Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

teşekkür ederim arkadaşım saol aslında dktr bana dikişten bahsetmedi ben duyduklarımdan dolayı sordum en son bir hafta önce alttan muayene oldum açıklık yoktu sadece kısalma var dedi demekki açıklık olunca dikiş oluyo yarın yine dktr gitcem inşllh açılma yokturda hayırlısıyla 40 haftayı tamamlarıma.s

aynı dert bendede var yazmışsın peki sen hep yatıyomusun bana sürekli istirahat dedi ama yinede evde bayağı dolanıyorum bi yandanda korkuyorum bişey olur diye ayyy Allah beterinden korusun ama ne zormuş anne olmak Rabbim hepimizin yüzünü güldürür inşllh:Saruboceq:

Canım merhaba, 16. haftada dikiş attırdığını yazmışsın, bende 15.5 haftalıkken dikiş atıldı ama 2 hafta sonra suyum geldi ve bebeği kaybettik, ben dikişe geç kaldığımızı düşünüyordum taki senin yazını okuyana kadar acaba neden kaybetmiş olbilirim bie fifri olan varmı?

inan çok üzüldüm sıkıntını paylaşıyorum bir kere olmuş inşllh yine olur bizim için neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz benimde ikinci gebeliğim ilk bebeğim şimdi cennet kuşu onun doğumunda sıvım artmıştı bu rahim ağzı kısalığı hiç konuşulmamaıştı bu sefer böyle bişeyle karşılaştım korkularım o yüzden şüphesizki herşey Allahtan ama bebek kaybı çok zor oluyor tek tesellimiz onların cennete gitmesi seninde bir kere olmuş eminim ikinci yine olacaktır sen bu tesellileri duymaktan sıkılmışsındır ama çok dua et Rabbim hayırlı bi şekilde yine nasip etsin duaların içinde çok teşkkr edrm bende sana edeceğim ALLAH yardımcın olsun!:Saruboceq:

sevgili kardelen

öncelikle çok geçmiş olsun inş yaşayacağın gebelik sonunda bebeğini kucağına alırsın

burada hepimiz aynı acıları yaşadığımız için seni çok iyi anlıyoruz

en kısa zamanda hamile kalırsın hayırlısıyla cnm

zaten kıymetli bu bebekler senın saglıgını dusuncegını bebegını dusuncegını sanmıyorum benım bebegımın dusecegını bıle bıle serklajlıykan amnıyosentez uygulanmasını ıstedı ve uygulandı sonucta kaybettım bebegımı para hırsı var sadece dıyorum bu ve ısbırlıkcı drumda ama sen bılırsın heran arayabılcegın bır dr olması lazım bu durumlar cok farklı dıkkat edılmesı gerekır sen bılırsın canım kotu olay gectı ama olacak varmıs yalcına veya dıger dr uma bısey demıyorum yınede allaha havale edıyorum...

teşekkür ederim canım benim hep bu umutla yaşıyorum zaten herkez dua ediyo zaten bi hamile kalabilsem daha bişey istemiyorum aile baskısı çok arkadaş olursak sevinirim burda ben de yeniyim

:1hug:sevgili kardelen aramıza hoşgeldin.. burda hepimizin yaşadıkları ve duygularımız ortak.. burda hepimiz senle arkadaşız dertlerini paylaşırız için rahat olsun canım, birbirimizi ancak biz daha iyi anlarız, bu acılarımızı ancak yaşayan anlar.. inşallah acılarımız bunlarla kalır en kısa zamanda rabbim bizede mucizelerimiz gönderir.. aramıza yeni katılan diğer arkadaşlarada geçmiş olsun diyorum..

Kızlar çok teşekkürederim güzel destekleriniz ve dualarınız içinn.... çooooooookk sağolun kader arkaşlarımm....

kayracım cnm kuzun artık seninle Rabbim sağlıkla büyütmani nasip etsin.... dediğin gibi kuzularımız kardeşlerini gönderiyor.. Rabbim diğer melek annelerinede nasip etisn inşallah...

Yaren sağol cnm arkadaşım hemde çokkk senin için hep içimden geçiyor sende bugünleri göreceksin.......
Hepiniz dualarımdasınızz........
Hemsin inşallahhh darısı başıma cnmm atlatabilsem şu korkuları sağlıkla alsam bir

edamecrin canım çokkk sevindim...uzun zamandır takıp etmiyordumm.inşallah sağlıkla kucağına alırsın.yaaa bu ne manyak paralar istiyorlar...alt tarafı bir dikiş...önemli tabi atan kişinin uzman olması ama...bu para çokkk. zaten stresli bir hamileliği bide maddı yonden vuruyorlar...ben ama 3 defa dikiş attirdim üniversidte hastanesi ve devlette para vermedim sadece devlete ip parası verdim.bide rapor çok önemli...kesinlikle kalkmaman gerekli.benim sonradan problemler çıkardılar...çok zor aldım...ama prof olursa havada karadaveriyorlar...hep güzel haberler alırız inşallah...kendine iii bak

canım önceki yazdığını gördüm de
ben de 36+2de doğum yaptım 2970 gr dı
1 hafta önceki kontrolde 2500 ciavrı ölçmüştü dr
küvöze falan ihtiyaç olmadı sonrasında 2600e kadar düştü sarılık olunca
bu hafta beslenmene dikkat et biraz
doğuma kadar artar kilosu hiç endişe etme
yavrunla başbaşa geçirdiğin sadece sana özel olan birlikteliğin son zamanlarının tadını çıkartmaya bak
sonrasında paylaşılmayı bekliyor :))

hayırlısıyla kucağına aldığının haberlerini bekliyoruz canım

ssaslan çok sağol inşallahhh benim kuzumdaa büyür büyürr demir abisi gibi olur bak maşallahhh kuzun kocaman olmuş öpüyorum onun o güzelll gözlerinden arada bakıyorum resimlerine topiclerde :) maşallah subhanallah........ Yememe dikkat ediyorum bakalım fındık ceviz yiyorum ne kadar etki edecek :))

Aramıza katılan diğer arkadaşlarım kimse alınmasın hepimiz kader arkadaşıyız cevap vermemzlik olmaz kimse görmediğinden kaynaklanıyor...... Rabbim bebek bekleyenlere en kısa zamanda bebek , hamlie olan arkaşlarımada sağlıklı kucağına almasını nasip etsin

Kızlar mrb, geçmişi okudumm baya kalabalıklaşmışız. bende bi haftadır yoktum. izine çıkmıştım. dün geldim. dün çok yoğunduokuyamadım. bugün anca girebildim. nasılsınız iyimisiniz? Buay bizde denedik, bakalım ayın 15 ini beklicem.ınşallah olur kızlar.

Hayırlısyla az kaldı dogumuna sen bebeğine kavusuyorsun canım Allahın izniyle Rabbim kolay dogumlar nasip etsin sağlıkla mutlulukla kuzucugunu kucagına almayı nasip etsin canım darısı da biz hamilelere olsun

selam kızlar iki haftadır yoktum. umarım herkez iyiydir. bayramın ikinci günü kabus gib geçti arkadaşlar. minik pirnsesim bizi çooook korkuttu.arefe günden biraz ağrılarım vardı. doktora gittim dinlen önemli bişe yok ded. iki gün sonra kanamam oldu. çok değildi ama dünyam başıma yıkıldı o anımı anlatamam size. oğlumu kurban bayramının ikinci günü kaybetmiştim. şim di kızım mı dedim Allahım. neyse hemen doktoruma ulaştım. ağrı ve kasılmaların dinlenmeyle geçmiyosa hemen hastaneye git dedi. ama kasılman yoksa mutlaka dinlenmeni tavsiye ederim dedi. bende de kasılma yoktu. sırt üstü kalkmadan yattım. kanama kesildi. ertesi gün doktora gittim çok şükür dikişte ve rahim boyutunda bir problem yok dedi. alttan baktı rahim duvarında polip olduğunu söyledi. kanama ondan kaynaklanmış. endişelenecek bişey yok dedi. istersen rapor veriyim ama gerek de yok aslında dedi. ben hemen itiraz ettim 10 günlük rapor istedim. çok şükür şimdi iyiyiz 10 gün hiç bişey yapmadan sürekli yattım. mevlam böyle şeyler hiç birimize yaşatmasın.
buarada geçmişi okudum yağmur hadi hayırlısı artık günleri sayıyosun negüzel. Mevlam kolay doğumla bebişini sağlıklıca kucağına almak nasip etsin. Allahım inşallah biz de o günleri görürüz. oğluşunun kilosu biraz düşük demişsin bolbol bulgur pilavı yoğurt ve kuru soğan ye biyerde okumuştum. bunlar birarada çocukta kilo yapıyormuş.
tuğba sende bakıyrum hazırlıklara başlamışsın arkadaşım negüzel. ben daha hiç bişey almadım. bende bi 30 lu haftaarı görsem başlıyacam Allah ın izniyle.
samyeli inşallah mevlam gönlüne göre verir ve buay hayırlı haberlerini alırız. bütün hamiş olmak isteyen arkadaşlarında iyi haberlerini en kısa zamanda alırız inşallah. .
aramıza yeniler katılmış onlarada hoşgeldiniz diyorum. mevlam hepmizin gönlüne göre versin.

Son düzenleme:
Samyeli Rabbim gönlüne göre versin inşallahh inşallahh olur cnmm........

Eylül ce amin canım inşallahhh Rabbim sizlere göstersin bu ahftalara gelmeyi ben hala inanamıyorum rüyada gibiyim ...

fizerim hoşgeldin cnm iyi olmanıza sevindim korkutmuş biraz bebeğin kim bilir neler yaşadın Rabbim bir daha yaşatmasın hiç birimize inşallahhh........ bende hazırlıklara 29 haftadan sonra başlamıştım.... Bak 30 ' lu haftalarına az kaldı sende dikkat et kendine....

Tuğba nerelerdesin??????????????????????

herkese selam.............yagmur ne zaman kesın doğum.............hayırla gelsın ınş herkese kolaylık versın rabbım kucamıza alana dek tedırgınluık bıtmıyo

selam cnm aynen öyle valla tedirginlik bitmiyor :)
yarın Allah kısmet ederse belli olacak artık kesin gün belki perşembe bile olabilir belkide yarın :)

canım çok geçmiş olsun. Çok şüküür şimdi iyisin canım. aman kendine çok dikkat et canım.

ben buralardayım arkadaşlar iyiyim.yağmurcum çok heyecanlısındır şimdi benim belirli bir tarihim yok dikişler alındıktan sonra beklicez dedi doktor.fizer sanada geçmiş olsun.korkutmuş seni.bebeğin kendine dikkat et 30 lu haftalarına az kaldı.çok şükür.bebekler sağlıklı zamanında gelsin inşallah

:)) tamam tuğba sevindim burda olduğuna arada yoklama yapalım di mi:))
neyse cnm sanada az kaldıı inşallah hayırlısyla sağlıcakla alırız kucağmıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…