Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Allah razı olsun canım.
Sanırım yanlış ifade ermişim. Erken doğması risk dedi. Kalp gelişimi bitmiyor. Doğumdan sonra bile devam ediyor dedi.
Yüce mevlam zamanında doğum nasip eyle.

hııı yada ben yanlış anladım

cnm inş herşey güzel olacak kalpte kalbe veya kalpten beynimize nasıl frakans yollarsak o oluyormuş

kalbımdan senin kalbine huzur ve rahatlık yolluyorum inş bı sıkıntılı günler su gibi akıp geçeçek

kimsenin içinde neler yaşadığını bilemeyiz ama çok gamsız olan insanları görünce diyorum ki umursamaz olmak güzelmi yokda böyle tez canlı olmak mı

RABBİM neylerse güzel eyler zaman en iyi ilaçtır hayırlısıyla güzellikleri görelim inş

ne diyeyim bilemedim sonu güzel olsunda hayırlısıyla herşeye alıştık

Amin canim.
Kalp dr arda bey arda lembet titizdir dedi
Canim bdnde duydum ve gordum ritimdrki durumu.
Allahim sana sıgındim.
Rabim tum anne adaylarimiza ferahlik versin.

canım büyük oğlumda merkezi sistemdi gece 12 de sönerdi gece ara ara yakardık elektrikli. korkutmak istemem ama sıcak soğuk zatüre ettik çocuğu nasıl olur bilmem ama sabit bir ısı lazım...

telde konuştuk Allahım esirgesin cümlemizin evlatlarını...

kız kızma... ben teknoloji özürlüyüm. senin yazın kenarda çıkıyor karede o an yazdım yazdım gidince bulamıyorum neredesin:)

Amin canım çok etkilendim ben bugün...(

yok canım ben içmiyorum dediğin gibi sanırım balıkyağı filan kullanılmıyormuş..

Belki dediği gibi olacak ama bilemiyoruz. Başta ben dedim Arda beye sorularım saçma olabilir ama soracağım dedim soruyorum valla... yarın o sesi soracağım üfürüm mü neyse...

canım benim hamilelik öncesi normalken hamilelikte dengeler sapıtıyor. hatayda dahiliyeci kontrol edeceğiz dedi ilaç vermedi. burada Arda bey endokrine git dedi gittim o da takip edeceğiz dedi. ilaç vermedi. balık yeme, batikon kullanma dedi. niye bilmem. sonra bulantılardan dedi değerler. bulantılar bitti daha iyi gibi oldu Arda bey de gitme dedi endokrine öyle kaldı...

EYLÜLGÜLÜ alıntı yapmamışım. çok sevindim suyun iyiymiş. bence de ne kadar dursa o kadar iyi. 7 tepeye gitmişsin güleryüzle karşılanmışsın. memorialde doğum katında gayet resmiler canım çok da güleryüzlü değiller ciddi ciddi anlatıyorlar çok sıcaklık yoktu yani. kaldığımda da bazı hemşireler daha sıcak bazıları resmiydi. Bakalım doğumda nasıl olacak konuşuruz canım... Ama Nil Hanım çok tatlı öyle havalı yüksekten bakan bir dr değil. Rahat sorabiliyorsun her şeyi...

Canim benim bende birtek gamsiz olanlari ozenirim.tebrik ederim cunku ben hic bosveremiuirum
Ama bu gebeligim bans cok sey de kazandirdi unarim Yuce Mevlama tam tevekkul eden kullarindan olabilirim.

kızlar tatlı kirizim tuttu akıl verin ne yapam ya yoksa çukulata ban ben çukulataya baklıyom banada yazık:18::18::18:

normal bebegi olmayanlar özel hastanelerde ameliyat hamilelik vs para alınmıyormuş kızlar bilgisi olan varmı bizim ardanın hastaneside bu kapsamaya girermi merak ettim ses verin ne düşünüyosunuz bu konuda

Son düzenleme:

paşacım iyiyiz çok şükür bir sıkıntı yok gün tamamlıyoruz..

Metalcim benim geçen hamilelikte 2.7 falan çıkıyordu.Doktorum takip edelim dedi..şimdi tahlil yaptırdım tsh:1.8 olmuş..Baya düşmüş.T3,T4 te normal.Sadece anti tpo 100 çıktı..Şimdi ben bu eutrunoks 25 mg içersem tsh ım dahada düşecek.Çok düşmeside iyi değil 1 in üstünde olması gerekiyor sanırım..Senin kaç tsh ın?

normal bebegi olmayanlar özel hastanelerde ameliyat hamilelik vs para alınmıyormuş kızlar bilgisi olan varmı bizim ardanın hastaneside bu kapsamaya girermi merak ettim ses verin ne düşünüyosunuz bu konuda

ben tüp bebekte duydum canım bilmiyorum diğerlerini...

Metalcim,biraz heyecan olmuş ama güzel haberlerle dönmüşsünüz sonunda,maşallah herşey daha da iyi olacak
Canım tsh ına endokrinolog bakavcak,o kadar,o adam... çok biliyo,yok küfür etmiycemçok kızıyorum böyle doktorlara,srn jinekologsın bırak herkes işini yapsın,benim önceki gebeliğimde tsh yükselmişti jinekolog hemen euthyrox verdi 75 içicen dedi,endokrincime gittim nee dedi kanamam da vardı,hemen öyle bodoslama o dozdan başlanmaz önce 25 üç gün,üç gün 50,sonra 75 içmeye başlafım,yoksa kanamam artarmış,bak bunu jinekolog bilemedi,sen endokrine

9. senemim içindeyim diyabet hastalığımda,bu konuda o kadar cahil dr var ki anlatamam sana,40 sene öncesinin bilgilerini kullanıyorlar hala..inan ki ben onlardan daha iyi dr lik yaparım bu konuda

Hemoglobin a1c testi son üç aylık kan şekeri ortalamasını gösterir,7 den düşük olmalı diye kim dediyse o da bilgisiz,7 bi kere çok yüksek bir değer ben bile 6,5 ile hamile kaldığımda yüksek deniyordu,şöyle söyliyim hemoglobina1c 7 ise kan şekertleri 170 civarında seyrediyor demektir ki bu da yükzserk bir değerdir,normal şeker hastası olmayan bir insanda bu değer rahatlıkla 4-6 arası çıkar,benim bile şuanda 5,7

eğer içinde sıkıntı yaratacaksa sağlık ocakları bakıyor,baktırabiklirsin,98 kan şeketi açlık için normaldir,zaten önemli olan açlık kan şeketinden çok tokluktur,ama hala daha doktorlar açlık kan şekeriyle teşhis koymaya çalışıylorlar,çok ilkelce...

Kan şekerin yükseldiğinde seni rahatsız eder,bulanık görme,çok susama ve dolayısıyla çok idrara çıkma,bir anda hızlı kilo verme,inatçı vajinal mantar vs..bunlara karşı uyanık olmak lazım

Bazı insanlarda açlık ve tokluk normal çıkartken,yükleme testinde kan şekerleri yüksek çıkabilir,buna gizli şeker denir

Bazı kimselerde de yoğun karbonhidratlı şekerli gıda tükettijten sonra fenalık bayılma hissi oluşur,bu esnadas kan şekeri ani düşmektedir,buna reaktifhipoglisermi denir,bu kimserler de diyet yapmazlarsa ilerde şeker hastası olmaya adaydırlar

Bu işleri her dahiliyeci anlayamıyor,o yüzdern mutlaka endokrinolog olmalı serni görecek kişi,adı üstünde metabolizma hastalıkları uzmanı,sen o hocayı kadın doğum dışında dinleme bence

Uyuyamıyorummmmmmmmmmmmm( nasıl kalkacağım sabah... gecenin bu vakti 7 de ziyaretçi var......

Evet degerlerin yüksek çıkmamış. Benim t3t4 normal çıkıyor. Anti Tpo çok yüksek genelde 500 üstü. Fakat endokrinime önemli olan Tsh diyor. Gebelik öncesi 2,5 normal değer fakat gebelik esnasında 2,5 altında istiyorlar. İlk önce benim 2,5 dü ilaç oranında oynama yapıldı sonra 1,7 indi tekrar oynama yapıldı en son 2,7 çoktı yine oynana yapıldı. Hep aynı ilaç sadece hafta içi 50 mg hafta sonu 2,5 mg yada tersi şeklinde ayarlamalar yapılıyor. Ama Yinede değilebiliyor. Ayda bir Tsh ölçümü gerekli gebelikte. Sonrası için altı ayda bir

Uyuyamıyorummmmmmmmmmmmm( nasıl kalkacağım sabah... gecenin bu vakti 7 de ziyaretçi var......

son haftalarda uyunmuyor canım, bende sezinde nerdeyse son iki ay uyuyamıyordum gece üç dört gibi uyanıyor sonra sabaha kadar yatakta güneşin doğmasını bekliyordum, henüz daha başlamadı benimde ama eli kulağındadır, şu anda hareket ettiğimden galiba akşam 11 gibi uyku basıyor..

Ben tüp bebek icin duymuştum

evet canım ister istemez bu haftalarda bı rahatlık çöküyor insallah böyle devam eder
Ben kan sulandirici igne kullanmıyorum hapını kullanıyorum ecopirin dikişden sonra haftada bir 500mg proluton igne günde 3 kerede 100mg progestan hap alıyorum omega3 kullanmıyorum ferro sanol kullanıyorum
Maşallah Canım demekki sıkı bı istirahatle rahim ölçüsü uzayabiliyormus
İnsallah kalbinde ciddi bı sorun yoktur

Âmin canım
Maşallah sende28 bitiriyorsun. Yüce mevlam 38-40 görmeyi nasip eylesin.

Son düzenleme:
Chnb naptin CNm, kalkabildinmi sabah
Sende hetecan oluyor bence zaman yaklaştıkça
Uykusuz günlere de hazırlık oluyor

Haklısın arkadaşım.Benim endokronoloğa gitmem şart oldu..Hemoglobin a1c testini endokronolog ta yapar bilidğim kadarıyla..Bu test hakkında tv deki adam şöyle söylemiş.Önceden sınır değerimiz 6 idi.Ama gördükkü vücut 7 ye kadar tolöre edebiliyor..Ve herkesin yaptırması lazım demiş.Ama benim doktorum sen şeker hastası değilsin.Eğer gizli şekerin olsaydı şuanda yumurtlamıyor olurdun.Ama çatır çatır yumurtluyorsun dedi..Yoldan geçene bu testi yapmazlar diyede ekledi..Çok mu zor bir kan testi.Baştan tedbirli olmak istiyorum bu sefer en küçük ayrıntıyı bile atlamak istemiyorum.Belliki kesin serklaj atılacak.En azından serklaj dışında başka düşüncem,sorunum olmasın da hamileliğim en az sorunla geçsin.tetenozu yaptırıcam valla.Hoca ne gerek var şimdi yaptırmana dedi.Bende dedim geçen sefer durumum kritik diye yapmadılar.hamle kaldığında söylerim ben sana dedi.Tarladamı doğum yapacaksın sanki çokmu önemli dedi...Ama ben dinlemiyceemm.

Canlar. Dikkat

Chnb ile şimdi tel görüştüm saat üç de sezeyana giriyormuş.
Üç santim açılması olmuş.
Lütfen dua edelim
bilmemizi istedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…