimde diyorum hiç sorun değil bende sizlere burdan müjdeli haberlerimi veririm inşallah yarın şeker yüklemesi yaptırıcam.bende bu aralar çok dolaşmaya başladım korkuyorum.bu hafta hiç evden çıkmayı düşünmüyorum.iyi geceler arkadaşlar hepinize müjdeli hamilelik haberleri diliyorum

zemuszemussağol salihascım sende en riskli günlerini atlatmışsın..kaydirigubbakcemile5 hadi bakalım çoğu gitti azı kaldı derler ya sende bize hayırlı haberlerini verirsin zamanında inşallah.. opuyorumnanaktan

tuğbacım maşallah sende iyi gidiyorsun.. inşallah şeker testinde iyi çıkar canım..:)))

yağmurcan nasıl acaba oda detaylı ultrasona girecekti galiba bu hafta iyi haberlerle dönecek inşallah:))

Darısı dıger arkadasların basına.. Bende serklaj olmadan yatarak 36.haftaya gelebıldım. Bebegın nasıl? Ne kadar dogdu? Ilk gunler cok zor.. Saglıcakla atlatın ınsallah. Bol sutlu gunler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…