Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
fusbor seni cok iyi anlıyorum canım.bunun ismi kıskanmak değil canım.kendin için o güzellikleri istemek.ama emin ol zamanı gelince yasanacak o güzellikler.elbette kaybettiğimiz kuzuların sevgisi herzaman kalbimizde olacak.dualarım seninle canım.

ay saliha 9 eylül mü hiç bişey kalmamış ne kadar güzel çok sevindim darısı bizlerin başına inşallah ağrısız sızısız atlatırsın.
yarencim olucak inşallah
fusbor hepimiz bu duyguları yaşadık kıskançlık değil kesinlikle emin ol

fusbor seni anlıyorum bu kıskanmak değil seni hayallerin umutların yarım kaldığı için oluşan duydular... Allahâ şükürler olsun ben hiç yaşamadım bu duyguyu kızlar kimseyle kendimi kıyaslamadım biri alt komşum samimi arkaşım 6 hafta vardı aramızda ve yine samimi arkaşımla 2 hafta vardı aramızda aynı anda kalmıştık ve ben bebeklerimi kaybettiğim hastanede onların yanında oldum doğumda onlar yanında görmeden ilk ben gördüm hiçte kötü olmadım aştım ben onları..
he şu ki kendi bebeğim için günlerde haftalarca aylarca ağladım acaba canları yandımı diye.. Ve şuan ikizlerim olsaydı 1 yaşlarını geçmiş olacaktı....
tabi psikolojik tdestek çok önemli ben destek almadan hamile kaldım ve gebeliğim korkularla heycanlarla geçiyor kafayı yedim yani aynı şeyleri yaşamak korkusu

fusbırcum seni anlayabiliyoruz, bak bende bu akşam arkadaşlara gidecez, ortak bi arkadaşımız gelecek 7 aylık hamile. Aslında hiç gitmekistemiyorum ve hamile birini görmek istemiyorum. Allahım hepimize sabır ver. Salihasım doğumuna az kalmış, allah kurtarsın canım. sen hepimize önek oldun,,,,Allah seni ve kuzucuğunu korusun...

Aslinda psikolojik destek almak istiyorum , yagmurcan cim senin ne kadar oldu kaybedeli? Benim dun 1 aydi. Yagmurcan bunları hissetmemis olman ne guzel arkadasim, Salihas canim ya hicbisey kalmamis ,insan sizleri duydukca daha bi umutlaniyor ,bide kizlar kurtajdan sonra 5 kilo almisim hicbiseyim olmuyor, bebegimi kucagima alsaydimda bu kilolari alsaydim diyor insan, inanin hamileyken sadece 2 kilo almistim.Gerci daha adet olmadim belki onun şişliği vardır ustumde ama cok canım sıkılıyor bu duruma.

salihas canımya demek artık günün belli ayy negüzel Allah sorunsuz bişekilde bebişini kucağına almak nasipetsin. sayılı günler nasılda geçiyo ne sıkıntılar yaşıyoruz ama mevlam öyle büyük ki ondan umudu hiç kesmemek gerekiyor. yağmur tuba ve sonra ben burdan senin gibi günümüzün geldiği haberler veririz inşallah. vee inşallah yeni hamiş haberleri alırız artık.

bende dün doktordaydım kızım iyi çok şükür 750 gr olmuş teyzeleri. kanım düşükmüş kan ilacı verdi. idrarda enfeksiyon çıktı antibiyotik verdi. nekadar dikkat etsekte bişeyler çıkıyo canım sıkıldı. neyse buna şükür rahimde açılık ve kısalma yok dedi bu bizim için iyi haber. hareketsizlikten kasıklarım ağrıyo bazen normalmiş bebişin ayakları aşağıda olduğu için oluyormuş. sorunsuz hep böyle devam eder inşallah:Saruboceq:

ay canım maşallah bebişine kilosu çok iyiymiş enfeksiyon bende de çıkmıştı senn kadarlıkken
antibiyotik kullanmıştım sıkma canını bebeğin iyi olmasına sevindim canım çok şükür rabbime

fizercim maşallahhh cnm inşallah bizde o günleri görürüzz

fusbor evt cnm acın çok taze anlıyorum ben kaybedeli 1 yılı geçti fakat kaybettikten 1.5 ay sonra arkaşım doğumuna girdim birinede 2. ayında.. UMARIM sende atlatırsın ama yeni bebiş daha etkili oalcaktır atlatmanda

sevgili FUSBOR cum

2001 ekim ayında ilk bebeğimi

2007 eylül ayında ikizlerimi

2009 mayıs ayında ikizlerimi kaybettim

şimde gerçekten bu günlerin biran önce geçmesini ve tekrardan hamile kalacağım günlerin hayal,yle yaşıyorum

hayat acımasız ve zor bizler yaşadığımız acı tecrübeleri hatırlayarak değil ileriye bakarak başarılarımızı artırırız

sana tavsiyem sadece ilerisini düşün

ben kaybettiğim meleklerimi hiç unutmuyorum onlar benimleler heran eşimle her gece ilk önce yavrularımızdan bahsediyoruz sonra uyuyoruz

hiç unutulurmu ama yapılacak birşey yok

haklısın mumudihaba benimde bebeklerim hiç aklımdan çıkmıyorlar er an aklımda benimleler sanki ve gün geçtikte onlara kavuşamamanın eksikliğini daha yoğun duygularla yaşıyorum..

salihas cım maşallah günlerini zorda olsa geçirdin Allah sağ salim kucağınada almayı nasip eder inşallah.. darısı hamişlerimize ve sonrada benim gibi bekleyen arkadaşlara..

bu arada bende kızlar bu sabah tekrar test yaptım.. değerim 26 dan 261 e çıkmış.. çarşamba gibi tekrar yaptırıcam test.. doktorumla görüştüm değerin güzel katlamış ama haftana göre düşük diyor, hala ümit verici konuşmuyor yani buda beni boşlukta bırakiyor sanki.. şu anda hamile sayılırım ama ben buna sevinemiyorum..doktoruma sordum bu degerlerde sağlıklı bir şekilde gebeliğimi devam etme sansım ne dedim %10 dan daha az diyor..
Rabbim ol dedikten sonra hiç birşey engel olamaz diyorm.. ve Rabbim hakkımda hayırlı olacaksa nasip et diyorum... bebeğime sağlık sıhhat güç ver diye dua ediyorum.. Allah hepimize içinde de bana sağlıklı, eli ayağı düzgün.. Aklı fikri yerinde, hayırlı evlatlar nasip etsin..

yazdığını görünce hemen açtım inşallah güzel haber vardır diyee :))
ay cnm senin minik inatçı çıktı sanırım inşallah hiç bırakmaz annesinii hiçççççç
ben senin yerinde olsam başka lab. yaptırıdım birde ??????

ama olsun bence katlanması güzel kimyasal gebelik olsa değerler çoktan düşmüştü.... tutunmaya çalışıyor miniğin hadi bakalım inşallah bırakmaz....
Rabbim ol desin........... olur zaten ...

Dualarımızdasın cnm bu mübarek günlerin hatrına inşallah dualarımız kabul olur

canım çok güzel haber buu,inan çok sevindim. Sen umudunu yitirme sakın. % 10 luk dilime gireceksin bence. Allaha dua et canım.

çok sağol tubacığım. enfeksiyon kasıklarda biraz ağrı yapıyor bende çok tedirgin oluyorum bişey olcak diye. bakalım doktr pazartesi bişeyin kalmaz bol sıvı aldedi. bende sürekli dinlenmeye çalışıyorum. benim kız 750 gr dedi ya doktor bisorun olarak görmedi. ama benle hamile olan arkadaş var onunki 700 gr bebeği doktoru obez bebek demiş anlamadım. bende hızlı kilo artışı oluyo birayda 4 kilo aldım acaba ondan olabilrmi bebişte benle birlite kilo alıyo galiba.
yarenciğim dualarım inan hep senle umarım bebişin sana çok sıkı tutunur ve sağlıcakla dünyaya gelir. mevlam öyle büyükki hiç moralini bozma canım.
yağmuruğum benim kız sizinkilere yetişmeye çalışıyo neyapsın teyzesi.
sonra tuğbanın ve senin oğlan doğunca benim kızı beğenmeyecek diye korkuya galibaopuyorumnanaktan.mevlam sağlıcakla dünyaya gelmelerini nasipetsin hepimize.

Son düzenleme:
yaren ne güzel yükseliyor değerlerin canım.sen hep içini ferah tut inşallah sımsıkı tutunur bebeğin canım.

fizer masallah canım bebeğine.enfeksiyon cıkmış galiba.suyu bol iç.acil şifalar güzelim.

herkese güzel dilekleri için cok tesekür ederim kızlar.

fizercim maşallah ama tickeriında sorun var sanırım :))
bebkinede maşallahhh kızın çabuk yetişecek benim oğlan mnik biraz :))

mumudihaba canımcım sen çok acılar yaşamışsın, seni okuyunca çok içim acıdı be canısı Allah sabır versin inşallh en kısa zamanda hamile kalırsın canısı ve bunları tekrar yaşamazsın, çok acı 3 kere bu olay başına gelmiş , neyseki sonuncunun üzerinden 4 ay geçmiş, 2 ay sonra sende çalışmalara başlarsın.Benim daha 1 ay oldu.

İnşallah bu günlerde geçicek yağmurcan cım.

merhaba kızlar..
benim için ettiğiniz dualar ve iyi dilekleriniz için binlerce kere teşekkür ediyorum hepinize Rabbim sizinde dileklerinizi kabul etsin en kısa zamanda inşallah..bende değerim yükselince çok sevindim ama doktorun dediği çıkacak galiba kızlar.. bugün öğleden beri kahve rengi akıntım oldu sanki adet oluyor gibiyim ilaçlardan galiba tam sökmüyor ama bütün gün geldi galiba bebeğimi kaybettim..Rabbimden öncelikle hayırlısını diledim, Hayırlısı yine böyle demekki arkadaşlar elden başka birşey demek gelmiyor

cnm sen hayırlısını istiyorum diyorsun ümitsizliğie kapılma bekleyelim ve bakalım

ilk önce senin dediğin gibi hayırlısı RABBİM ol dediyse inş olacak

Tabi ki hayırlısı yarencim Rabbim hayırlıysa nasip etsin ... Fakat herşey bitmiş değil değerin arttığı sürece umutta devam edecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…