Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım tebrikler. allah analı babalı büyütsün. senin serklajnezaman atılmıştı. valla bizlere umut oluyorsunuz..içimi aydınlatıyorsunuz...

canım ilkinde hiç ilaç kullanmadım ama 2. gebeliğimi klomenle kaldım. ters rahimde sorun olmaz dedi ama ben dediğin gibi başka doktorada görüncem...

tuğbacım sana kaçıncı hafta dikiş atıldı. hep yatmıyorsun dimi? bana biraz bilgi verir misin?

canım bana 13.haftada serklaj yapıldı yatmıyorum hatta bugün devlet hastanesinde baya hareketlibir gün geçirdim ve çok korktum bulduğum yere oturuyorum.şeker biraz yüksek çıktı 100 gr lık yaptırıcam.kendimi iyi hissediyorum bencede serklaja güvenmek gerek.yüzde seksen koruduğunu söylüyolar bence büyük bir oran.dikkat etmek gerekiyo tabi doktor yat derse 18 hafta yatarım ama öyle bişeysöylemedi bende dinleniyorum bol bol seyahate yok yaniarabayla en fazla 1-2 km .iş falan yapmıyorum sadece yemek .benim kardeşim yanımda çok yardımcı oluyo .buzdolabın en alt katından eğilip bişey almıyorum kardeşimden istiyorum yani böyle arkadaşlar allah hepimizin bebişlerini korusun

hemşin canım allah bağışlasın :dance:
gözünüzaydın canım ağız tadıyla büyütün inşallah bebişinizi:teytey:

bahtı açık, ömrü uzun olsun
sevdikleri, mutluluk, sıhhat başarı hep onunla olsun :1hug:a.s.

tuğbacım ha gayret arkadaşım
olcak bu iş inşallah
sen dikkat et yeter

SAMYELİCİM BU PKO KONUSUNDA BENİMDE HER DOKTORUM FARKLI ŞEYLET SÖYLÜYO
BENDE MERAK EDİYORUM DURUMUMU

YARENCİM BEN DE BU GÜN DOKTORDAYDIM
PKO İÇİN YENİ TESTLER YAPILDI
BİRDE KESİN 6 KİLO VERMELİYİM
ÇÜNKÜ YUMURTLAMAMIŞIM BU AY
BİRDE RAHİM AĞZI GEVŞEK DEDİ
HIRPALANMIŞ DEDİ
CANIM ÇOK SIKILDI
AAĞLA AĞLA GEÇTİ GÜN

SALİHASÇIM SENDE HALLETTİN SAYILIR
DOKTORUM 28 GÖELİM GERİSİNİ BEN HALLEDERİM
NE YAPAR EDER 32.HAFTAYA KADAR TUTARIZ DEDİ
32 DEN SONRADA DOĞSUN SORUN YOK DEDİ BANA BU GÜN
GÜZEL DİLEKLERİN İÇİN TEŞEKKÜRLER

TOPRKÇIM BERABER İNŞALLAH BU SEFER
SENİN DE GÖNLÜNE GÖRE OLSUN ARKADAŞIM HER ŞEY
AMA ÇOK İHMAL ETME SAYFAMIZI
MERAK EDİYORUZ

üzülme cnm herşey olacağına varır şükürler olsunki dr gidiyoruz ve tedavimizi oluyopruz

inş hamile kalınca 32 ve sonrasındaki haftalarıda göreceksin hayırlısıyla

rahim ağzının açık olduğunu nasıl anladı

hangi dr gidiyorsun

merhaba arkadaşlar ben 24 haftalık ikizlerime hamileyim. benim ilk defa pzt rahim ağzı ölçüldü 42,5 mm çıktı.görüntüleme merkezindeki dr bir şey demedi. drmi aradım oda fazla telefonda açıklamadı. beklenen şey dedi. acaba bundaki sınır nedir.

bebeklerin sağlıcakla gelirler inş

sınır nedir bilmiyorum ama eğer rahiz ağzı yetmezliği var ise çok dikkatli olmalısın

dr her dediğini harfiyen yapmalısın

:çok üzgünüm:edacııımmm lütfen kendini üzmemeye çalış, mafoldumbenbugüne kadarki çok ağladık sızladık belki bu şekilde kendimizi rahatlatıyoruz ama şimdiye kadar ağlayarak birşey elde edemedik sen ne diyordun bizim için en önemlisi moral.. iki tane çok zor bir hamilelik dönemi geçirdin bunlar hep o dönemlerin kaçınılmaz sonuçları arkadaşım bunu sende çok iyi biliyorsun.. ama inşallah bunlar son olucak bütün çabamızda bu değilmi şimdi hepimiz herşeye sıfırdan başlıyoruz yeni adımlar atıyoruz artık kayıplarımıza dönüp bakmıycaz.. kazanmanın yollarını arıycaz.. bak ne güzel doktorun herşeye en baştan başlamış sende olabilecek rahatsızlıkları tespit etmeye çalışıyor.. inşallah testlerinde temiz çıkıcak.. ayrıca pco olsan bile kendi kendine hamile kalabiliyordun bu senin için ne kadar büyük bir avantaj biliyormusun.. ben ve pcolu olan birçok arkadaş öncelikle bu engele takılıyor.:uhm:. inşallah hepimiz bu sefer bütün engelleri yenicez Allahın izniyle teker teker atlatıcaz herşeyi.. :Saruboceq:hepimiz burda birbirimize desteğiz her zaman bu da bir avatajımız daha öyle değilmi.. kendini bir an önce toparla ve karamsar düşünceleri sil aklından lütfen.. tedavinin en başlangıcında yenilgiyi kabul etmek bu sakın kendini bırakma , biz ne bağdereler atlattıık artık daha güçlüyüz ve tedbirliyiz diycez tamam mı:1hug:
ayrıca canım bende yarın doktora gidicem transfer için adetimden bir hafta önce lucrin diye bir iğne kullanıyorum yumurtlamayı durduruyor.. oda adetten sonra bazen yumurtalıkta kist yapabiliyormuş onu kontrol için gidicem bugün adet oldum rahim kalınlaştırıcı hapada başladım inşallah bir aksılık çıkmazsa herşey yolunda giderse 20 gün sonra transferim olur.. Allahım emeklerimi bu sefer boşa çıkarmaz inşallah:Saruboceq:

yarencim ne güzel duygularımıza tercüman olmuşsun.
canım inşallah güzel haberlerle gelirsin...
Kızlar allah bigün bizim dualarımızı kabul edecek ve bizde meleklerimizi kucağımıza alacağız...

Mehaba kızlarrr ben geldim yarın kısmetse ayrıntılı ultrasona giricem zkamilde ne var ne yoksa ordaki dr lar pat diye söylerler dualarınızı ne olur eksik etmeyin kötü bişey duymaktan korkuyorum hoş herlade en kötü ihtimal yarın için dikiş atmak olur ama ben yinede korkuyorum haftamda büyüdü bugün tam 24 haftalık olduk Rabbim sonuna kadar sğalıklı getirir tüm gebeleri inşallahhh ve isteyen arkaşşarım en kısa zamanda nasip olur sizede inşş hamilelikkk
salihascım maşlalh sen yavaş yavaş atlattın tehlikeli haftaları hadi bakalım darısı başımıaza
tuğbaycım bende şeker yüklemesi yaptıcam bakalım nasıl çıkacak

hadı guzelım guzel haberlerle gel. Istanbul'un neresındesın? Yolun yarısını gectın? Rahım agzı yetmezlıgı sorunumu ogrendıgımde senın haftalarındaydım. Ve 2 ay yatarak 35 tamamlamıstım.36 ya gırdım dogum oldu. Darısı basına.

Moralın yuksek olsun yeterkı.

yağmurcan inşallah yarın güzel haberlerle dönüceksin.. :Saruboceq: melekcim haklı oda senin haftalarından dikişsiz olduğu halde doğum haftasına kadar gelebilmişti.. inşallah sende geliceksin canımzemuszemus
melekcim sen nasılsın, bebişin nasıl.. seni burda görünce çok mutlu oluyorum bizi sık sık ziyaret et opuyorumnanaktan
bende bugün doktora gittim kontrolümü oldum bu ay deneme başlayabiliriz dedi inşallah rahimde yeteri kadar kalınlaşırsa yirmi gün sonra transferim olabilirmiş dua edin banada olurmu arkadaşlar..bebişlerime kavuşmak için bir adım daha atıcam
samyelicim dediğin gibi inşallah tez zamanda bebişlerimiz bizi bulsun, daha fazla bekletmezler inşallah:1hug:

cnm hayırlı olsun inş bu topikteki bütün arkadaşlar başarılaıyla buradan diğer sayfalara terfi ederler

mumidihabacım.Hem yalçın hoca hemde şakir hocaya gidiyorum.Yalçın hoca öyle bir teşhis koymadı.Şakir hoca hamileliğimi de takip etmişte hiç böyle bir şey söylememişti ama şimdi böyle bir teşhis koydu.Ultrosonla bakarak herhalde böyle bir teşhis koydu.sende bir gelişme var mı?

Yarencim... Ne güzel destek olmuşsun.Çok doğru söylüyorsun.Çok güçlü olmalıyız.senin de sürecin şu anda iyi ilerliyor.Umarım hepimiz için çok iyi olacak.Sana da tivikse atılan dikişten atılacak değil mi.Bana bununla ilgili bilgi verirsen sevinirim arkadaşım.

Yağmurcan... arkadaşım inşallah güzel haberlerini alcaz.Çok cesur ol.Gelişmeleri hemen bize bildir.

Canım benim bildiğim kadarıyla 2,5 cm altı riskli.Ama önemli olan açılmanın başlamaması önemli.Kısalmaya devam ederse teşhis konulup gerekli müdahele yapılıyor.

Saol Yaren.. Bizde iyi sayılırız. Oğlum bir hastalığı atlatıyor diğeri başlıyor. Geçen hafta 6. hastalık diye bir bebek hastalığı atlattık. Şimdide ağzı pamukçuk olmuş.Bişey yiyemiyor doğru dürüst.
ınşallah güzel haberlerini alırız tatlım

yarencim inşallah bu ay sendende güzel haberler alcaz. banada doktor hormon testi istedi. çarşamba kan verdim. salı sonuçları alcam. 2 aydan sonra denemeye başlıcaz.... hayırlısı bakalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…