Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Feryal Femical cliniği ara yarın Ataşehirde değil ve Ataşehir hassas değil femical gibi bu konuda... söylemeyi unutuyorlar sanırım.

evet Yeşim hemşireye 3 e bağlanıp yeşim hemşireye söyle r.a. y forumundanım Arda beyin haberi var arayacağımdan chnb ile dün hastanede konuşmuşlar dersen daha iyi olur bence...

rica ederim canım. bizim yarı konuşmamız topikten oluyor zaten...:1:

sutanesine de 8 kasımda laparoskopik serklaj yapacakmış... bunu da konuştuk...:1:

Canim birseyi merak ettim.
Gittigim osman bey hakkinda birsey soyledimi
Belki taniyor veya ismini duymus olabilirmi

canım bursada dedi ama yorum yapmadı... zaten uzun görüşemedik 2 saat doğuma girdi normal doğuma. tabi randevular sarktı...

Sagol canim.
Bana tlf nosunu ozelden msj atabilirmisin
Ben internettende bakarim ama karistirmayayim.insallah konusmak kismet olur ve iyi haberler veririm.

Seninde erken dogumla ilgili sikintilarin azalmistir.ne mutlu artik kritik son 10 gun:nazar:

feryal diğer kardeşlerinde erken mi doğdu? bu durumunu bildir ben de merak ettim...:16:

feryal attım canım. bu arada sağ ol canım darısı başınıza...:16:

bir de canım profil resminde umutlu gülen pozitif bir çocuk görmek istiyorum...:16:

Biz uc kardesiz.
Ve ben ilk cocuk.sadece ben erken dogmusum o zamanlar hafta hesabi olmadigindan annem 7 aylik diyor.
1950 gr dogmusum.ama gelisim olarak en kolay seni buyuttum diyor annem.
Diger iki kardesim 9 aylik ve ortalama 3 ve uzeri dogmuslar
Net kilolarini bilmiyor cunku sadece ben hastanede dogmusum digerleri evde.

Biz uc kardesiz.
Ve ben ilk cocuk.sadece ben erken dogmusum o zamanlar hafta hesabi olmadigindan annem 7 aylik diyor.
1950 gr dogmusum.ama gelisim olarak en kolay seni buyuttum diyor annem.
Diger iki kardesim 9 aylik ve ortalama 3 ve uzeri dogmuslar
Net kilolarini bilmiyor cunku sadece ben hastanede dogmusum digerleri evde.

r.a.y olsa annende sonrakilerde erken olmaz mıydı?:44:

belki enfeksiyon vs. 7 aylık için de kilo fazla mı sanki....:1: benim oğlan gibi...:1:

Msj i aldim tesekkurler.:16:

Sunu itiraf edeyimki ben kendimi cok nadir bu kadar rahat hissettim.
sizler bana bu duyguyu verdiniz.
kimseyle paylasamadigim duygularimi sizlere anlattim
Iyiki varsiniz suan baska kimseye ihtiyac hissetmiyorum.
Gercek dostlarim oldunuz yanimda oldunuz cabaladiniz emek verdiniz.
ve su sozun gercekligine birkez daha inandim.

Gercek dostluklar ortak varliklar uzerine degil ortak yoksunluklar uzerine kurulanlardir.

Kisacasi iyiki varsiniz.

canım 7 aylık için iyiymiş kilon benim oğlan gibi...:1:

r.a.y. olsa diğerleri de erken olmaz mıydı?

bu topikte bir kız vardı kendi 900 grammı ne doğmuş bunu takmış kafaya hamileydi bu konunun üstüne gitti sonra kısalık çıktı serklajla doğum yaptı... minimini idi adı galiba

r.a.y olsa annende sonrakilerde erken olmaz mıydı?:44:

belki enfeksiyon vs. 7 aylık için de kilo fazla mı sanki....:1: benim oğlan gibi...:1:

Annem 17 yasinda dunyay getirmis beni
cok stresli ve bilincsiz bir hamilelikti diyor hep.
yani 20 yasindayken 2 cocgu varmis
ve kendince ne dinlendim nede yeterli beslendim diyor
Belkide bunlardi sebep banada r.a.y gibi gelmiyor

Msj i aldim tesekkurler.:16:

Sunu itiraf edeyimki ben kendimi cok nadir bu kadar rahat hissettim.
sizler bana bu duyguyu verdiniz.
kimseyle paylasamadigim duygularimi sizlere anlattim
Iyiki varsiniz suan baska kimseye ihtiyac hissetmiyorum.
Gercek dostlarim oldunuz yanimda oldunuz cabaladiniz emek verdiniz.
ve su sozun gercekligine birkez daha inandim.

Gercek dostluklar ortak varliklar uzerine degil ortak yoksunluklar uzerine kurulanlardir.

Kisacasi iyiki varsiniz.

evet canım haklısın elif şafakın kitabından topal leylek anektotunu alıntılamıştım mevlana göndermeli... orada da bundan bahsediyordu...

ben de burada çok mutluyum 2. ailem benim burası...:16:

feryal attım canım. bu arada sağ ol canım darısı başınıza...:16:

bir de canım profil resminde umutlu gülen pozitif bir çocuk görmek istiyorum...:16:

Yaein ilk is bu konuya bir el atayim
Internet konusunda beceriksizligim tartisilmaz ee birde tlf dan olunca yazmak bile ayri bir sikinti oluyor.

Artik biraz daha umutlu olmak zamani sanirim.
Insallah bu sefer rabbiminde yardimiyla hersey iyi gidicek.

Ve burdan mutlu haberi vermek kismet olur insallah.

Iyi geceler.

Feryalciğim, çok cici olmuş kızın. Allah sana böyle cici, sağlıklı, hayırlı evlatlar versin vakitlice amin...

Erken doğum için riskli grupta serklaj ve Progesteronun beraber kullanımının erken doğumu azalttığına dair yeterli kanıt yoktur

haydaaaaaa şimdi bu tedavi moda...ne demek ki bu? hepimize bu uygulanmıyor mu?

Chnb
Canım ben bi makalede okumuştum, erken doğumu önelemede serklajın yatak istirahatine göre daha başarılı olduğu ve progesteronun da erken doğumu önlemede %45 civarında işe yaradığını yazıyordu ama demekki yeterli çalışma yok. Şimdi neye inanıcaz ki?
Hakkımızda hayırlısı. Allah ne yazmışsa alnımıza onu yaşıyacaz.

Bu arada bize de 33'leri görmek nasip olur inşallah...
Bir ay sonra miniğinle sarmaş dolaş uyuyacaksınız inşallah. İnan var ya sen bunu çoooooooook fazlasıyla hakettin:)

Chnb
Canım ben bi makalede okumuştum, erken doğumu önelemede serklajın yatak istirahatine göre daha başarılı olduğu ve progesteronun da erken doğumu önlemede %45 civarında işe yaradığını yazıyordu ama demekki yeterli çalışma yok. Şimdi neye inanıcaz ki?
Hakkımızda hayırlısı. Allah ne yazmışsa alnımıza onu yaşıyacaz.

Bu arada bize de 33'leri görmek nasip olur inşallah...
Bir ay sonra miniğinle sarmaş dolaş uyuyacaksınız inşallah. İnan var ya sen bunu çoooooooook fazlasıyla hakettin:)

canım sağ olasın hepimiz çok hakediyoruz...

canım şu veri yok, çalışma yok serklaj artı progestan için diyen değerli bilim adamları gelsin bu topiği baştan okuyup listeyi görsünler bence...
:52:

kızlar, 15.00 da hastanedeydim Arda bey normal doğuma gitti. 2 saat sonra geldi... nil hanımla baktılar yine...:16:

r.a. uzunluğu 2. 4 ya da 6 ydı ...unuttum 2 üzeri süper dedi...

bakalım adaşım ne yapıyor dedi Arda bey:)) bebek yine çok iri 3 kilo olmuş...:nazar: maşallah dediler...:nazar:

uzun boyluymuş uzun saçlıymış... muayene fazla uzun sürmedi eliyle yüzünü kapamış göremedik yüzünü...:5:

sonra odasına geçtik ilaçlar aynı. cleksanı sordum doğum sonrası kullanacak mıyım? senin çok ciddi değil değil ama o zaman gelsin konuşuruz değerlendiririz dedi...

bayramda olmaz gibi görünüyor... olursa da sanırım ankarada olacakmış. nil hanım ve arzu hanım nöbetçiymiş onlar da yapabilirmiş...

ferplex fol günde 1 tane, proluton 34 ten sonra kesilecek...

down sendromlu bebekler az hareket edermiş anne karnında var mı böyle bir şey dedim yok dedi hem senin oğlan kımıl kımı dedi. hareketi iyiymiş...:nazar:

benden haberler böyle...

canım maşallah ne kadarda büyümüş arda bebek gözün aydın bundan sonra hiç korkma allahın izniyle sağ salim doğuracaksın di
ğer taraf çok hızlı ilerliyor yazamıyorum

canım maşallah ne kadarda büyümüş arda bebek gözün aydın bundan sonra hiç korkma allahın izniyle sağ salim doğuracaksın diğer taraf çok hızlı ilerliyor yazamıyorum

Sağ ol canım inşallah bu sefer ikimiz de vaktinde alırız yavrularımızı...

Dün gece bahsettigim doktor komşular bizdeydi
Yenidoganci olan serklajin ise yaradığını kabul etmiyor, dogacak cocuk yırtıyor gene doğuyor diyor
Bende dedim benim arkadaslarım var kac kaybı olmuş, ama dikisle bebeklerini dünyaya getirmiş diye
Cok sert , yok diyor kesin tetikleyen başka seyler de vardır diye
Tamam serklaji olup bebegini kaybedenler de var ama kucağına alanlarda var dedim bende ( sanki ondan iyi bileceğim :9:)
En sonunda strese sokma beni bak doğururum deyince tamam senin dediğin olsun dedi:17: :17:

Hatta geyik yaptılar birde ebemiz var sitede yılbaşında beraber olalım komsularla dedik
o gece doğurursan biz yaparız dogumu, milyarciklari bize verirsin diyorlar:9:

bende serklaja rağmen doğuyorsa gerçek neden r.a.y olmayabilir ya da sebep buysa da tek neden değil diye düşünüyorum...

bence mantık şu:

rahim ağzı gevşekse (yetmezlik varsa) bebek büyüdükçe rahime baskı yapacak ve ağrısız sancısız(ya da çok az ağrılı) erken doğacak bebek.

çözüm serklaj artı yatmak. yatarak da yerçekimine karşı koyuyorsun baskıyı azaltıyorsun.

şekil a örnek ben. büyük oğlumda 29 artı 4 te 4 cm açılma (ki doğum başlamış ben ayyy diyorum normalde o açılmaya yıkmam lazım ortalığı), 2. de 25 haftada ne olduğunu anlamadan 7 cm di ve doğurdum...

bu 2 sinde de yatmak yoktu serklaj yoktu. 4 cm açıkla yattım doğmadı peki istirahat önermeyen dr yi dinlesem o açıkla durur muydu?

bu bebeğimde serklaj artı yatmak artı progestan şükür bu haftaları gördüm.... ben 3 ü birarada diyorum...:1:

gerçekten sorun r.a.y mi bunu doğru tespit etmek lazım...

hidennisko canım, yılbaşında geç olur bayramda gelsem beni de doğurturlar mı?:1:

Rica ederim canım sor tabi her zaman ne istersen :)
Evet canım hep yatıyorum doktorum yatmamı istiyor,oturmayayım mı diye sorunca çooook sıkıçlırsan bir dakika otur dedi,evdeki gezintim wc-yatak odası arası,akşamları da salona gidiyorum tv izlemek için,en uzun yolum o oluyor,rahimağzı uzunluğunu sordum 30mm dedi,aaa kısalmış dedim,alttan ölçümle bu bir olmaz dedi,önemli olan içeriden açılma olmasın,hunileşme olmasın dedi

Hidenniskocum sağol,badeyle katıştırmışsın beni,inşallah badecim de böyle haberler versin bize,bebiş haberleri :)
Bu arada geçmiş olsun,evdekiler gribi sana da mı sattı

sağol arkadaşım..karıştırıyorum artık herkesi..çok okumaktanmı ne:)
Canım niye ince ince soruyorum..sürekli yatmak beni çok korkutuyor.Öyle orası senin burası benim gezmektende bahsetmiyorum.En azından yemek yapacak kadar izin olsa yeter bana.Zaten fazlasını doktor yap desede yapamam sanırım..Sürekli yatmakta iyi değil diyorlar ya..Peki canım doktorun açıklaması nasıl.Yani neden yatman gerekiyormuş.Biliyorsun çoğu doktor sürekli yatmayı iyi bulmuyor..Sen kalkınca baskı falan hissediyormusun?Rahim ağzı uzunluğundan iyi maşallah.

Back
X