Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar mevlam hepimizin Kadir gecesini Mübarek etsin gönülen açılan elleri boş çevirmesin. bu Mübarek gecede Allah herkezin gönlüne göre versin. hepinize hayırlı kandiller.

kızlar kadir geceniz mübarek olsun. tuğbacım merak etmiştim seni , bikaç gün girmeyince. sağlığınız falan iyi dimi canım.

ben iyiyim canım çok saol.cumartesi kontrolüm var nts ye giricem yine sancı çıkmazsa rahatlarım

rabbim bu mübarek gecede hepimizin dualarını kabul etsin yavrularımızı bize bağışlasın
hamile kalmak isteyen kardeşlerime en kısa zamanda kolay bir şekilde hamilelik nasib etsin
kadir geceniz mübarek olsun arkadaşlarım.

hepimizin kadir gecesi mübarek olsun, Rabbim bu gecenin yüzü suyu hürmetine hepimizin dualarını dileklerini kabul etsin, hamile arkadaşlara hayırlı doğumlar, evlat isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar, bebişlerini sağlıklıca kucağına alan annelerimize de yavrularıyla uzun uzun ömürler nasip etsin rabbim inşallahhhh..aminnn

ben de sadece yoğurdunu yapıyordum zaten sadece iki kez yedi çünkü yeni başlamıştık gıdalara bebeğim 2 aylıktan beri kakası problemliydi hep yanlış tedavi verdiler ben kendim süphelendim ve test pozitif çıktı çok üzgünüm şu an ben de oğlumda inek sütü ve ürünlerini kullanmayacağız çok zor çokkkkkkkkkkkkk

salihacım hayırlı olsun canım
allah kızına sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah
senin adına çok sevindim darısı başımıza inşallah
bu arada maşallah kızın çok tatlıymış =)

canım hayırlı olsun
biliyorum çok zor ama lütfen umutsuz olma
dualarım seninle umarım iyi bir dr.la mutlu sona sende ulaşacaksın
buna bütün kalbimle inanıyorum

kızlar kadir geceniz mübarek olsun. tuğbacım merak etmiştim seni , bikaç gün girmeyince. sağlığınız falan iyi dimi canım.

samyeli merhaba
bende eskişehirliyim
ama şu anda fethiyede oturuyorum hamile kalırsam eskişehire gelmeyi düşünüyorum
bende pko ve aynı zamanda rahim ağzı yetmezliği var
benimde bir bebek kaybım var
hamile kalırsam işimi sağlama almak istiyorum
3 senedir eskişehirden uzak olduğum için dr. konusunda fikir verirmisin bana

mrb kızlar nasılsınız.yağmur fizer tuba hepiniz iyisinizdir umarım.edacım sende kafandaki kaygılarını asacaksın emin ol canım.
biz kızımla hastanelerdeydik kızlar .p.tesi sarılığımız yükselince hastaneye yatış yaptılar.refakatci almadıkları için yanında kalamamıştım.tüm gün emzirme için hastane bahcesinde bekliyorduk.ama şükür bugün taburcu oldu.simdi durumu iyi .

kızlar doğumu sormuşsunuz.sezereyan oldum .sezeryan gününden 3 gün önce kasılmalarım oldu.hiç agrım olmadığı için doğum olacağını düşünemedim.ama daha sonra kasılmalar düzenli hale gelince dr gittim .meğerse doğum kasılmalarımmış.dikişler hafif gerilmeye baslamış.dr rahime zarar vermesin diye sezeryana aldı.sorunsuz bir doğum oldu.rahimede hiçbir zarar vermemiş .2 gün hastanede kaldık.ağrımda cok olmadı.sezeryan sonrasıda cok agrılı degilmiş yani.hemen ayağa kalktım.zaten yoğun tempoyla üç gündürde hastanedeydim.simdilik bu kadar kızlar.
allah tüm hamilelere sağlıklı doğum .isteyenlerede tez zamanda hamilelik nasip etsin.

üzülme. sağlıklı olsunlarda. bunlar geçici durumlar.belki zamanla bu alerjik durum geçer.
tabiki kolay değil,her sıkıntıya katlanılıyor onlar için.:1hug:

geçmiş olsun bebeğimize canım.allah nazarlardan korusun.bizlerde iyi gibiyiz doğumunun rahat olmasına sevindim.bakalım bizleri neler bekliyo yaşayıp göreceğiz

Merhabalar. Ben 13+4 haftalık hamileyim. 10 gün önce şiddetli kanamam oldu. Progesteron tablet kullandım.Dünki kontrolde Dr. vaginal ultrasonla servikal yetmezlik tanısı koydu ve ilk gebeliğim olduğu için serklajı uygun görmedi. Yatak istirahati verdi ve ilerleyen haftalarda takip etmemiz yeterli dedi. Şu an Vitamin kombinasyonu, progesteron tableti ve vaginal tablet + krem kullanıyorum.

Benim sorum ise şu:
Acaba benim durumumda olup serklaj (rahim ağzının dikilmesi) yapılmadan sağlıklı doğum yapan oldu mu? Genellikle kaybedilen 2-3 bebekten sonra geç farkedilen bir durum çünkü. Acaba serklaj yaptırmalı mıyım zamanı geçmeden?

mrb canım bende servikal yetmezlikten dolayı üç bebeğimi kaybettim ilk hamileliğim çok kanamalı olmuştu ve bebeğimi 14 haftalıkken kaybettim ama tanı koymamışlardı hiç bir dr umursamadı,tabi bende bu hastalıktan haberdar değildim,ikinci bebeğimde 5 haftalıktı düştü yine düşük dediler üçüncü bebeğim 20 haftalıktı malesef onuda kaybettikten sonra teşhis koydular,ve bu hamileliğimin 14.haftasında dikiş attılar ve bebeğim sağ salim dünyaya geldi...bence gerçekten servikal yetmezlik vrsa serklaj yaptırmalısın bebeğe hiçbir yan etkisi yok anlamadım yani neden dikiş atmıyorki sonra çok pişman olursun bence ihmale gelmez başka dr gözükmeni tavsiye ederim doktordan doktora çok fark var

bende 28 gün önce erken doğum yaparak ikiz bebeklerimi kaybettim biri 4 gün biri 11 gün yaşadı ve öldü allah kimsenin başına vermesin çok zor daha ilk bebeklerimdi hala alışamadım

bende 28 gün önce erken doğum yaparak ikiz bebeklerimi kaybettim biri 4 gün biri 11 gün yaşadı ve öldü allah kimsenin başına vermesin çok zor daha ilk bebeklerimdi hala alışamadım

Yanıtın için tşk ederim hemsin 53 kardeşim. Bir de anlamadığım şu oldu doktor benim isteğime bıraktı. İstersen hemen bağlayalım dedi. Ama biraz da güven veren bir doktor. 2 uzmanlığı ve tüp bebek sertifikası da var. Biraz araştırdığımda ise ilerleyen haftalarda da serklaj yapılabildiğini öğrendim. Benim kafamı karıştıran fazla istirahat edemeyecek olmam. Serklaj yaptırıp kafamı rahatlatmak ve fazla istirahatten kurtulmak da istiyorum. Anlayacağın çok kararsızım.

canım ben doktor konuşunda çok tahlihsiz çıktım. ama şuan remzi süllü diye doktora devam ediyorum. bakalım şimdilik ii. fatih öğünç var, ondan da çok memnun olanlar var.
Sen bebeğini neden kaybettin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…