Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
aysays merhaba,
inşallah sağlıklı alırız bebekleri kucağımıza bende bu haftalara geldim senin gibiyim sağa dönerken korku sola dönerken eğilirken gezerken off hele bu haftaya kadar nasıl geldim bir Allah birde ben bilirim......
çok şükür bugünümede..... artık rahatladım( erken doğum açısından :)

canım çok şükür doğumğn yaklaşmış ben okadar çok istedimki normal doğumu baktı doktorum sezeryana ikna edemiyor yok kalp atımları zayıf yok şöyle yok böyle derken mmasada buldum bir korkuyla kendimi ama birşey çıkmadı yani dr sezeryan istiyorsa bahane bulunur ne yapalım tek sağlıkla doğsunlarda....

ahlal aynen öyle dr isterse bahane bulur yok su azalmış kalp atışları zayıf...
açıkçası bende sezeryan istiyorum

selam arkadaşlar.hatırlarsanız geçen yıl 20 temmuzda 27 haftalık erken doğum yapmış ve bebeğimi kaybetmiştim.bu yıl yine 20 temmuzda bebeğimi kucağıma aldım çok şükür.çok sıkıntı ve acı çektim ama 1 yıl sonra dünyanın en acı olayını yaşadığım tarihte normal doğumla bebeğimi dünyaya getirdim.darıısı sizlerin başına...

tebrikler cnm darısı hayırlısıyla bizlerin başına

Kayra biliyorum cnm seni konuşmuştuk hatta çok sevindim inşlalahh ben ve diğer arkaşlarımda görürüz sağlıkla kucağımıza alacağımız günleri

yağmurcn seni topikte görünce heyecanlanıyorum bebiş oldumu diye

32-34 derken bak 36 da bitti bebek vaktinde geleceğim diyor şükürler olsun anne karnında birgün bile çok önemli değilmi

:)) cnm evt çok şükür bugünü görmek o kadar güzelki
ama dediğin gibi hergeçen gün ayrı ayrı şükrediyorum
inan hala korkuyorum erken diye
aslında dr birşey olmaz artık diyor ama içim işte
artık yürümeyde başladım
aslında yürüyemiyorumda artık :) tuvaletim geliyor falza duramıyodum ayakta baskı oluyor...
cumartesi kısmetse dr gidicem
zaten sezeryan olucam inşallah tarih koparabilirim artık

inş cnm inş

hayırlısıyla zaferi kazanan sen olacaksın

bak doğuma girerken bizleri unutma dualarını bekliyoruz

etmezmiyim cnm eğer planlı bi doğum olursa ki ( inşallah)
dua edeceğimiz bir sürü arkaşım var isim isim inşallah
yani aklımdasınız tek tek Rabbim gönlünüze göre versin
inşallah burdaki doğum yapanlardan sonra sizleri görücez artık devredicez...

canım gönülden hayırlısıyla inşALLAH

:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

yagmur artık tarıhın verılmelı sana az kalmış.............ınş ekım bebegı olucak...........evet dua et herkese ............mumu canım nasılsın...............ınş rabbım yuregıne gore versın bu mubarek cumaaaaaaa gunu hurmetıne ınşşşşşşşşşşşşşşş...................tedavı dusunuyomusun..........kukadan bayadır haber yok ya ınş ıyıdır

inşalalh muallimcim yarın gün kapmaya çalışıcam bakalım ne dicek dr ...
senin kuzularda maşallahhh.. kendine çok dikkat et cnm ...

selam kızlar tekrar yumurta takibine başladımda
yeni bir dr. a başladım
rahim boyum şu anda 4 cm çıktı
önemli olan hamileyken ki boyu biliyorum ama
dr.um sende rahim ağzı yetmezliği olmayabilir dedi
önceki hamileliğinde iltihaptan falan açılmışta olabilir dedi
sizin normal rahim boyunuzla
hamileykenki rahim boyunuz farklımı
önceki ve sonraki uzunlukları biliyorsanız yazarmısınız bana kızlar
dr. kafamı karıştırdı

Boncuk öncelikle tedavi hayırlı olsun cnm
benimde dr aynı şeyi söylemişti rahim ağzı açılmasının sebebi başka olabilir ikzi gebelikten büyük ihtimal dedi ve dikiş atmadı rahim boyum 7 haftadan itibaren ölçüldü ilki 4 cm sonrasında gebelik büyüdükçe kısaldı ama fazla değil 17 haftalardan itibaren hep 35 mm dendi..
ve çok şükür ki bugüne kadar dikişsiz gelebildim tabi tek gebeliğin artısı çoktu

sevgili muallim inan seni takip ediyorum çok fazla paslaşmasakta senin yaşadığın olumsuzluklar benimde yüreğimi, ağzıma getiriyor

cnm hayırlısıyla sağlıkla bebeklerine kavuşacaksın

sağol canım inşallah hayırlı olur
anladım canım teşekkür ederim ama benim ikiz değildi canım ilki
12. haftada duruma göre dikişe bakarız dedi
2 kere hamile kaldım
ilkinde ilk aşılamada tuttu
2.de ilk takipte tuttu ama boş gebelikti hatta beraber hamile kalmıştık seninle =)
inşallah bundada hemen tutarda bu sefer sağlıkla alırım kucağıma sizler gibi bu haftalara gelebilirim canım
bu arada maşallah çoğu gitti azı kaldı seninde hayırlısıyla sağlıkla kucağına al inş canım

mrb boncuk benim hamileliğimin 13.haftası serkilaj yapıldığı dönemde yani 3.5 cm idi.doğuma yaklastığımız haftalarda 2.5 cm olmuştu.önlem amaclı dikiş atıyorum demişti drum ama iyiki yapılmıs.umarım güzel haberlerini alırız canım.

yağmur az kaldı ne zaman tarih bellimi canım.bak yine söylüyorum genel anestezi yaptırmamaya calış.o anı yasamanı cok isterim.bende cok paniğimdir ama allah sabrını veriyor.bu arada simdi bol bol dinlen doğum sonrası bol bol enerjiye ihtiyacın olacak.

diğer hamileler nasıllar umarım herkes iyidir.

selam kızlar ınş herkes alır bebışlerını kucagına salıha tekrar hayırlı ols................
yağmur canım cok sagol ınş o gunlerı bende gorurum ınş ay az kaldı gunun bellımı sımdı heyecandanda ıuyuyamazsın...........salıha bak ne dıyo uyu sonra ararsın bakalım ben ne yapıcam üçüyle ınş saglıkla gelır bebegın................mumu canım cok sagol ..........cok dua et canım ınş rabbım cumlemıze yardım etsın...........emınım sevınecegın gun yakın.................

salıha.................ya epudralmı oldun spınal mı.............ben oncekınde erken doğumda genel anestezı olmuştum ayılmak sıkıntı.........ama bundada belden ığne ınsanı urkutuyoo cok ehıl kışıler ypmalı ..........sen memnun kaldın galıba.............ınş bakalım o zamana gelım ..........yağmur sen ne karar verdın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…