Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
fizercim çok haklısın
ama işte ne yapçan
düştük ellerine bir kere
dikiş 11.haftada atılacak
herhalde 5. haftada falanım ben
ki benim bir önceki dikişim iyidi zaten
problem sancıladı

arkadaşlar merhaba bir ara bende yazıyordum buraya .biraz ara verdim.bende sizler gibi ilk bebeğimi rahim ağzı yetmezliği yüzünden kaybetmiştim.sonrasında kendi isteğimizle 1 yıl ara verdik ve bir yıl sonra tekrar hamile kaldım.11.hafta da ankarada ki doktorum selahattin kükner tarafından dikiş atıldı.ve bana normal hayatına devam edebilirsin dedi sonra burada da doçente gittim o da bana öyle dedi ama ben onları dinlemedim ve 9 ay yattım ama sürekli değil yine evde özel ders verdim.dışarı yemeğe gittim,komşularıma arkadaşlarıma gittim.hele son ay hep gezdim ve allahıma şükürler olsun kızım kazasız belasız dünyaya geldi.şimdi 4 aylık.ben doğumu epidural sezeryan ile oldum dikişlerimde o esnada alındı.bu arada benim rahim uzunluğum 29 mm.
inşallah allah hepiniz kucağına bebeğinizi verir sağlıklı bir şekilde.burada okuyup okuyup ne ağlardım...inşallah allah sizleride güldürsün

Aminn inşallah bizlerde sağlıkla alırız kucağımıza.. Sizede sağlıklı uzun ömürler yavrunuzla a.s.

Arkadaşlar merhaba,

Belki hatırlarsınız, aylardır burada paylaştım sıkıntılarımı sizlerle. Rahim ağzı yetmezliği, miyom, bebeğin eşinin önde olması vs. bisürü problemlerim vardı ama Allah'a şükür 40+3 haftada sağlıklı bir kız bebeği dünyaya getirdim. Malum şimdi 5 aylık oldu. Büyük kızımda 5 yaşında. 2 çocuk, iş, ev derken hiç burayı okuyup yazmaya fırsat bulamıyorum ama yazamıyorum diye sizleri unuttum sanmayın. Hepiniz için dua ediyorum. ınşallah benim gibi mutlu sonla bitsin hepinizin hamileliği.
Ayrıca hamile kalmaya çalışanlarada Allah yardımcınız olsun diyorum.
Bu arada son sayfayı okuyabildim sadece Salihas doğum yapmış. Tebrik ederim Salihascım, Allah analı babalı büyütsünb. Darısı tüm diğer arkadaşlarımıza inşalllah.
Ya kızlar biriniz bana msj ile son 3 ayın özetini yazabilirmi yaa nolur. Kim doğurdu kim hamile kaldı, kim hasta kim iyi vs. Hepinizi merak ediyorum ama inanın zaman bana hiç yetmiyor artık.
Allah'a emenat olunnnnn, hepinizi seviyorum. Desteklerinizi unutamam.

Salihas çok tatlı maşallah. asıl maraton şimdi başlıyor. bol sütlü günlerin olsun inşallah.
edacığım senin adına da çok sevindim. moralini her zaman yüksek tut ve ihmali elden bırakma.
Flkic arkadaşım hıc hatırlamazmıyım cok sevındım sende saglıcakla aldın bebegını..
darısı dıger tum arkadasların basına.
Bende bu topıgı ılk buldugumda 6 aylık hamıleyken bulmustum.rahım agzı 0 mm olunca ılk defa boyle bır problemı duydum.ve sayfayı bastan sona okumustum okudukca aglamıstım arkadaslar. hem sızlere hem benım bebegım erken gelırse naparım dıye. sukur ki 8 ayı doldurabıldı oglum. Sımdı de off 2 dk dursa da ıkı dakka uyuyabılsek dıyoruz :))
Dualarım sızlerle arkadaslar. Bende bu topıgı bırakamıyorum

salıha tebrıkler canım gule gule buyut..................
kızlar bısey surucam serkaj olanlar bende oldum ıkı hafta once bu hafts ara ara oraya sankı dıkış yrıne sancı vurup gecıyooo normalmı sızınde oluyomu...............

canım Allah tamamına erdirsin üçüz sanırım seninkiler maşalllah üçünede. benim hatırladığım kadarıyla bende senin bahsettiğin ağrılardan hiç olmadı. yanlız bende otururken çok hafif vajinamda yanma hissi gibi bi garip bişeyler oluyordu. şimdi oda geçti. bahsettiğin ağrılar çok şükür hala hiç olmuyo. bu konuda doktorunu mutlaka bilgilendir canım.

canım sagol.............bendede yanma gıbı bıse yok agrı yok ama ıkı gundur hafıf bı sancı vurup gecuyıo ınl pazartesı gıdım ıçım rahat ets..........rabbım hepımıze kolaylık versın

yarencim canımm güzel dileklerin içinnn çok teşekkürler.... canım bizde mükafatımızı alacağız elbet ben inanıyorumm hepimiz için:Saruboceq:

salihascım gözün aydın bebişin eylüll çok şeker..mahşallah onaaa

yağmurcan seninde az kaldı doğumuna..hayırlısı olsun senin içinde

ve edacımmm senin hamiş haberini alınca çok sevindim...mucizen kendiliğinden geldi bak..inşallah bu sefer bebişin seni üzmücek inanıyorum buna..ne güzel haber verdin bize..:1hug::1hug:

salihascım maşallah kızına çok tatlıymış...
edacım sanada gözün aydın inşallah bu sefer Allah tamamına erdirir.. hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder canım..
kelebek sanada merhaba canım...:))
toprakcıııııııııımmm hadi darısı bizlerin başına inşallllllllllllllaaaaaaahhhh:)))))))

merhaba,

aranıza yeni katildim.13 hafta 2 günlük hamileyim. 2 gun evvel serklaj operasyonu oldum, 1 gece hastanede kaldim, dr.antibiyotik ve gynoflor diye haftada 2 kere kullanmam üzere vajinal fitil verdi. Bu ilaclari kullanan oldu mu acaba? Bebege zarar verir mi diye cok korkuyorum.

merhaba arkadaşlar,
salihacım kızın çok tatlı allah analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasib etsin.
eda çok güzel bi haber hepimiz sağlıklı bi şekilde evlatlarımızı kucaklarız inş sen ben fizer ve yağmurcan
haamile kalmak isteyen arkadaşlarda en kısa zamanda olacak inşallah
rabbim kimseyi bu yolda bekletmesin hayıırlısını versin.

Aminn tuğbacım Rabbim kimseyi aratmasın ve bizlerde sağlıkla alırız inşallahh salihas gibi.....
kelebekcim ALLAH' A şükür topicte herkes iyi şuanda umarım hep böyle olur :))
hamişlerimiz devam ... olmayanlarda umutsuzluk yok anladıım kadarıyla .....olmasın da
topakcımm inşallah senide en kısa zamnda aramızda görmek isteriz güzel dileklerin için çok sağoll...

elmuallim geçmiş olsun cnmm inşallah sende sağlıkla alırsın kucağına
aysays ilaçların çoğunu serklaj yaptırana rkaşlarımız kullanıyor kokrma bebeğe bi zararı olsa dr veriri mi? gebeliğin tadını çıkarma ya bak ben herne kadar çıkaramasamda korkudan :))

Şeniz AH CNM OKURKEN KAÇIRMIŞIM ÇOK ÇOK TEBRİKLER GERÇEKTEN SENİN ADINA ÇOK SEVİNDİM

RABBİM HAYIRLISIYLA İNŞ SONUNA KADAR SAĞLIKLI GEBELİKLER NASİP EDER

CNM BENİM DR DOĞUMEVİNDE GÖREV YAPTIĞI İÇİN HİÇ ÜÇRET ÖDEMEDİK SERKLAJ İÇİN VE ÖZEL İP KULLANDI HATTA BEN DIŞARIDAN ALALIM DEDİM HAYIR BEN İPEK İP KULLANACAĞIM VE DÜŞÜK YAPTIĞIM HALDE DİKİŞ SAĞLAMDI BEBEK RAHİMİ YIRTARAK DÜŞMÜŞTÜ

salhascım tebrik ederim yavrunu Allah bağışlasın çok tatlı.........
yarenim sakın üzülme ki senin güçlü olduğunu biliyorum elbette bir gün olacak .....içini ferah tut ...
kelebek hoşgeldin herkes ii sanırım ben cvp vereyim........
edacım ben üniversite hastanesinde dikiş attırdığım için zaten belli bir miktar öğr üyesi parası alyorlar ekstra bir ücret talep etmedi hocam emekli sandığı da paranın tamamını karşıladı......ne kadar onu bilmiyorum...tebrik ederim hamişliğini inşallah sağ salim doğum haberlerini de alırız burdan.............

tviks canım bir sorum var..
ben hamile değilim ama hamile olmam durumunda serkaj yapılacak...daha önce erken doğum,düşük falan yaşadım...şimdi üniversite hastanesine gitmek istiyorum...sen emekli sandığı ödüyor dediğin için sana yazdım...sen direk sevk alıp mı gittin yoksa devlet hastanesinden sevk mi yaptırdın??

SALıHAS canım ya kızın çok tatlıı allah bağışlasın hayırlı evlat olur inşlh,EDAMECRıN gözün aydın canım inşllh bu sefer olacak bende üç bebeğimi kaybettim bilirsin ama busefer mevlam bağışladı hamd olsun bence okadar para harcama dikiş basit bi işlem ve bunu her dr atabilir önemli olan senin doktorunla ilşkin ona güvenmen,geriside Allaha kalmış inşallah bu sefer olcak hadi hayırlısı....diğer hamişlerimizinde zamanı azaldı kızlaaaarr yoğun günler sizi bekliyor keyfini çıkartın hamileliğinizin

bu arada kızlar bebişim hastalandı orta kulak iltahabı canım çok sıkıldı daha çok küçük memeyide zorlan alıyo napıcam bilmiyorum bir dakka dur dinlenimiz yok inşallah biran önce iyileşir(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…