- 27 Mart 2008
- 2.721
- 42
- 358
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #34.061
Allah razı olsun canım.
Sanırım yanlış ifade ermişim. Erken doğması risk dedi. Kalp gelişimi bitmiyor. Doğumdan sonra bile devam ediyor dedi.
Yüce mevlam zamanında doğum nasip eyle.
Kızlar bugün bir kez daha Osman hocaya gittim.Yumurtam büyümüşmü diye baktı.herşey yolunda çok şükür..Sadece bende haşimato durumu var..Hamileliğimde öğrendim..ama değerlerim normal.Sadece antikor değerlerim biraz yüksek.Eutrunoks diye bir ilaç kullan dedi(en düşük dozlusundan =.25mg)Bende kullanmadan önce dahiliyeye gidip tsh,t3,t4 değerlerime baktırdım.Bilelim,hamilelikten sonra değişme varmı diye.Tsh değerim 1.8 çok iyi çıktı..Neyse bu sefer gittiğimde bana bir endokronolog önerirmisiniz sizin çalıştığınız birileri vardır dedim.Hayır yok dedi.Niye endokronoloğa gideceksin dedi..e dedim bilgi sahibi olmak istiyorum.dedim tiroit testlerimi yaptırdım.Niye yapırdın ne geçti eline dedi.Haşimato olduğunu biliyoruz zaten,testleri yaptırınca bişeymi değişti dedi..Haydeee dedim içimden..Tetenoz aşısını olayımmı dedim sen çok pirpiriklisin olmaz böyle dedi..Ortalama 3 aylık şekere baktırsak dedim..Şekerim 98 di..Arda bey daha düşük olsa iyi olur demişti..O tahlil sana gerekli değil,sen şeker hastası değilsin dedi..Yani sizin anlayacağınız çok iyi doktor ama dediğim dedik biri..Hiç bişeye yanaşmıyor.Kesin ve net konuşuyor.Sonucundada sen hiç bişey bilme..Bırak doktorlar bilsin,böyle yaparsan olmaz dedi.İyide ne var benim sorduklarımda..Bir kere insan kaybedince böyle oluyor dedim.Sen ne yaşadınki millet kaç tane kaybediyor biliyormusun dedi.İÇimden illa benimde mi bir kaç tane kaybetmem lazım dedim.Bilemiyorum belkide beni rahatlatmaya çalıyor.Sen bilme kendini bana bırak,ben ne dersem onu yap diyor..Hamile kal gel 12.haftada dikişini atalım,doğur.Bu kadar diyor.İnşallah dediği gibi olur..Ne zor bu proflarla konuşmak..
arkadaşım
öncelikle rahimağzın için çok sevindim
gelelim bebişinin kalp konusuna
bilmiyorum o zamanlar sen yazıyormuydun ama arda bey benide gönderdi aynı doktora
oda bir atar damarda daralma olabileceğini söyledi, turner sendromlu bebeklerde olur dedi
ama endişelenme kesin diyemeyiz dedi
28 den sonra gel kontrol edelim dedi
varsa yapacak birşey yokmuş
doğduktan sonra ufak bir operasyon gerekecekmiş falan falan
iyi bir doktor sevdim sevmesine ama bazen fazla inceliyorlar sanki , birsey bulmak icin uğraşıyorlar
ben prof atıl yüksele de gittim, o kalbinde öyle bişey yok, kesinlikle eminim dedi
bende arda beye kesin bir dille bir daha muayene için kalbe gitmek istemediğimi yeterince sıkılıp üzldügümüz söylemiştim amniyodan sonra
snede canını sıkma, herşey olacağına varır, ki ben bebeğinin kalbinin iyi olduğuna eminim
cnm ya bizim binada petekler merkezi sistem hala yakmadılar bizde elektrikli ısıtıcı yakıyoruz odalarında bazen sıcak olup kapıyoruz acaba andanmı oldu bi açıp kapatıyoruz off çok üzüldüm ya yavrum hır hır gidiyor biran önce sabah olsada götürsek bişey yapamamak daha çok üzüyor insanı ama bide akşam biraz terlemişler polar battaniyele örtmüşütm hemen soydum ama bakımları biraz zor en ufak bişeyden huyları değişiyor.... inş. önemli bişey değildir
Hayırlı akşamlar arkadaşlar.
Bugün saat11:30 Arda beye randevumuz vardı. Sabah 9:30 çıktık.
Akşam 17:30 geldik.
İilk önce vajinal baktı. Hamd olsun Allah'ıma rahim boyum1,5 olmuş. Arda'nda çok sevindi.
Sakın gevşeme aynen devam dedi. Sonra bebe e bakmak istedi. Durdu baktı kalbini inceledi.
Kalp atımında farklılık vardı. Dinleri bende fark ettim. Bu kalbi büyümesine ve yetmezliğe sebep olabilirmiş
Hemen Kadıköy Acıbadem den çocuk kardiyoloğu Doç Dr Arda saygılı dan randevu almalarını söyledi hemşireye.
Saat 3 de randevu verdiler. Dr bey çok imamalı harika bir Dr. Tam bir saat kalbine takip etti bu süre içinde hep anlattı.
Bunun sebebinin şu diyemeyiz dedi. 28 ile 32 hafta arasında kontrol edelim dedi. Yapacagım tek şey asla strese girmemek.
Bir nevi elektrik kaçağı gibi düşünün dedi. Çoğalırsa kalp büyür. Kalp yetmezliğine sebep olabilirmiş.
En önemlisi erken doğum olmaması dedi. Kalp doğduktan sonrada gelişimini devam ettirir dedi. Uzamanda kontrol edilecek dedi.
Hep içim rahat olmasını söyledi. Hamd olsun. Arda bey söylediğinden beri. İçim hep rahattı. Tamamen Allah îmâ sığınmıştı.
Tam toparlayamadım. Biraz yorgunluk ve gerginliğin verdiği durum sanırım.
Canlar dualarımızı eksit etmeyiniz.
Allahım sen bizleri ve yavrularımızı Koruu.
ben unutulucek kadınmıyım be birdaha görmiyim o çırpı bacaklarını kırarım haberin olsun
canım gögsünü sıcak tut atletini ters giydir rabbim şifa versin odasını havalandır canım petek varsa su koy odanın nemini çektir
Chnb cim Allah sabır versin arkadaşına.İnşallah bebeğiyle avunur diycem ama çok zor..Bizler yüzünü görmediğimiz halde unutamıyoruz.O 1 sene bakmış,kokusunu içine çekmiş..Ne denir.Allah yardımcısı olsun,tükenmez sabırlar versin..
Eylülgülü çok sevindim arkadaşım.Güzel haberler verdin.Zaten Allahın izniyle 28.haftadasın.az da olsa derin bir oh çekmişsindir..Kan sulandırıcı iğnemi kullanıyorsun hapmı?Başka ne ilaç içiyorsun?
Birde kızlar hepinize sorum omega 3 içiyormusunuz..Gerçi kan sulandırıcı kullananlarda belkide vermiyorlardır ama çok önemliymiş omega 3.
Kızlar bugün bir kez daha Osman hocaya gittim.Yumurtam büyümüşmü diye baktı.herşey yolunda çok şükür..Sadece bende haşimato durumu var..Hamileliğimde öğrendim..ama değerlerim normal.Sadece antikor değerlerim biraz yüksek.Eutrunoks diye bir ilaç kullan dedi(en düşük dozlusundan =.25mg)Bende kullanmadan önce dahiliyeye gidip tsh,t3,t4 değerlerime baktırdım.Bilelim,hamilelikten sonra değişme varmı diye.Tsh değerim 1.8 çok iyi çıktı..Neyse bu sefer gittiğimde bana bir endokronolog önerirmisiniz sizin çalıştığınız birileri vardır dedim.Hayır yok dedi.Niye endokronoloğa gideceksin dedi..e dedim bilgi sahibi olmak istiyorum.dedim tiroit testlerimi yaptırdım.Niye yapırdın ne geçti eline dedi.Haşimato olduğunu biliyoruz zaten,testleri yaptırınca bişeymi değişti dedi..Haydeee dedim içimden..Tetenoz aşısını olayımmı dedim sen çok pirpiriklisin olmaz böyle dedi..Ortalama 3 aylık şekere baktırsak dedim..Şekerim 98 di..Arda bey daha düşük olsa iyi olur demişti..O tahlil sana gerekli değil,sen şeker hastası değilsin dedi..Yani sizin anlayacağınız çok iyi doktor ama dediğim dedik biri..Hiç bişeye yanaşmıyor.Kesin ve net konuşuyor.Sonucundada sen hiç bişey bilme..Bırak doktorlar bilsin,böyle yaparsan olmaz dedi.İyide ne var benim sorduklarımda..Bir kere insan kaybedince böyle oluyor dedim.Sen ne yaşadınki millet kaç tane kaybediyor biliyormusun dedi.İÇimden illa benimde mi bir kaç tane kaybetmem lazım dedim.Bilemiyorum belkide beni rahatlatmaya çalıyor.Sen bilme kendini bana bırak,ben ne dersem onu yap diyor..Hamile kal gel 12.haftada dikişini atalım,doğur.Bu kadar diyor.İnşallah dediği gibi olur..Ne zor bu proflarla konuşmak..
Bu arada arkadaşlar bu gün annem tvde dinlemiş.Bir doktor hamile kalmayı planlayan herkese bu 3 aylık ortalama şeker tahlilini önermiş tahlilin adı (hemoglobin A1C ) değerin 7 den küçük olması gerekiyormuş.7 nin üstündeyse hamile kalmadan mutlaka düşürün öyle kalın diyormuş..Hatta hamile olmayanlarad önermiş.Gizli şeker varmı onu gösteriyormuş.
Bu tiroid değerleri her ay kontol edilmeli bildiğim kadarıyla.Şimdi benim tsh ım normla bu hapı içmeye başlarsam düşecek.Nasıl olacak?Endokrinciyede gitmeye gerek yok diyor..Peki benim tsh ımı kim ayarlayacak???Bu işte bilgisi olan arkadaşlar varsa beni aydınlatırsanız sevinirim...
hııı yada ben yanlış anladım
cnm inş herşey güzel olacak kalpte kalbe veya kalpten beynimize nasıl frakans yollarsak o oluyormuş
kalbımdan senin kalbine huzur ve rahatlık yolluyorum inş bı sıkıntılı günler su gibi akıp geçeçek
kimsenin içinde neler yaşadığını bilemeyiz ama çok gamsız olan insanları görünce diyorum ki umursamaz olmak güzelmi yokda böyle tez canlı olmak mı
RABBİM neylerse güzel eyler zaman en iyi ilaçtır hayırlısıyla güzellikleri görelim inş
ne diyeyim bilemedim sonu güzel olsunda hayırlısıyla herşeye alıştık
maviş gene yapmış yapıcagını deseneadamın suratında aynen şu yazıyor bana güvenin
rabbim emeklerini boşa çıkarmasın kardeim işşallah saglıklı hayırlı haberler veirisin bizlere
chnbcim arkadaşın için çok üzüldüm nede zordur evlat acısı helede onun gibiler için rabbim eyüp sabrı versin işşallah
yarencim senide alta görüyorum sıpam ne alemde annesi maşşallah haftaların güzel gidiyor 40 hafta görme dilegiyle
altaki deger hatun sen ne alemdesin
bende gdiyim abdestimi tazeleyim namazımı kılayım kalan 300 tespihimi çeken 350 çektim 300 çekince temem bu iş
Canim oncelikle gecmis olsun.
Bence endokrin kontrolune girmede fayda var .bende hosimoto tiroidiyim bende euthyrox 50 mg kullaniyorum
Benim endokrinim gebe kalinca hemen gel dedi ve ayda bif tsh olcumu yapiliyor . Ilac duzenimi degerlere gore degistiriliyor
Gebelikte tsh 2,5 altinda olmasi isteniyor
Ayrica kontrol altinda olmayan hosimota tiroidi gebe kalinmasini geciktirir demisti.
normal bebegi olmayanlar özel hastanelerde ameliyat hamilelik vs para alınmıyormuş kızlar bilgisi olan varmı bizim ardanın hastaneside bu kapsamaya girermi merak ettim ses verin ne düşünüyosunuz bu konuda
Canım tsh ına endokrinolog bakavcak,o kadar,o adam... çok biliyo,yok küfür etmiycemBu arada arkadaşlar bu gün annem tvde dinlemiş.Bir doktor hamile kalmayı planlayan herkese bu 3 aylık ortalama şeker tahlilini önermiş tahlilin adı (hemoglobin A1C ) değerin 7 den küçük olması gerekiyormuş.7 nin üstündeyse hamile kalmadan mutlaka düşürün öyle kalın diyormuş..Hatta hamile olmayanlarad önermiş.Gizli şeker varmı onu gösteriyormuş.
Bu tiroid değerleri her ay kontol edilmeli bildiğim kadarıyla.Şimdi benim tsh ım normla bu hapı içmeye başlarsam düşecek.Nasıl olacak?Endokrinciyede gitmeye gerek yok diyor..Peki benim tsh ımı kim ayarlayacak???Bu işte bilgisi olan arkadaşlar varsa beni aydınlatırsanız sevinirim...
Metalcim benim geçen hamilelikte 2.7 falan çıkıyordu.Doktorum takip edelim dedi..şimdi tahlil yaptırdım tsh:1.8 olmuş..Baya düşmüş.T3,T4 te normal.Sadece anti tpo 100 çıktı..Şimdi ben bu eutrunoks 25 mg içersem tsh ım dahada düşecek.Çok düşmeside iyi değil 1 in üstünde olması gerekiyor sanırım..Senin kaç tsh ın?
Uyuyamıyorummmmmmmmmmmmm( nasıl kalkacağım sabah... gecenin bu vakti 7 de ziyaretçi var......
Uyuyamıyorummmmmmmmmmmmm( nasıl kalkacağım sabah... gecenin bu vakti 7 de ziyaretçi var......
Ben tüp bebek icin duymuştumnormal bebegi olmayanlar özel hastanelerde ameliyat hamilelik vs para alınmıyormuş kızlar bilgisi olan varmı bizim ardanın hastaneside bu kapsamaya girermi merak ettim ses verin ne düşünüyosunuz bu konuda
evet canım ister istemez bu haftalarda bı rahatlık çöküyor insallah böyle devam ederEylülgülü çok sevindim arkadaşım.Güzel haberler verdin.Zaten Allahın izniyle 28.haftadasın.az da olsa derin bir oh çekmişsindir..Kan sulandırıcı iğnemi kullanıyorsun hapmı?Başka ne ilaç içiyorsun?
Birde kızlar hepinize sorum omega 3 içiyormusunuz..Gerçi kan sulandırıcı kullananlarda belkide vermiyorlardır ama çok önemliymiş omega 3.
MaşallahHayırlı akşamlar arkadaşlar.
Bugün saat11:30 Arda beye randevumuz vardı. Sabah 9:30 çıktık.
Akşam 17:30 geldik.
İilk önce vajinal baktı. Hamd olsun Allah'ıma rahim boyum1,5 olmuş. Arda'nda çok sevindi.
Sakın gevşeme aynen devam dedi. Sonra bebe e bakmak istedi. Durdu baktı kalbini inceledi.
Kalp atımında farklılık vardı. Dinleri bende fark ettim. Bu kalbi büyümesine ve yetmezliğe sebep olabilirmiş
Hemen Kadıköy Acıbadem den çocuk kardiyoloğu Doç Dr Arda saygılı dan randevu almalarını söyledi hemşireye.
Saat 3 de randevu verdiler. Dr bey çok imamalı harika bir Dr. Tam bir saat kalbine takip etti bu süre içinde hep anlattı.
Bunun sebebinin şu diyemeyiz dedi. 28 ile 32 hafta arasında kontrol edelim dedi. Yapacagım tek şey asla strese girmemek.
Bir nevi elektrik kaçağı gibi düşünün dedi. Çoğalırsa kalp büyür. Kalp yetmezliğine sebep olabilirmiş.
En önemlisi erken doğum olmaması dedi. Kalp doğduktan sonrada gelişimini devam ettirir dedi. Uzamanda kontrol edilecek dedi.
Hep içim rahat olmasını söyledi. Hamd olsun. Arda bey söylediğinden beri. İçim hep rahattı. Tamamen Allah îmâ sığınmıştı.
Tam toparlayamadım. Biraz yorgunluk ve gerginliğin verdiği durum sanırım.
Canlar dualarımızı eksit etmeyiniz.
Allahım sen bizleri ve yavrularımızı Koruu.
Ben tüp bebek icin duymuştum
evet canım ister istemez bu haftalarda bı rahatlık çöküyor insallah böyle devam eder
Ben kan sulandirici igne kullanmıyorum hapını kullanıyorum ecopirin dikişden sonra haftada bir 500mg proluton igne günde 3 kerede 100mg progestan hap alıyorum omega3 kullanmıyorum ferro sanol kullanıyorum
MaşallahCanım demekki sıkı bı istirahatle rahim ölçüsü uzayabiliyormus
İnsallah kalbinde ciddi bı sorun yoktur
Metalcim,biraz heyecan olmuş ama güzel haberlerle dönmüşsünüz sonunda,maşallah herşey daha da iyi olacak
Canım tsh ına endokrinolog bakavcak,o kadar,o adam... çok biliyo,yok küfür etmiycemçok kızıyorum böyle doktorlara,srn jinekologsın bırak herkes işini yapsın,benim önceki gebeliğimde tsh yükselmişti jinekolog hemen euthyrox verdi 75 içicen dedi,endokrincime gittim nee dedi kanamam da vardı,hemen öyle bodoslama o dozdan başlanmaz önce 25 üç gün,üç gün 50,sonra 75 içmeye başlafım,yoksa kanamam artarmış,bak bunu jinekolog bilemedi,sen endokrine
9. senemim içindeyim diyabet hastalığımda,bu konuda o kadar cahil dr var ki anlatamam sana,40 sene öncesinin bilgilerini kullanıyorlar hala..inan ki ben onlardan daha iyi dr lik yaparım bu konuda
Hemoglobin a1c testi son üç aylık kan şekeri ortalamasını gösterir,7 den düşük olmalı diye kim dediyse o da bilgisiz,7 bi kere çok yüksek bir değer ben bile 6,5 ile hamile kaldığımda yüksek deniyordu,şöyle söyliyim hemoglobina1c 7 ise kan şekertleri 170 civarında seyrediyor demektir ki bu da yükzserk bir değerdir,normal şeker hastası olmayan bir insanda bu değer rahatlıkla 4-6 arası çıkar,benim bile şuanda 5,7
eğer içinde sıkıntı yaratacaksa sağlık ocakları bakıyor,baktırabiklirsin,98 kan şeketi açlık için normaldir,zaten önemli olan açlık kan şeketinden çok tokluktur,ama hala daha doktorlar açlık kan şekeriyle teşhis koymaya çalışıylorlar,çok ilkelce...
Kan şekerin yükseldiğinde seni rahatsız eder,bulanık görme,çok susama ve dolayısıyla çok idrara çıkma,bir anda hızlı kilo verme,inatçı vajinal mantar vs..bunlara karşı uyanık olmak lazım
Bazı insanlarda açlık ve tokluk normal çıkartken,yükleme testinde kan şekerleri yüksek çıkabilir,buna gizli şeker denir
Bazı kimselerde de yoğun karbonhidratlı şekerli gıda tükettijten sonra fenalık bayılma hissi oluşur,bu esnadas kan şekeri ani düşmektedir,buna reaktifhipoglisermi denir,bu kimserler de diyet yapmazlarsa ilerde şeker hastası olmaya adaydırlar
Bu işleri her dahiliyeci anlayamıyor,o yüzdern mutlaka endokrinolog olmalı serni görecek kişi,adı üstünde metabolizma hastalıkları uzmanı,sen o hocayı kadın doğum dışında dinleme bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?