Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
chnb canım harikasın sen :16: feryalle arda beyi gorusturmuşsun inanamıyorum seviyorum şu topigi ben
arda beyin de resmen hayranıyım şu dakkadan sonra,akademisyen budur!

çok şükür canım sen nasılsın? senin de rahatlamana az kaldı....:16:

bende şimdilik iyiyim çok şükür bir sıkıntım yok, şeker sonucumuda beyendi cemil bey şimdi yediğin gibi devam edebilirsin, kilonu kontrol eden birisin sana güveniyorum dedi, bu aydan sonra bende daha rahat edicem..

chnb canım harikasın sen :16: feryalle arda beyi gorusturmuşsun inanamıyorum seviyorum şu topigi ben

sofika bebişin nasıl sütün yetiyormu, birde kızın nasıl alıştımı kardeşine, kıskançlık oluyormu? bende kendi kızımı düşünüyorum acaba ne yapıcak diye, birde geçen sefer sütüm hiç yetmiyordu mamada veriyordum, bakalım bu sefer nasıl olucak merak ediyorum..

Kızlar Ataşehir Memorial hastanesini aradım. Serklaj işlemi 2.500 TL (o da ilaç ve malzeme ücreti hariçmiş)
Kendi hastanemi Medical Park Göztepe yi aradım. Serklaj işlemi sgk lı fiyatı ortalama 1.000 TL dediler.
çok pahalı fiyatları yaaa doğum mu yapıyoruz bu neee yaaa? :2:

Kendi hastaneme ikili testi sordum. SGK fiyatı 288 TL+ Doktor Muayne Ücreti
Offf offf

Canım Arda bey görmemiş feryalin mesajını. ben de tedavi öncesi fikrini almasını istedim dün yoğunlukta sıkıştırdım araya...:1:

Arda beye mesleki doyuma ulaşmamış henüz mesleğinde hırslı... farklı vakaları seviyor. nette olumsuz yorumlar da normal gebelerden gelmiş...
:1: ben de sevindim feryal adına... Akademik olarak da hep araştırma halinde tamam demiyor yeni bilgi çıktıkça kendini de güncelliyor...
hem feryal de rahatlamıştır dr sinin uygulayacağı tedaviye benzer tavsiye olunca...:16:

ben de seviyorum Arda Beyi... :16:

bende şimdilik iyiyim çok şükür bir sıkıntım yok, şeker sonucumuda beyendi cemil bey şimdi yediğin gibi devam edebilirsin, kilonu kontrol eden birisin sana güveniyorum dedi, bu aydan sonra bende daha rahat edicem..

çok sevindim canım. diyet sıkar insanı. 96 gün kalmış maşallah...

ben de netten araştırdım süt yapan şeyleri ben denerim işe yarayanları yazarım burada...:16:

valla benim oğlan 8 yaşında ben de kıskanacak mı diye merak ediyorum...:16:

melek 81, sana serklaj yapılacak mı? ölçüm yapıldı mı? sen gökmen beye gidiyordun sanırım ne dedi serklaj konusunda?

Anam melekler karıstı.. Melek 181 sen nerden cıktın :)))

Ben gdıyorum Gokmen beye evet. su an 11.haftada gorunuyorum. kontrolum 30 ekımde bayram sonrası 2 hafta var daha.. Gıttıgımde 13 haftalık olacagım ve Gokmen bey serklaj durumuna bakacagım ıcın.. o zaman hemen karar vermem gerekebılır ben sımdı bır arastırayım dedım canım.

ben de diyorum hafızam iyidir ... meğer karıştıran ben değilmişim...:1:

melek81 hayırlı kararlar verilir hakkında inşallah...:16:

Anam melekler karıstı.. Melek 181 sen nerden cıktın :)))

Ben gdıyorum Gokmen beye evet. su an 11.haftada gorunuyorum. kontrolum 30 ekımde bayram sonrası 2 hafta var daha.. Gıttıgımde 13 haftalık olacagım ve Gokmen bey serklaj durumuna bakacagım ıcın.. o zaman hemen karar vermem gerekebılır ben sımdı bır arastırayım dedım canım.

merhaba melek81 ben melek ismini görünce karıştırmışım farkedince çok güldüm kendime

Arkadaslar ben geldim
Bugun oyle mutluyumki en yakinlarima tlf ettim onlarlada paylastim.
Saskin ses ifadesi ile dinlediler.

Sonuc Arda beyle konustum.
Sagolsun CHNB sayesinde ama inanin hala inanamiyorum.kendisine gitmeyi o kadar gonulden istemistimki gidemeyince cok uzuldum ama rabbim mucize gibi gorusmeyi kismet etti.

Kisaca 24 haftayi serviks olcjmlerini bebbeklerin kac gram oldugunu laparoskopi islemini trasfer edilen embriyolarin durumunu nakil sayisini uygulanan ilac tedavisini vs.
Sikilmadan dinledi ve net detayli cevaplar verdi.
Suan kullandigim ilaclari ve tek emb.transferi konusunun dogru oldugunu kendisininde bunu tavsiye ettigini soyledi.

Gebelik elde edilmesi durumunda serviks olcumun kontrol altinda tutulmasini ikiz ve tek gebeliklerin seyrinin farkli olabilecegini gerekli gorulurse dikis yapilmasini onerdi.
simdiye kadar gormus oldugum tedaviye olumsuz bir aciklMa yapmayip cogu uygulama icin dogru karar dedi.
Nasil mutluyum anlatamam

CHNB
sana her ne kadar tlf gorusmesinde tesekkur etsemde gercekten coksagol.
Bu yaptigin iyiligin bu dunyada karsiligi yok.
Insallah rabbim bundan sonraki yasaminda istedigin herseyi gonlune gore verir.

He, he, he bu dünyada karşılığı var bebişini kucağına aldığın haberini almak...:1:

feryalciğim içinin rahatlaması çok sevindirdi beni...

bir de canım herkese tavsiye ediyorum ben oğlum için yattığım yerden tefriciye okuyorum ve çok inanıyorum bu duaya. hastanede suyum geldiğinde okunmuştu benim için. sinemin bebelerine de okundu. siz de okuyun okutun canım tedavi öncesi...:16:

Uzun süreli tokolitik ( rahim kasılmasını durduran ) ilaç kullanımının erken doğumu engellemede yeri yoktur

Aç Kapat Yanıtla RetweetlendiRetweetle Sil Favorilere eklendiFavorilere ekle
48 dk Arda Lembet ‏@ArdaLembet
Yatak istirahati ve sıvı verilmesinin erken doğumu etkin olarak engellediği kanıtlanmamıştır.

52 dk Arda Lembet ‏@ArdaLembet
32 haftanın altında erken doğumlarda cerebral palsy 'i engellemek için magnesium sulfat kullanılmalıdır.

55 dk Arda Lembet ‏@ArdaLembet
Erken doğumda gebelik süresini uzatmak ve yenidogan sonuclarını iyileştirmek için antibiyotik KULLANILMAMALIDIR

offf ya yapılanlar doğru değil mi okuyunca kafam karışıyor...

Yatak istirahati ve sıvı verilmesinin erken doğumu etkin olarak engellediği kanıtlanmamıştır.

kanıtlansın o zaman değil mi hepimiz boşuna mı yatıyoruz kuluçkaya yatar gibi...:1:

feryalciğim içinin rahatlaması çok sevindirdi beni...

bir de canım herkese tavsiye ediyorum ben oğlum için yattığım yerden tefriciye okuyorum ve çok inanıyorum bu duaya. hastanede suyum geldiğinde okunmuştu benim için. sinemin bebelerine de okundu. siz de okuyun okutun canım tedavi öncesi...:16:

Arkadasim nihat hatipoglu her ramazan soyluyor biliyorsunuzdur ama
Ozellikle kurban bayramindan onceki arife gunu 1000 adet IHLAS SURESI
her ne niyetle okunursa kabul olnunur diyor.

Yarin cumakismetse basliycam.

Birde 41 meryem suresi,70.000 selati tefriciye ve 2 veya 4 rekat niyet(allah rizasi icin) namaz diyorlar.
Kismetse bunuda digeri bitince basliyayim diyorum.

Rabbim hepimizin duasini kabul eder insallah.

Teşekkür ederim canım
İlk dozu bir saat önce aldım. Dün sabahtan beri karnım çok serti ayrıca her an kasılacak diye sağıma soluma dönemiyordum.
İnanın şimdi bir rahatlama oldu. Sanki karnım yumuşa dI. Özellikle karnımın alt kısmı. Belki psikolojik. Bilmiyorum inşallah rahatlatır böyle.

Hastanedemi yatıyorsun? Hangi ilacı kullanıyorsun canım sende serklaj varmı?

Kalan gün 99 :))))
İki haneli günlere düştük sonunda
Darısı önce 28 e , sonra 32 ye veeee 40 aa diyelimmm:nazar:

İnşallah canım, 3 te 2 sini tamamladın. İnşallah geriye kalan zaman da böyle geçecek. Senin r.a. uzunluğu ne kadar zamanda bir ölçülüyo? Bende de serklaj olmadığı için endişeliyim. İlk kaybım 25 haftalıktı, ben de bi 28'i görsem diyorum. Senin kaybın var mıyd. Dr un neden r.a. takip ediyodu? Benim önce sancım oldu, sonra su kesem patladı. Suyu tamamen bitince suni sancı verdiler, öyle doğum yaptım.
Chnb
Canım benim öykümü de Arda beye sorabilir misin? Yani sancı var, yarım saat sonra kese patlıyor ve doğumu suni sancıyla yapıyorum. Yani r.a.y. mi değil mi ? Onu bilsem iyi olacak. Şimdiki dr um r.a.y. benzemiyo diye alttan ölçüm yapmıyo ben de korkuyom.

Back
X