Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

cnm çok geçmış olsun hepimizin hıkayesı farklı ama benzer RABBİM kimseye yaşatmasın

en son gittiğin dr rahım agzı yetmezlığı 23 haftadan sonra doğum yapana denır

16 haftadan sonra 22- 23 haftaya kadar olan kayıplarda ise başka sebeplerde aranır dedi

enfeksıyon rahım duvarının esnememesinden olabilirmış

cnm perıtonolg olan bır dr la görüşmelisin

annesının uslu kızı söz dinliyor

hayırlısı olsun cnm eşine de çok geçmiş olsun

Ilk once buyuk gecmis olsun
Bebeklerini kaybeden biri olarak acini anliyorum.

Canim hangi sehirdesin ve dr un kim bu cok onemli
Riskli gebelik uzmani olmasi gerekiyor cunku

Rahim boyun ne zaman 1.7 cm olculdu zaten 2.5 cm ve alti buyuk risk
Icten dikis ne demek anlayamadim
Genelde serklaj eahim agzinin buzulmesi seklinde uygulaniyor yada cok nadir karindan kesiler atilarak laparoskopik serklaj uygulaniyor

Ben.en.son arda beyle gorustugumde tlf da plesantayi tahlile gonderdinizmi demisti ben bilmiyordum
Dogumlardan sonra bebeklere herhangi bir test uygulandimi

Cok sordum biliyorum ama urda beeeklerini kaybedeb herkesin hikayesi farkli
servikal yetmezlik ve arti farkli sorunlar

Tekrar bir gebelik yasamadan once iyi bir dr dan onay al derim

Rabbim bir daha ayni aciyi yasatmasin saglikli evlatlar nasip.etsin insallah.

iyi diyelim iyi olsun

ewet 5 gunum ama yaaaa feryalcım sankı olmadı bu seferde

offffffffff hayırlısı kısmette ne varsa artık
canım hep umutlu ol ne olur.inşallah iyi sonuçlar olsun .

çok geçmiş olsun başın sağolsun canım içten dikiş derken abdominal(karından)dikişmi canım.

kızına maşallah güzelim.
buarada eşine de çok geçmiş olsun.test sonucu temiz çıkar inşallah.
oğluşuna da geçmiş olsun canım kulak problemi geçicidir umarım.

Kizlar bu arada eslerimizi hep sikayet mi edecegiz azicik da surprizlerden bahsedelim :))
Fotografci tutmak istiyordum doguma, ama masraf olur falan diye vazgecmek niyetindeydim, bir yandan da gonlumde bir fotografci vardi, esim saldim cayira mevlam kayira onunla gorusturdu beni, randevulastik

Hep yattım cnm bebeklerde hiçbirşey bulunamadı bize test yapılmadı ama bu sefer onuda yaptiricam sanırım rahim ağzıyla ve şekliyle ilgili allah buyuk daha deniyecez merak ettiğim hamileyken karından dikiş atılıp bebeğini kucağına alan varmı dikiş kime yaptırdınız ?

metalcim Allah yardımcın olsun hayırlısı ile vakitlice sag saglim alırsın yavrunu kucagına inşallah!Nişan olsa bile korkma,duzenli kasılman olmadıgı surece daha haftalarca durdurabilirler dogumu,benim ilk hamileligimde 31.haftamda geldi nişanım ama dogum 37 haftada oldu,sen icini ferah tut Allah´a emanet ol,dualarımdasın

hideniskocum canım az kaldı bir hafta sonra sag saglim alacaksın tatlı kızını kollarına inşallah,eşine de cok gecmiş olsun,inşallah ciddi bir durum yoktur ama belli olana kadar senden ve yeni dogan bebekten uzak dursun tatlım,Allah´ım korusun!

duyaydın kuzum cok kızdırmışlar seni,deger mi kendini ve bebegini uzmeye,sadece işlerini halledecek kadar gorus o insanlarla ve o kadar dusunme suresi tanı onlara,sonra unut varlıklarını bile,salla gitsin,sen kendini ve bebegini uzme

chnb canım yeni eşyalarını gule gule kullan inşallah,kuzularını opuyorum iyi bakın birbirinize

risksiz dogum haftalarına gelen bir suru arkadaş var topicte cok şukur Allah´ıma,sırayla hepinizin saglıcakla yavrularınızı dogurdugunuz haberlerini alacagız Allah´ın izniyle inşallah...hidenisko,yaren,eylulgulu,duyaydın,metal ve diger sıradakiler,dualarım sizinle Allah sırasıyla vakitlice sag saglim dogumlar kısmet etsin sizlere,mumudihaba başta olmak uzere(en yakın onun gebelik durumu olacak kısmetse) gebelik yolunda ugraş verenlere de tez zamanda mujdeli haberler kısmet olsun inşallah!

benim cimcimelerim cok şukur iyiler İnci gece ve gunduzu tamamen karıştırmış durumda ve biraz yoruluyorum ama hasta olmasınlar razıyım uykusuzluga.Dun sabah 8 de uyuduk,ogleden sonra 2 de kalktık mesela,butun gun uyuyup butun gece oyun istiyor :) sag olsun saglıklı olsun gerisi muhim degil.

kızlar size bir sey danısacagım burda sık sık tiroid ve t4 tsh gibi tahlillerden bahsedildi ama ben pek dikkat etmedim ne nedir ne icindir diye,bugun ablam geldi tshsi yuksek t4 u duşuk cıkmış(tsh 7 kusurlu bir sayıydı sanırım),bu ne demek oluyor ve nasıl bir tedavi sureci oluyor bilgisi olan var mı?

hepinizi de kocaman kucaklıyorum
paşam seni de unutmadım,martta verecegin mujdeli haberi bekliyorum

bende senin histereskopi oldum..benimde taaa lisede biliyodum...rahmim kalp şeklinde...kese kese yumurtanın ucu şeklinde kaldı...4. Bebeğimi kaybettim malesef bende...4.gebeliğimde genetik testlerime göre göbekten iğne vuruldum hergün pıhtılaşmayı önlemek adına corasprin aldım...alttan dikiş attırdım..sadece yatmadım çok rahattı gebeliğim...doktorlar yatmakla alakası yok dediler gerçi ama bilemiyorum..buna rağmen 35 gün önce 20 haftalık bebeğimi kaybettim...bu sefer bakalım abdominal serklaj denicekler yada rahmimi iyice düzelticekler..bidaha histereskopi yapcaklar... çok geçmiş olsun başın sağolsun

meb öldü bitti artık......artık kaç kişi öğretmen olmak isterki bu ülkede...hiçbigüzelliği kalmadı öğretmenli,in...kıyafetler serbest...öğrenci öğretmeni bıçaklayacak kadar rahatt...idarede sorunlar .....maaşlar sıkıntı.... Bende öğretmenim ne yazıkki ...

AYY NE GÜZEELL..MAŞALLAH SANA..BENDE SEN GİBİ BU GÜNLERİ GÖRCEKMİYİM ACABA..HAYAL GİBİM GELİYOR...SEN ARDA BEYİN HASTASIYDIN SANIRIM DEMİ...bişey diyimmi artık doğursanda olur...rahat ol...yatıyosan yatma artık bence...

Canlar hepinizi kocaman kucaklıyorum. Herbirinize tek tek yazmak isterdim fakat serum kolumda olunca tel elle telden yazmıyorum.
Hepimiz dualarımdasınız. Munıdihaba olacak Rabbim izniyle dualarımdasın. Gurbetçiii hayırlı haberlerini bekliyorum. Hidennisco canım eşine geçmiş olsun. Kızında zamanda gelecek inşallah. Yaren eylülgülü duyaydın sırayı bozmayın canlar. Feryal bade merra1 saftuç mekek81 salihas sahbamus paşam melek18 mulberry mmery hepykelebek hepinizden Allah tekrar razı olsun hepinizden.
Hamd olsun Rabb'ime bir gece daha yavrum anne karnında kalabildi. Kasılmalarım Nst de çok çıkmıyor. Fakat bebegin toplanması şeklinde olan ve mesanemi sıkan sıkışıklıklar Dr yanında oldu. Oda evet azda olsa rahim kasılıyor dedi. Geçen gece 5 dakika arayla olmuştu.
Bide güzel bir sürpriz oldu aksam geç saatlerde Arda bey ziyaretine geldi.
Canlar dualarınızı eksik etmeyin. Allahım sana sığındım. Hikmetinî üzerîmden esirgeme. Yavrumu ve bizleri Koruu. Âmin.

Son düzenleme:

ya ben erken doğumdanda korkarım..yani kuvezdede olsa allah korusun zihinsel engelli olur felan...ben engelliler öğretmeniyim ya...öğrencilerin birkısmı erken doğumla olmuş...anladığım kadarıyla kuvez bebeğin kesesi suyu görevini görüyor öylemi?

sen kürtaj olunca öyle olmuş..kürtjı kopara kopara yapıyolar biliyonnu..cımbız gibi aletle ne çekersen eline artık bebeğin hangi parcası gelirse felan... (( seninkide öyle olunca çok parça kalmış heral..ben doğum yaptımdı ya sonra uyuttular beni eşini aldılar yani ultrasonla bakmışlardır orda eşini alırken ben bilmiyom sormakda aklıma gelmedi...sonra zaten 1 ay sonra ilk defa kontrole gittiydim işte...ilaçlar iyi geldi düşürdü... başka parça varmıdır acep..ama 1-2 ay sonra histereskopiye gitcem şöyle rahmi iyi bi temizletecem..o yumurtanın ucu kadar kalan fazlalığıda halleder...ama profösör o kadar bıraktıysa vardır bi bildiği...yani neden dümdüz etmedi temizlemedi...

BİLİYONNU BANA TAŞIYICI ANNELİKTEN BAHSETTİLER...senin yumurtanla eşinin spermini alıp dölleyip sorunsuz bi kadının rahmine yerleştiriyolarmış..o sadece taşıyomuş rahminde...bebekle hiçbir bağı olmuyomuş taşımaktan başka...hatta türkiyede bi kadın kızının bebeğini taşımış...düşünsene..annesi kızının bebeğini taşıyo..normalde türkiyede yasakmış kıbrısta yapıyolarmış...tıpta neler var yaaawwww hayret valla

gunaydin kizlar...
eylulgulu cnm bugun kontrolum bu kasilmalardan dolayi bir hafta one aldirdim kontrolden sonra yatisim yapilacak hastaneye insallah hastanede guzel bi tedavi uygularlar bon bon suratima bakmazlar..
duyaydin cnm uzme kendini bos ver cnm seni farkindaysan hep uzuyorlar bos ver ara duzelin de oldu bitti..
yeni gelen arkadasim hosgeldin gecmis olsun rabbim buyuk sinavimiz cok zor hakkiyla gecmeyi nasip etsin rabbim arkadaslara katiliyorum...
hidenisko masallah kizcene hic uzmedi seni esinede gecmis olsun cnm kurtulamadiniz gitti bu hastaliklardan yaaa.benim esimde bu sabah uyandi midem bulaniyor basim agiriyor diyordu bana kahvalti hazirladi kendi yiyemedi uzuluyorum bu eslere ya..
mumudihaba cnm oyle dusunme cnm hemen umitsizlige kapilma bol bol dua et rabbim hakkinda hayirlisini versin...
.........
bende bugun kontrole gidecem cok korkuyorum dikis rahim agzini patcalayacak diyecek diye odum kopuyor Allahim sen emek lerimizin karsiligini ver kasilmam dun yine vardi Allahim sana sigindim su yaziyi yazerken bi defa yine oldu ne pis bisey bu ya kendimi bi kadin olarak hic gormuyorum normal kadinlar pitir patir doguruyor ben kendimi sakat gibi goruyorum valla Allahimin gucune gitmesin...
dun arkaslar geldi hastaneye yatiyorum diye ..
metal cnm bu gun daha iyisindir insallah cnm benim rabbim sana guc kuvvet sabir versin aci cektirmesin yar ve yardimcin olsun..
hastaneye yaticam diye icimde bi burukluk var bir yandan sevinip bir yandan uzuluyorum..

keşke hastanede 9 ay yatma gibi bişey olsa..istanbulu hiç bilmem..o kadar canım çekiyorki şu arda beyi...muayene olamadan edemicem valla...ama ben hep ilerisini düşünüyorum istanbulu bilmem yol bilmem iz bilmem ..eşim burda kastamonuda çalışırkene hamilelikte yanımda olmamasını düşünemiyorum..annem olur illaki ama...hem nerde kalcaz..arda beyin hastanesinde yatsak hergün uuuffff kimbilir ne kadar masraf çıkar...aslında bizim gibi riskli gebelere özel yapıcaklar hastane odalarını...yani ne bileyim aylarca hastanede kalacağımız için ailen içinde refakatçıların içinde yatak düşünülecek...evin gibi rahat etceksin.....o zaman güvende oluruz psikolojimiz rahat olur huzur içinde uyuruz ....nasıl olcak bilmiyorum...

maşallah kızına uslu çıktı,bekledi darısı başımıza :) inşallah çok güzel ve rahat bir doğum olur ve sağlıcakla bebişi kucaklarsın canım
eşine de acil şifalar inş. önemli bişey yoktur.

ayyy çok güzel bir anı olur.doğum nasıl olacak sezeryan mı?

Canım çok geçmiş olsun.başın sağolsun.Rabbim bir daha evlat acısı yaşatmasın
Allah en kısa zamanda sağlıklı,sıhhatli ve hayırlı evlat nasip etsin

strese girme kızım ya bak gene şekerin çıkıcek hevallahi beni deli etmesinler gelri hemsini döbverim sen yeterki üzülmekarnındakini düşün bebem çiktir et onlarıbenimde ögretmen arkadaşım var oda stresli bir görev diyor :18::18:stres yok relak bakıyım hımmm
iyi diyelim iyi olsun

ewet 5 gunum ama yaaaa feryalcım sankı olmadı bu seferde

offffffffff hayırlısı kısmette ne varsa artık
canım mevlamm ne eylerse güzel eyler sen herşeyi yaptın ben inanıyormki evladımızı yaradans aglıklı bir şekilde vericek ben inanıyorm sende inan olurmu büyük gün ne zaman :18::18::18:
rabbim yardımcın olsn canım 40 hafta görme dileginle
canım sen patolojiye verdinmi serkaljın ne şekilde yapıldı sen kanda pırtılaşmaya genetik testlerine kadar baktır riskli gebelik uzmanına git derim ben bir görün rabbim ayrdımcın olsn bende 3 tane kaybettim acısını bilirim üzülerekten hoş geldim aramıza diyorm canım herşey olcagına varıyor malesef daha çok şey yazardımda arkadaşlar aydınlatıcı anlatmışlar yani
canım istersen benim arkadaşım var görüşüyüm arda beyin hastanesinde kaç arkadaşımı çekti bir fiyat al bakalım kız dalında uzman diyeyim didim birde ondan al fiyatı
vallahi diidm gene untt beniinci ne yapıyor annesi bakıyormda misafir gelmiş inciye ah hepimiz yakın degilizki birbirimize gidip gelelim
canım senin için çok da ettim işşallah ntmazsan namazlarımda da edicem senin serklajı arda bey yaptı neden açılma olmşki hep yatıyorsn ama :18::18::18::18:arda beyde baba adan diyorm ben ya kim gelir ziyarete sana soryorm aman der alırım paramı ne gidicem derler ama arda öylemi mavişim benim ya
canım öncelikle beni kürtaj ettiklerinde bebeklerim dogdktan sonar rahimi temizliyorlar çok şükür bebekleirm de bir ksur yoktu 2 oglumda çok çektim ben öyle böyle degil kürtaşım çok zor geçti ne ytması sigortada uyutmamı var
2 sornda taşıyıcı annelik dedigine bakarsan dogr olmasına dogrda dinimizde günah aman diyim günaha girme sen taşımıcaksın taşıyıcı anne taşıcak olmaz
günaydın bebem senin için ne hayırlısıysa rabbim onu nasip etsin hastane ortamıda kötü ya ev gibi degil stresi yeter işşallah hayırlı haberlerle gelirsin aman diyim bizi ihmal etme merak ederiz:18::18:hayırlı cmalar hepinize kızlar beni soracak olrsanız bir degişiklik yok :2::2::2:eh işte brnm tam gaz akıyorduş aldım bgün işşallah namaza başlarım hepinize bol bol da ederim

cnm ne güzel yazmışsın çok saol cnm çokkkk inş hayırlısıyla o gün gelecek mi bilmem

cnm ne güzel inan bu günleride gördükye iki hafta daha geçer inş

cnm heyecan dorukta herşey güzel olacak hastaneye yatınca daha rahat günler geçireceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…