Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
melekcim

PAŞAMIZA MAŞALLAH SÜBHANALLAH DİYEYİMDE NAZARLAR DEĞMSEİN

çok yakışıklı sağlıklı uzun ömürlü olsun bebeğin

merhaba arkadaşlar bende yatmıyorum ama korkuyorumda sürekli yatamıyorum haliyle yatmam mı gerek.dr.um öyle bişey söylemedi ama yemek falan yapıyorum bugün kayınvalidem geldi saolsun heryeri temizledi.insan rahatsız oluyo kendi otururken temizliği büyüyğü yapınca.evde çok pisti yemekte yaptı allah razı olsun.sizde moralinizi yüksek tutun arkadaşlar.ben öyle yapıyorum herşey olacağına varır.

kızlar Subat annelerıne oglumun fotosunu eklemıstım.
buraya da ekleyeyım

maşallah oğluşuna canım cok yakışıklu.a.s.allah uzun ömürler versin.dediğin gibi yatmak kime göreki zaten ama bebişlerimiz için deger.
kızlar bi sorum olacak. rahim ağzı uzunluğuna nasıl bakılıyo? ben 8 haftalık hamileyim. doktora sorsam bakar mı acaba?

canım 12-13.haftalarda bakılıyor.karından ultrasonlada anlasılıyıor ama vajinal ultrasonda daha güvenilir sonuç veriyor.

kızlar bugün kontrolümüz vardı.kızımı gördüm iyi gidiyor hersey cok sükür.kızım 1400 kg ve 40cm olmuş.serviks boyunda2-3mm lik azalma var ama doktor normal olduğunu bu haftalarda dedi.28mm cıktı.allahım sonuna kadar sağlıkla kucaklamayı kısmet etsin tüm hamişlrerimize ve hamiş olmak isteyenlere.

kızlar bi sorum olacak. rahim ağzı uzunluğuna nasıl bakılıyo? ben 8 haftalık hamileyim. doktora sorsam bakar mı acaba?

arkadaslar cvp vermıs zaten. Doktorun zaten zamanı gelınce bakar ama sen yınede hatırlat. Benımde daha once dusugum olmamıstı bu konuyu hıc duymamıstım bıle ama hamıleyken sancılanınca ve bebegın dogum kanalına gırdıgı gorunce doktorum olcme geregı duydu.

valla guzelım yıne oyle bır ımkanın var ıse yat kalkmamaya calıs. 24.haftadasın en azından 30'lu haftalara gel. Eskı sayfalarda yazar ben hamıleyken yatarken her yerı m..ok goturuyordu ama yapacak bısey yoktu. Yemegı de arada kayınvalıdem getırıyordu. Sukret halıne valla.

tesekkur ederım canım. Senın de haftan gayet guzel ılerlemıs. Bak zaman nasıl hızlı gecıyor. O kadarcık azalma normal haftan ılerledıkce. Saglıcakla bebegını kucagına alacaksın ınsallah.

Canım doktorun kim. Bende eskişehirdeyim...

cok saol arkadasım evet bende ole ıste hıc yatmak bana gore deıl ruhum sıkılıyor cok pııpırıklıyım saolsun esım ev ıslerınde yardım edıyor ama benım ıstedıgım gıbı olmuyor kendı yaptıgın ıse benzemıyor mecburen kalktıgında oluyor bana su kadar dınlenmelısın falan demedı dr um yada sadece yatak tuvalet ıstıratı falan demedı ama bugun cok kotuyum sabah normalde 8 de kalkıyorum bugun 10 a kadar zor yattım belım agrıdan kopuyor yatak resmen batmıs ama katlanıcaz napalım.ıcımı rahatlattın saol arkadasım en azından ıyı bı dınlenmeyle kısa surede bı sonuca varıldıgını duydum ınsallah allahım buraya kadar geldık ınsallh kucagıma almayıda nasıp eder allahım sana tekrar tesekkur ederım

Selam arkadaşlar,
Uzun süredir bakamıyorum, yazamıyorum , geçmişi takip edemiyorum. 4.5 yaşındaki kızımın kreşi tatile girdi, küçüğünü kıskanıyor 2 dk. yalnız bırakamıyordum. E birde iş. Kafamı kaşıyacak vaktim olmuyor.

Erken doğacak diye beni korkutan ufaklık şimdi 3 aylık oldu. Emiyor, kilosu yerinde. ıyiki 3 ay bıyunca yatmışım, iyiki sağlıklı kucağıma alabilmişim Allahıma şükürler olsun. Bu durumda olan arkadaşlarımada Allah sabır versin, sağlıcakla bebeklerini kucaklarına almak nasip etsin.

ınşallah hepiniz iyisinizdir. Fırsat bulursam geçmişide okuyacağım. Hepinizi çpüyorum, beni unutmayın:)

slm canım benım dr um mıne ınan senın dr un kım

canım benim doktorum remzi süllü. bu 3. doktorum. ilki rabia karagözde 5 aylık erken doğum yaptım. 2. doktorum abdurrahman akçaydı gene 5 aylık erken doğum yaptım. rahim ağzıma hiç bakılmadı benim. şimdide remzi beye gidiyorum. eğer hamile kalırsam 13. haftada dikiliecek....

cok uzuldum sımdı kac aylık hamılesın ben mıne hanıma gıdıyorum ve cok memnunum bu saydıgın dr ların hıc bırısını duymadım nerde hangı hastanedeler dr degıstırmeyı dusunursen mıne hanımı tavsıye ederım aallh yardımcımız olsun

Kızlarrr 24. haftamda yapılan ölçümde öğrendikki rahim ağzı uzunlugum 25mm bi çok şeyi yasakladı doktorum erken doğum riskine karşı hep tedbirli oldum
veee şükürler olsunki riskli haftaları atlattıkkk

şuanda 33+ 3 haftalık oldummm son 6 haftam kaldı sabırla geçmesini bekliyorum

darısı diğer hamişlerin başına ( aminnnn )

MAŞALLAH SUBHANALLAH SEZENCİM

çok az kalmış bebeğine kavuşmana zaten riskli haftalar bitmiş artık korkulacak durum yok

inş hayırlısıyla birgün bizlerde bu günleri görürürüz

şimdi hamile değilim canım. 2 ay önce bebeğimi kaybettim. o yüzden bi 2 ay daga bekleyin dedi doktor.

Rabia hn. ssk daydı şimdi sakarya hastanesine geçti. Abdurrahman akçay anadolu hastanesinde, remzi süllüde devlet hastanesinin doktoru.

kızlar bişey sorcam, rahime dikiş attıran arkadaşlar dikiş yapılırken narkoz veriyorlarmı? şimdiden çok korkuyorum benn...

selam cnm

rahime dikiş atılırken aneztezi alıyorsun korkulacak durum yok cnm

bizlerin sağlıklı gebelikler yaşayabilmesi için gerekli

ben bursada oturuyorum ama kafama göre dr bulamadım

eskişehirde bana tavsiye edebileceğin riskli gebelik uzmanı bir dr var mı acaba

kızlar esk de ssk hastanesınn dr u mıne ınananı tavsıye ederım sıze bende bundan 2 yıl once bı dusuk yasadım ve dr hatasıydı tamamen sonra bebısım olmadı ınfertıl grubuna gırdım burda gıtmedıgım dr kalmadı en son ınfertıl uzerınde cok basarılı oldugunu duydum dr umun ve sımdı hamısım 4 aylık olduk ve herseyımle cok ılgılenıyor oasını gırdıgıkmı 1 saatten assagı cıkamıyoruz saolsun ole ılgılenıyor kı hepınıze tavsıye ederım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…