Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım inşallah sonuna kadar gider.ama doktorum 34.hafta doğan bircok bebeğin küveze girmediğini söylüyor.sen suanda kasılma önleyici ilaç kullanıyormusun ve sürekli yatıyormusun.

canım seni bzlerden daha ii anlayacak kimse yoktur herhalde.ne desek boş canım dediğin gibi kaderimiz bu.bende önceki hamileliğimde kuzenimle aynı dönem hamile kalmıştım.gecen hafta iljk kez kızını gördüm.büyümüş cok tatlı olmuş maşallah.kızım geldi aklıma cok zor.allah bu kızımı sağlıkla kucaklamayı nasip etsin inşallah.sende en kısa zamanda güzel haberlerini verirsin inşallah.tedavi nasıl gidiyor.

manevi desteğiniz için hepinize ayrı ayrı ve çok çok teşekkür ederim kızlar..bu haftam hep onları düşünmekle geçti.. inşallah hiçbirimiz birdaha aynı şeyleri yaşamayız.. geçen yıl olanları düşündümde Allahım ne kadar acıydı, ya tekrar aynı şeyleri yaşarsam ne yaparım diyorum öyle korkuyorum ki....biliyorum bunu bir kaç kez yaşayan arkadaşlarda var.. Allah herkesin acılarına sabır.. dertlerine derman versin inşallah...
benim tedavim bu ay başladı yine salihascım perşembe adetimin 9. günüydü rahim kalınlığını 8mm olarak ölçtü.. pazartesi tekrar çağırdı.. 10mm nin üstünde olmasını istiyor tutunmanın daha iyi olması için.. Bakalım kısmet eğer herşey yolunda giderse 10 gün sonra transferim olabilir..Eğer hakkımda hayırlıysa bebeğime kavuşacaksam transferimi olmayı nasip et Allahım diye dua ediyorum..sende çok şükür 30 lu haftalarını gördün sağsalim bebişine kavuşursun inşallah..Bütün hamişlerimizi Rabbim korusun..

merhaba arkadaşlar uzun zaman geçmiş sanırım bu topike bakmayalı

yarencim zor bir süre oldu bu geçen zaman senin için (ve tabi diğer kayıpları olan arkadaşlar için)
ama hepiniz hayırlısıyla yavrularınızı kucağınıza alacaksınız inşallah
bizler sizler için en iyi örnekleriz bizden güç alıp geleceğe daha umutla tutunabilirsiniz
bu zorlu süreçlerinizde elimden geldiğince sizlerle olmaya çalışacağım
zor zamanlarımızı geçirirken verdiğiniz desteklerin yerini hiçbirşey tutamaz canlarım
hepiniz güzellikleri fazlasıyla hakediyorsunuz ve rabbim bunun mükafatını sizlere verecektir

kaybettiğimiz yavrularımız nur içinde yatsınlar

merhaba arkadaşlar şeker yüklemesi falan derken bu aralar bayağı yormak zorunda kaldım kendimi.neyseki atlattım.bunsan sonra evden çıkmam allahtan bişey olmassa.bide çok fena kabız oldum ıkınmakta istemiyorum .kayısı falan yiyeceğim umarım işe yarar.
yarencim kardeşi yolda ama ilk bebeğim için bende hala ağlıyorum hepsinin yeri ayrı oluyo.yüzünü göremedim ama içimdeki acı hala ilk günkü gibi.bunu kucağına alınca unutursun diyorlar belki bir nebze hafifler ama unutulması imkansız:1no2:

Arkadaşlar bu kandil gününde dualarım sizinle..Şükürler olsunki ben ve diğer arkadaşlarım sağlıkla bebeklerimize kavuştuk..Allah size de sağlıklı hayılı evlatlar nasip etsin inşallah..Hamile arkadaşlarımız kolaylıkla son haftalarına gelsinler, bebek isteyenler de en kısa zamanda bu isteklerine kavuşsunlar..Hep dualarımdasınız, Allah'ım herkese annelik duygusunu tattırsın inşallah..

tugbaseker canım aman dikkat et kabızlık kötü

sana tavsiyem eczaneden duphalac şurup bulundur evde
ben son 4 ayımı wcye bile kalkmadan geçirdiğimden sürekli her gece duphalac içtim
doğum sonrasında bile dikişler zorlanmasın diye kullandırdı drum
ilaç sınıfına girmiyor
hatta bebişlere bile sıkıntısı olduğunda drlar duphalac veriyor canım aklında bulunsun

çok saol canım almam gerekir çünkü kayısıyla falan olcak gibi değil dün baya kendimi zorladım.

aman tubacım zorlama kendini, aslanın dediği ilaçı al bence. doktorunada danış.

dün herkes için dua ettim arkadaşlar...allah hepimizi çocuklarımıza kavuştursun...

çok saol canım almam gerekir çünkü kayısıyla falan olcak gibi değil dün baya kendimi zorladım.

tuğba kabızlığı önleyen en iyi ilaclardan biri magnesie calcine canım tavsiye ederim.toz seklinde yarım bardak suya karıştırıyorsun.ama fazla kacırma cünkü ishal yapar.bu arada prospektüsünde gebelerde güvenle kullanılabileceği yazıyor.bende hiç sorun yoktu ama gebelik sekerinden sonra diyete baslayınca malesef sorun oluyor.

evet ya bende diyettegibiyim doktorum çok kilo aldığımı dikkat etmem gerektiğini söyledi.bugün doktora danışıcam aslanın söylediği şurupla bu toz ilacıkullanmam gerek çünkü çok zorlanıyorum çok teşekkür ederim canım

selam arkadaşlar. uzunzamandır internetten uzak kaldım. serklaj ameliyatından sonra annemde kaldım orda da yok internet. ben yokken üzücüşeyler olmamış negüzel. heminiz iyisiniz inşallah. sağsalim oldum amaliyatımı çok şükür 22 gün oldu. ameliyat korktuğum kadar zor değilmiş narkoz verdiler 15 dk sonra herşey bitmiş annem ve eşim başımdaydı uyandığımda. sonrasında hafifi ağrı ve çok az kanama dışında bişeyim yoktu. akşama taburcu olmuştum bile. 3 gün sürekli yattım sonraki günler birazdaha serbestim ama genelde yatarak geçirdim. 20 gün rapor verdi doktorum. inanmayacasınız belki ama kendini yormadan ve ayakta kalmamadan çalışmamda sakınca görmedi. rahim boyutum 45mm sonrası için gerek duyarsa tekrar raporlu olacam. 2 gündür işteyim benim iş masabaşı olduğundan yorucu değil eve gidincede hiçbi iş yapmadan istirahat ediyorum. ama yinede çok tedirginim bişey olcak diye. ameliyattan 1 hafta sonradan berri hafif karnımda sertmeşmeler oluyor bazen. o beni çok korkutuyo sizde de oldumu akadaşlar dr. çok sıklaşmadığı sürece günde 1,2 sefer olması normal dedi. kaybettiğim bebişte de oluyodu böyle sertleşmeler özellikle geceleri. kasılma dedikleri bumu acaba dr. kasılma önleyici ilaçta başlamadı daha. bakalım cumartesi kontrolüm var iple çekiyorum o günü. bu ay sonunda da inşallah 4 boyutlu ultrasyonda bakacak bebişime. inşalah hepimizin bebişleri sağlıcakla dünyaya gelir arkadaşlar.

geçmiş olsun cnm hadi bakalım serklaj daha güvendi ben şuan serklajsızınm ve endişeliyim hoş bu haftadan sonra artık dikiş falan atılmaz ama bir an önce geçse günler
kasılmalar bende de oluyor bu gittiğimde söylicem geceleri dedğin gbi ama Allah' tan sık değil aprılı değil günde bir kaç kez sertleşme toplanma hissi oluyor
rahim bazen sertleşip ele geliyor sanırım bu kasılma

fizercim kaç haftalık oldun kendine ticker yapsana merk ediyoruz sağlıkla bitirirzi inşallahhh

canım ben 17 hafta 6 günlüğüm 14. haftada oldum amaliyatımı .kasılmalar senin bahsettiğin gibi sertleşme şeklinde bazen ele geliyor. inanırmısın her kasılmada içim eriyo çok tedirgn oluyrum. elimden geldiği kadar kendime dikkat ediyorum ama. hayırlısı bakalım. senin nasıl gidiyo kaç haftalık oldun canım.

aynen bende kasılma olunca kötü oluyorum sonra hemen dk tuturyroum ne kadar da gelcek diye neyse ki sık olmuyor sende tut 1 saat içinde 4 yada fazlası olmamalıymış bende şuanda 25 hafta 6 günlük oldum

Yağmurcn arkadaşım ben de senin gibi çoğul bir gebelik yaşadım ve 5.5 aylık bebeklerimi kaybettim. Tekrar tüp bebek denedik ve [tek} hamile kaldım. Sürekli korku içerisinde yaşadım ya bu da erken doğarsa diye ama tüm sorduğum doktorlar bana üçüz olduğu için düştüğünü söylediler. Rahim yetersizliği mi var acaba diye kendimi yedim. Arada benim de kasılmalarım oldu tabii. Ben de senin gibi saat tuttum bu ufak tefek kasılmalar normal yani...Gebeliğim çok şükür kolay geçti yemeğimi de yaptım bulaşığımı da yıkadım.geçenkinde sürekli yatmıştım. Doğumumda günümü tamamladım. Elhamdülillah şu an 3 aylık kızım var rabbimin izniyle inşallah sen de sağlıcakla doğurur ve kucağına alırsın.

fizer geçmiş olsun canım.bende iyiyim sürekli yatmıyorum ama çok dikkat ediyorum evden çıkmıyorum.hayırlısıyla zamanımızı dolduralım bizde ahlal gibi bebeğimizi kucağımıza alalım.benimde bazen ağrıyo ama öyle sertleşme gibi değil kasıklarımın alt tarafı istirahatle geçiyo ama

tuğbacığım seninde iyi haberlerini okudum yanlız kabızığın dikkat et bende de olacak gibi sürekli sabahları aç karna kayısı yiyorum iyi geliyo. bu arada sen kaç haftalık oldun. senin bebiş kız diyordun erkekmiş benimkide erkek diyordu ilkbaşlarda ama kızmış hayırlısı sağlıcakla doğsunlarda. karnımın altında biraz baskı oluyo zaman zaman. ama sertleşme olduğu zamn daha çok endişeleniyorum. sen kasılma önleyici bi ilaç kullanıyormusun canım. bana daha vermedi.

Fizercim çok geçmiş olsun. Serklajlı daha güvendesin şimdi. Dikkatli ol olur mu canım. İşyerinde de dikkat canım..

samyeli teşekkür ederim canım inşallah daha güvendeyimdir. ama yinede çok korkuyorum canımya yine bi kayıpdaha yaşayacam diye. dikatli oluyorum elimden geldiği kadar ama yinede evde olsam daha iyi olurdu ama doktoum şimdi bişey yok çalışabilirsin deyince başladım işe. gerçi hep oturuyorum. benim işyerim yataklı hasta bakım merkezi. gün içinde zaman zaman yatma imkanımda oluyo okonuda şanslıyım galiba.
sende iki ay sonra bebiş pilanlıyormuşsun hayırlısıyla sen ve diğer bebiş isteyen arkadaşlar aramıza katılır inşallah canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…