Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

salihacım sağol canım
bende dikiş atılmazsa rahat edemem sanırım ya
aynı şeyleri yaşamaktan korkarım
hayırlısı canım inş. güzel haberler veririm :1hug:

selam arkadaşalar bende bugün 36. haftama girdim çok şükür 2 hafta sonra dikişlerim alınacak normal doğum beklenecek yağmurcanım senn de bugün belli olur tarihin haberlerini bekliyoruz.arkadaşlar leğen kemiklerim çok ağrıyo acaba doğuma yakın mı olur bu ağrılar hele tuvaletim geldiğince acacyip oluyorum sizdede oluyomuydu veya yağmurcan sende oluyor mu

muallim canım spinal oldum.tabi ehil insanların yapması önemli ben sıkıntı yasamadım öneririm.insallah sağlıkla o günlere gelirsin canım.üçüzlerinle duyarız güzel haberlerini.

masallah canım.demek normal doğum olacak az kaldı.benim leğen kemiğimde ağrı olmadı hiç.ama ayaga kalkınca aşağıya doğru cok baskı yapıyorsdu.

Bşın sağolsun canım ben de 5 aylık bebeğimi kaybettim inşallah en kısa zamanda tekrar hamile kalırsın.

normal olabilir dedi ama daha çatı muayenesi falan yapılmadı tabi.hiç farketmez bebeğim sağlıklı doğsunda her türlü sancıya ağrıya razıyım ben:Saruboceq:

Kızlar dikiş zamanım yaklaşıyor ve ben hala kararsızım kime attıracağım.
MUMUDıHABA cım.Sen Yalçın KıMYA yı biliyorsun.Ona attırıcam galiba 3600tl istiyor ama rapor vermiyor.Fakat yatmalısın diyor.ısmail Bey dikişte atıyor raporda veriyor.ıstanbul daki doktorumada güveniyorum ama ıstanbul da.Şimdi ben ne yapayım sizce.Rapor işi çok canımı sıkıyor.Yalçın hoca yatmalısın ama ben veremem diyor elimizi kolumuzu da bağladı dikiş çok önemli başkasına nasıl attırcaksın diyor.Siz olsanız ne yapardınız?Rapora nasıl bir çare bulurdunuz?

eda selam ben 16 . haftamda attırdım camlıca medıcanada...........sabah gırdım aksam cıktım yatmadım ...........2 600 verdık.........bıraz agrım oldu sonrasında şımdı rahatım drum omer faruk bey memnunum..........ınş tamamına ererız benım çoğul old ıçın onlem amaclı yaptı

teşekkürler kızlar hepinize
salihascım ben karar verdim genelanestezi olacak :))
tuğbacım bende olmuyor ama ayakta gezerken bir baskı bi tuhaf his oluşuyor... Buarada seninde az kaldı hadi hayırlısıylaa
el _muallim :) az kaldı günüm belli oluyor......

VE KIZLAR SON DAKİKA GELİŞMESİ....... CUMARTESİ günü dr gittim bebeğin suyunun azaldığını söyledi ayrıca kilosuda düşük dedi :S 2.500 gram şaşırdım ama yanlış ölçtü gibi geldi yinede normal korkma dedi nedense.. ona göre riskli zamnları atlatmışım....Nst girdim kalp atışları normal bebeğin bir sancı çıktı 60' larda :)) olacak artık o kadar dedi.. Herneyse çarşamba günü gel dedi tekrar nst sonra doğuma bile alabilirim heran dedi belki ertesi gün yatış verebiliriz dedi .... Şaşırdım biraz daha erken olacak ya bebeğime bişey olmaz di mi çok korkuyorum.. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin doğumuma çok az kaldı yani........
Bu arada çarşamba 7 ekim benim doğumgünüm :) Perşembe tam 37+ 0 oluyorum ??

yağmur hıç endıse etme artık her an dıoğum zamanın gayet normal bı zaman ..............kucagına aldıgında hersey bıtecek ınş.........telaş etme kılosauda normal..............haftaya kadar sut muz cevuz ye ........azcık daha kılo alır anne karnında bıgn bıle onemlı..............dogum gununde gelecek neredeyse tam hedıye sana...............

sağol el_muallimcim inşallah dediğin gibi kucağıma alırım da herşet biter...
benim hayatımda ki en güzel doğumgünü hediyem olacak ....

canım çok sevindim hiç korkma.35.haftadan itibaren risk yok allahımın izniyle.bende 37+3 te doğum yaptım çok sancım ve 3 cm açıklığım vardı.suni sancıyla ağlaya ağlaya normal doğum yaptım.elhamdilüllah yavrum çok sağlıklı.küvöz muhabbeti bile olmadı.gözün aydın.yavruna kavuşmana az kaldı.melek yavrularımızın kardeşleri kanayan yaralarımızı sarmaya geldi.korkma.rabbim yanında ve yardımcın olsun...

arkadaşlar benimde rahim ağzı kısalığım var. 31 mm miş. kuzumda 26 haftalık dktr sürekli istirahat dedi. acaba dikiş kaç mm de gerekli? bilgilendirirseniz çok memnun olurum!

benim 24 haftalıkken 1 cm acıklıgım vardı.servıks boyumda 3.5 cm di. o nedenle dikiş atıldı. dogumu nerde yapmayı düşünüyorsunuz?bebek yogun bakımı açısından soruyorum?

merhaba,

dikiş atımında ben de genel anestezi ile oldum, 1 hafta rapor verdi doktor. sonrasında bir sıkıntım olmadi.13 haftada olmustum ,suan 17.haftadayim, ve 2 gün sonra 3 lü test yaptircam, umarim sonucları iyi cıkar.Ve buyuk ihtimal bu gidişimde cinsiyeti de netleşecek

Senın yerınde olsam yalcına yaptırmaman okadar para gozkı onlar ısbırlıkcılerıde var tabı bebegıne bısey olursa onların umrunda olmaz malesef acı tecrubeyle soyluyorum canım dr ıyı sec sana ve bebegıne deger versın

Arkadaşım sen Yalçın KİMYA yı tanıyor musun?Biraz daha açarmısın? O kadar kafam karışık ki ne yapacağımı bilemiyorum.Dikişi atıp rapor vermemesi canımı sıkıyor.Resmen rapor al ama ben veremem dedi.Onu telefonla falan da arayamıyorum zaten.Nasıl seçicem bu doktoru bilmem.

mrb canım bence bana sorarsan eğer sürekli ulaşabileceğin bi dr tercih et,çünkü bizim durumumuz malum hep tetik üstündeyiz dokuz aylık bu süreç endişe ve korkuyla geçecek.Allah yardımcın olsun inşllh herşey çok güzel olucak...

mrb canım negüzel yolun sonuna gelmişsin,hiç korkma bişeycik olmaz bebişine ben 36.haftada doğum yapmıştım bebişim 2900 doğdu sonra 2700e filan düşmüştü kuveze bile girmedi Allah yardımcın olsun koşuşturma başlıyoooo..

yağmurcum gözün aydın canım çok şükürkü bu günleride sağ salim gördün senin adına o kadar çok seviniyorumki buna inan canım..inşallah sağlıklı sorunsuz bir doğum geçirecek ve bebeğini de kucağına alıcaksın bizede resimlerini göndericeksin hep birlikte bakıp mutlu olcaz..:)))
tuğbacık senada az kaldı hadi bakalım yağmurdan sonra sıra sende.. senide inşallah burdan neşeyle ve güzel dileklerimizle doğuma yolluycaz.. Rabbim sanada hayırlı doğumlar nasip etsin canım:))
edacım senin içinde karar vermek için çok zor bir durum ama canım bana kalırsa eğer geçen sefer dikiş atam istanbuldaki doktorundan memnunduysan ve sanada rapor verebiliyorsa yine ona yaptıabilirsin..gerçi istanbula gidip gelmek senin için biraz sorun uzak olduğu için ama yinede güvenmekte çok önemli en azından senin durumunuda biliyor tedavin açısından da yine sada onun daha çok faydası olabilir bu sefer gebeliğinde tek geçen sefer ikiz olmasıda riskli daha da artırıyordu ,inşallah bu sfer herşey yolunda gidecek ben öyle hissediyorum canım.. bir an önce kararını ver önlemini al canım Rabbim yardımcın olsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…