- 27 Mart 2008
- 2.721
- 42
- 358
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #37.141
cnm kısmetse 18 ocakta
ahhh eşimin rahatlığı pozitifliği bende olsaydı ne güzel olurdu
Canım öncelikle kayıpların için çok üzüldüm,aramıza hoş geldin,inşallah bundan böyle iyi haberler yazarsınEvet abdominal dikiş yaptıran varmı?
Canım biz de seni,filizi ve en çok da inciyi kucaklıyoruz :)metalcim Allah yardımcın olsun hayırlısı ile vakitlice sag saglim alırsın yavrunu kucagına inşallah!Nişan olsa bile korkma,duzenli kasılman olmadıgı surece daha haftalarca durdurabilirler dogumu,benim ilk hamileligimde 31.haftamda geldi nişanım ama dogum 37 haftada oldu,sen icini ferah tut Allah´a emanet ol,dualarımdasın
hideniskocum canım az kaldı bir hafta sonra sag saglim alacaksın tatlı kızını kollarına inşallah,eşine de cok gecmiş olsun,inşallah ciddi bir durum yoktur ama belli olana kadar senden ve yeni dogan bebekten uzak dursun tatlım,Allah´ım korusun!
duyaydın kuzum cok kızdırmışlar seni,deger mi kendini ve bebegini uzmeye,sadece işlerini halledecek kadar gorus o insanlarla ve o kadar dusunme suresi tanı onlara,sonra unut varlıklarını bile,salla gitsin,sen kendini ve bebegini uzme
chnb canım yeni eşyalarını gule gule kullan inşallah,kuzularını opuyorum iyi bakın birbirinize
risksiz dogum haftalarına gelen bir suru arkadaş var topicte cok şukur Allah´ıma,sırayla hepinizin saglıcakla yavrularınızı dogurdugunuz haberlerini alacagız Allah´ın izniyle inşallah...hidenisko,yaren,eylulgulu,duyaydın,metal ve diger sıradakiler,dualarım sizinleAllah sırasıyla vakitlice sag saglim dogumlar kısmet etsin sizlere,mumudihaba başta olmak uzere(en yakın onun gebelik durumu olacak kısmetse) gebelik yolunda ugraş verenlere de tez zamanda mujdeli haberler kısmet olsun inşallah!
benim cimcimelerim cok şukur iyilerİnci gece ve gunduzu tamamen karıştırmış durumda ve biraz yoruluyorum ama hasta olmasınlar razıyım uykusuzluga.Dun sabah 8 de uyuduk,ogleden sonra 2 de kalktık mesela,butun gun uyuyup butun gece oyun istiyor :) sag olsun saglıklı olsun gerisi muhim degil.
kızlar size bir sey danısacagım burda sık sık tiroid ve t4 tsh gibi tahlillerden bahsedildi ama ben pek dikkat etmedim ne nedir ne icindir diye,bugun ablam geldi tshsi yuksek t4 u duşuk cıkmış(tsh 7 kusurlu bir sayıydı sanırım),bu ne demek oluyor ve nasıl bir tedavi sureci oluyor bilgisi olan var mı?
hepinizi de kocaman kucaklıyorum
paşam seni de unutmadım,martta verecegin mujdeli haberi bekliyorum
Canım senden haber aldığıma çok sevindim,inşallah dayanıcak yavrun,dua ediyoruz hepimizCanlar hepinizi kocaman kucaklıyorum. Herbirinize tek tek yazmak isterdim fakat serum kolumda olunca tel elle telden yazmıyorum.
Hepimiz dualarımdasınız. Munıdihaba olacak Rabbim izniyle dualarımdasın. Gurbetçiii hayırlı haberlerini bekliyorum. Hidennisco canım eşine geçmiş olsun. Kızında zamanda gelecek inşallah. Yaren eylülgülü duyaydın sırayı bozmayın canlar. Feryal bade merra1 saftuç mekek81 salihas sahbamus paşam melek18 mulberry mmery hepykelebek hepinizden Allah tekrar razı olsun hepinizden.
Hamd olsun Rabb'ime bir gece daha yavrum anne karnında kalabildi. Kasılmalarım Nst de çok çıkmıyor. Fakat bebegin toplanması şeklinde olan ve mesanemi sıkan sıkışıklıklar Dr yanında oldu. Oda evet azda olsa rahim kasılıyor dedi. Geçen gece 5 dakika arayla olmuştu.
Bide güzel bir sürpriz oldu aksam geç saatlerde Arda bey ziyaretine geldi.
Canlar dualarınızı eksik etmeyin. Allahım sana sığındım. Hikmetinî üzerîmden esirgeme. Yavrumu ve bizleri Koruu. Âmin.
Hiç için burulmasın mutlu ol,ne güzel için rahat edecek,ben de sevmem hastaneleri ama böylesi takip edilmek daha güvenligunaydin kizlar...
eylulgulu cnm bugun kontrolum bu kasilmalardan dolayi bir hafta one aldirdim kontrolden sonra yatisim yapilacak hastaneye insallah hastanede guzel bi tedavi uygularlar bon bon suratima bakmazlar..
duyaydin cnm uzme kendini bos ver cnm seni farkindaysan hep uzuyorlar bos ver ara duzelin de oldu bitti..
yeni gelen arkadasim hosgeldin gecmis olsun rabbim buyuk sinavimiz cok zor hakkiyla gecmeyi nasip etsin rabbim arkadaslara katiliyorum...
hidenisko masallah kizcene hic uzmedi seni esinede gecmis olsun cnm kurtulamadiniz gitti bu hastaliklardan yaaa.benim esimde bu sabah uyandi midem bulaniyor basim agiriyor diyordu bana kahvalti hazirladi kendi yiyemedi uzuluyorum bu eslere ya..
mumudihaba cnm oyle dusunme cnm hemen umitsizlige kapilma bol bol dua et rabbim hakkinda hayirlisini versin...
.........
bende bugun kontrole gidecem cok korkuyorum dikis rahim agzini patcalayacak diyecek diye odum kopuyor Allahim sen emek lerimizin karsiligini ver kasilmam dun yine vardi Allahim sana sigindim su yaziyi yazerken bi defa yine oldu ne pis bisey bu ya kendimi bi kadin olarak hic gormuyorum normal kadinlar pitir patir doguruyor ben kendimi sakat gibi goruyorum valla Allahimin gucune gitmesin...
dun arkaslar geldi hastaneye yatiyorum diye ..
metal cnm bu gun daha iyisindir insallah cnm benim rabbim sana guc kuvvet sabir versin aci cektirmesin yar ve yardimcin olsun..
hastaneye yaticam diye icimde bi burukluk var bir yandan sevinip bir yandan uzuluyorum..
İnsallah canım sende gorceksin bu gunleri,ben Arda beyin hastası değilim Cemil beyin hastasiydim dikisimi o attı riski haftalar gecene kadar takibimide o yaptı ama dogum icin doktorumu değiştirdim maddiyattan dolayı,ben 32. Den sonra ayaklandim yatmıyorum evde normal hamileler gibi dikkat ederek islerimi yapabiliyorum cok şükür darısı basınaAYY NE GÜZEELL..MAŞALLAH SANA..BENDE SEN GİBİ BU GÜNLERİ GÖRCEKMİYİM ACABA..HAYAL GİBİM GELİYOR...SEN ARDA BEYİN HASTASIYDIN SANIRIM DEMİ...bişey diyimmi artık doğursanda olur...rahat ol...yatıyosan yatma artık bence...
Aman ne güzel tarihler bunlar,16 ocakta hidenisko doğuracak,17 ocak benim doğum günüm,18 ocakta da sen bize gebelik haberi vereceksin bak görürsüncnm kısmetse 18 ocakta
Canım sakın ol öfkeyle kalkan zararla otururmuş sen bunca emekle sahip oldugun mesleğine bu insanlar yüzünden mı bırakacaksın.özelde çalışsan bırak git derdim,keske bende memur olabilseydim,Ah kızlar,sinirden elim ayağım titriyor inanın ki,hayatımda bu kadar gerizekalı,bu kadar iş bilmez insanlar görmedim ben,hani insanlar öğretmenleri aşağılayor ya çok haklılar!!!!bunları gördükçe ben mesleğimden utanıyorum,almışlar dağdaki çobanları öğretmen yapmışlar sanki
Bildiğiniz üzere 32 yi devirdik ,hakkım olan doğum öncesi 8 haftalık iznimi yazdırdım hastanede okula da verildi,herifler mebbis dediğimiz bizlerin okul sicil bilgilerinin bulunduğu sayfaya bunu 28 günlük rapor diye yazmışlar!!!!!!!!! 28. Rakamı yazmıyor bile nereden çıkardın? Hiç mi yönetmelik bilmezsin? hangi dağdan indin? yazılana göre 1 şubatta göreve başlıyorum!!!!!!!!!!!!!!! yönetici dediğin adamı yaptığı işler bellidir rapor girer,öğretmenin özlük işlerini yürütür vs bizde özlük mözlük yok,derecen kademen gelir yalvar yakar yaptırırsın,ya da milli eğitimdeki koca g.t lü memurların keyfinin gelmesini beklersin,çünkü ya fal bakıyordur ya çekirdrk çitliyordur,lanet olsun böyle mesleğe,köpek musamelesi görmekten bıktım,ne meslekmiş arkadaş,öğrenci saygısız,idare umursamaz bilgisiz,öğretmenler odası b.k çukuru,meb desen alakasız adamlar bakan oluyor,çevre desen yata yata para kazanıyoruz hatta milyarlar alıyoruz...... yetti beeee kim istiyosa vercem mesleğimi ben evde oturcam kahrından hasta olur insan,hamal olsam daha saygı görürüm!!!!!!!!!
Az kalmış haftaya bugün insallah guzel haberler vereceksincnm kısmetse 18 ocakta
Mağdur oluyordum az kalsın,1 şubatta göreve bekleyeceklerdi brni,ondan sonra tutanak tutar müstefi sayıp memurluktan atmaya çalışırlardı artık,geçen sefer de raporunuz eksik diye tutturmuşlardı,memuruz işimiz garanti de arkamızdan kuyumuzu kazan çok,hepimiz birer garip öğretmeniz kimse kimseden üstün değil ama böyle saçma sapan bi çekememezlik,gençleri küçümseme,yıldırma,yıpratma politikası güdüyorlar,bu okulda 4 senedir çalışıyorum daha doğru dürüst işlerin yürüdüğünü görmedim,srn hata yaparsan vay haline ama onlar böylesi hataları kaç bin kez yaptı ben sayısını unuttumCanım sakın ol öfkeyle kalkan zararla otururmuş sen bunca emekle sahip oldugun mesleğine bu insanlar yüzünden mı bırakacaksın.özelde çalışsan bırak git derdim,keske bende memur olabilseydim,
Sinirlendiğin zaman bebeğini duşun iyi geliyor
Maşallah kızınaHidenisko anca gelebildi
Bugun son muayenemizi olduk, hastaneye gittik, anestezi ekibi ile gorustuk, tahlillerim yapildi
16 ocak carsamba gunu saat 9 da kizimi kucagima alacagim insallah
Kizim 3780 gr olmus
Nst de kasilmalarim cikti, ama arda bey duzenli degil sikinti yok dedi, 1-2 gune dogurmazsin carsambayi bekler bebis dedi
Bizde istanbulda kalmaya karar verdik doguma kadar
Alttan muayene etti aciklik var mi diye, mahvoldum bagirdim cok aciyor diye
Hala belim kasiklarim agriyor
Hemen metali sordum nasil oldu diye, orda aldm haberi hastaneye yatmis diye
İnsallah biraz daha dayanir bebis
Bu arada esim hastanede
Tuberkuloz olailirsin demisler, tukuruk testi istemisler
Esim pek guvenmemis doktora , enfeksiyon da olabilir demis antibiyotik vermis
Ooff insallah degildir , allahim esime de sifa ver
Canım ya o tutanağı o hatayı yapana tutarlar sen gerekli kağıtları vermissin,sordukları sorudan belli nasil is yaptıklarıMağdur oluyordum az kalsın,1 şubatta göreve bekleyeceklerdi brni,ondan sonra tutanak tutar müstefi sayıp memurluktan atmaya çalışırlardı artık,geçen sefer de raporunuz eksik diye tutturmuşlardı,memuruz işimiz garanti de arkamızdan kuyumuzu kazan çok,hepimiz birer garip öğretmeniz kimse kimseden üstün değil ama böyle saçma sapan bi çekememezlik,gençleri küçümseme,yıldırma,yıpratma politikası güdüyorlar,bu okulda 4 senedir çalışıyorum daha doğru dürüst işlerin yürüdüğünü görmedim,srn hata yaparsan vay haline ama onlar böylesi hataları kaç bin kez yaptı ben sayısını unuttum
Aradım okulu,cevap şu ha: raporun son günü yazmıyordu biz de bir öncrki rapor kadardır deyip öyle işledik... dedim siz yönetmelik bilmiyor musunuz doğum öncesi izne çıkabilir yazıyor doğum öncesi izin ne kadar? mrmur kızın son sorusuyla yıkıldım zaten aklasam mı gülsrm mi bilemefim,hocam diyo ben şimdi bu 8 haftayı hesaplatken 6 ile mi çatpauım 7 ile mi????? yavrum bir hafta kaç gün? diyemedim ben utandım
metalcim Allah yardımcın olsun hayırlısı ile vakitlice sag saglim alırsın yavrunu kucagına inşallah!Nişan olsa bile korkma,duzenli kasılman olmadıgı surece daha haftalarca durdurabilirler dogumu,benim ilk hamileligimde 31.haftamda geldi nişanım ama dogum 37 haftada oldu,sen icini ferah tut Allah´a emanet ol,dualarımdasın
hideniskocum canım az kaldı bir hafta sonra sag saglim alacaksın tatlı kızını kollarına inşallah,eşine de cok gecmiş olsun,inşallah ciddi bir durum yoktur ama belli olana kadar senden ve yeni dogan bebekten uzak dursun tatlım,Allah´ım korusun!
duyaydın kuzum cok kızdırmışlar seni,deger mi kendini ve bebegini uzmeye,sadece işlerini halledecek kadar gorus o insanlarla ve o kadar dusunme suresi tanı onlara,sonra unut varlıklarını bile,salla gitsin,sen kendini ve bebegini uzme
chnb canım yeni eşyalarını gule gule kullan inşallah,kuzularını opuyorum iyi bakın birbirinize
risksiz dogum haftalarına gelen bir suru arkadaş var topicte cok şukur Allah´ıma,sırayla hepinizin saglıcakla yavrularınızı dogurdugunuz haberlerini alacagız Allah´ın izniyle inşallah...hidenisko,yaren,eylulgulu,duyaydın,metal ve diger sıradakiler,dualarım sizinleAllah sırasıyla vakitlice sag saglim dogumlar kısmet etsin sizlere,mumudihaba başta olmak uzere(en yakın onun gebelik durumu olacak kısmetse) gebelik yolunda ugraş verenlere de tez zamanda mujdeli haberler kısmet olsun inşallah!
benim cimcimelerim cok şukur iyilerİnci gece ve gunduzu tamamen karıştırmış durumda ve biraz yoruluyorum ama hasta olmasınlar razıyım uykusuzluga.Dun sabah 8 de uyuduk,ogleden sonra 2 de kalktık mesela,butun gun uyuyup butun gece oyun istiyor :) sag olsun saglıklı olsun gerisi muhim degil.
kızlar size bir sey danısacagım burda sık sık tiroid ve t4 tsh gibi tahlillerden bahsedildi ama ben pek dikkat etmedim ne nedir ne icindir diye,bugun ablam geldi tshsi yuksek t4 u duşuk cıkmış(tsh 7 kusurlu bir sayıydı sanırım),bu ne demek oluyor ve nasıl bir tedavi sureci oluyor bilgisi olan var mı?
hepinizi de kocaman kucaklıyorum
paşam seni de unutmadım,martta verecegin mujdeli haberi bekliyorum
canlar hepinizi kocaman kucaklıyorum. Herbirinize tek tek yazmak isterdim fakat serum kolumda olunca tel elle telden yazmıyorum.
Hepimiz dualarımdasınız. Munıdihaba olacak rabbim izniyle dualarımdasın. Gurbetçiii hayırlı haberlerini bekliyorum. Hidennisco canım eşine geçmiş olsun. Kızında zamanda gelecek inşallah. Yaren eylülgülü duyaydın sırayı bozmayın canlar. Feryal bade merra1 saftuç mekek81 salihas sahbamus paşam melek18 mulberry mmery hepykelebek hepinizden allah tekrar razı olsun hepinizden.
Hamd olsun rabb'ime bir gece daha yavrum anne karnında kalabildi. Kasılmalarım nst de çok çıkmıyor. Fakat bebegin toplanması şeklinde olan ve mesanemi sıkan sıkışıklıklar dr yanında oldu. Oda evet azda olsa rahim kasılıyor dedi. Geçen gece 5 dakika arayla olmuştu.
Bide güzel bir sürpriz oldu aksam geç saatlerde arda bey ziyaretine geldi.
Canlar dualarınızı eksik etmeyin. Allahım sana sığındım. Hikmetinî üzerîmden esirgeme. Yavrumu ve bizleri koruu. âmin.
metalcim insallah senin ve bebek için en hayırlısı olur...
güzel haberlerle gel..dualarım seninle..
canım bende dogumdn sonra neredeyse 2,5 ay adet olmadım.
sonra dr. baktı mantar baslangıcı var gibi dedi tahlilde de desteklendi..
büyük fitiller ilaçlar verdi hemde söktürücü verdi...
mantar tedavimi gördüm adette oldum rahatladım darısı basına.
bende 5 aralıkta bebeğimi kaybettim 8 ocakta adet oldum...yani 34 gün sonra ilk adetimi oldum...bide ben doğumdan buyana ilk defa 3 ocakta kadın doğumcuya gittim...bana doğumdan sonra kürtaj olup olmadığımı sordu..hayır dedim..baktığında rahimde materyaller kaldığını söyledi...24 saatte bir antibiyotik ve vajinal fitil verdi...işte 1 haftadır onları kullandım ilaclarımın bittiği günde adet oldum tuvalete ilk çıktığımda nasıl adetken kan pıhtısı gelirse öyle değişik renkte büyük bi pıhtı düştü..içimde kalan parça olsa gerek... Bilmiyorum sen doğumdan sonra gittinmi hiç doktora..
2008 yılında evlendigimde rahmimin 2ye ayrılmış yani kalp şeklinde olduğunu biliyordum ve balayinda hemen ameliyat oldum sonra baktılar değişen bişey yok daha ameliyat hiç normal yolla hamile kalamaadim 2. Ameliyattan sonra beklemek istemedik esimdede varikosal cikti ameliyat oldu sperm sayisi ve hareketi cok azdi duzelir 1seneye dediler sonra tup bebek yaptırdık durumum için iyimser gebeligi taşır demişlerdi bi kızım olacaktı çok mutluydum doktorlar temkinligdi yat dediler yattım iğne dediler vurundum 18.haftaya geldik 15 temmuz 2009 da gece 11.40 da lavaboya gittim çıktığımda çamaşırim islandi anne ben cisimi kaçırıyor dedim ama o anladi suyum geldi ağrı sizi yok doktoru aradık acile dedi 9eylül hastanesine gittik hayatımın en berbat gecesiydi sabaha kadar beklettiler sonra eşimden ve benden imza alıp bebeğimizi öldürmemizi istediler hiç suyum yoktu ufak dokunusllarını hissederken kızım beni kurtarın dercesine kuvvetli kimildiyordu ve 2 saatlik bi bekleyisle dogum yaptırdılar çok zordu sancim olmadığı için mi bilmiyorum hatırlaması bile kötü o kolidorlarin dili olsada konuşsa haykirislarim feryatlarım allaha yalvardım bebegimi alma dedim ama gitti melegim
Sonra yine doktor değiştirdik rahim boyun kisaymis senin neden dikiş yapmadılar dedi tabi ben bilmiyordum şimdi dedi gebelik deniycez dedi ve o doktor sadece catlatma iğneyle hamile bıraktı beni bi oğlum olacaktı 12haftada sağlıklı olduğunu öğrendim ve dikiş atıldı ama bu arada heray adet olur gibi kanamam oldu çok yattım hastanelerde hergün vurundum prulutonu bazen 2kez yaptılar ilaçlar fln 18haftayı geçtim oh be dedim derken 19+5 olduk yine bir gece yine aynı şekilde oglumda melek oldu sonra rahim tam açılmamış dediler yine rahim ameliyatı oldum bu sefer rahmin üstünde bi sıkıntı yok ama giriş kisminda 2bölme duruyor hala doktor dediki o giriş kısmından dikiş tutmaz sonrasında sorun içerden dikiş aticaz dedi rahim boyu1.7 çok kısa operasyonların ve rahim şeklinin etkisi büyük dedi doktor şimdi antibiyotik verdi 3hafta sonra konuşalım bi karar verelim dedi yaklaşık 9aydır catlatma ignesi deniyordük olmadı eşimin degerleri dusuk belkide tup bebek sonra 12haftaya kadar içten dikiş inşallah anlatabilmisimdir yorumlarinizi bekliyorum hakkınızı helal edin teşekkürler.
Hep yattım cnm bebeklerde hiçbirşey bulunamadı bize test yapılmadı ama bu sefer onuda yaptiricam sanırım rahim ağzıyla ve şekliyle ilgili allah buyuk daha deniyecez merak ettiğim hamileyken karından dikiş atılıp bebeğini kucağına alan varmı dikiş kime yaptırdınız ?
Canlar hepinizi kocaman kucaklıyorum. Herbirinize tek tek yazmak isterdim fakat serum kolumda olunca tel elle telden yazmıyorum.
Hepimiz dualarımdasınız. Munıdihaba olacak Rabbim izniyle dualarımdasın. Gurbetçiii hayırlı haberlerini bekliyorum. Hidennisco canım eşine geçmiş olsun. Kızında zamanda gelecek inşallah. Yaren eylülgülü duyaydın sırayı bozmayın canlar. Feryal bade merra1 saftuç mekek81 salihas sahbamus paşam melek18 mulberry mmery hepykelebek hepinizden Allah tekrar razı olsun hepinizden.
Hamd olsun Rabb'ime bir gece daha yavrum anne karnında kalabildi. Kasılmalarım Nst de çok çıkmıyor. Fakat bebegin toplanması şeklinde olan ve mesanemi sıkan sıkışıklıklar Dr yanında oldu. Oda evet azda olsa rahim kasılıyor dedi. Geçen gece 5 dakika arayla olmuştu.
Bide güzel bir sürpriz oldu aksam geç saatlerde Arda bey ziyaretine geldi.
Canlar dualarınızı eksik etmeyin. Allahım sana sığındım. Hikmetinî üzerîmden esirgeme. Yavrumu ve bizleri Koruu. Âmin.
ayyy çok güzel bir anı olur.doğum nasıl olacak sezeryan mı?
strese girme kızım ya bak gene şekerin çıkıcek hevallahi beni deli etmesinler gelri hemsini döbverim sen yeterki üzülme karnındakini düşün bebem çiktir et onları benimde ögretmen arkadaşım var oda stresli bir görev diyor :18::18:stres yok relak bakıyım hımmm
canım mevlamm ne eylerse güzel eyler sen herşeyi yaptın ben inanıyormki evladımızı yaradans aglıklı bir şekilde vericekben inanıyorm sende inan olurmu büyük gün ne zaman :18::18::18:
rabbim yardımcın olsn canım 40 hafta görme dileginle
canım sen patolojiye verdinmi serkaljın ne şekilde yapıldı sen kanda pırtılaşmaya genetik testlerine kadar baktır riskli gebelik uzmanına git derim ben bir görün rabbim ayrdımcın olsn bende 3 tane kaybettim acısını bilirimüzülerekten hoş geldim aramıza diyorm canım herşey olcagına varıyor malesef daha çok şey yazardımda arkadaşlar aydınlatıcı anlatmışlar yani
canım istersen benim arkadaşım var görüşüyüm arda beyin hastanesinde kaç arkadaşımı çekti bir fiyat al bakalım kız dalında uzman diyeyim didim birde ondan al fiyatı
vallahi diidm gene untt beniinci ne yapıyor annesi bakıyormda misafir gelmiş inciye ah hepimiz yakın degilizki birbirimize gidip gelelim
canım senin için çok da ettim işşallah ntmazsan namazlarımda da edicem senin serklajı arda bey yaptı neden açılma olmşki hep yatıyorsn ama :18::18::18::18:arda beyde baba adan diyorm ben ya kim gelir ziyarete sana soryorm aman der alırım paramı ne gidicem derler ama arda öylemi mavişim benim ya
canım öncelikle beni kürtaj ettiklerinde bebeklerim dogdktan sonar rahimi temizliyorlar çok şükür bebekleirm de bir ksur yoktu 2 oglumda çok çektim ben öyle böyle degilkürtaşım çok zor geçti ne ytması sigortada uyutmamı var
2 sornda taşıyıcı annelik dedigine bakarsan dogr olmasına dogrda dinimizde günah aman diyim günaha girme sen taşımıcaksın taşıyıcı anne taşıcak olmaz
günaydın bebemsenin için ne hayırlısıysa rabbim onu nasip etsin hastane ortamıda kötü ya ev gibi degil stresi yeter işşallah hayırlı haberlerle gelirsin aman diyim bizi ihmal etme merak ederiz:18::18:hayırlı cmalar hepinize kızlar beni soracak olrsanız bir degişiklik yok :2::2::2:eh işte brnm tam gaz akıyor duş aldım bgün işşallah namaza başlarım hepinize bol bol da ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?