Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

mrb uğurcum. Konunu okudum,tabiki asıl kararı sen vereceksin ama bencede yaptır. ben 2. bebeğimde 18.haftalıkken kanamam geldi 3 cm. rahim açıldı. bebek artık çıkıyordu, serklaj yapamayız bu haftada dedi.
Tabi sen ii düşün doktorunla konuş canım.

anladım canım teşekkür ederim
konunun geçmişinde çok anlattım canım ama kısaca anlatayım
22. haftamda nişan dedikleri yumurta akı gibi bi şey geldi
dr.uma gittim hemen muayene etti
3 cm açılmam varmış sancısız açılmış
acil tıp fak.ne yolladı dikiş atıldı
26. haftamda suyum geldi hastaneye gittik
dikişlerim alındı 27. haftaya kadar bekledik
daha sonra vücudum enfeksiyon kapmaya başladığı için
suni sancıyla doğum yaptım
bebeğimiz 14 gün yaşadı ve kaybettik canım
bundan 5 ay sonrada boş gebelik geçirdim
işte böyle canım
o zaman tarsustaydık
şimdi ise fethiyeye taşındık burdanda yeni bir dr. bulup yumurtlama takibi yaptırmam lazım ,keşke tarsustaki dr.um olsa hem öncesinde hemde hamilelikte ona giderdim çok iyi bir dr.du
çünkü birde pko var bende takipsiz hamile kalamıyorum
kısaca dedim ama baya uzun olmuş =)

eylülce bildiğim kadarıyla rahim boyun iyi 3,6 cm ise
sanırım 2,5 altı riskliydi
hatırlayan arkadaşlar yardımcı olurlar sınır konusunda

bende 28 gün önce erken doğum yaparak ikiz bebeklerimi kaybettim biri 4 gün biri 11 gün yaşadı ve öldü allah kimsenin başına vermesin çok zor daha ilk bebeklerimdi hala alışamadım

allah sabır versin canım
alışmak çok zor ama alışıyorsun
tekrar eski hayatına devam ediyorsun
aklından çıkıyormu çıkmıyor ama alışıyorsun
1 sene oldu bende kaybedeli bebeğimi
yaşasaydı 1 yaşını kutlamış olacaktık 1 ay önce senağlama
allah kimseye yaşatmasın

samyeli26 tşk ederim ilgin için. Tekrar dr. umla konuşmam gerekiyor sanırım. Riskli olsaydı bana bırakmaz zaten yapardı diye de düşünüyorum. Hayırlısı inş.

merhaba kızlarr...
öncelikle sen arkaşım ALLAH sabır versin ben ve bir çoğumuz bunu yaşadık malesef Rabbim bir daha yaşatmasın inşallahhh.............

UĞURZ arkadşım rahim ağzı yetmezliği var ve senin isteğine kaldıysa dikiş attır ve sürekli dinlen ben yatamam edemem deme sonrası çok daha acı oluyor.. Bende ikiz bebeklerimi kaybettim 21 ve 23 haftalarda sancısız rahim 5 cm açıldı ve kese sarktı dr anlamadı herneyse kaybettim... Sonra eski bi dr ma gittim oda gerek yok dedi şimdişik ilerleyen haftalarsa sorun olursa atarız dedi.. benim dr dikişe karşıydı ben endişelydim ama psikolog gibi benle konuştu cesartlendirdi dinlenmenin yararını tabiki söyledi .. Zeynepkamile gittim 17 haftamda alttan baktılar 1 parmak açıklık var dediler ve ben o haftadan bu haftaya o şekilde geldim. kendi dr söyledim sonra gittğimi kızdı bana sen doğum yaptın dedi o kadar normal dedi acayip cesaretli bi adam sonra da inanmayacaksınız ama gez dedi bana 28 den sonra tgabi ben gezmedim ve Allah' a şükür bugün 34+ 1 günlük hamileyim.... ve bugünlere dikişsiz geldim. bu bile rekor... HER GEÇıRDıĞıM GÜNE ŞÜKÜRLER OLSUN.....

EYLÜLCE korkma cnm gayet normal banada anormal geliyordu çok korkuyodum ama bvenim servisi sürekli farklı çıktı hatta 17 haftada 34 mm ölçüldüğü bile oldu Allah'a şükür bu haftaya geldim açıklık ve rahim boyuyla...

hepimiz sağlıklı doğumlar yaparız inşallah....

Rabbim bebek bekleyen tüm arkadaşlarıma da anneliği tekrar nasipo etsin sağlıkla

Merhaba ,bende 2 bebegimi bu sekilde kaybettim,biri 4 aylıkken digeride 1.5 ay once 4.5 aylıkken erken suyum geldigi icin kaybettim. Ikinciyi 15 haftalıkken rahim kendiliginden acilmis ve kese disarı cıkmısken dikiş attılar ama 2 hafta sonra suyum geldi yani dikise gec kalmıstık.Simdi ise soylenen bundan sonra 12 haftalıkken dikis atılması yönünde yani daha gebelik çok başlardayken.

O yuzden cok geç olmadan başka bir doktora daha görün derim ben, çok pişman olabilirsin .

merhaba uğurz inşallah sağ salim bebeğine kavuşursun ama işi şansa bırakmamalısın bence çünkü şu anda önlem amaçlı serklaj için hafta olarak tam sınırdasın.. bende geçen yıl 21 haftalık ikizlerimi rahim ağzı yetmezliğinden kaybettim o zaman açılma olduğunda seklaj için haftam çok ileriydi.. tekrar hamile kaldığımda doktorum bana önlem amaçlı serklajı 13. haftanın sonunda yapmayı düşündüğünü söylemişti. bence yaptırmayı düşünürsen tam sırası sonra geç olabilir yani canım..ilerki haftalarda açılmada olunca dikiş atılsa bile genelde başarılı olmuyor, bence uzman bir doktora daha görün bir kişiye bağlı kalma böyle önemli bir karar aşamasında..

sen başın sağolsun canım.. Allah ayı acıları tekrar yaşatmasın inşallah ve en kısa zamanda hayırlı hamilelikler nasip etsin inşallah..unutturmasada acılarını dindirir inşallah.. bende geçen yıl ikizlerimi erken doğumla kaybettim 21 haftalık hala içimden çıkmıyor acıları.. bir yıl içinde tekrar haile kalmak için tedavi oldum başarısız denemelerime bile o kadar üzülmedim hala onlara kavuşamadığıma üzülüyorum..Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

bende 28 gün önce erken doğum yaparak ikiz bebeklerimi kaybettim biri 4 gün biri 11 gün yaşadı ve öldü allah kimsenin başına vermesin çok zor daha ilk bebeklerimdi hala alışamadım

Canım burdaki herkezin başına gelmiş bir durum yanlız değilsin, çok zor Allah hepimize yardım etsin.

başın sağolsun canım. acın çok taze mevlam aynı acıları tekrar yaşatmasın. Kaç haftalık ken doğdular canım. burda herkez bende dahil genelde 20 ile 23 hafta arası bebişlerimizi kaybettik ve yaşamadılar. seninki daha büyüktü galiba.

ARKADAŞLAR HEPİNİZİN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYORUM. MEVLAM HEPİMİZE SAĞLIKLI SIHATLİ VE BEBİŞLERİMİZLE NİCE BAYRAMLAR NASİP ETSİN.a.s.

Son düzenleme:
selam arkadaşlar bende bugün dr a gittim bana 12. haftamda serklaj yapılmıştım dr um 37.haftada dikişi alacağını söyledi bu işlemi anestezisiz yapıyolarmış.bir dahaki kontrolde allah nasib ederse dikişler alınacak ve doğum beklenecek.sizlerinde allah yardımcısı olsun.bu günlere geldiğimize çok şükür

Selam kızlar
bı kac gundur gecmısı okuyamıyorum herkes ıyıdır umarım.
Bende oglumu sunnet etttırdım onunla ugrasıyorum.
hepınıze ıyı bayramlar dılıyorum

tuğba canım bugünlere geldinya çok şükür Allah hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah herşey çok güzel olucak canım..Az kaldı:))
melekcim hayırlı olsun canım oğluşun erkek oldu ha maşallah:)) bir problemi yoktur inşallah canım..
bu arada kızlar hepinizin bayramı mübarek olsun Rabbim sevdiklerinizle hayırlı sağlıklı mutlu nice nice bayramlar nasip etsin inşallah..

Merhaba arkadaşlar ben suan 16. haftamdayım dun karnımda sertlik hissettim akşam acile gittik eşimle doktor bır sorun olmadıgını soyledi bebeğin durumu gayet iyi dedi ama sertleşme neden olur arkadaşlar biliyormusunuz.
ıyi bayramlar herkese.

mrh.17 haftalık hamıleyım ılk bebegımı kaybettım5.5 aylıktı.bu ıkıncı.dıkıs attıllar 3 aylık hamıleyken surec acılıydı ama su an rahatım.sormak ıstedıgınız bısey varsa yardımcı olmaya calısırım

Hemsincim ilgine teşekürler.şimdilik çok iyiyiz.Kalp atışlarını gördük.Tabii bu dönrmdr çok riskli ama asıl 20 den sonra başlıyor hamilelik.
Eylülce arkadaşım bildiğim kadarıyla 3,6mm çok iyi.
yarencim sen nasılsın?Neler yapıyorsun?Şimdi nasıl bir sürece giriyorsunuz?
Bu arada bende doktoruma karar verdim.Doktorum ısmail KÜÇÜKERDOĞAN.Doğuma girmişti.ılk defa gülerek çıktım.Ona güveniyorum içim rahat.Birde rahim filminde rahmin hafif kalp şeklinde olduğunu gördü.Sancıların sebebi sanırım buymuş.Dikişi 13.haftada atacak.Geç değil dimi kızlar? Bebeğin sağlığından emin olmak istedi, o yüzden bu haftada atıyormuş.
Mumudihaba cım.sen neler yapıyorsun?
Tubacımm Şekeri doğurmana az kaldııı :)
He bu arada kızlar bebeğim bu sefer tek ikiz değil... Hepinizi öptüm iyi bayramlar

cnm iyiyim senin güzel haberlerinin devamını bekliyorum

ismail bey güler yüzlü iyi olduğunu duydum inş sende çok memnun kalırsın

13 hafta da dikşi geç değil sen merak etme dr güven RABBİM OL DEDİYSE İNŞ sorunsuz bir hamileliğin ardından bebeğine kavuşacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…