Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba kızlarr
melekcim Umutlandırdın beni inşallahhhhh darısı başıma arkaşım oğluşuna geçmiş olsunnn sağlıkla büyüt
edacım teşekküredrim cnm doğum yapan arkaşlar bana umut oldu inşalalh bende sizlere umut olurum zamanında doğurup
yarenim en kısa zamanda senide aramızda görmek istiyoruz Umarım bu sefer miniğinn sımsıkı tutunurr
ve benden duasını esirgemeyen adını sayamadığım diğer arkaşlarım ( kelebek mumudihaba samyeli vs)
bugün ayrıntılı usg de Allah' a şükür herşey güzel çıktı rahim ağzıda benim dr dediği gibi 34mm benim dr da en kısa 31mm ölçmüştü inşallah sonuna kadar böyle gideriz. ayrıca bu gittiğim dr kendini yorma ama günde kısa yürüyüş yap yorulunca bırak dedi kasılmaları kontol et dedi... onun haricinde iyiyz
Öyler mutlu oldum ki anlatamam
bu mübarek günde Rabbim bebek bekleyen herkese nasip etsin ( zamanında doğurmak)

canım çookk sevindimm. bak gördünmü herşey çok güzel olacak. Buna inan. :teytey:
Kendini yorma canım.. dikkat et olur mu.:dance:

:sm_cool:yağmurcan iyi haberlerle dönüceğini hissetmiştim zaten canım.. demiştim sana herşey yolunda gidecek merak etme canım.. :teytey:inşallah hayırlısıyla böyle zamanında doğumada yolluycaz seni ve sonra oğluşunun güzel resimleriyle geliceksin buraya.. herşey çok güzsel olucak canım içini ferah tut
opuyorumnanaktan

yarencim inşallah bu ay sendende güzel haberler alcaz. banada doktor hormon testi istedi. çarşamba kan verdim. salı sonuçları alcam. 2 aydan sonra denemeye başlıcaz.... hayırlısı bakalım...

:1hug:güzel dileklerin için çok çok sağol canım sende yüreği çok temiz ve güzel bir insansın.. inşallah sende olumlu sonuçlar alırsın.. ve en kısa zamanda bizlerde bu sayfanın hamişler sıralamasına gireriz..:lepi:

oyy canım benim çok hassas bir bebiş galiba.. inşallah en kısa zamanda hepsini atlatır.. büyüdükçe hastalıklara karşı direnci daha çok artıcaktır annesi merak etme.. sen ona iyi bakıyorsundur eminimki..zemuszemusiyi dileklerin ve desteğin için çok çok teşekkür ediyorum canım.. iyiki varsınız..Rabbim hepinizin bu güzel dileklerini duyar inşallah:1hug:

Şeniztabiki destek olucam canım, hepimizin burda birbirimizin desteğini ihtiyacı var çünkü bizi en iyi biz anlarız..inşallah bende bu ay ki tedavimden olumlu sonuç almayı diliyorum..:Saruboceq:inşallah o günlere gelmeyi nasip ederse Rabbim banada 14. hafta gibi dikiş atılacak canım.. evet tiwiksin dikişinden canım zaten aynı doktora gidiyoruz..bu dikişin farkı daha içerden yani yukarıdan atılıyormuş ve ipide farklıymış canım mc donalds tekniğinde ince yorgan ipi gibi oluyormuş galiba ama bununki kurdele gibiymiş..ismide yanlış yazmıyorsam schidkard gibi birşeydi..internette araştırdım ama bu konuda bilgi veren bir site bulamamıştım teknikle ilgili, zaten doktorumda bu tekniği her kadın doğumcu bilmez demişti çok az kişi yapıyormuş bu dikişi, aslında düşündümde şimdi sen o bölgenin biraz zorlandığını söylemiştinya belki sanada biraz daha yukardan yapılan bir dikiş daha faydalı olabilir doktorunla bu konuyu sende görüşebilirsin bence..

selam arkadaşlar benim durumumu herkez az çok hatırlıyordur

sizlere sorum peki rahim ağzina dikiş atıldı ve herşey yolunda dikiş sağlam fakat yinede bebek rahimi yırtarak düşüyorsa bu durumda ne yapılmalı çok çok merak ediyorum

bazen dr ne dmek istediğini anlamıyoruz ya kendi dilimizden birbirimizi anladığımız için sizlere soruyorum

slm kızlar bende aynı dertten muzdarıbım ctıgımız pazartesı kontrolude dr um rahım agzı yetmeslıgı var dedı bol bol dınlen hıc ıs yappma ayakkta kalma dedı kızlar butun bunlar ne kadar sure yanuı ne kadar sure sonra rıskı atlatmıs oluyoruz bı garantısı varmı yoksa artık doguma kadar bole dıkıp bacakları yatacakmıyız hıc bana gore deıl ya cok sıkılıyorum ve yattıkca sısmeye basladım elım aygım yuzum sızlerın ne kadar acıklıgı var benım 2 75 su an yuzde 20 dusuk tehdıdı altındasın dedı drum bunda sınır ne ve 2 75 nasıl bı ortalama bu acıklık 3 4 5 oldukcamı tehlıkeye gıdıyor sanırım dogumdakı acıklık 10 santıme kadar cıktıgında baslıyor dımı uf cok takıldım bu olaya ınsallah hepmızı bebıslerımızı kucagımıza alırız kızlar

hım bıde bu arada bana dr um hıc dıkısten bıle bahsetmedı sagdan soldan duyuyorum kac santımlık acıklıklarda bu dıkıse gerek duyuyyorlar ve nnasıl atıyorlar dıkısı bayıltıpta deyın nolur bana

cnm çok dikkat etmelisin gerçekten riskli bir durum rahim ağzı yetmezliği

sürekli yatmalısın hiç iş yapamamlısın

arkadaşlar hepinize çoookk teşekkür ederim açıkçası 9 ay boyunca çok çektim ama yüce rabbim sonunda bir bebek nasip etti ve kollarıma verdi,bebeğim kız 2900 gr dünyaya geldi sarılık oldu bir gece kuvezde yattı şimdi iyi sayılır ama biraz huzursuzhep emmek istiyor gece uykusu yok denilecek kadar az yani beni çok yoruyo ama olsun inanın herşeye değer,bu arada ben son bir ayımı hastanede yatarak geçirdim prepar serum tedavisi uyguladılar çünkü bebek dikişe çok baskı yapmış ve dikiş ipliği çok gerilmiş heran rahim yırtılabilirmiş ve yırtıldıda doğumdan sonra diktiler ama pek önemli bi yırtık değilmiş,yani arkadaşlar anlıyacağınız bayağı bi çektim çok zor günlerdi ama dikişe güvenin ben başardıysam herkes başarır çünkü benim rahim dikiş olmasına rağmen 20 li haftalarda açılmaya başlamıştı

bebeğin hayırlı olsun sağlıkla büyür inş

birgün gelecek ve bizlerde senini gibi çektiğimiz acı tecrübeleri anlatırken mibnik meleğimiz kollarımızda olacak temennisindeyim

canım tebrikler. allah analı babalı büyütsün. senin serklajnezaman atılmıştı. valla bizlere umut oluyorsunuz..içimi aydınlatıyorsunuz...

canım serklajım 13. haftamda atılmıştı umudunuzu hiiiiçççç bitirmeyin Allah herkese nasip etsin bugüzel duyguyu

bebeğin hayırlı olsun sağlıkla büyür inş

birgün gelecek ve bizlerde senini gibi çektiğimiz acı tecrübeleri anlatırken mibnik meleğimiz kollarımızda olacak temennisindeyim
inşallah canım eminimki olacak nasip varsa bu dünyada hiç birşey engel olamıyor canım muhakkak dünyaya geliyor

arkadasım senın bahsettıgın acıklık degıl rahım agzı boyu. o acıklıkta genelde dogum baslar. Doktorunun olctugu rahım agzı boyudur. Benımde ılk ogrendıgımde 2 cm cıvarı olan rahım agzı boyum 1 hafta sonra 0 a ınmıstı. Olculemıyordu artık yanı acılma olsa dogum baslayacaktı ve ben 26 lı haftadaydım 0 cm oldugunda.Ve dikiş içinde geç bir hafta idi. Doğumu başlatır diye doktorum dikişde atmadı. Yatacaksın dedi.
Yatmak bana gore de degıldı ama ben 2 ay yatarak 36.haftaya geldım. Bende 17 yasımdan berı heo callıstıgım ıcın evde 1 gun bıle ızın yapma fırsatım olmamıstır. Izınlı oldugum o 1 gundede evde duramam bile. Ama bebeğinin sağlığı herşeyi yaptırıyor insana. Senin bir kaç ay sabretmen onun bütün geleceği. Erken doğumda bebek yaşasa bile hayatı boyunca taşayacağı bazı risklere maruz kalabiliyor.
Ne kadar yatarsan o kadar iyi.

Bak ben ayaga kalktım artık 36.haftama geldım dıye. O gun dogum yaptım.
Merak etme sayılı zaman cabuk gecer.
Saglıcakla bebegını kucagına alırsın ınsallah.

canım buyuk zorluklar atlatmıssın. ama bebegın saglıkla dogmus ne guzel. Benımkı erkek bebegı olmasına ragmen bız 2600 cıktık hastaneden. Sımdı zayıf ama cok hareketlı bır bebek.
Ilk gunler cok zor oluyor sarılıktı bılmem neydı.. Bebek cok az uyuyor falan ama zamanla hepsı duzene gırıyor merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…