Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cinn
Canım buradaki doktoruma son gelişmeler halkında bilgi verdim
Artık 0 rahim boyum olduğunu vede kullandığın ilaçları söyledim
İlave ilaç önerim önermediğini sordum oda bana ilave magnezyum diosporal
Şase (toz) önerdi. Bunu kullanan arkadaş varmı
Ne yapacağımı bilemedim. Bunu kullanalar ishal olduklarını bebeğin iri olduğunu söylemişler

Cinn
Ne yapacağımı bilemedim. Bunu kullanalar ishal olduklarını bebeğin iri olduğunu söylemişler

Canım ben büyük oğlumda kullandım ishali hatırlamadım ama bebek de 38 de 3300 doğdu normal sanırım ...

canım ben mağnezyumun işe yaradığını düşünüyorum benim kasılmalarımı azaltmıştı...

sağol arkadaşım..karıştırıyorum artık herkesi..çok okumaktanmı ne:)
Canım niye ince ince soruyorum..sürekli yatmak beni çok korkutuyor.Öyle orası senin burası benim gezmektende bahsetmiyorum.En azından yemek yapacak kadar izin olsa yeter bana.Zaten fazlasını doktor yap desede yapamam sanırım..Sürekli yatmakta iyi değil diyorlar ya..Peki canım doktorun açıklaması nasıl.Yani neden yatman gerekiyormuş.Biliyorsun çoğu doktor sürekli yatmayı iyi bulmuyor..Sen kalkınca baskı falan hissediyormusun?Rahim ağzı uzunluğundan iyi maşallah.
Evet canım amaç baskıyı azaltmak,sürekli yatmak pıhtılaşma açısından risk,yatmasaydım aspirine devam edecektim bunun için hematologa gittim hep yatıcam diyince önlem amaçlı iğne verdi,benim doktorum özellikle ilerleyen haftalarda bebek büyüdüğünden risk dedi,kasılma için hastaneye yattığımda da azcık doğrulsam hemşireler kızıyordu,her dr nin görüşü farklı oluyor tabi ama benim dr bana yatmana gerek yok deseydi bilr ben yatacaktım,zaten 10dakikada bir tuvaletim geliyor bol su içiyoruz vs o yüzden çok da hareketsiz kalmış olmuyorsun,bi de benim dr yattığım yerde el ve ayaklarımı oynatmamı söyledi
Cinn
Ben magnorm kullanıyorum,evet biraz laksatif etkisi var ama kabız olma korkum yok işte ne güzel :) bebeği irileştirmez sanmıyorum benim bebek de haftasında gidiyor:nazar:zaten irilik olsa hemen şekere bağlıyorlar,ama benim bebekte bile irilik yoksa magnezyumun böyle birşey yaptığını sanmıyorum

aysetalha kullanıcısından alıntı
Sizin. 24 dördüncü haftadan sonra ekstradan farklı bir işlem yapıldımı ? Dün cok sancım vardı ağlaya ağlaya doktora gittim Allah'a şükür bişey yokmuş ama doktorum Cumartesi gel sabah dedi bi işlem yapıcam galiba tlf da gel dedi bana biraz pahalıya patlıcak ama dedi erken doğuma karşı yapıcam dedi dün beni korkuttun diyor bana neolucak Cumartesi bilmiyorum kafam karıştı:(
Ya bu arada ben tlf fan takib ediyorum biraz zor oluyor yattığım içini

Sizin serklajınız var mıydı? yok bana başka bir şey yapılmadı 24 ten sonra. telefonda sorsaydın keşke? ilaç olsa pahalıya patlamazdı ne yapacakmış ki?:44: lütfen yaz merak ettim... hem bir şey yokmuş hem niye bir şey yapacakmış...:44:

Sizin. 24 dördüncü haftadan sonra ekstradan farklı bir işlem yapıldımı ? Dün cok sancım vardı ağlaya ağlaya doktora gittim Allah'a şükür bişey yokmuş ama doktorum Cumartesi gel sabah dedi bi işlem yapıcam galiba tlf da gel dedi bana biraz pahalıya patlıcak ama dedi erken doğuma karşı yapıcam dedi dün beni korkuttun diyor bana neolucak Cumartesi bilmiyorum kafam karıştı:(
Ya bu arada ben tlf fan takib ediyorum biraz zor oluyor yattığım içini

Sizin serklajınız var mıydı? yok bana başka bir şey yapılmadı 24 ten sonra. telefonda sorsaydın keşke? ilaç olsa pahalıya patlamazdı ne yapacakmış ki?:44: lütfen yaz merak ettim... hem bir şey yokmuş hem niye bir şey yapacakmış...:44:

Evet 12 haftada serklaj yaptı doktorum fakültede hoca ama dışarıda bakıyor bana kendısı iyi çok iyi bir hoca ama dün fakültede başka doktor baktı ona bilgi verdi sonra Tlfonda görüştüm Cumartesi sabah gel dedi dediğini çok anlayamadım yüz yüze gelince anlıcaz bakalım dk süper bir hoca ama biraz paracı

Evet 12 haftada serklaj yaptı doktorum fakültede hoca ama dışarıda bakıyor bana kendısı iyi çok iyi bir hoca ama dün fakültede başka doktor baktı ona bilgi verdi sonra Tlfonda görüştüm Cumartesi sabah gel dedi dediğini çok anlayamadım yüz yüze gelince anlıcaz bakalım dk süper bir hoca ama biraz paracı

Ben Antalya'da oturuyorum

bakalım ne yapacak haftan ne takvim yapsana? serklaja çok mu aldı da öyle dedin?:44:

bende serklaja rağmen doğuyorsa gerçek neden r.a.y olmayabilir ya da sebep buysa da tek neden değil diye düşünüyorum...

bence mantık şu:

rahim ağzı gevşekse (yetmezlik varsa) bebek büyüdükçe rahime baskı yapacak ve ağrısız sancısız(ya da çok az ağrılı) erken doğacak bebek.

çözüm serklaj artı yatmak. yatarak da yerçekimine karşı koyuyorsun baskıyı azaltıyorsun.

şekil a örnek ben. büyük oğlumda 29 artı 4 te 4 cm açılma (ki doğum başlamış ben ayyy diyorum normalde o açılmaya yıkmam lazım ortalığı), 2. de 25 haftada ne olduğunu anlamadan 7 cm di ve doğurdum...

bu 2 sinde de yatmak yoktu serklaj yoktu. 4 cm açıkla yattım doğmadı peki istirahat önermeyen dr yi dinlesem o açıkla durur muydu?

bu bebeğimde serklaj artı yatmak artı progestan şükür bu haftaları gördüm.... ben 3 ü birarada diyorum...:1:

gerçekten sorun r.a.y mi bunu doğru tespit etmek lazım...

hidennisko canım, yılbaşında geç olur bayramda gelsem beni de doğurturlar mı?:1:

Evet nedenlerini cok iyi araştırmak lazım
Bayramda hurdalar mı bir sorayım, hurdalarda dogurturlar tabi ne olacak :9: :9:
Cinn

ben 1 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yasamadım , genelde hamileler kullanıyor diye biliyorum

Bade , duyaydın karıştırmisim sizi ya daha yeni farkettim, kusura bakmayın :17:

bakalım ne yapacak haftan ne takvim yapsana? serklaja çok mu aldı da öyle dedin?:44:

Takvim ben yapamıyorum tlf dayım ben onun için olmuyor galiba23+4 günlük hamilerim ben 1.500tl ödedim illegal yaptı muayneyle 250 vermiyorum bana öyle bişey yapmadı ama baskalarına yapıyormuş herkez aynı şeyı söylüyor amahocalıgına kimse birşey söylemiyor ben ona çok güveniyorum bilgisi konuşması beni tatmin ediyor. Çünkü ben dk hatasından 2 bebek kaybettim ben

Takvim ben yapamıyorum tlf dayım ben onun için olmuyor galiba23+4 günlük hamilerim ben 1.500tl ödedim illegal yaptı muayneyle 250 vermiyorum bana öyle bişey yapmadı ama baskalarına yapıyormuş herkez aynı şeyı söylüyor amahocalıgına kimse birşey söylemiyor ben ona çok güveniyorum bilgisi konuşması beni tatmin ediyor. Çünkü ben dk hatasından 2 bebek kaybettim ben

canım profsa 1500 normal benim prof 2000 istemişti..

Amniyo yerine annenin kanından bakılacakmış bebegin dnasına.Cumhur bey bana bu konu üzerinde çalıştığını söylemişti dedim. Bir de Arda Bey rahim ağzı yetmezliğine neden olan gen üzerinde çalışıyormuş. Ben de olabilir dedim benim babam 7 aylık doğmuş, babaannem ikizlerini düşürmüş hem de... Bak işte dedi Arda Bey....

ah ahhh inşallah ben ikinciye girişene kadr şu erken doğuma çare bulurlar..ayrıca şu amniyosentezden de kurtarırlarsa bizi süper olacak....ya chnb cim bikaç mesajında rastladım da bebişinde down sendromu mu var canım?

Hidennisko canım iyi olurdu...:1:

Ayşeciğim fiyat normal canım. önemli olan güven...

melekçiğim 4 lü testimde risk 10 da 1 çıktı. sonra medipolde tekrar yaptırdım 63 te 1.

ben olmadığını hissediyorum ultrasonda bulgu yok. Ama amniyo yaptırmadım Arda bey de bilimsel bir insan ve var da yok da diyemiyor amniyo yaptırmadığım için. çünkü yüzde 40 ultrason bulgusu olmayabilirmiş...

ben 1 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yasamadım , genelde hamileler kullanıyor diye biliyorum

Canım sende magnezyum diosporal toz mu kullanıyorsun. Arda bey mi verdi bu ilacı sana..

Canım öncelikle sağ salim zamanında bebeğimi kucağına Alman'ı yüce mevlam nasip etsin.
Bende tel giriyorum. Takvim için sayfanın en üstünde kadınlar kulübü logosunun üst kısımda sağ da
Kullanıcı kontrol paneline girip profili düzenle den bebeğin muhtemel doğum tarihini doldurduğunda otomatik oluştu canım

Ya yazdığım mesaja bak, iPad ile yazıyorum, kendi kafasına göre benim yazdiklarimi duzeltiyor, burdalar yazacağım hurdalar yapmış :57:

Arada saçma sapan seyler görürseniz kızmayın bana

Canım sende magnezyum diosporal toz mu kullanıyorsun. Arda bey mi verdi bu ilacı sana..

Evet CNm, Arda bey verdi
Toz kullanıyorum

Ya yazdığım mesaja bak, iPad ile yazıyorum, kendi kafasına göre benim yazdiklarimi duzeltiyor, burdalar yazacağım hurdalar yapmış :57:

Arada saçma sapan seyler görürseniz kızmayın bana

Evet CNm, Arda bey verdi
Toz kullanıyorum

:1::1::1:.........

chnb sadece maşallah diyorum:nazar: aynen devam

metalcim sen sordun sanırım ilk gebeligimde magnezyum diasporal kullandım en az gunde 3 adet ve kızım 37 haftalık 2 kilo dogdu,iri bebege kesinlikle sebep degil ve bence orta derece kasılmaları gidermede etkisi var ;)

chnb sadece maşallah diyorum:nazar: aynen devam

metalcim sen sordun sanırım ilk gebeligimde magnezyum diasporal kullandım en az gunde 3 adet ve kızım 37 haftalık 2 kilo dogdu,iri bebege kesinlikle sebep degil ve bence orta derece kasılmaları gidermede etkisi var ;)

Teşekkür ederim canım
İlk dozu bir saat önce aldım. Dün sabahtan beri karnım çok serti ayrıca her an kasılacak diye sağıma soluma dönemiyordum.
İnanın şimdi bir rahatlama oldu. Sanki karnım yumuşa dI. Özellikle karnımın alt kısmı. Belki psikolojik. Bilmiyorum inşallah rahatlatır böyle.

Back
X